unsuspected23 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Πριν 2 μηνες περίπου είχα ένα ατύχημα(έπεσα απο σκαλια) με συνέπεια να γυρίσει το δεξί μου πόδι προς τα δεξια κατα 90 μοίρες. Μεταφέρθηκα αμέσως στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου θεωρείται κορυφαίο στα ορθοπεδικά μαζί με το ΚΑΤ. Αφού μου έβγαλαν ακτινογραφία ο ειδικευομενος γιατρός έβγαλε το πόρισμα. Κάταγμα έξω σφυρου και με ενημέρωσε μετά χαράς ότι είμαι τυχερός και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Μου τοποθέτησε γυψοναρθηκα και δίνοντας μου 10 μέρες άδεια από τη δουλειά με επανεξέταση μου είπε να το ξεκουρασω. Μετά από 10 μερες, το πόδι το ένιωθα πολύ καλά. Δεν πονούσε καθόλου και πήγα για επανεξέταση με την εντύπωση (Όχι και άδικα) ότι η ιστορια θα έληγε σε 15 μέρες το πολύ όπου θα πήγαινα και στη δουλειά μου. Μπαίνοντας στο ιατρείο, ετυχε να είναι ο ίδιος ειδικευομενος γιατρός (όπου με αναγνώρισε) μαζί με έναν πιο έμπειρο. Εγώ χαλαρός και ευτυχής αφού περίμενα να έρθει η λύτρωση από το στόμα του γιατρού λέγοντας μου ότι θέλω λίγο καιρό ακόμα για να το πατήσω. Βλέπει την ακτινογραφία ο "έμπειρος" και γουρλωνοντας τα ματια, ρωτάει δαγκωμενος και ψιθυριζοντας τον ειδικευόμενο, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ. ο κύριος ειδικευόμενος είχε κάνει πατάτα. Και πολύ όμορφα το λέω. Άκουσα εγώ για χειρουργεία, και έχασα το χρώμα μου. Ήταν κάτι ξαφνικό που με έκανε να σοκαριστω. Με ρωτούσαν κιόλας αν έχω φάει ή έχω πιει τίποτα για να με χειρουργησουν την ίδια μέρα. Μάλιστα προσπάθησαν να μου το "φέρουν" με το χέρι μήπως και γλιτώσω το χειρουργείο. Μετά από 10 μέρες "να έρθει";;; Έβγαλα κι άλλη ακτινογραφία και φυσικά τόσος πόνος πήγε στραφη. Δεν έκανα το χειρουργείο εκείνη την ημέρα καθώς ήθελα πρώτα να πάρω τη γνώμη ενός πολύ καλού ορθοπεδικού χειρουργου που γνωρίζουν οι δικοί μου. Μας είπε ότι χρειάζεται επέμβαση αλλά επειδή είναι σε ιδιωτικό νοσοκομείο του ζητήσαμε να μας προτείνει κάποιον καλό ορθοπεδικό που να βρίσκεται σε δημόσιο. όντως μας σύστησε έναν πολύ καλό γιατρό στο Ασκληπιείο και πάλι όπου χειρουργηθηκα την 15η ημέρα από το ατύχημα. Όταν συνήλθα από τη νάρκωση με ενημέρωσε ο γιατρός ότι είχα κόψει σύνδεσμο και ότι μετά τη τρίτη μέρα από τη ριξη δεν μπορεί να συρραφει. Και ότι ελπίζουμε στο να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα μόνος του. Όλα αυτα από την ανικανότητα του ειδικευομενου γιατρού στο να βγάλει σωστή γνωμάτευση. Τώρα εγώ ρωτάω 2 πράγματα. 1ον Τι πιθανότητες έχω να επανέλθω σε φυσιολογικά επίπεδα του τύπου να μπορώ να εργάζομαι (αρκετή ορθοστασία και περπάτημα) και να αθλουμαι(τρέξιμο,ποδήλατο); 2ον Αν κινηθώ ποινικά για κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα; Και αν ναι σε ποιον να κάνω μήνυση; στο στραβαδι που με πήρε στο λαιμό του; Ή στο νοσοκομείο που τον είχε μόνο του να κάνει ότι του ρθει; Εν κατακλείδι, 2 μήνες τώρα, ταλαιπωρία ,χωρίς δουλεια, εκτός προγράμματος γενικότερα και το βασικότερο χωρίς βεβαιότητα για το αν θα μπορώ να περπατάω όπως θα περπατούσα αν είχα χειρουργηθεί ΕΞΑΡΧΉΣ! Ελπίζω να μην σας κούρασα και περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ.
leftermann Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 στο χειρουργείο έγινε ανάταξη του έξω σφυρού με καμιά βίδα υποθέτω, ε; 1. αν ήταν καλός ο μάστορας στο χειρουργείο και αν κάνεις καλή αποκατάσταση από εδώ και πέρα, έχεις πολύ καλές πιθανότητες. Με εντελώς off κάποιον σύνδεσμο (σου είπανε ποιόν; ) ίσως να μην είναι καλή ιδέα να παίξεις μπάσκετ απαιτήσεων πχ, αλλά ποδηλατάκι και τρεξιματάκι πιθανότατα θα μπορείς να κάνεις χωρίς πρόβλημα. 2. θα ποντάριζα άνετα μερικά ευρουλάκια στο ότι αν κινηθείς θα πάρεις τα @@ σου.
