Προς το περιεχόμενο

ΙΚΕΑ ακριβο ?


Cernic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια επειδη τωρα φτιαχνω το πρωτο μου σπιτι θεωρητε το ικεα ακριβο?

επεισεις γνωριζει καποιος καταστηματα με παρομοια επιπλα σαν του ικεα?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα περισσότερα πράγματα επιβάλλεται να τα πάρεις απο ΙΚΕΑ. Οι τιμές σε σχέση με την αγορά είναι μίλια μακριά.

 

Η λογική είναι η ακόλουθη: Σε πολλά ράφια, ντουλάπια κλπ η κατασκευή είναι με πεπιεσμένο πριονίδι ή χαρτί. Έξω απο αυτό υπάρχει λάκα ωστε να είναι σταθερό. Η εμφάνιση είναι ίδια με τα έπιπλα αρκετών χιλιάδων ευρώ (στα οποία ουσιαστικά πληρώνεις design. Αν λοιπόν το χτυπήσεις λίγο απλά γρατσουνιέται, θέλει δηλαδή προσοχή. Όχι κάτι φοβερό. Αν μετακομίσεις απλά μπορείς να τα πετάξεις. Είναι ουσιαστικά αναλώσιμα σε βάθος χρόνου. Οι τιμές είναι τόσο καλές όμως που πραγματικά χαίρεσαι που είναι αναλώσιμα 

 

Απο ΙΚΕΑ δεν θα αγόραζα καναπέδες και στρώμα ούτε φυσικά ηλεκτρικές συσκευες.

 

θα αγόραζα ντουλάπια σαλονιού, ίσως τραπεζάκι σαλονιού αν μου άρεσε κάποιο, τραπέζι κουζίνας, και πιθανότατα κρεβάτι. Φυσικά θα αγόραζα ότι μικροείδος μου χρειαστεί. ισως τα μισά φώτιστικα του σπιτιού τα αγοραζα απο ΙΚΕΑ γιατί οι διαφορές τιμών είναι μεγάλες.

 

Τα υπόλοιπα φωτιστικά θα τα αγόραζα απο τα μαγαζιά της Καλλιθέας που έχουν τεράστια ποικιλία και καλές τιμές σε σχέση με το παρελθόν, φυσικά αρκετά πιο ακριβά απο το ΙΚΕΑ

 

Ηλέκτρικά θα έψαχνα απο Κοτσώβολους, ηλεκτρονική κλπ μαγαζιά. Να ξέρεις πως αυτή τη στιγμή λόγω κρίσης - στις προσφορές που βγάζουν - έχουμε τις φθηνότερες ηλεκτρικές συσκευές στον πλανήτη

 

Στρώμα θα υπολόγιζα με κάποια γενναία έκπτωση, κάπου στα 500€ για 2πλό. Υπάρχει ανάλογο θέμα στο Μπλα΄Μπλά

 

Αυτά σε γενικες γραμμες

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Ikea για μένα έχει πολύ καλό (πάρα πολύ καλό) value for money.

 

Δεν σου πουλάει μαόνι (ξέρεις ότι τα περισσότερα είναι mdf) αλλά είναι πραγματικά καλοφτιαγμένα.

Έχω συναρμολογήσει αρκετά και για το σπίτι μου αλλά και για συγγενείς και πραγματικά δεν είδα πουθενά λάθος τρύπα, να λείπει βίδα, να εφαρμόζει άσχημα, χαλαρά ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Σε αντίθεση μου έχει τύχει σε αντίστοιχες κατασκευές της ίδιας φιλοσοφία (άλλης εταιρίας που δεν αναφέρω το όνομα αφού αρκετά την έχουμε θάψει με τεχνολογικά της "προϊόντα" ;) ) να μου αλλάξουν γραφείο υπολογιστή...3 φορές αφού τη μία ήταν γρατζουνισμένο, την άλλη στραβοτρυπημένο, κλπ.

