Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Θα ηθελα να εχω λιγο την γνωμη σας για το Ε.Α.Π. (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ).

Σε λιγες μερες ανοιγουνε οι αιτησεις και θα ηθελα να δοκιμασω μηπως και μπω για το προπτυχιακο.

Υπαρχουν καποια προβληματα που με προβληματιζουν. Εγω εχω τελιωσει σε δημοσιο Ιεκ με πληροφορικη. Και θα ηθελα στο εαπ να παω παλι για πληροφορικη απο την αρχη. Εχω ακουσει διαφορα για το εν λογω πανεπιστημιο. Οτι ειναι δυσκολο οτι πληρωνεις και αλλα. Σιγουρα ειναι ενα πανεπιστημιο και φυσικα δεν αλλαζει. Σιγουρα πρεπει να στρωθεις να διαβαζεις. Διαβαζα στο σιτε του οτι ενας φυσιολογικος ανθρωπος που παιρνει τα μαθηματα ειναι να διαβαζεις 2 ωρες την ημερα. Και 2 και 3 και 5 ωρες. Ανεργος ειμαι προς το παρον και απο το να καθομαι θελω να παω. Και φυσικα να βρω και μια δουλεια αν καταφερω και τα συνδιασω. Αυτο που με αγχωνει και με απασχολει ειναι οτι μπορει να μην ειμουν μαθητης διανεια αλλα και ουτε τουβλο. Πιτσιρικας υπηρχανε προβληματα εσωτερικα και δεν υπηρχε διαθεση και ορεξη για τιποτα μιας και ηξερα οτι οι δικοι μου δεν θα με προοριζανε για κατι. Δηλαδη ο μεσος ορος χωρις φροντηστηρια ηταν κοντα του μετριου. Τι να κανουμε αυτα μπορουσαμε αυτα καναμε. Τωρα οσο μεγαλωνω τα μυαλα εχουνε αλλαξει και ειναι πιο οριμα. Θα πιστευατε οτι αξιζει ο κοπος να δοκιμασεις? Αν τα καταφερεις εχει καλως αν οχι δεν πειραζει τι ειχα τι εχασα! Ειναι το οτι με τρομαζει "ακουω πανεπιστημιο και με αγχωνει απο τα μαθηματα μεχρι το περιβαλλον πως θα ειναι".Αν εχει παει καποιος και ξερει θα ηταν χρησιμες οι πληροφοριες του. Και βαλτε λιγο τον εαυτο σας σε αυτη τη θεση.!!!!

Υ.Γ Εχει Θ.Ε εισαγωγη στη πληροφορικη. Απο εκει θα ξεκινουσα απο την αρχη . Απο την Αλφαβητα και καλα για να προχωρησω στα αλλα.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Θα ηθελα να εχω λιγο την γνωμη σας για το Ε.Α.Π. (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ).

Σε λιγες μερες ανοιγουνε οι αιτησεις και θα ηθελα να δοκιμασω μηπως και μπω για το προπτυχιακο.

Υπαρχουν καποια προβληματα που με προβληματιζουν. Εγω εχω τελιωσει σε δημοσιο Ιεκ με πληροφορικη. Και θα ηθελα στο εαπ να παω παλι για πληροφορικη απο την αρχη. Εχω ακουσει διαφορα για το εν λογω πανεπιστημιο. Οτι ειναι δυσκολο οτι πληρωνεις και αλλα. Σιγουρα ειναι ενα πανεπιστημιο και φυσικα δεν αλλαζει. Σιγουρα πρεπει να στρωθεις να διαβαζεις. Διαβαζα στο σιτε του οτι ενας φυσιολογικος ανθρωπος που παιρνει τα μαθηματα ειναι να διαβαζεις 2 ωρες την ημερα. Και 2 και 3 και 5 ωρες. Ανεργος ειμαι προς το παρον και απο το να καθομαι θελω να παω. Και φυσικα να βρω και μια δουλεια αν καταφερω και τα συνδιασω. Αυτο που με αγχωνει και με απασχολει ειναι οτι μπορει να μην ειμουν μαθητης διανεια αλλα και ουτε τουβλο. Πιτσιρικας υπηρχανε προβληματα εσωτερικα και δεν υπηρχε διαθεση και ορεξη για τιποτα μιας και ηξερα οτι οι δικοι μου δεν θα με προοριζανε για κατι. Δηλαδη ο μεσος ορος χωρις φροντηστηρια ηταν κοντα του μετριου. Τι να κανουμε αυτα μπορουσαμε αυτα καναμε. Τωρα οσο μεγαλωνω τα μυαλα εχουνε αλλαξει και ειναι πιο οριμα. Θα πιστευατε οτι αξιζει ο κοπος να δοκιμασεις? Αν τα καταφερεις εχει καλως αν οχι δεν πειραζει τι ειχα τι εχασα! Ειναι το οτι με τρομαζει "ακουω πανεπιστημιο και με αγχωνει απο τα μαθηματα μεχρι το περιβαλλον πως θα ειναι".Αν εχει παει καποιος και ξερει θα ηταν χρησιμες οι πληροφοριες του. Και βαλτε λιγο τον εαυτο σας σε αυτη τη θεση.!!!!

Υ.Γ Εχει Θ.Ε εισαγωγη στη πληροφορικη. Απο εκει θα ξεκινουσα απο την αρχη . Απο την Αλφαβητα και καλα για να προχωρησω στα αλλα.

υπαρχουν θεματα οσο αφορα την συγκεκριμενη σχολη και οτι δεν ειναι αρκετα καλη. Αν ψαχνεις επαγγελματικη αποκατασταση τοτε πας για τα διαφορα certifications [microsoft, linux, oracle] και ξεχνας το ΕΑΠ.

Αυτα

Δημοσ.

Άσχετο, αλλά τώρα μου ήρθε. Αν κάποιος έχει τελειώσει χρόνια το λύκειο μπορεί να δώσει πανελλήνιες να περάσει σε κάποια σχολή; Κι αν ναι, δεν παρακολουθεί την τάξη αλλά απλά δίνει μόνο τις εξετάσεις;

Δημοσ.

Να διευκρινήσω ότι δεν έχω παρακολουθήσει τα του ΕΑΠ. Νομίζω με κλήρωση εισάγονται οι φοιτητές, οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνεις δεκτός.

Πέραν τούτου, όταν μία προσπάθεια, σε οποιονδήποτε τομέα, γίνεται συνειδητά, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται εκθετικά.

Αν είναι αυτό που θέλεις, τότε ναι αξίζει την προσπάθεια. Αν είναι για το πτυχίο απλά, σκέψου την λύση των πιστοποιήσεων, της εθελοντικής εργασίας στον κλάδο σου, ώστεν να αποκτήσεις προϋπηρεσία, και φυσικά την επιμόρφωση με ατομικά μέσα.

Καλή επιτυχία.

• Like 1
Δημοσ.

Άσχετο, αλλά τώρα μου ήρθε. Αν κάποιος έχει τελειώσει χρόνια το λύκειο μπορεί να δώσει πανελλήνιες να περάσει σε κάποια σχολή; Κι αν ναι, δεν παρακολουθεί την τάξη αλλά απλά δίνει εξετάσεις;

Ναι και ναι

• Like 1
Δημοσ.

Να διευκρινήσω ότι δεν έχω παρακολουθήσει τα του ΕΑΠ. Νομίζω με κλήρωση εισάγονται οι φοιτητές, οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνεις δεκτός.

Πέραν τούτου, όταν μία προσπάθεια, σε οποιονδήποτε τομέα, γίνεται συνειδητά, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται εκθετικά.

Αν είναι αυτό που θέλεις, τότε ναι αξίζει την προσπάθεια. Αν είναι για το πτυχίο απλά, σκέψου την λύση των πιστοποιήσεων, της εθελοντικής εργασίας στον κλάδο σου, ώστεν να αποκτήσεις προϋπηρεσία, και φυσικά την επιμόρφωση με ατομικά μέσα.

Καλή επιτυχία.

Σαν επαγγελμα μου αρεσει παρα πολυ. Για αρχη ο στοχος μου ειναι αυτος. Ειναι και αλλος ενας ο στοχος μου αλλα για να φτασω παρα περα πρεπει πρωτα να καταβαλω αυτον. Και ειναι ο μονος τροπος και πιο οικονομικος για να τα καταφερω. Διοτι οικονομικη δυναοτητα να δωσω για πανελληνιες και να περασω σε μια αλλη πολη και να μου δινει η οικογενια μου π.χ 400 ευρω το μηνα για τα εξοδα μου. Θα τους πιασει εγκεφαλικο .... Οποτε  παμε σε αυτη τη λυση.

