Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ηθελα να με βοηθησει καποιος που γνοριζει απο πιστοτικη καρτα η εχει στη κατοχη του,,,να μου πλει τι πλιρονει και τι οχι....γιατι θελω να κανω καποιεσ αγορες με δωσεις....ευχαριστω

Δημοσ.

Τι θέλεις ακριβώς να μάθεις ?  Εγώ πληρώνω σχεδόν όλες μου τις αγορές και τις υποχρεώσεις μου με πιστωτική , εφάπαξ.

Η πιστωτική λειτουργεί ως εξής. Ας υποθέσουμε ότι έχεις πιστωτικό όριο 1.500 ευρώ. Υπάρχουν δύο μέρη στην κάρτα : 

- Εφάπαξ αγορές όριο 1.500 ευρώ

- Αγορές με δόσεις όριο 1.500 ευρώ. 

Αν για παράδειγμα κάνεις μία αγορά 1.500 ευρώ σε δέκα δόσεις των 150 ευρώ έχεις γεμίσει τις αγορές με δόσεις και δεν μπορείς να βάλεις άλλες για άλλη αγορά. Κάθε μήνα που θα πληρώνεις μια δόση ουσιαστικά ελευθερώνεις το σύνολο της για αγορά. Δηλαδή τον επόμενο μήνα θα έχει διαθέσιμο για αγορές με δόσεις 150 ευρώ. 

Φρόντισε λοιπόν τις αγορές που θα κάνεις με δόσεις να μην βάζεις μεγάλο ποσό σε μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής γιατί δεν θα αδειάζει γρήγορα και δεν θα μπορείς να κάνεις αγορές. Επίσης φρόντισε να υποστηρίζεις την μετέπειτα πληρωμή της κάρτας σου εφόσον έχεις μισθό και όχι ελάχιστη καταβολή γιατί θα πληρώνεις τεράστιους τόκους.

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ φιλε για το χρονο σου,,,, δε θελω να κανω μεγαλες αγορες...απλα θελω με δωσεις....δλδ αν πληρωνο ολη την δωση στην ωρα της δε θα εχω προβλημα κανενα ε ?

Δημοσ.

Όχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η κάρτα έχει κύκλο τιμολόγησης. Για παράδειγμα αν πούμε ότι ο κύκλος της από 27 του κάθε μήνα έως 27 του επόμενου , ότι αγορές κάνεις μεταξύ αυτού του διαστήματος και εκδοθεί λογαριασμός , συνήθως σου δίνουν προθεσμία πληρωμής έως και 15 ημέρες μετά. Θα το δεις πάνω στο λογαριασμό.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο να πληρώνεις μαζεμένα όταν εκδοθεί ο λογαριασμός. Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να πληρώνεις το υπόλοιπο της κάρτας σου σε αυτόματο μηχάνημα ή ταμείο ή e-banking.

Δημοσ.

ωραια φιλε!απλα θελω να κανω καποιες αγορεσ μικρης αξιας ασ περιπου 350 ευρο μια οθονη ....και επειδη προιγουντε αλλα ειπα να βγαλω μια πιστοτικη μην δανιζομαι συνεχεια...δλδ το μονο ποθ πληρωνω ειναι το καθε χρονο  ειναι η συνδρομη ?

Δημοσ.

Υπάρχουν κάρτες με δωρεάν συνδρομή. Αν είσαι πελάτης ΟΤΕ ή COSMOTE ή και των δύο σου προτείνω την Eurobank OTE COSMOTE με δωρεάν συνδρομή και έκπτωση 3% στους λογαριασμούς σου των παραπάνω εταιριών στο σύνολο των αγορών σου κάθε μήνα ή 2% αν είσαι σε συνδρομητής σε μία από τις δύο.

Αν δεν είσαι και άλλες τράπεζες έχουν κάποιες με δωρεάν συνδρομή. Είσαι πελάτης σε κάποια τράπεζα ? 

Δημοσ.

Η διαδικασία όμως για να βγάλεις πιστωτική είναι αρκετά δύσκολη πλέον. Επειδή διάβασα πως "δανείζεσαι", υποθέτω πως δεν έχεις σταθερή δουλειά, μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά απ' ότι γνωρίζω, χρειάζεσαι μια σταθερή δουλειά, με καλό εισόδημα, συν κάποιον για εγγυητή. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν από το εκκαθαριστικό σου.

Δημοσ.

Φίλε Κοσμά να σε ρωτήσω και εγώ κάτι:Αν για παράδειγμα κάνω μία αγορά 1.500 ευρώ σε δέκα δόσεις των 150 ευρώ και επίσης θέλω να αγοράσω κάτι των 300Ε εφάπαξ θα μου έρθει λογαριασμός 450Ε ή δεν θα γίνει η συναλλαγή;

Δημοσ.

Μα εφάπαξ το αγοράζεις. Τα χρήματα τα πληρώνεις στην τράπεζα η οποία πλήρωσε για σένα, όχι στο μαγαζί. Το μαγαζί τα έχει πάρει όλα τα λεφτά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε Κοσμά να σε ρωτήσω και εγώ κάτι:Αν για παράδειγμα κάνω μία αγορά 1.500 ευρώ σε δέκα δόσεις των 150 ευρώ και επίσης θέλω να αγοράσω κάτι των 300Ε εφάπαξ θα μου έρθει λογαριασμός 450Ε ή δεν θα γίνει η συναλλαγή;

Και εγω το εχω απορια αυτο..

Δημοσ.

@theofani kai @luxx

Αν το οριο της καρτας ειναι 1500 και αγορασεις κατι που κανει 1500€ σε δεκα δοσεις των 150€ ...τελειωσε τιγκαρε η καρτα. Δεν μπορεις να κανεις καμια αλλη αγορα μεχρι να πληρωθει η πρωτη δοση μετα την οποια θα εχεις διαθεσιμα 150€ .Κοινως ασχετως αν εχεις επιλεξει δοσεις δεσμευεται το συνολικο ποσο απο την καρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...