GIORGARAS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2003 Γεια σας, κατά την εγκατάσταση του red hat νομίζω έβαλα και μια έκδοση της Mysql. Κατέβασα τα αρχεία MySQL-server-4.1.0-0.i386.rpm MySQL-client-4.1.0-0.i386. Αυτά δεν είναι η τελευταία έκδοση? όταν προσπαθώ να τα βάλω μου γράφει ότι τα αρχεία που πάει να γράψει στον δίσκο γίνονται conflict με τα αρχεία της προηγούμενης έκδοσης της mysql. Πως μπορώ να βγάλω την προηγούμενη και να βάλω την νέα? Αν είχατε να μου προτείνεται και site για βοήθεια με την εγκατάσταση θα ήταν ακόμα καλύτερα.Όταν γίνει η εγκατάσταση από που την τρέχω μετά? Τα αρχεία τα έχω γράψει σε cd για να τα έχω στο linux και είναι κομμένο το όνομα τους. Παίζει κανένα ρόλο αυτό? Επίσης επειδή το έχω πάνω σε laptop με μόντεμ Lucent Technologies Soft AMR ξέρετε άμα δουλεύει για να μην ψάχνω τσάμπα και που θα μπορούσα να βρω πληροφορίες για την εγκατάσταση? Ευχαριστώ πολύ!!
dominant Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2003 Den exei Online Update apo to Yast? Install/Remove progs apo ekei kane remove thn palia ekdosh.
apoikos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Δε χρειάζεται να κάνεις remove την παλιά και μην ανησυχείς για τα ονόματα των αρχείων (btw όταν καις cd να ενεργοποιείς και τα Joliet και τα RockRidge Extensions). Απλά θα δώσεις rpm -hUv MySQL-server-4.1.0-0.i386.rpm και θα κάνει μόνο του upgrade (για απλή εγκατάσταση θα ήταν -hiv). Δυστυχώς για το τί τρέχεις μετά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί εν μέρει εξαρτάται από τη διανομή. Εξ' ορισμού όταν εγκαθιστάς τη MySQL από πηγαίο κώδικα την ξεκινάς με το safe_mysqld, αλλά το λογικότερο είναι ότι θα σου περάσει κάποιο initscript (π.χ. /etc/init.d/mysql) από το οποίο θα την ξεκινάς. btw, κοιτάξτε να απεξαρτηθείτε από το YaST (το οποίο παρεμπιπτόντως υπάρχει μόνο στο SuSE, και όχι στο RedHat) και τις διάφορες αηδίες και να μάθετε να δουλεύετε το rpm με το χέρι, γιατί κάποια στιγμή δε θα βγάζετε άκρη
GIORGARAS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Ευχαριστώ πολύ φίλε, ναι πρέπει να υπάρχει απεγκατάσταση απο το cd της εγκατάστασης αλλά ήθελα να το κάνω εγώ.
GIORGARAS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 φίλε μου έβγαλε error ότι δεν γίνεται η εγκατάσταση γιατί δεν υπάρχει το libmysqlclient.so.10 και ψάχνω να δω τι είναι...
GIORGARAS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 τελικά την εγκατέστησα με τις εντολές rpm -ivh --replacefiles MySQL-client-4.1.0-0.i386.rpm και rpm -ivh --replacefiles MySQL-servert-4.1.0-0.i386.rpm όπου έκανε replace τα παλιά αρχεία. Ξέρει κανείς κανά manual για Mysql σε Linux αν και απ'ότι είδα έχει και το Manual της εταιρείας αλλά όχι πολλά σχετικά με το linux.
