Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα ένα κεσεδάκι με Μαρούλια Iceberg, φύτεψα όσα χωράγανε στη ζαρντινιέρα και περίσεψαν μερικά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τα διατηρήσω έτσι μικρά με τις ρίζες τους εκτεθειμένες όπως είναι, προκειμένου να τα φυτεύσω αργότερα;

Δημοσ.

Καταρχάς ποτέ μην αγοράζεις φυτώρια μαρουλιών λόγο κόστους γιατί με τα ίδια λεφτά παίρνεις από τη λαική ένα ολόκληρο. Είναι γρήγορα και πανεύκολα να βγούν από σπόρο,

Όσον αφορά την ερώτηση σου η απάντηση είναι όχι! Τα φυτώρια μετά από λίγες μέρες χρειάζονται μεταφύτευση. Διαφορετικά

α) θα σαπίσουν επειδή το χώμα είναι πολύ λίγο και τα θρεπτικά στοιχεία εξαντλόύνται γρήγορα

β) το ριζικό σύστημα θα γίνει τόσο πυκνό στο γλαστράκι που θα "πνίξει" το φυτό

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις τα φυτώρια μέχρι να δεις κάποιο κιτρίνισμα ή καφέτιασμα στα φύλλα και να τα ποτίζεις συχνά γιατί στεγνώνει εύκολα το χώμα τους.Ταυτόχρονα πρέπει να τσεκάρεις κάθε μερικές μέρες σε τι κατάσταση είναι οι ρίζες βγάζοντας ολόκληρο το φυτώριο από το γλαστράκι.  Αν είναι όπως στη φώτο σημαίνει πως πρέπει να κάνεις άμεσα μεταφύτευση.

2eod3it.jpg

Ελπίζω μην κυκλοφορούν σαλιγκάρια ή γυμνοσάλιαγκες εκεί κοντά γιατί την πάτησες  Είχα βάλει πέρυσι και μου τα φάγανε όλα.. γενικά είναι δύσκολα τα μαρούλια! Βάζε πιπεριές ή ντοματίνια τα καλοκαίρια, πολύ παραγωγικά και αξίζουν τον κόπο! Γενικά εχουν φάση αυτά για να παιρνάς την ώρα σου αλλά προσωπικά τα βαρέθηκα όλα και δε βάζω τίποτα πλέον :-D 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορώ να τα βάλω μέσα σε νερό όπως είναι με το χωματάκι τους για να διατηρηθούν; Κάτι σαν τον Βασιλικό!

Από τη Λαϊκή που λες, πως δηλαδή ένα μαρούλι φυτεύεται;

Δημοσ.

Αν τα βάλεις μέσα στο νερό θα πάθουν ασφυξία οι ρίζες και θα σαπίσουν! Τον βασιλικό τον βάζουν σε νερό ως κλώνο για να δημιουργήσει ρίζα, άλλο πράγμα αυτό. Εσύ έχεις ρίζα.

Εννοούσα πως τα μαρούλια της λαικής για να τα πάρεις έτοιμα έχουν το ίδιο κόστος με ένα φυτώριο που δε ξέρεις ΚΑΝ αν θα καταφέρεις να το μεγαλώσεις λόγο δικιάς σου απειρίας ή αμέλειας και άλλων παραγόντων όπως τα έντομα και οι αρρώστιες.   :-D

Δημοσ.

Από χόμπι καλύτερα να λες. Σιγά μη σε σώσουν μερικά βιολογικα μαρούλια σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σκατά που καταναλώνεις. :-D

Δημοσ.

Όλοι έτσι νομίζουν, πως δεν μα σώζει τίποτα και δεν κάνει κανείς τίποτα γενικώς. Υπάρχει αυτή η γενικευμένη απαισιοδοξία για πράγματα και όλοι μένουν στο τίποτα.

Γι'αυτό και έχω κάνει σημαία τα σοφά λόγια του Γκάντι και τα έχω στην υπογραφή μου.

Σκέψου όλοι να γίνονταν αυτή η αλλαγή που θα ήθελαν να δούν στο κόσμο, σκέψου τη δύναμη, σκέψου... πως είναι ώρα να φύγω για το γραφείο!  :-D

Thanx man

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...