zvarthangalos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μου έδωσε κάποιος φίλος μου το Toshiba Satelite L655 1cw για να το κάνω φορμάτ και να του περάσω τα Windows 7 όλα καλά μεχρι που έβαλα το G-parted για να διαγράψω και να φορμάρω τον δίσκο όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ήθελα βγάζοντας τον δίσκο του G-parted μετά έβαλα το δισκάκι με τα windows 7 αντί να τρέξει το δισκάκι μου ζητάει κωδικό απο τον σκληρό Εnter HDD/SSD Pasword: Έψαξα λιγάκι στο νετ και στο youtube όμως δεν υπάρχει τίποτα το αξιόπιστο και οι περισσότεροι λένε πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή,δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση που γνωρίζει κάποιος εδώ στο φόρουμ του insomnia.
Euclides Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Βάλε τον δίσκο σε ένα άλλο PC ή σε ένα USB adaptor και δοκίμασε να κάνεις Low Level Format. http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/ 1
zvarthangalos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Είναι ασφαλής αυτή η διαδικασία η θα υπάρξει κανένα πρόβλημα; Εννοώ αν είναι δοκιμασμένο ευχαριστώ.
Euclides Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Τι εννοείς ασφαλής? Δεν θα πάρει φωτιά ο δίσκος, αν θα χαθούν τα δεδομένα, ....? Και άντε και σου λέω ότι είναι ασφαλής. Έχεις κανένα λόγο να με πιστέψεις? Εγώ σου έδειξα έναν δρόμο. Από εκεί και πέρα το ψάχνεις, και η ευθύνη δική σου.
zvarthangalos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Έχω κάνει αυτό που μου είπες όμως με το που τον κούμπωσα στο λαπτοπ μου ζητάει πάλι τον κωδικό μήπως είναι θέμα BIOS και όχι σκληρού;
Euclides Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Αν έκανες αυτό που σου είπα (να βάλεις δηλαδή τον σκληρό σε άλλο υπολογιστή είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά με ένα USB adaptor και να κάνεις Low Level Format), τότε πως μπορεί να είναι θέμα BIOS αφού είναι διαφορετικός υπολογιστής? Είναι θέμα δίσκου. Όταν πας να κάνεις access στα δεδομένα του τρέχει κάποιο utility και ζητά password. Γι' αυτό σου είπα να κάνεις Low Level Format και όχι να κοιτάξεις κάτι στο BIOS. Αν δεν μπόρεσες να κάνεις Low Level Format με το utility που σου πρότεινα, τότε θα πρέπει να πας στο site του κατασκευαστή του δίσκου και να κατεβάσεις το utility που έχει για Low Level Format. Όλοι οι κατασκευαστές δίσκων έχουν κάποιο utility για την δουλειά αυτή. Εναλλακτικά, πρέπει να φτιάξεις ένα DOS USB stick και να κάνεις llformat με την εντολή debug, αλλά θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τεχνικές λεπτομέρειες για την δομή του δίσκου. Άλλη λύση είναι να φορτώσεις linux με ένα live USB stick και να κάνεις low level format με την εντολή hdparm. Διαλέγεις και παίρνεις.
zvarthangalos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2014 Αν έκανες αυτό που σου είπα (να βάλεις δηλαδή τον σκληρό σε άλλο υπολογιστή είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά με ένα USB adaptor και να κάνεις Low Level Format), τότε πως μπορεί να είναι θέμα BIOS αφού είναι διαφορετικός υπολογιστής? Είναι θέμα δίσκου. Όταν πας να κάνεις access στα δεδομένα του τρέχει κάποιο utility και ζητά password. Γι' αυτό σου είπα να κάνεις Low Level Format και όχι να κοιτάξεις κάτι στο BIOS. Αν δεν μπόρεσες να κάνεις Low Level Format με το utility που σου πρότεινα, τότε θα πρέπει να πας στο site του κατασκευαστή του δίσκου και να κατεβάσεις το utility που έχει για Low Level Format. Όλοι οι κατασκευαστές δίσκων έχουν κάποιο utility για την δουλειά αυτή. Εναλλακτικά, πρέπει να φτιάξεις ένα DOS USB stick και να κάνεις llformat με την εντολή debug, αλλά θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τεχνικές λεπτομέρειες για την δομή του δίσκου. Άλλη λύση είναι να φορτώσεις linux με ένα live USB stick και να κάνεις low level format με την εντολή hdparm. Διαλέγεις και παίρνεις. Φίλε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου όμως να ξέρεις πως ακολούθησα κατά γράμμα αυτά που μου είπες και δεν έγινε τίποτα με τον σκληρό δεν τον αναγνωρίζουν ούτε τα Windows 7 και 8 αλλά ούτε και τα Linux (live CD)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα