Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα η μητέρα μου πούλησε το παλιό κινητό μου, με SIM και κάρτα μνήμης μέσα, εν αγνοιά της, στην οποία είχα πολύτιμα δεδομένα. Δεν έχουμε αποθηκευμένο το τηλέφωνο του αγοραστή (ο οποίος, πιθανόν να κατάλαβε ότι υπάρχει μέσα 32GB samsung κάρτα μνήμης). Το τηλέφωνο της SIM, μετά την πρώτη φορά που χτύπησε χωρίς απάντηση, ειναι απενεργοποιημένο. Βρήκα μια κλήση σε ένα δεύτερο κινητό μου λίγο πριν την αγορά, υποψιάζομαι ότι το τηλέφωνο μπορεί να είναι δικό του, αλλά δεν απαντά και δεν είναι δηλωμένο. Στη vodaphone είπαν πως δεν καταγράφουν συντεταγμένες και να απευθυνθώ στην αστυνομία. Τί πρέπει να τους πω, όμως, για να ασχοληθούν; Ότι πρόκειται για κλοπή;

Δημοσ.

Είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθούν απ'ο,τι ξέρω. Πρέπει να υπάρχει αδίκημα και εισαγγελική εντολή. Αν δηλώσεις κλοπή (που δεν είναι κλοπή αφού το πουλήσατε) ίσως μπλέξεις περισσότερο!

• Moderators
Δημοσ.

Μαλλον ζητας απο τη μαμα να σου πληρωσει την καρτα μνημης. Δεν βλεπω να μπορεις να κανεις τιποτα αλλο δυστυχως, εκτος αν εχεις το τηλεφωνο του ανθρωπου στον οποιον το πουλησατε και ειναι συνεργασιμος.

Απο εκει και περα δηλωση απωλειας της sim και παιρνεις αλλη με το νουμερο σου με 5 ευρω.

Ενας δικηγορος ισως μπορεσει να σε βοηθησει για το εξης: επειδη εχει την καρτα sim σου, πιθανον στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπεξαιρεσης, κατι για το οποιο ομως θα πρεπει ισως να αποδειξεις  α) οτι την εχει οπως και β) οτι ηταν μεσα στο τηλεφωνο. Λιγο μπερδεμα ισως ειναι.

Δημοσ.

Αν εγώ κάνω συμφωνία να σου πουλήσω ένα κουτί και το κουτί έχει μέσα καταλάθος κι ένα διαμάντι, το οποίο είναι σαφές ότι δεν περιλαβμάνεται στη συμφωνία κι εσύ το πάρεις, παρόλο που καταλαβαίνεις πως έχει γίνει λάθος, πρόκειται για αδίκημα ή όχι;

Μαλλον ζητας απο τη μαμα να σου πληρωσει την καρτα μνημης. Δεν βλεπω να μπορεις να κανεις τιποτα αλλο δυστυχως, εκτος αν εχεις το τηλεφωνο του ανθρωπου στον οποιον το πουλησατε και ειναι συνεργασιμος.

Το κακό, εκτός απ' το ότι έχασα χρήματα και τα αρχεία μου, είναι ότι ο τύπος αυτός έχει τώρα δικά μου προσωπικά δεδομένα.

Δημοσ.

Ο αλλος μπορει να τα βγαλει ολα απο μεσα,και αν τον βρεις μπορει να πει δεν ειχε τιποτα.

Δε μπορεις να το αποδείξεις οτι ειχε μεσα πραγματα.

και που το πουλησες παλι παρανομος εισαι. γιατι απο αυτη τη συναλλαγη το κρατος δε πηρε το φορο.

και θα μπλεξεις θες δε θες.... 

Δημοσ.

Αν πεις για κλοπη θα σε βαλουν να κανεις μηνυση...η οποια φυσικα ΔΕΝ ειναι δωρεαν και αφου προκειται για ψευδης υπαρχει η πιθανοτητα να σου κανει και ο 'αγοραστης' μηνυση και απο εκει που πας για 'μαλλι' να βγεις 'κουρεμενος'...προσπαθησε να επικοινωνησεις (αν βρεις τροπο) μαζι του αλλιως ξεκινα τις προσευχες να επεσες σε 'καλο' ανθρωπο ο οποιος θα σας επιστρεψει την sim και την καρτα μνημης...(αφου καλεσες στο τηλεφωνο,χτυπησε και μετα το απενεργοποιησε ΔΕΝ νομιζω οτι εχεις καποια ελπιδα...)

