Προς το περιεχόμενο

Aλλαγη mobo+επεξεργαστη χωρις format?

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Εχω αγορασει μια mobo asus και ενα p4 2.4ghz και εχω την εξης απορια...Να αντικαταστισω τα υπαρχοντα mobo και επεξεργαστη στο pc μου χωρις format η να κανω clean install τα xp και φτου και απο την αρχη updates,εγκαταστασεις(μακρυα απο μας!)κλπ...Εχω κανει διαφορες αλλαγες(καρτα γραφικων,καρτα ηχου..)και τα xp χωρις προβλημα τα αναγνωρισαν και δουλευουν μια χαρα!Αλλα για μια τετοια αλλαγη που θελω να κανω θα ειναι το ιδιο καλα μαζι μου? :?: :?:

Δημοσ.

Αν η CPU που αγόρασες έχει το ίδιο HAL (hardware abstruction layer) με την παλιά (λιανά: είναι ίδια οικογένεια) μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν δεν έχει το ίδιο τότε απλά θα φας μια ωραία μπλέ οθόνη και θα πας εκ των πραγμάτων για reinstall.

Δημοσ.

Αν είναι να αλλάξεις και μητρική, τότε σίγουρα κάνε format. Αν και τα XP θα τα βρουν τα νέα υλικά σου θα μείνουν πάρα πολλά ίχνη από τα παλιά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά conflicts.

Για το λόγο αυτό, καλύτερα backup και clean install XP παρά να τραβιέσαι μετά με άλλα προβλήματα (=χάσιμο περισσότερου χρόνου)

Δημοσ.

pantws egw otan alla3a mobo (me idio omws cpu) kai ta ebala apanw... ta xp ebgalan mia polu wraia ble o8onh kai oute kan fortwnan, e3igwntas to giati.

sumfwnw me vagpap,

pisteuw oti 8a xreiasteis format

• Moderators
Δημοσ.

Φτου! :? :? :? :? Aυτο ακριβως ηθελα να αποφυγωωωωωωω.... :cry: :cry: :cry: Οτι update εχω κατεβασει για τα xp(ολα για την ακριβεια...)μηηηηπως μπορω να τα βρω σε καποιο φακελο στο σκληρο?Η πολυ απλα θα χρειαστω ξανα απτην αρχη...?Ουφ!!! :oops:

Δημοσ.

Όταν κατεβάζεις τα update σώζονται σε ένα φάκελο WU, με την ΙΔΙΑ ονομασία που θα τα κατέβαζες manually. Από εκεί μπορείς να τα κάνεις ένα cp ΠΡΙΝ από το restart. Πάντος με ένα sp1a που θα βρεις εύκολα σε κάποιο περιοδικό του χώρου, δεν έχεις πολύ δουλειά ακόμα για τα updates.

sc

• Moderators
Δημοσ.

Xmmm!Simera tha kanw tin allagi...Kai skeftika na dokimasw kati...Allazw tin mobo kai tin cpu,den kanw format,xekinaw apo to cd kai tou lew na kanei repair ta xp(eng pro)...Den exw tipota na xasw elpizw...Ektos apo ta updates fantazomai pou tha xathoun...Madsc thanx gia to tip..den to eixa prosexei!Thanx gyus! :)

• Moderators
Δημοσ.

Λεοντοκαρδε δεν ειναι ιδιο...Οπως το κοβω,ο θεος του format ουτε εμενα θα λυπηθει... :roll: Επανερχομαι με τα αποτελεσματα αυριο ελπιζω...

Δημοσ.

Τον Μάϊο που μας πέρασε άλλαξα motherboard+cpu.Συγκεκριμένα είχα μία QDI Advance 9 με Celeron 466 και πήγα σε Chaintech 7VJDA+Duron 1200 .Από τότε μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα πρόβλημα .Να σημειωθεί ότι και οι δύο motherboards είχαν chipset της VIA .Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερός πάντως το format το έχω γλυτώσει μέχρι σήμερα.

• Moderators
Δημοσ.
:D :D Etoimooooos!Me format vevaia kai me downloading windows updates ayti ti stigmi alla den mporw na min eimai xaroumenos...Eixa na kanw tis prokopis anabathmisi konta 5 xronia... :shock: :shock: Den epiase oute ayto pou skeytika me to repair...Anyway!Me geia mou kai eyxaristw ta paidia gia tin voitheia! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...