Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Βρίσκομαι στον 5° όροφο παλαιάς πολυκατοικίας (του 70 νομίζω; ).

Το ρούτερ μου κλειδώνει στα ~18 εδώ πάνω. Πριν αρκετούς μήνες που είχα θέμα με τη γραμμή είχε έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ, και επείδη δεν ήμουν σπίτι να του ανοίξω έκανε μόνος του κάποια τεστ εκτός σπιτιού, και μου είπε ότι υπάρχει κάτι ασυνήθιστο με τη γραμμή μου.

Ενώ λέει στο "υπόγειο" της πολυκατοικίας, εκεί που βρίσκεται ο πίνακας, κλειδώνω στα 23, ανά όροφο χάνω από 1Mbps, οπότε φτάνοντας στον 5°, κλειδώνω στα ~18 .

Κάποια βασικά στατιστικά της γραμμής μου:

Downstream Upstream

SNR Margin 9.6 dB , 11.5 dB

Line Attenuation 18.0 dB , 8.9 dB

Data Rate 17684 kbps , 1023 kbps

Τον είχα ρωτήσει αν μπορεί να γίνει κάτι, αλλά δεν μου έδωσε κάποια απάντηση. Λογικά θέμα με τον χαλκό;

Επειδή όμως στη πολυκατοικία, απ'όσο βλέπω είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας, φυσικά δε γίνεται να προτείνω να αλλαχθούν οι γραμμές, μπορώ να περάσω εξωτερικά κάποιο καλώδιο μήπως τυχόν και ανέβουμε;

Ελπίζω να ήμουν σαφής.

Ευχαριστώ πολύ^

Edit: Τώρα που το παρατηρώ, πριν κανένα έτος έχω την εντύπωση ότι κλείδωνα ~18500. Ίσως να είναι ιδέα μου βέβαια, αλλά το 17ρι που δείχνει τώρα, σίγουρα δε μου γεμίζει το μάτι.

Δημοσ.

Οι παλιες πολυκατοικιες συνηθως εχουνε ενα απλο ευκαμπτο λευκο καλωδιο (που κανονικα χρησιμοποιειτε για ρευμα) το οποιο σαφως και δεν κανει για ADSL λογω του οτι δεν ειναι συνεστραμμενο και ανεβαινει μαζι με των υπολοιπων διαμερισματων με αποτελεσμα να τρωει και παρεμβολες,Το ποιο σωστο ειναι να τραβηξεις ενα UTP Cat.5 ωστε να μην εχεις απωλειες.

Δημοσ.

Επειδή μόνος αποκλείεται να βγάλω άκρη, αν καλέσω κάποιον ηλεκτρολόγο θα μου κάνει σωστή δουλειά; Το καλώδιο θα περάσει μέσα από τη πολυκατοικία ή κανονικά μέσα από τον τοίχο; Ανόητες ερωτήσεις, βασικές νομίζω όμως.

Και πόσο περίπου παίζει να μου κοστίσει όλο αυτό;

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...