Δημοσ.

Ψάξε και αυτή την προοπτική: Σπουδές στο εξωτερικό και ταυτόχρονα part-time εργασία.

Ειναι καθαρα οικονομικο το προβλημα

Δημοσ.

Σαν επαγγελμα μου αρεσει παρα πολυ. Για αρχη ο στοχος μου ειναι αυτος. Ειναι και αλλος ενας ο στοχος μου αλλα για να φτασω παρα περα πρεπει πρωτα να καταβαλω αυτον. Και ειναι ο μονος τροπος και πιο οικονομικος για να τα καταφερω. Διοτι οικονομικη δυναοτητα να δωσω για πανελληνιες και να περασω σε μια αλλη πολη και να μου δινει η οικογενια μου π.χ 400 ευρω το μηνα για τα εξοδα μου. Θα τους πιασει εγκεφαλικο .... Οποτε  παμε σε αυτη τη λυση.

~90 ευρω ειναι το εξεταστρο για καθε ms exam.

Just saying

Δημοσ.

υπαρχουν θεματα οσο αφορα την συγκεκριμενη σχολη και οτι δεν ειναι αρκετα καλη. Αν ψαχνεις επαγγελματικη αποκατασταση τοτε πας για τα διαφορα certifications [microsoft, linux, oracle] και ξεχνας το ΕΑΠ.

Αυτα

είμαι στο 3έτος ΔΕΟ του ΕΑΠ και θα συμφωνήσω με viper..Πιστοποιήσεις με κλειστά τα μάτια.

Είναι αρκετά δύσκολο υπο την έννοια οτι θέλει πολλές ώρες μελέτη και η καθοδήγηση απο καθηγητές είναι μικρή εως μηδαμινή.

Αποτέλεσμα αυτου να στρέφονται οι φοιτητές θέλοντας και μή σε online φροντιστήρια..

Ξεχνάμε το κλασσικό πανεπιστήμιο που παίρνεις σημειώσεις και συνήθως πέφτουν τα θέματα απο εκεί και περνάς.

Πρέπει να διαβάσεις τεράστια ύλη..

Θυμάμαι στο δίκαιο το αγγούρι που είχα φάει να μάθω αδιανόητα μεγάλη ύλη και στις συναντήσεις ΔΕΝ εδιναν κάποια SOS.

Επίσης μυστήριο αποτελούν κάποιες εργασίες ειδικά σε λογιστική που σε αναγκάζουν λόγο βαθμού δυσκολίας να πληρώσεις φροντιστήριο..

Βάση βιβλιογραφίας ΕΑΠ δεν βγαίνει με τίποτα.. Πρέπει να αγοράζεις βιβλία και να δίνεις σε φροντιστήρια .. Σας το λέω εκ πείρας.

Αυτο που παίζει είναι group μελέτης ,πληρωμένες εργασίες και βιντεομαθήματα(αρνός γκουχ γκουχ ) μεσω νετ, βιβιογραφία κατα προτίμηση ξένη για να τα βγάλεις πέρα απο το δευτερο έτος και μετά.

Στο πρώτο έτος παλεύεται εστω και με την δυσνόητη βιβλιογραφία που έχουν..

Μετα είναι το χρηματικό που πρέπει να δίνεις στο ΕΑΠ .

Κι εγώ με όρεξη ξεκίνησα πέρασα τα μαθήματα αλλά εχω ξενερώσει με τα παραπάνω που προς το παρόν το έχω παγώσει.

Μάλλον θα πάω για πιστοποιήσεις είτε online είτε με άλλο τρόπο.

ΓΙα μένα και περισσότερα μαθαίνεις αλλά και πιο ανταγωνιστικό βιογραφικό φτιάχνεις.

Δημοσ.