GIORGARAS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2003 re paidia epeidi exo xathei mporei kapoios na mou pei pos ksekinaei i mysql? psaxno apo do psaxno apo ekei den mporo na bro akri... mou vgazei lathos oti den mporei na kanei connect oti den iparxei to /var/lib/mysql/mysql.sock mporei kapoios na me boithisei i na mou pei mia selida pou na ta leei ola giati exo pelagosei exo dei toses selides kai lisi den exo brei. euxaristo poli!!
apoikos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 H mysql αποτελείται από δύο μέρη, έναν server και έναν client. Η εντολή mysql ξεκινά τον client, ο οποίος όμως πρέπει να συνδεθεί στο server για να δουλέψει. Το μήνυμα που σου βγάζει είναι επειδή δεν τρέχει ο server! Δοκίμασε να δώσεις 'safe_mysqld &' και αφ' ότου ξεκινήσει ο server τρέξε τον client με 'mysql'. Όσο για documentation, μην πας μακριά, ρίξε μια ματιά στην τεκμηρίωση της mysql που υπάρχει στο /usr/share/doc - είναι ό,τι πληρέστερο και πιο κατανοητό υπάρχει!
GIORGARAS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Το θέμα είναι ότι καμία σχεδόν εντολή δεν τρέχει όλες λένε ότι λείπει το mysql.sock από το /var/lib/mysql/mysql.sock και το αρχείο mysql.sock δεν υπάρχει πουθενά μέσα στον υπολογιστή. Το μόνο που μου μένει τώρα είναι μήπως φταίει η alpha έκδοση της mysql και γι'αυτό είμαι στα εργαστήρια της σχολής μου και κατεβάζω την αμέσως μικρότερη έκδοση. Κάτι άλλο τις εντολές από που τις τρέχω? Ανοίγω ένα terminal και απ'όποιο κατάλογο είμαι μεσα δίνω τις εντολές? Συγνώμη αλλά τώρα μαθαίνω και Linux. Ευχριστώ πολύ για την βοηθειά σας...
dominant Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Apo th konsola trexeis tis entoles (den ksero an uparxei kai allos tropos). Mipos otan eftiakses thn mysql de koitakses ta dependencies?
GIORGARAS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2003 loipon oi teleutaies ekselikseis exoun os eksis. evala tin ekdosi 4.0.15 kai ola pigan ok. ta dependencies pigan kala. aplos den ksero kamia entoli!!! se kapoia fasi mou eipe oti idi trexei to mysqld alla den exo balei root password, mperdeuomai. stin entoli /usr/local/mysql/bin/mysqladmin -u root password <password> root password bazo ena onoma kai sto <password> enan kodiko opou isxioun mono gia to mysql sosta? meta exei ksekinisei i mysql moni tis i oxi? mperdeuomai poli... Euxaristo
GIORGARAS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Επειδή τα κατάφερα τελικά και όλα δούλεψαν (έτσι πιστεύω δεν ξέρω και πολλά πράγματα) και επειδή ένασ φίλος θέλει να την βάλει και αυτός την mysql έγραψα κάτι οδηγίες και θέλω να μου πείτε αν βλέπετε κάτι λάθος. Ευχαριστώ!! MySQL 4.0.15 ΣΕ RED HAT 9 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ: 1) Κατεβάστε τα αρχεία MySQL-server-4.0.15.0.i386.rpm, MySQL-client-4.0.15.0.i386.rpm, MySQL-shared-compat-4.0.15.0.i386.rpm. 2) Από την κονσόλα δίνουμε τις παρακάτω εντολές: rpm –Uvh --oldpackage MySQL-server-4.0.15-0.i386.rpm rpm –Uvh --oldpackage MySQL-client-4.0.15-0.i386.rpm rpm –Uvh --oldpackage MySQL-shared-compat-4.0.15-0.i386.rpm Το –Uvh σημαίνει ότι θα κάνει upgrade, το –oldpackage σημαίνει ότι να μην λάβει υπόψιν κατά την εγκατάσταση κοινά αρχεία που μοιράζεται η παλιά έκδοση της mysql με άλλα προγράμματα του linux θα σβηστούν. Βάζουμε τον server,μετά client και τέλος το shared-compat είναι τα κοινά αρχεία που σβήσαμε. 3) Όταν γίνει η εγκατάσταση μετά πληκτρολογούμε mysqladmin –u root –p password ‘γράψτε τον κωδικό σας’. Ο κωδικός να είναι μέσα σε ‘ ’. 4) Μετά δώστε την εντολή mysql –u root –p και θα σας ζητήσει τον κωδικό που δώσατε παραπάνω. 5) Τώρα πλέον είστε μέσα στην MySQL και γράφει mysql> και περιμένει εντολή ΑΠΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ: 1) Πρώτα βγάζουμε τον client με την εντολή rpm –e --nodeps MySQL-client 2) Μετά τον server με την εντολή rpm –e --nodeps MySQL-server. Η επιλογή --nodeps σημαίνει να διαγράψει ακόμα και κοινά αρχεία που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα που βγάζουμε με άλλα προγράμματα του λειτουργικού. Στα βήματα 1 και 2 είμαστε σίγουροι ότι δεν επηρεάζεται το λειτουργικό αλλά δεν θα αφαιρέσουμε το shared-compat γιατί περιέχει αρχεία που χρησιμοποιεί και ο compiler της perl.
