Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν Acer Aspire 5920g-812g25mi

cpu: intel centrino t8100 2,1GHz

ram: ddr2 3Gb

gpu: nvidia gf-8600m gs 256Mb

hdd: sata 250Gb 5400rpm

Και σκεφτομαι να προβω σε αναβαθμιση ram και σκληρου...

Η μητρικη εχει δυο θεσεις (200pin) και υποστηριζει συμφωνα με τον κατασκευαστη μεχρι 4gb στα 667MHz (ddr2)...

Στο διαδικτυο ωστοσο δινουν συμβατοτητα εως 8gb!

Σκεφτομαι την αγορα 2*Samsung pc2-6400 800MHz 200pin 4gb διοτι δεν βρισκω καποια επωνυμη στα 667MHz... Θα εχω προβλημα συμβατοτητας; Θα μπορει να λειτουργησει σαν 667 ή θα υπαρχουν απολειες αποδοσης(σε σχεση με μια αντιστοιχη 667);

Στο θεμα του σκληρου σκεφτομαι να παω σε καποιον SSD. Η μητρικη υποςτηριζει απο οτι ειδα τεχνολογια sata2. Προσανατολιζομαι προς τον Samsung 840 Evo 250Gb που εχω ακουσει καλα λογια. Εχετε καποιον αλλο καλυτερο στα ιδια λεφτα υπ' οψην;

Αξιζουν οι παραπανω αναβαθμισεις για το συσκεκριμενο μηχανημα;

Να πω οτι δεν τον χρησιμοποιω ιδαιτερα για παιχνιδια(γι αυτο και δεν σκεφτομαι να πειραξω την gpu) οσο για browsing, photoshop, music production

Δημοσ.

Όσο αφορά τις μνήμες, οι 800αρες θα τρέξουν κανονικά μόνο που θα δουλεύουν underclocked (800=>667), δεν τίθεται θέμα συμβατότητας και απώλειας απόδοσης (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).

Σε κάθε περίπτωση πριν κάνεις κάποια αγορά, βεβαιώσου ότι η μητρική σου όντως υποστηρίζει 8gb, λογικά με κάποιο update στο bios.

Στην περίπτωση του ssd και εγώ τον evo θα σου πρότεινα όμως με μια μικρή διαφορά.

Αν δεν δουλεύεις με δισκάκια και δεν σου χρειάζεται το dvd, αγόρασε ένα tray, πάρε τον 840 evo 120gb, βάλε εκεί το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς πιο πολύ, και στην θέση του dvd-rom βάζεις το 250αρι που έχεις για data κ.τ.λ.π

Αν ακόμα δουλεύεις με δισκάκια και δεν μπορείς να το αποχωριστείς, τοτε ο samsung evo 840 250gb πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Τέλος, καλό θα ήταν μετά την αναβάθμιση της μνήμης να περάσεις 64bit λογισμικό αν δεν έχεις ήδη, να πιάσει και τόπο :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...