Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω 2 λογαριασμούς ταμιευτηρίου στην Πειραιώς οι οποίοι ήταν συνδεμένοι με 2 διαφορετικές debit κάρτες.

α). Ο ένας ήταν από την πρώην Κύπρου (όπως και η αντίστοιχη κάρτα της, η μαύρη για όσους θυμάστε) και με αυτή την κάρτα είχα δημιουργήσει λογαριασμό στο PayPal, για online αγορές. Κλασσικά μηδενισμένος πάντα, μέχρι να θελήσω να κάνω κάποια αγορά.

β). Ο άλλος είναι "μαμίσιος" Πειραιώς (το ίδιο και η κάρτα του βεβαίως, η κλασσική κίτρινη) που τον χρησιμοποιούσα για μισθοδοσία κάποια στιγμή και για κάποιες άλλες συναλλαγές.

Πριν λίγο καιρό έλαβα ειδοποίηση ταχυδρομικά από την Πειραιώς που έλεγε ότι πρέπει να πάω να αλλάξω την κάρτα της πρώην Κύπρου μέχρι τέλος του χρόνου. Πήγα λοιπόν τις προάλλες στην τράπεζα και μου ακύρωσαν την κάρτα της Κύπρου. Δε μου έδωσαν άλλη, κάποια καινούρια Πειραιώς ας πούμε ως αντικατάσταση, την ακύρωσαν-διέγραψαν και συνέδεσαν το λογαριασμό (αυτόν που αντιστοιχούσε στην Κύπρου) στην άλλη κάρτα μου (τη β). Δηλαδή τώρα έχω 1 κάρτα και πάνω της είναι οι 2 λογαριασμοί.

Τώρα με το PayPal τι γίνεται;

Πρέπει να διαγράψω την παλιά κάρτα από τις ρυθμίσεις του PayPal προφανώς, έτσι;

Και μετά να κάνω add την κάρτα που έχω τώρα; (ή πρώτα αυτό και μετά το άλλο, παίζει ρόλο η σειρά; )

Επίσης όταν κάνω add την κάρτα μου στο PayPal, πως θα επιλέξω ποιον από τους 2 λογαριασμούς θα χρησιμοποιώ για τις αγορές μου; Το verify με το 1,5 ευρώ ας πούμε που θα χρειαστεί πάλι λογικά, από ποιον από τους 2 λογαριασμούς θα το τραβήξει το PayPal; Εν τέλει, εγώ θέλω να κάνω ό,τι και πριν, τον 1 λογαριασμό να τον χρησιμοποιώ μόνο για αγορές μέσω PayPal και τον άλλο να μην έχει καμία σχέση με internet-PayPal.

Δημοσ.

Εχεις μια κάρτα αλλα δεν εχει επάνω της δυο λογαριασμούς αλλα έναν για online αγορες, αυτόν που εχει ορίσει η Πειραιώς, αν δεν θέλεις αυτόν μπες απο το internet banking και άλλαξε τον, αν δεν έχεις παρ' τους τλφ και πες τους να σου βάλουν αυτόν που θέλεις εσυ

Δημοσ.

Για την πρώτη ερώτησή σου, είτε την διαγράψεις είτε την αφήσεις, δε σε επηρεάζει. Απλά αν την αφήσεις, όταν θα έρθει η ημερομηνία λήξης αυτής της Κύπρου, θα σου έρθει μήνυμα από το paypal να την ανανεώσεις. Απλά το αγνοείς.

Για το δεύτερο ερώτημά σου, αυτό που είπε ο NikosKallithea, από τους 2 συνδεδεμένους λογαριασμούς, ο ένας μόνο έχει οριστεί "κύριος", και από αυτόν θα προσπαθήσει να τραβήξει χρήματα.

Δημοσ.

Έχετε δίκιο, δεν το είχα ψάξει ούτε προσέξει μέχρι τώρα στο winbank που έχω. Κοίταξα πριν μέσα στα menu κι είχε επιλογές για κύριο λογαριασμό, συνδέσεις λογαριασμών σε κάρτα κλπ.

Ορίστε και screenshot αν κάποιος ψάχνει κάποιος το ίδιο:

post-67410-0-81540600-1414142102_thumb.jpg

Α κι όσον αφορά τα ΑΤΜ...

Αν θέλω να κάνω οποιαδήποτε συναλλαγή από ΑΤΜ, εκεί θα μου βγάζει επιλογή ποιον από τους 2 συνδεμένους λογαριασμούς θέλω να χρησιμοποιήσω για να εξυπηρετηθώ; Δεν έχω πάει ακόμα από όταν έγιναν τα παραπάνω, γι' αυτό ρωτάω...

Δημοσ.

Α κι όσον αφορά τα ΑΤΜ...

Αν θέλω να κάνω οποιαδήποτε συναλλαγή από ΑΤΜ, εκεί θα μου βγάζει επιλογή ποιον από τους 2 συνδεμένους λογαριασμούς θέλω να χρησιμοποιήσω για να εξυπηρετηθώ; Δεν έχω πάει ακόμα από όταν έγιναν τα παραπάνω, γι' αυτό ρωτάω...

Εγω ειχα κανει το ιδιο με την τραπεζα Κυπρου. (Την μαυρη που λες). Οταν πας στο ΑΤΜ σου βγαζει ποιον λογαριασμο θες. Δηλαδη εστω οτι πας αναληψη. Βαζεις πιν, επιλεγεις ποσο και προς το τελος σου λεει απο ποιο λογαριασμο θες? και σου βγαζει τους 2 λογαριασμους.

Απλα καλυτερα για να μην γινει κανα μπερδεμα με τους λογαριασμους, καλο ειναι να θυμασαι τα 2 τελευταια ψηφια του καθε λογαριαςμου για να μην μπερδεσε.

Δημοσ.

Στα ΑΤΜ του δικτύου Πειραιώς σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις ποιόν απ τους συνδεδεμένους λογαριασμούς θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Σε ΑΤΜ τρίτων δεν έχεις αυτή την επιλογή, βλέπει μόνο τον κύριο λογαριασμό. 

Δημοσ.

Εγω ειχα κανει το ιδιο με την τραπεζα Κυπρου. (Την μαυρη που λες). Οταν πας στο ΑΤΜ σου βγαζει ποιον λογαριασμο θες. Δηλαδη εστω οτι πας αναληψη. Βαζεις πιν, επιλεγεις ποσο και προς το τελος σου λεει απο ποιο λογαριασμο θες? και σου βγαζει τους 2 λογαριασμους.

Απλα καλυτερα για να μην γινει κανα μπερδεμα με τους λογαριασμους, καλο ειναι να θυμασαι τα 2 τελευταια ψηφια του καθε λογαριαςμου για να μην μπερδεσε.

Σωστός thanks. Τα θυμάμαι τα τελευταία ψηφία. :)

Στα ΑΤΜ του δικτύου Πειραιώς σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις ποιόν απ τους συνδεδεμένους λογαριασμούς θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Σε ΑΤΜ τρίτων δεν έχεις αυτή την επιλογή, βλέπει μόνο τον κύριο λογαριασμό. 

Επίσης thanks mate! Σημαντική η διευκρίνιση, ωραίος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...