dominant Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Kalos o odigos sou kai elpizo na isxuei gia ola ta distro.
GIORGARAS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2003 Ευχαριστώ φίλε το ξαναγράφω με διορθώσεις όπως το εγκατέστησα σε φίλο μου. Εγώ το έχω δοκιμάσει σε red hat 9 δεν ξέρω για άλλες distro. MySQL 4.0.15 ΣΕ RED HAT 9 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: 1) Έχετε μπει στο λειτουργικό σαν root. 2) Κατεβάστε τα αρχεία MySQL-server-4.0.15-0.i386.rpm, MySQL-client-4.0.15-0.i386.rpm, MySQL-shared-compat-4.0.15-0.i386.rpm. 3) Από την κονσόλα δίνουμε τις παρακάτω εντολές: rpm -Uvh --oldpackage --nodeps MySQL-server-4.0.15-0.i386.rpm rpm -Uvh --oldpackage MySQL-client-4.0.15-0.i386.rpm rpm -Uvh --oldpackage MySQL-shared-compat-4.0.15-0.i386.rpm Το -Uvh σημαίνει ότι θα κάνει upgrade, το --oldpackage σημαίνει ότι να μην λάβει υπόψιν κατά την εγκατάσταση κοινά αρχεία που μοιράζεται η παλιά έκδοση της mysql με άλλα προγράμματα του linux και επομένως να σβηστούν. Βάζουμε τον server,μετά τον client και τέλος το shared-compat που είναι τα κοινά αρχεία που σβήσαμε. 4) Μπαίνετε στο λειτουργικό σαν user όχι root. 5) Όταν γίνει η εγκατάσταση μετά πληκτρολογούμε mysqladmin -u root -p password 'γράψτε τον κωδικό σας'. Ο κωδικός να είναι μέσα σε ' '. 6) Δώστε την εντολή ntsysv και σιγουρευτείτε ότι η mysql είναι επιλεγμένη να ξεκινάει κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής. 7) Μετά δώστε την εντολή mysql -u root -p και θα σας ζητήσει τον κωδικό που δώσατε παραπάνω. 8 ) Τώρα πλέον είστε μέσα στην MySQL και γράφει mysql> και περιμένει εντολή. ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: 1) Πρώτα βγάζουμε τον client με την εντολή rpm -e --nodeps MySQL-client 2) Μετά τον server με την εντολή rpm -e --nodeps MySQL-server. Η επιλογή --nodeps σημαίνει να διαγράψει ακόμα και κοινά αρχεία που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα που βγάζουμε με άλλα προγράμματα του λειτουργικού. Στα βήματα 1 και 2 είμαστε σίγουροι ότι δεν επηρεάζεται το λειτουργικό αλλά δεν θα αφαιρέσουμε το shared-compat γιατί περιέχει αρχεία που χρησιμοποιεί και ο compiler της perl.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.