Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ. Χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνω κάποιες αγορές, γύρω στα 1500 με 2000 ευρώ υπολογίζω για την επίπλωση νέου σπιτιού και επειδή δεν έχω ιδέα, αναρωτιέμαι τι είναι πιο συμφέρον; Να βγάλω ένα καταναλωτικό δάνειο ή να βγάλω μια πιστωτική μέσω της οποίας θα έχω δικαίωμα σε άτοκες δόσεις για τα προϊόντα που χρειάζομαι; Έχω ήδη λογαριασμό μισθοδοσίας και κάρτα ανάληψης στη Eurobank εάν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Δημοσ.

Αν έχεις εισόδημα που μπορείς να δικαιολογήσεις πιστωτικό όριο 2000 τότε πιστωτική. Αρκεί να έχεις το μυαλό να τη χρησιμοποιείς σωστά.

• Like 1
Δημοσ.

Καλσπερα....Προσεξε να δεις τι περιπου παιζει φιλε μου..Αν ζητησεις δανειο (και εφ οσον εγκριθει),θα αγορασεις αυτα που θες μεν,αλλα οταν τελειωσουν τα χρηματα του δανειου(και ξεπληρωθει), δε θα τα ξαναχεις...Ωραια ως εδω;

Τωρα,αν βγαλεις πιστωτικη,η οποια πιστωτικη ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο,(αν εισαι συνετος και εγκρατης φυσικα),εχεις το αβανταζ οτι τα λεφτα θα τα ξαναχεις παλι απ την αρχη,εφ οσον πληρωνεις τις δοσεις κανονικα..Πρεπει ομως ,αφου εγκριθει η πιστωτικη,να εισαι και λιγο τυχερος ,εννοω οτι πρεπει να εχει πιστωτικο οριο τα λεφτα που ανεφερες παραπανω(1500-2000)..Γνωμη μου ειναι βγαλε πιστωτικη,αλλα μιλα και με πχ Εurobank για το πιστωτικο οριο...

Εχε επισης υπ οψη σου οτι οταν λεμε ατοκες δοσεις αυτες οριζονται απ το καταστημα που θα αγορασεις το οτιδηποτε και οχι απ την τραπεζα ,και επισης οταν θα ρχεται το χαρτι που θα γραφει την μινιμουμ δοση,θα πρεπει να την πληρωνεις πριν ληξει η ημερομηνια πληρωμης(που αναγραφεται) ,αλλιως η δοση γινεται ΕΝΤΟΚΗ...Αυτα απο μενα φιλαρακι..

Δημοσ.

Και ξεχασα να σε πω οτι αν με πιστωτικη κανεις αναληψη μετρητων,προσεχε,δακωνει πολυ το επιτοκιο....

Δημοσ.

Μόνο και μόνο για τις άτοκες δόσεις, πιστωτική.  Πάρε όσα χρειάζεσαι όμως, μην αρχίζεις και τη φορτώνεις!

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο και μόνο για τις άτοκες δόσεις, πιστωτική.  Πάρε όσα χρειάζεσαι όμως, μην αρχίζεις και τη φορτώνεις!

Ετσι,ετσι,,,με ρεγουλα....

• Like 1
Δημοσ.

Καλσπερα....Προσεξε να δεις τι περιπου παιζει φιλε μου..Αν ζητησεις δανειο (και εφ οσον εγκριθει),θα αγορασεις αυτα που θες μεν,αλλα οταν τελειωσουν τα χρηματα του δανειου(και ξεπληρωθει), δε θα τα ξαναχεις...Ωραια ως εδω;

Τωρα,αν βγαλεις πιστωτικη,η οποια πιστωτικη ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο,(αν εισαι συνετος και εγκρατης φυσικα),εχεις το αβανταζ οτι τα λεφτα θα τα ξαναχεις παλι απ την αρχη,εφ οσον πληρωνεις τις δοσεις κανονικα..Πρεπει ομως ,αφου εγκριθει η πιστωτικη,να εισαι και λιγο τυχερος ,εννοω οτι πρεπει να εχει πιστωτικο οριο τα λεφτα που ανεφερες παραπανω(1500-2000)..Γνωμη μου ειναι βγαλε πιστωτικη,αλλα μιλα και με πχ Εurobank για το πιστωτικο οριο...