Τι εννοεις οτι δεν ειναι δηλωμενο;Οι μη δηλωμενοι αριθμοι εχουν απενεργοποιηθει..επισης δεν νομιζω οτι μπορεις να βρεις ετσι απλα σε ποιον ανηκει ενας τηλεφωνικος αριθμος...Αν δεν κανω λαθος πρεπει ο κατοχος πρεπει να εχει δεχτει να εμφανιζονται τα στοιχεια του στη λιστα των τηλεφωνων της καθε εταιρεια...

Οσο για το παραδειγμα με το κουτι και το διαμαντι...αν μπορουσες να αποδειξεις οτι μεσα στο κουτι υπηρχε το διαμαντι τοτε ΙΣΩΣ και να μπορουσες να δικαιωθεις...

Δημοσ.

Τι εννοεις οτι δεν ειναι δηλωμενο;Οι μη δηλωμενοι αριθμοι εχουν απενεργοποιηθει..επισης δεν νομιζω οτι μπορεις να βρεις ετσι απλα σε ποιον ανηκει ενας τηλεφωνικος αριθμος...Αν δεν κανω λαθος πρεπει ο κατοχος πρεπει να εχει δεχτει να εμφανιζονται τα στοιχεια του στη λιστα των τηλεφωνων της καθε εταιρεια...

Η comsote (της οποίας είναι ο άγνωστος αριθμός), μου είπε να πάρω το 11888. Εκεί, μου είπαν ότι δεν εμφανίζονται στοιχεία του κατόχου. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

Δημοσ.

Το οτι δεν εμφανιζονται τα στοιχεια του κατοχου ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα...

ΣΙΓΟΥΡΑ το εχει δηλωσει απλα εχει επιλεξει τα στοιχεια του να μην εμφανιζονται στους καταλογους του παροχου του...συνηθως οταν παιρνεις εναν νεο αριθμο σε ρωτανε για το αν θελεις ο αριθμος/στοιχεια σου να καταχωρηθει στους καταλογους...

Δημοσ.

Εάν είναι δημόσια τα στοιχεία του μπορείς να δοκιμάσεις μόνος σου σε δύο μέρη:

1) Κατεβάζεις αυτό στο κινητό σου (υποθέτω έχεις android)  -> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.theengineer.greekcallerid&hl=el

Βάζεις μέσα στο πρόγραμμα ότι στοιχεία έχεις. Συνήθως σου βγάζει κάτι.

2) Δοκιμάζεις και σε αυτά τα 2 site του ΟΤΕ: http://www.blackstate.gr/ote.htmhttp://11888.ote.gr/web/guest/home

Κλοπή όπως σου είπανε δεν μπορείς να δηλώσεις. Στην τελική κακώς ξέχασες μέσα την κάρτα. Πάντα ελέγχουν πριν πουλήσουν κάτι, ότι είναι ακριβώς όπως το αγόρασες, δηλαδή χωρίς sim και εξωτερική κάρτα με δεδομένα.

Δημοσ.

Αν εγώ κάνω συμφωνία να σου πουλήσω ένα κουτί και το κουτί έχει μέσα καταλάθος κι ένα διαμάντι, το οποίο είναι σαφές ότι δεν περιλαβμάνεται στη συμφωνία κι εσύ το πάρεις, παρόλο που καταλαβαίνεις πως έχει γίνει λάθος, πρόκειται για αδίκημα ή όχι;

Το κακό, εκτός απ' το ότι έχασα χρήματα και τα αρχεία μου, είναι ότι ο τύπος αυτός έχει τώρα δικά μου προσωπικά δεδομένα.

αν θες να κανεις μυνηση σε καποιον αυτος ειναι η μητερα σου.

αυτη πουλησε το κινητο :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...