Έχω ουκ ολίγα πράγματα από το Ikea και πραγματικά δεν το μετάνιωσα. Και αν και το σκεπτικό είναι, όπως ήδη ειπώθηκε, ότι μπορείς να τα αλλάξεις εύκολα (οικονομικά) εμένα μου έχουν κρατήσει αρκετά και αν αλλαχτούν θα είναι για αλλαγή στυλ και όχι λόγω φθοράς.

 

Μοναδικό "μειονέκτημα" (αν μπορώ να το πω έτσι) για μένα είναι ότι γενικά η αισθητική τους γραμμή είναι περισσότερο προς την μοντέρνα μίνιμαλ τάση (σκανδιναυοιαπωνική!!!) και άρα δεν έχει αρκετά προϊόντα που θα έκαναν αυτό που λέμε στην ελλάδα "ζεστό σπίτι". Βέβαια αυτό οφείλεται και στην γενικότερη φιλοσοφία της συγκεκριμένης εταιρίας αφού για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά σχεδόν επιβάλονται οι λιτές γραμμές για λόγους κατασκευαστικής αλλά και αποθηκευτικής ευκολίας.

Γενικά πάντως η "ζεστασιά" μπορεί να έρθει και με δευτερεύουσες "πινελιές" πχ παίζοντας με μαξιλάρια

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δέν είναι όλα τα προιόντα του ΙΚΕΑ vfm.

 

Οι κουζίνες έχουν μικρή ποικιλία σε υλικά και σχέδια και είναι ακριβές. Το ίδιο και τα στρώματα, τα πιό καλά που δέν είναι σα χαρτόνι είναι στις διπλάσιες τιμές απ ότι θα βρείς στη Mediastrom πχ.

 

Γενικά στα μικροέπιπλα είναι αχτύπητο το ΙΚΕΑ, αλλά σε όλα τα άλλα καλύτερα να ψάξεις και αλλού. Τώρα παίζουν πολλές προσφορές και μπορείς χαλαρά να βρείς και φτηνότερα και ποιοτικότερα απο το ΙΚΕΑ.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...............Γενικά στα μικροέπιπλα είναι αχτύπητο το ΙΚΕΑ, αλλά σε όλα τα άλλα καλύτερα να ψάξεις και αλλού. Τώρα παίζουν πολλές προσφορές και μπορείς χαλαρά να βρείς και φτηνότερα και ποιοτικότερα απο το ΙΚΕΑ.

 

Δηλαδή; Ένα παράδειγμα; Μια πρόταση;

Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη "μικροέπιπλα" αλλά πχ βιβλιοθήκες, κρεβάτια, συρταριέρες, κλπ να βρεις "φτηνότερα και ποιοτικότερα" απλά δεν παίζει.

Προσωπικά είχα ψαχτεί αρκετά για βιβλιοθήκη/σύνθετο και δεν βρήκα. Ή ήταν χάλια ποιότητα ή αρκετά ακριβά.

Μάλιστα όταν ήθελα να φτιάξω μια βιβλιοθήκη σχήματος "Γ", συγκεκριμένη γνωστή εταιρία (που μάλιστα ήταν και στον "μήνα βιβλιοθήκης" και άρα είχε έκπτωση) μου ζητούσε για το ένας σκέλος του "Γ" όσα αγοράσα τελικά όλο την βιβλιοθήκη από το Ikea. Και μιλάμε πάντα για την ίδια ποιότητα mdf.

Κάτι παρόμοιο και με το κρεβάτι.

Προσωπικά και μετά από αρκετό ψάξιμο (και αφού έχω πουλήσει της μετοχές του Ikea :P )  θεωρώ ότι είναι λύση σε πολλούς τομείς (αν σε καλύπτει το ασιθητικό σκέλος).

 

 

υγ και κρεβάτι έχω από εκεί εδώ και χρόνια (στρώμα βέβαια είχα πάρει από αλλού)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα! 

 

Εχω γεμίσει δύο σπίτια με έπιπλα ΙΚΕΑ και έχω να πω το εξής: Αρχικά, μιλάμε για σπίτια φοιτητικά! Που σημαίνει ότι δεν σε νοιάζει να πάρεις κάτι πχ κλασικό και καλό να μείνει μια ζωή. Τα ΙΚΕΑ όμως πλέον δεν τα  φτηνά. Κάποτε είχα πάρει ένα τέλειο για τα δεδομένα μου καναπέ που είχε μια νορμαλ τιμή αλλά κοιτάζοντας τον κατάλογο φέτος είδα τις τιμές να παίζουν αρκετά πιο ψηλά. Μπορείς με ψάξιμο να βρείς κομμάτια - μικροέπιπλα που να είναι πολύ value for money όπως είπαν και παραπάνω αλλά εγώ δεν θα έπερνα πλέον βαριά έπιπλα όπως βιβίοθήκες και καναπέδες γιατί εκτός απο ακριβα δεν είναι και έπιπλα ιδιαίτερα ποιοτικά που θα κρατήσεις αρκετά χρόνια.

 

Υπάρχουν καταστήματα online με τέτοιου είδους έπιπλα που μπορεί να μην είναι top quality αλλά τουλάχιστον οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποια πραγματα ειναι σε νορμαλ τιμες, τα περισσοτερα ομως ειναι κατα τη ταπεινη μου γνωμη αρκετα ακριβα σε σχεση με τη ποιοτητα που παιρνεις..υπαρχουν πολλες ελληνικες βιοτεχνιες επιπλων που κατασκευαζουν ποιοτικοτατα επιπλα πολυ κοντα σε αυτες τις τιμες

 

αα και να μη ξεχασω.. "καλη τυχη στη συναρμολογηση"!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον σχέση τιμής / ποιότητας, δεν θα βρεις αντίστοιχη με ΙΚΕΑ σε καναπέδες. ΝΑΙ είναι σάπια έπιπλα για πολλά χρόνια, αλλά με αυτά τα χρήματα ΔΕΝ βρίσκεις καλύτερα. Πρέπει να δώσεις +50% τουλάχιστον για κάτι ελάχιστα καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καρεκλες γραφείου δεν ειναι ό,τι καλυτερο απο ΙΚΕΑ, αλλά ειναι φτηνές. Αν θες κάτι ποιοτικο, εργονομικό, που να σου κρατήσει καιρο πρέπει να πληρώσεις τα πολλαπλάσια απ'ότι στο ΙΚΕΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοιτα, αν ειναι να δωσεις 700 ευρω για καναπε απο το ικεα, κατ'εμε δεν αξιζει.και με 50% πανω δεν παιρνεις κατι ελαχιστα καλυτερο, παιρνεις κατι πολυ καλυτερο. θα σου ελεγα να ριξεις μια ματια στο ενα κ ενα, εχει εκθεση απο διαφορους ελληνες κατασκευαστες, εχει και πολυ ακριβα αλλα και πολλα πιο προσιτα. και δεν ειναι νοοτροπια supermarket/φτιαξε το μονος σου. θα ασχοληθουν, θα το φερουν στα μετρα σου και θα κανουν το καλυτερο για να μεινεις ευχαριστημενος γιατι δεν ειναι πολυεθνικες. τουλαχιστον ετσι ηταν ο κατασκευαστης που απευθυνθηκα εγω. anyway ψαξε το λιγο πριν τα σκασεις στο ικεα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

o costakis τα εγραψε σωστα.καποτες ειχε και φτηνα επιπλα αλλα πλεον ακομη και τα φτηνα που ειναι χαλια ποιοτικα,τα εχουν ανεβασει εως και πανω απο τον ανταγωνισμο,μεχρι και σε εξωφρενικες τιμες.για κατι τραπεζακια 5€,σε κανα πινακα,κανα χαλι-πανι μπορεις να τα χωσεις,αλλα αν ειναι να δωσεις 800-1000 για ντουλαπα,και σε μια σεζον,το πισω καλυμα-πεπιεσμενου χαρτιου,να σκυλοβρωμαει μουχλα,να σου λειπει το βυσινο.καναπε της προκοπης,δεν ειδα ποτε,σε αυτο το μαγαζι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω ρε παιδιά αν ψωνίζω από άλλο Ikea αλλά πραγματικά κρεβάτι διπλό, συρταριέρες, βιβλιοθήκες (αρκετά κομμάτια) δεν έχουν πάθει τίποτα από το 2005 (που πήρα τα πρώτα κομμάτια).

