Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό είναι απλώς δράπανο και είναι για τρύπες. Για να βάλεις βίδες με αυτό δεν λέει. Αυτά δεν έχουν καθόλου ροπή στις χαμηλές στροφές, άμα πας να δώσεις λίγο παραπάνω στην σκανδάλη θα ανεβάσει απότομα και το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να χαλάσεις το κεφάλι της βίδας από το πατρινάρισμα. Δεν κάνουν για βίδες αυτά και ούτε μπορείς να τα κομαντάρεις με το ένα χέρι, δεν έχουν το σωστό ζύγισμα. Ούτε αυτό είναι επιλογή δηλαδή.

Μπα, τετοιο εχω (οχι αυτη τη μαρκα, αντιστοιχο), δουλεμενο τελικα πολυ περισσοτερο απο οτι θα περιμενα. Συμφωνω οτι δεν κανει για κουμαντο με ενα χερι, αλλα στις στροφες του και στη ροπη του, μια χαρα με παει (για ερασιτεχνικο μιλαμε ετσι, δεν περιμενω και θαυματα).

Δημοσ.

Αυτό είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για γενική χρήση. Κάνεις τρύπες(αν και πιο αργά από τα κανονικά δράπανα όπως αυτό του πουρναρα).

Βάζεις αντάπτορα για να βάζεις βίδες, έχει χαμηλές στροφές άρα και καλό έλεγχο στην σκανδάλη και στο πόσο "γκάζι" δίνεις ώστε να βιδώνεις με άνεση.

Και έχει το κατάλληλο ζύγισμα ώστε να το δουλεύεις με το ένα χέρι.

Η καλύτερη επιλογή που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα. Μιλάω για τον τύπο του εργαλείου καθώς η μάρκα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο

Μπα, τετοιο εχω (οχι αυτη τη μαρκα, αντιστοιχο), δουλεμενο τελικα πολυ περισσοτερο απο οτι θα περιμενα. Συμφωνω οτι δεν κανει για κουμαντο με ενα χερι, αλλα στις στροφες του και στη ροπη του, μια χαρα με παει (για ερασιτεχνικο μιλαμε ετσι, δεν περιμενω και θαυματα).

Αυτού του τύπου δεν τα θεωρώ κατάλληλα για βίδες γενικά, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο που το έχω δουλέψει και είναι παντελώς ακατάλληλο. Ακόμα και για ερασιτεχνική χρήση. Άντε να βάλεις μια μικρή βίδα σε ξύλο με αυτήν την γκουμούτσα

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι μακράν η καλύτερη επιλογή για γενική χρήση. Κάνεις τρύπες(αν και πιο αργά από τα κανονικά δράπανα όπως αυτό του πουρναρα).

Βάζεις αντάπτορα για να βάζεις βίδες, έχει χαμηλές στροφές άρα και καλό έλεγχο στην σκανδάλη και στο πόσο "γκάζι" δίνεις ώστε να βιδώνεις με άνεση.

Και έχει το κατάλληλο ζύγισμα ώστε να το δουλεύεις με το ένα χέρι.

Η καλύτερη επιλογή που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα. Μιλάω για τον τύπο του εργαλείου καθώς η μάρκα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο

Αυτού του τύπου δεν τα θεωρώ κατάλληλα για βίδες γενικά, πόσο μάλλον το συγκεκριμένο που το έχω δουλέψει και είναι παντελώς ακατάλληλο. Ακόμα και για ερασιτεχνική χρήση. Άντε να βάλεις μια μικρή βίδα σε ξύλο με αυτήν την γκουμούτσα

Θα συφωνησω οτι η επιλογη του half evil ειναι πολυ καλη.

Απλα, οικονομικα μιλωντας, εγω διαλεξα κατι στα μισα λεφτα, το οποιο ειχα στο μυαλο μου οτι θα το χρησιμοποιησω για 5 βιδες το χρονο. Στην τελικη, ξεκινησα να φτιαχνω ενα τσιπουραδικο, και το καημενο με βοηθησε και στις ξυλοβιδεςτου 1,5cm μεχρι τρυπες για 10αρια ουπα και βιδωμα τα στριφωνια τους. Ολα ειναι θεμα συνηθειας, αρκει να αντεξει το μηχανημα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για την υπομονή σας και τις συμβουλές. Σ αυτό θα καταλήξω αν και όντως την μάρκα δεν την έχω ακουστά όπως άλλες .

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για την υπομονή σας και τις συμβουλές. Σ αυτό θα καταλήξω αν και όντως την μάρκα δεν την έχω ακουστά όπως άλλες .

Θυγατρικη ειναι, δε θυμαμαι ποιας αυτη τη στιγμη, παντως ειναι πολυ δυνατη στο χωρο των φτηνων και παραλληλα ποιοτικων εργαλειων.

• Like 1
Δημοσ.