Εχε επισης υπ οψη σου οτι οταν λεμε ατοκες δοσεις αυτες οριζονται απ το καταστημα που θα αγορασεις το οτιδηποτε και οχι απ την τραπεζα ,και επισης οταν θα ρχεται το χαρτι που θα γραφει την μινιμουμ δοση,θα πρεπει να την πληρωνεις πριν ληξει η ημερομηνια πληρωμης(που αναγραφεται) ,αλλιως η δοση γινεται ΕΝΤΟΚΗ...Αυτα απο μενα φιλαρακι..

Aυτο με το οτι θα "ξαναχω"¨τα λεφτα δεν το καταλαβα.

Βασικα, οπως ειπα, δεν εχω ιδεα απο πιστωτικες, ποτε δεν ειχα και ποτε δεν ενδιαφερθηκα να μαθω ως τωρα.

Στην ουσια με την πιστωτικη τι συμβαινει οταν κανεις αγορες; Παω ας πουμε στο x,y καταστημα λεω θελω αυτο κι εκεινο και κανονιζει πληρωμη με δοσεις μεσω πιστωτικης. Αυτοι παιρνουν ολοκληρο το ποσο κατευθειαν και γω απλως πληρωνω τις δοσεις στην πιστωτικη--->τραπεζα; Ή δεσμευει αυτοματα χρηματα που εχω μεσα στο λογαριασμο μισθοδοσιας; Τελος το πιστωτικο οριο σε τι αναφερεται; Στο ποσα χρηματα μπορω να τραβηξω αν εχω μηδενικο υπολοιπο ή αφορα και το ποσο της αγορας που θα κανω(δηλαδη αν εχει πιστωτικο οριο 1500 και τα πραγματα που θελω κοστιζουν 1800 δεν εγκρινεται? )

Να σημειωσω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να την χρησιμοποιησω για οτιδηποτε αλλο(να κανω υπεραναληψη κλπ ας πουμε). Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα εκτιμουσα πολυ λιγη περαιτερω βοηθεια σε αυτα που ρωταω.

Δημοσ.

Κοιτα

1) Ενα δανειο τελειωνουν τα λεφτα του αν τα ξοδεψεις,κι ετσι δεν τα ξαναχεις,,λογικο,ναι;

Με την πιστωτικη,αν τελειωσουν (οταν τελειωσει το πιστωτικο οριο) ,ξαναεχεις εφ οσον πληρωνεις.

2)Οταν σου ρθει η καρτα σπιτι θα αναγραφει στο χαρτι στο οποιο ειναι κολλημενη το πιστωτικο οριο(σε μερικες αν την ξεκολλησεις απ το χαρτι το γραφει απο κατω απ την καρτα)...πιστωτικο οριο σημαινει ποσα λεφτα εχεις δικαιωμα για αγορες και αναληψη μετρητων,πχ 2000 ευρω,(τα πιο πολλα ειναι αγορες και ενα μικρο ποσοστο για μετρητα).

3)Πας πχ και παιρνεις ενα πλυντηριο και κανει 500 ευρω και το καταστημα σε λεει σε 10 ατοκες,αυτο σημαινει οτι καθε μηνα που θα σ ερχεται το ειδοποιητηριο εσυ θα δινεις το ελαχιστο ενα 50αρικο.Δεν σε κρατανε απ το μισθο σου εκτος αν το ρυθμισεις εσυ.

Οσο για το παραδειγμα που εθεσες οκ,εχεις οριο πχ 1500 και ξοδεψες 1500 σε αγορες ας πουμε,τοτε δεν θα σε αφησει να κανεις αγορες το συστημα, ουτε να παρεις μετρητα αν τυχον χρειαζεσαι.Αν αρχιζεις και πληρωνεις ομορφα και ωραια και η τραπεζα δει οτι εισαι cool ,τοτε ενδεχεται να στο ανεβασουν το οριο αγορων σου(πιστωτικο οριο),πραγμα που ειναι καλο βεβαια.