margaritagr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Κι εγω θεωρω οτι θα παρεις τ @@ σου... Παντως αυτο ρε παιδια ειναι ενα μεγαλο θεμα!!! Πως διαολο γινεται ν αφηνουνε ειδικευομενους να βγαζουν μονοι γνωματευση;; Ειναι δυνατον παιδια που μαθαινουν ακομα, να μην εχουν επιβλεψη; Παω τις προαλλες στο συγγρος, κυριακη, γιατι ειχα ενα προβλημα στο προσωπο. Ηταν δυο παιδια, ειδικευομενοι. Μου δινουν αγωγη η οποια σε μια μερα μου φερνει τρελλη φαγουρα. Παω μετα απο δυο μερες στη δικη μου δερματολογο που γυρναει απο συνεδριο, και τραβαγε τα μαλλια της μ αυτα που μου εδωσαν. Κι οχι μονο σχετικα μ αυτο αλλα και για τις συμβουλες που πηρα ωστε να παω να "μου φτιαξουν την ακμη" . Εφριξε η γυναικα. Ευτυχως με τη δικη της αγωγη, επανηλθα. Ου μπλεξεις με στραβαδι... Βεβαια για να τα λεμε ολα δεν ειναι μονο ειδικευομενοι το προβλημα. Εγω αντιμετωπισα προβλημα στο γονατο. Παω σε ορθοπεδικο σε ιδιωτικη κλινικη , γιατρο μαλιστα μεγαλης ομαδας. Χωρις να με βαλει να κανω μαγνητικη, καθως κατα τη γνωμη του δε χρειαζοταν, με ξεπεταει με 5' εξεταση και μου λεει χονδροπαθεια. Τελικα επειδη δεν ημουν ευχαριστημενη απ τον τροπο που μ εξετασε και γενικα δε μου γεμισε το ματι, παω στον νικολαου , βγαζω και μαγνητικη. Δεν ηταν χονδροπαθεια. Και καμια σχεση ο χρονος που μου αφιερωσε ο Νικολαου και το πως με εξετασε, σε σχεση με τον αλλον. Περαστικα φιλε μου τωρα βρες εναν ΚΑΛΟ φυσικοθεραπευτη!
we_will_rise Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Σίγουρα θα πάρεις τα @@ σου! Μπορείς να κάνεις μύνηση σε γιατρό για αμέλεια, όχι για λάθος διάγνωση. Τόσα ήξερε, τόσα έκανε. Καλή ανάρρωση!
leftermann Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 πάντως, για να κάνω και λίγο τον συνήγορο του διαβόλου, υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα την ίδια απόφαση να έπαιρνε και ο "έμπειρος" αν ήταν παρών στην αρχική εξέταση. Θέλω να πω, τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε, ζωντανός οργανισμός είναι, δεν είναι μηχανή. Είναι εύκολο εκ των υστέρων να πεις "μαλακία έκανες, έπρεπε να το χειρουργήσεις". 1
Tmark Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Μεταφέρθηκα αμέσως στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου θεωρείται κορυφαίο στα ορθοπεδικά μαζί με το ΚΑΤ. Κορυφαίο μαζί με το ΚΑΤ το Ασκληπείο για ορθοπεδικα? Που είχα σπάσει καρπό και μου έβαλάν γύψο μέχρι τον ώμο και έπαθα αγκύλωση? Οκ..
unsuspected23 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 @leftermann Ξέχασα να αναφέρω. Επειδή είπα την ιστορία στο γιατρό που με χειρουργησε εν τέλει, μου ειπε πως όταν ορθοπεδικός δει στην ακτινογραφία περίπτωση σαν τη δική μου, το χειρουργει πάση θυσία. @lleftermann έβαλε λάμα και 8 βίδες. Εκ των οποίων οι δύο είναι μεγάλες και πιάνουν και πάνω στο καλάμι για σταθεροτητα. @everyone Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις ευχές. 1
linkin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Kαλησπερα φιλε unsuspected23. Eχω παρομοια εμπειρια (χωρις το καταγμα) καθως ειχα διαλυσει κι εγω συνδεσμους και λανθασμενα εγινε συντηρητικη αντιμετωπιση αντι για χειρουργειο. Για να καταλαβεις, περπατησα μετα απο περιπου 30 μερες. Αν μπορουσα να σου δωσω μια συμβουλη θα ηταν να κανεις τις ασκησεις κινητικοτητας και ενδυναμωσης ευλαβικα και με πολυ προσοχη. Θα κανουν τεραστια διαφορα στην πορεια της αποθεραπειας σου. Περαστικα φιλε και μην απογοητευεσαι.
unsuspected23 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 @linkin Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
leftermann Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 επίσης, πολύ σημαντικές και πολύ χρήσιμες σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι ιδιοδεκτικές ασκήσεις οι οποίες γίνονται σε τραμπολίνο ή σε δίσκο ισορροπίας ή σε μπάλα ισορροπίας ή και αλλού. Ένας φυσικοθεραπευτής θα σου πει και θα σου δείξει. Τραμπολίνο δύσκολα, δίσκο ισορροπίας μπορείς να πάρεις και για το σπίτι σου, 15-20 ευρώ κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα