Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα θεματάκι υπερθέρμανσης με ένα netbook dell insiron 1010.Του έκανα φορματ χ8ες και έβαλα τα windows 7 Starter.Από εργοστάσιο έχει τα XP αλλά είπα ότι δεν θα έχει πρόβλημα με τα starter αφού έχει 1gb ram.Επίσης τον άνοιξα για να τον καθαρίσω από σκόνες αλλά δεν είχε σχεδόν καθόλου οπότε φοβήθηκα ότι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης δεν θα έφευγε και βγήκα αληθινός δυστυχώς.

Ωστόσο ο επεξεργαστής δεν έχει κάποιο αξιόλογο σύστημα ψύξης και ουσιαστικά δεν παίρνει θερμαγώγιμη πάστα.Πάνω στον επεξεργαστή είχε ένα μαλακό υλικό που υποθέτω το έχει για να αποβάλλει την ζέστη πράγμα που δεν κάνει αποτελεσματικά.Επίσης δεν έχει ούτε ανεμιστηράκι και μάλλον δεν παίρνει γιατί είναι όλα στριμωγμένα.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι η ram του είναι σε μορφή κάρτας μαζί με τον επεξεργαστή και δεν μπορώ να την επεκτείνω πχ να βάλω +1 gb ...βέβαια βρήκα ένα σετ κάρτας μαζί με επεξεργαστή στα 2gb αλλά βγαίνει 100ευρώ και δεν συμφέρει και ουσιαστικά ο κύριος λόγος των κολλημάτων που έχει είναι της υπερθέρμανσης οπότε μάλλον είναι μάταιο να πάρω την κάρτα με τα 100ευρώ.

Τι προτείνεται εσείς να κάνω?Εκτός του να πάρω άλλο pc κλπ.Ο υπολογιστής είναι για απλά πράγματα όπως browsing κλπ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Καλό θα είναι να αγοράσεις ένα thermal pad ίδιο με αυτό που έχει το υπολογιστής σου και να το αντικαταστήσεις. Πέρα από αυτό δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις, η ραμ είναι κολλημένη και όπως είπες και συ είναι πολλά τα χρήματα για να το αναβαθμίσεις. Μια βάση ψύξης ίσως σε βοηθήσει στις θερμοκρασίες επίσης, ενώ το να το δουλεύεις με ubuntu είναι εξαιρετική ιδέα νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Περίεργο πάντως που δεν εχει ανεμειστηράκι το παλιότερο δικό μου acer aspire εχει έστω ενα μικρούλι

Δημοσ.

τι θερμοκρασίες έχεις   ???   αυτό εδώ έχεις ? 

)

αν ναι! η ram είναι από κάτω από τον επεξεργαστή άρα βρες μια με 2γιγα και άλλαξε την και αν έκανες ζημιά sta thermal pads να σου κόπηκαν δηλαδή, θέλουν αλλαγή αν και κάλο θα ήταν να τα άλλαζες έτσι και αλλιώς. 

Δημοσ.

Καλό θα είναι να αγοράσεις ένα thermal pad ίδιο με αυτό που έχει το υπολογιστής σου και να το αντικαταστήσεις. Πέρα από αυτό δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις, η ραμ είναι κολλημένη και όπως είπες και συ είναι πολλά τα χρήματα για να το αναβαθμίσεις. Μια βάση ψύξης ίσως σε βοηθήσει στις θερμοκρασίες επίσης, ενώ το να το δουλεύεις με ubuntu είναι εξαιρετική ιδέα νομίζω.

Έβαλα πάλι τα XP γιατί με τα starter κόλλαγε απίστευτα,βέβαια η υπερθέρμανση δεν έφυγε και ούτε πρόκειται όπως φαίνεται.Η ιδέα για εξωτερική βάση με ανεμιστηράκια για ψύξη είναι καλή και ούτως ή άλλως είναι μονόδρομος.Θα το συζήταγα για ubuntu αλλά δεν είναι για εμένα το laptop και αυτός που θα το χρησιμοποιήσει έχει συνηθίσει γραφικό περιβάλλον windows.

Περίεργο πάντως που δεν εχει ανεμειστηράκι το παλιότερο δικό μου acer aspire εχει έστω ενα μικρούλι

Και εμένα μου έκανε εντύπωση.

τι θερμοκρασίες έχεις   ???   αυτό εδώ έχεις ? 

)

αν ναι! η ram είναι από κάτω από τον επεξεργαστή άρα βρες μια με 2γιγα και άλλαξε την και αν έκανες ζημιά sta thermal pads να σου κόπηκαν δηλαδή, θέλουν αλλαγή αν και κάλο θα ήταν να τα άλλαζες έτσι και αλλιώς. 

Φτάνει 80-85C βαθμούς.

Όχι,δεν είναι αυτό το laptop του βίντεο,το δικό μου έχει διαφορετική μητρική και πίσω δεν ανοίγει πουθενά μεμονομένα-ανοίγει όλο μαζί...είναι το μοντέλο 1010.Του βίντεο είναι μοντέλο 10 απ'ότι δείχνει.

Η μητρική από το 1010 είναι η παρακάτω..

$(KGrHqJHJCYE+520e2bhBQbK8gcUv!~~60_57.J

Και αυτή είναι η κάρτα που είναι ο επεξεργαστής και υποθέτω η κάρτα γραφικών και η ραμ..

$_57.JPG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...