Ούτε μούχλες, ούτε σπασίματα, ούτε τίποτα άλλο από αυτά που ακούω. Και αν κάποιος έχει αμφιβολία πολύ ευχαρίστως να έρθει να τα δει.

Το μόνο μου θέμα (για να μην τα ωραιοποιώ όλα) είναι στις συρταριέρες όπου ο πάτος είναι αρκετά μαλακό υλικό και αν βάλεις βαριά πράγματα υποχωρεί (βέβαια και αυτό λύνεται με πατέντα ;) ).

Τώρα βέβαια διαβάζω διάφορους που λένε για πράγματα ίδιας ποιότητας σε ίδια τιμή αλλά δεν βλέπω να λένε συγκεκριμένο μαγαζί/εταιρία. Αν υπάρχει ρε παιδιά πείτε να πάμε. Δεν είμαι δογματικός του Ikea. Πολύ ευχαρίστως να δοκιμάσω και κάτι άλλο στο ίδιο επίπεδο αλλά πείτε μας που. Γιατί γενικότητες του στυλ "υπάρχουν και αλλού και καλύτερα στα ίδια χρήματα" δεν είναι επιχείρημα.

Όσο για τη συναρμολόγηση δεν ξέρω γιατί κάποιος την ανέφερε ως προβληματική (εκτός αν απλά δε γουστάρει να συναρμολογεί αλλά προτιμάει να το παίρνει έτοιμο, πράγμα απόλυτα σεβαστό). Ποτέ δεν είχα πρόβλημα κι έχω συναρμολογήσει όλα τα δικά μου και αρκετά γνωστών. Και δεν είμαι ούτε τεχνικός ούτε καν εργαζόμενος στο Ikea.

 

 

υγ. το μόνο που βάζω δίπλα στο Ikea ως προς το vfm (βέβαια άλλης φιλοσοφίας και άλλου στυλ) ήταν δύο έπιπλα που είχα παρει από το planet home (δεν υφίσταται πια) που ήταν πιο "έπιπλα" αφού ήταν φτιαγμένα από ξύλο και ήταν σε πολύ καλή τιμή γι' αυτό που έπαιρνες

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι και εγω στη αναζητηση γωνιακου καναπε και πραγματικα δεν εχω βρει κατι σε αντιστοιχη τιμη με το Ικεα και το ιδιο ομορφο. Το μονο που με προβληματιζει ειναι η ποιοτητα αλλα ακουω καλα λογια γενικα ακομα και για τους καναπεδες. Εχει καποιος να προτεινει καποια εναλλακτικη χωρις να ξεφευγουμε απο τα 500Ε για ενα γωνιακο καναπε?

 

Η να προτιμησω τους Σουηδους και εγω? :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Ειμαι και εγω στη αναζητηση γωνιακου καναπε και πραγματικα δεν εχω βρει κατι σε αντιστοιχη τιμη με το Ικεα και το ιδιο ομορφο. Το μονο που με προβληματιζει ειναι η ποιοτητα αλλα ακουω καλα λογια γενικα ακομα και για τους καναπεδες. Εχει καποιος να προτεινει καποια εναλλακτικη χωρις να ξεφευγουμε απο τα 500Ε για ενα γωνιακο καναπε?</p> <p> </p> <p>Η να προτιμησω τους Σουηδους και εγω? :-D</p>

 

Δυστυχώς για γωνιακό καναπέ το ΙΚΕΑ ειναι μονόδρομος, διότι δεν υπαρχει κατι άλλη σε αυτά τα χρήματα και να ειναι και Στυλάτο! Τουλαχιστον όσα μαγαζιά έψαξα εγω θεσσαλονικη, ένας ωραίος γωνιακος καναπές ειχε πανω απο 1000€.

 

Αυτός που πηρα απο το ΙΚΕΑ ειναι πολυ καλος και τον εχω 1 χρόνο ακριβώς. Τωρα αν θα αντέξει τι να σου πω, πάντως δεν χοροπηδάω πανω στον καναπέ!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...