Θα συφωνησω οτι η επιλογη του half evil ειναι πολυ καλη.

Απλα, οικονομικα μιλωντας, εγω διαλεξα κατι στα μισα λεφτα, το οποιο ειχα στο μυαλο μου οτι θα το χρησιμοποιησω για 5 βιδες το χρονο. Στην τελικη, ξεκινησα να φτιαχνω ενα τσιπουραδικο, και το καημενο με βοηθησε και στις ξυλοβιδεςτου 1,5cm μεχρι τρυπες για 10αρια ουπα και βιδωμα τα στριφωνια τους. Ολα ειναι θεμα συνηθειας, αρκει να αντεξει το μηχανημα.

Μωρέ για τις τρύπες μια χαρά είναι, αυτή είναι η δουλειά του. Και επειδή σε μαγαζί θες οπωσδήποτε τρύπες σε τοίχους τότε είναι απαραίτητο το κρουστικό.

Αλλά για τα βιδάκια θα δυσκολευτώ να πιστέψω ότι δεν σου βγήκε η πίστη. Από το πως θα το κρατήσεις έχρι το πως θα ολοκληρώσεις το βίδωμα στο σημείο που θες

Δημοσ.

Μωρέ για τις τρύπες μια χαρά είναι, αυτή είναι η δουλειά του. Και επειδή σε μαγαζί θες οπωσδήποτε τρύπες σε τοίχους τότε είναι απαραίτητο το κρουστικό.

Αλλά για τα βιδάκια θα δυσκολευτώ να πιστέψω ότι δεν σου βγήκε η πίστη. Από το πως θα το κρατήσεις έχρι το πως θα ολοκληρώσεις το βίδωμα στο σημείο που θες

Σου ειπα, ολα ειναι θεμα συνηθειας, το πως θα μαθεις να δουλευεις το εργαλειο σου :) . Αν σε φερει ο δρομος απο Αρτα, ελα να κερασω τσιπουρο και να σου δειξω τι εφτιαξα με αυτο :)

Δημοσ.

Λίγο μακρυά αλλά θα το έχω υπόψην :)

Άμα θέλεις να κάνεις μια δουλειά θα την κάνεις, το θέμα είναι πόσο θα ζοριστείς

Θα περιμενω :)

Περαν της πλακας, αυτο που ηθελα να τονισω, ειναι οτι το φτηνο επαναφορτιζομενο με μπαταρια λιθιου (3,6 volt μονο), ειναι μεν προσιτο, ειναι ευχρηστο, αλλα ειναι πολυ αδυναμο. Τα παλιοτερα με μπαταριες νικελιου - καδμιου (που ανεβαινουν στα 14 volt), ειναι πολυ καλες επιλογες, αλλα με μειονεκτημα τη μπαταρια τους, η οποια και ξεφορτιζει απο μονη της, και χανει αρκετα γρηγορα τη δυναμη της. Κατι δυνατα τυπου makita που συνδιαζουν και τη μπαταρια λιθιου, αλλα και τα πολλα volt ειναι οτι καλυτερο στον τομεα αυτο, αλλα η τιμη ειναι απλησιαστη... (εχω δει επαναφορτιζομενο να τρυπα με αυτοδιατριτη βιδα διπλο inox σαν βουτυρο).

Οποτε απο κει και περαγια ερασιτεχνισμο, θεωρω καλυτερο το καλωδιακο συστημα. Τωρα, αν θα ειναι το Α που μου εκατσε εμενα, ή το Β που διαλεξε ο half evil, αυτα ειναι και θεμα γουστου, και θεμα τσεπης.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα δεν έχουν καθόλου δύναμη αυτά των 3,6 βολτ γιαυτό είπα ότι δεν τα προτείνω καθόλου τα παλάμης.

Γιαυτό είπα να ανέβει σε βολτ ώστε να έχει μια άνεση. Γύρω στα 14 είναι καλά για ερασιτεχνική χρήση, αρκεί να έχει και μπαταρία λιθίου(καλύτερα μία λιθίου παρά 2 από τις άλλες) και να είναι μια μάρκα έστω μεσαία. Όχι κινεζιά δηλαδή.

Από και πέρα, όσο το πιο βαθειά το βάζεις το χέρι στην τσέπη τόσο καλύτερα.

Και έκατσα ρε γαμώτο και σκέφτηκα μια μέρα ότι πάρει πολύς κόσμος και σκάει 500+ για να πάρει κινητό (ό,τι μάρκας) το οποίο πέρα από την μόδα και μερικές εφαρμογές, και εκτός του ότι το έχουν όλοι δεν χρησιμεύει πουθενά.

Ενώ με τα μισά μόνο λεφτά πας και παίρνεις εργαλείο επαγγελματικό, μακίτα και ντεβάλ που θα το χαίρεσαι για μια ζωή. Αν το καλοσκεφτείς είναι πολυ μεγάλη αδικία ως προς τις προτεραιότητες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...