Άσχετο, αλλά τώρα μου ήρθε. Αν κάποιος έχει τελειώσει χρόνια το λύκειο μπορεί να δώσει πανελλήνιες να περάσει σε κάποια σχολή; Κι αν ναι, δεν παρακολουθεί την τάξη αλλά απλά δίνει μόνο τις εξετάσεις;

Ναι και ναι

Άρα σκέψου μήπως κάνεις και αυτό. Τα λεφτά που θα δώσεις στο ΕΑΠ αν τα διαθέσεις σε ένα καλό φροντιστήριο μπορείς να στοχεύσεις αρκετά καλές σχολές, εφόσον μάλιστα και τα παιδιά εδώ λένε ότι του ΕΑΠ το πτυχίο δεν έχει και τόσο αντίκρυσμα στην αγορά.

[έχεις τελειώσει και δημόσιο ιεκ πληροφορικής οπότε πλέον είσαι πιο ώριμος από έναν 18χρονο και θα σου φαίνεται αισθητά πιο εύκολο το όλο θέμα των πανελληνίων]

Δημοσ.

Αν αποφοιτησει απο το ΕΑΠ θα μπορει να συμμετεχει σε ολες τις θεσεις ΠΕ του δημοσίου (Ασεπ) και για καθηγητης Δευτεροβαθμιας.

Το επιπεδο του Εαπ ειναι ανωτερο απο πολλες σχολες και σκοπιμα εγινε δυσκολο για να γινεται ξεσκαρταρισμα και να παιρνουν πτυχιο οσοι αξιζουν, επειδη λογω κληρωσης μαζευει πολλη σαβούρα.

Οσον αφορα το τμημα πληροφορικης, παλια δεχοταν 1000 ατομα το χρονο και αποφοιτουσαν μονο 25-50 ανα ετος. Πολλα μαθηματικά (μιλαμε για πολυ πραμα) και πολλες αποχωρησεις. Σε 4 ετη δεν βγαινει με τπτ.

Αν δεν εχεις υποβαθρο στα μαθηματικα, απλα δεν κανεις αιτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα σκέψου μήπως κάνεις και αυτό. Τα λεφτά που θα δώσεις στο ΕΑΠ αν τα διαθέσεις σε ένα καλό φροντιστήριο μπορείς να στοχεύσεις αρκετά καλές σχολές, εφόσον μάλιστα και τα παιδιά εδώ λένε ότι του ΕΑΠ το πτυχίο δεν έχει και τόσο αντίκρυσμα στην αγορά.

[έχεις τελειώσει και δημόσιο ιεκ πληροφορικής οπότε πλέον είσαι πιο ώριμος από έναν 18χρονο και θα σου φαίνεται αισθητά πιο εύκολο το όλο θέμα των πανελληνίων]

Η διαφορά εδώ, επειδή το έχω σκεφτεί και εγώ, είναι ότι ένα κανονικό πανεπιστήμιο δεν μπορείς να το βγάλεις part-time, ενώ το ΕΑΠ μπορείς. Είναι μεγάλη απόφαση να δεσμευτείς ότι δεν θα δουλέψεις για 4 χρόνια, άσχετα αν δεν πρόκειται να δουλέψεις έτσι κι αλλιώς.:)

Δημοσ.

Η διαφορά εδώ, επειδή το έχω σκεφτεί και εγώ, είναι ότι ένα κανονικό πανεπιστήμιο δεν μπορείς να το βγάλεις part-time, ενώ το ΕΑΠ μπορείς. Είναι μεγάλη απόφαση να δεσμευτείς ότι δεν θα δουλέψεις για 4 χρόνια, άσχετα αν δεν πρόκειται να δουλέψεις έτσι κι αλλιώς. :)

Άνετα τελειώνεις ΑΕΙ/ΤΕΙ part-time(εξαρτάται και το αντικείμενο πάντα για το πόσο εύκολα ή δύσκολα γίνεται)

ΤΟ ΕΑΠ, από τα λίγα που ξέρω είναι αρκετά παλούκι

Δημοσ.

Άνετα τελειώνεις ΑΕΙ/ΤΕΙ part-time(εξαρτάται και το αντικείμενο πάντα για το πόσο εύκολα ή δύσκολα γίνεται)

ΤΟ ΕΑΠ, από τα λίγα που ξέρω είναι αρκετά παλούκι

Δε λέω από άποψη δυσκολίας, αλλά τα περισσότερα μαθήματα και εργαστήρια είναι 8 με 3. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...