Δημοσ.

Μικρα μου φαινονται τα επιτοκια απο το λιγο που εψαξα ειναι αρκετα υψηλοτερα. Επισης καταλαβα πως ΑΝ πληρωνεις κανονικα στην ωρα σου και εφοσον το καταστημα σου εκανε ατοκες δοσεις, τοτε δεν εχει ισχυ κανενα επιτοκιο και στην ουσια πληρωνεις το κεφαλαιο και τπτ αλλο, σωστα;

Κατι τελευταιο: Υπαρχει δεσμευση χρονου στη πιστωτικη; Δηλαδη εχει ισχυ ξερω γω το ελαχιστο καποια χρονια ή μπορεις μολις εξοφλησεις να την σταματησεις; Κατι διαβασα και για συνδρομη ετησια, ξερουμε περιπου τι ποσο ειναι αυτο;

Δημοσ.

Η πιστωτική έχει επιτόκιο 6,5-7,5% και το δάνειο 2-3% ανάλογα την τράπεζα. Νομίζω συμφέρει πιο πολύ δάνειο.

Καταναλωτικο δανειο 2-3% ; Ενα 10αρι στο νερο εχει.

Δημοσ.

Μικρα μου φαινονται τα επιτοκια απο το λιγο που εψαξα ειναι αρκετα υψηλοτερα. Επισης καταλαβα πως ΑΝ πληρωνεις κανονικα στην ωρα σου και εφοσον το καταστημα σου εκανε ατοκες δοσεις, τοτε δεν εχει ισχυ κανενα επιτοκιο και στην ουσια πληρωνεις το κεφαλαιο και τπτ αλλο, σωστα;

Κατι τελευταιο: Υπαρχει δεσμευση χρονου στη πιστωτικη; Δηλαδη εχει ισχυ ξερω γω το ελαχιστο καποια χρονια ή μπορεις μολις εξοφλησεις να την σταματησεις; Κατι διαβασα και για συνδρομη ετησια, ξερουμε περιπου τι ποσο ειναι αυτο;

Ισχύει αυτό ναι, γι'αυτό βολεύει η πιστωτική

Δημοσ.

Το θέμα ειναι πόσο σιγουρος ειναι οτι θα μπορεί να πληρώνει; Αν δεν έχει 1500 μαζέψει για έπιπλα λίγο επιφοβο .

Δημοσ.

Μικρα μου φαινονται τα επιτοκια απο το λιγο που εψαξα ειναι αρκετα υψηλοτερα. Επισης καταλαβα πως ΑΝ πληρωνεις κανονικα στην ωρα σου και εφοσον το καταστημα σου εκανε ατοκες δοσεις,1) τοτε δεν εχει ισχυ κανενα επιτοκιο και στην ουσια πληρωνεις το κεφαλαιο και τπτ αλλο, σωστα;

Κατι τελευταιο: 2)Υπαρχει δεσμευση χρονου στη πιστωτικη; Δηλαδη εχει ισχυ ξερω γω το ελαχιστο καποια χρονια ή μπορεις μολις εξοφλησεις να την σταματησεις; 3)Κατι διαβασα και για συνδρομη ετησια, ξερουμε περιπου τι ποσο ειναι αυτο;

1) Σωστα,οπως σε ειπα αν πληρωσεις εντος της ημερομηνιας πληρωμης,ισχυει το ατοκο,αν περασει η ημερομηνια αυτη τοτε ΕΝΤΟΚΑ(οπως καταλαβες απο σενα εξαρταται)

2)Οχι,αν την ξεπληρωσεις την κοβεις ποτε θες.

3)Αναλογα την τραπεζα,αλλες εχουν ενα μικρο ποσο ως συνδρομη,αλλες οχι.

Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με οσοι τα ξερετε καλυτερα.οκ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...