RottenLungs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Η αναζήτηση δεν μου έβγαλε κάτι ανάλογο, οπότε ρωτάω. Η γειτόνισα μου είπε οτι η καμινάδα μου έβγαζε σπίθες για ώρες. Τι παίζει; Θέλει καθάρισμα και πως γίνεται (στην αποθήκη έχω κάτι σαν κούτσουρο που λέει οτι είναι για καθαρισμό τζακιού)
liakjim Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Μπριζολίδια + πεύκο (ριτσίνι) + ατελής καύση (πχ κουτσουράκι να σιγοκαίει) = κρεαόζωτο. Αν δε το αφήσεις λόγω του ότι είναι εφλεκτο υλικό = φωτιά = σπίθες = πυροσβεστική (στην καλύτερη). ¨Αρα αποφεύγουμε τα ανωτέρω, καθαρίζουμε κάθε περίπου 5τόνους ξυλία. Για καθαρισμό , ψάξε για συρμάτινη ή πλαστική βούρτσα στην διάμετρο της καμινάδας σου, αγοράζεις εύκαμπτα τμήματα (είαι των 2μ) , κλείνεις το τζάκι να γίνουν όλα μαυρα ανεβαίνεις στην ταράτσα /σκεπή κτλ και δώστου (πάνω κάτω). Βούρτσα και μπαστούνια από πχ Leroy (νομίζω όχι πάνω από 30€ και τα έχεις άπαξ). Καλή τύχη. ΥΓ Ως τότε το τζάκι ας μην ξαναδουλέψει (εκτός και αν έχεις καλή ασφάλεια πυρός) 2
dollyyy19 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 μπουρλοτιασε η πισσα που επιασε η καμιναδα σου.μην καις πευκα και πολυ υγρα ξυλα.προς το παρον η καμιναδα σου αυτοκαθαριστηκε και αφου δεν ειχε ασχημο τελος,μην το αφησεις να ξανασυμβει.
RottenLungs Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Thnx παιδιά... Εγω έλεγα στον πατέρα μου απο πέρσι να την καθαρίσουμε αλλα αυτός τπτ. Καλα ναι, σίγουρα δεν τον ξανανάβω μέχρι να το καθαρίσουμε (Ούτες ή άλλες δεν έχουν πιάσει ακόμα τα κρύα απλα ήμουν με το αμόρε ΣΚ και το ανάψαμε). Βασικά εμείς το ανάβουμε σχεδόν κάθε μέρα το χειμώνα και παίζει να μην έχει καθαριστεί ποτέ η καμινάδα τα τελευταία 14 χρόνια. Άρα μάλλον κωλόφαρδοι είμαστε που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα.
TeZaS Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 αχαχαχαχαχα τι λες???? 14 χρόνια ακαθάριστο? Είστε ΠΑΡΑ πολύ τυχεροί. Πας λοιπόν Praktiker και έχει συρμάτινες βούρτες (ρώτα και θα σου πουν) με κοντάρι που βιδώνεις προέκταση. Είναι σχετικά φθηνό και μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλο. Βάλε παλιά σεντόνια στα έπιπλα ή νάιλον αν βρεις που βάζουν οι μπογιατζίδες. Και ξεκίνα το καθάρισμα, θα βγάλει τρελό μπουχό να ξέρεις. Εμείς στο χωριό μου το κάνουμε με σχοινί και αφάνα. Ανεβαίνει ένας πάνω στην καμινάδα πετάει το σκοινί δένει ο κάτω την αφάνα και δώσε πάνω κάτω.
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 ή βρες ένα τύπο που καθαρίζει καμινάδες και δώστου τα ίδια λεφτά να το κάνει αυτός. Και κάνε το κάθε χρόνο ! Αν πάρει φωτιά η καμινάδα την έκατσε ο οποιοσδήποτε...
RottenLungs Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ναι το φαντάζομαι οτι δεν θα είναι κάτι ευχάριστο. Απλα κάποιες φορές, όταν δεν έχεις μία (για τον πατέρα μου μιλάω), μπαίνεις στην λάθος λογική να κάνεις τα στραβά μάτια σε κινδύνους που αν παραβλέψεις κάποια στιγμή θα τους πληρώσεις στο πολλαπλάσιο. Ευτυχώς που έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό και οχι κάτι σοβαρό γιατι τώρα θα το επιλύσουμε. Thnx και πάλι για τις συμβουλές, bb Υ.Γ. Μόνοι μας θα το κάνουμε, δεν νομίζω να μας δυσκολέψει παρα πολυ, πιάνουν τα χέρια του πατέρα μου (το μισό σπίτι είναι DIY)
Tsino Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 επαναλαμβάνω τα όσα είπανε οι παραπάνω. Θα βγάλει πολύ μαυρίλα. φρόντισε να φορέσεις και μάσκα στο στόμα σου να μην αναπνέεις τη στάχτη. Κάνει κακό στον πνεύμονα. κάλυψε όλα τα έπιπλα, άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα και να είσαι έτοιμος μετά για φασίνα τρελή. Εγώ είχα φέρει μάστορα στο σπίτι να την κάνει τη δουλειά και παρόλα τα μέτρα που πήρε για να περιορίσει τη βρώμα μέσα στο τζάκι ( κάλυψε με πανιά το τζάκι ) και πάλι υπήρχανε διαρροές και μετά καθάριζα το σαλόνι.
Liverpool89 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Αν δεν καλυψεις τα επιπλα και κλεισει την τρυπα απο τα τζακι πιο πρακτικο δεν ειναι;;
rafail1994 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Ένα χρόνο δεν το καθάρισαν οι δικοί μου και άρπαξαν φωτιά πως άντεξε 14 χρόνια είναι απορίας άξιον . (Βασικά η καμινάδα από τι υλικό είναι ; γιατί έχω ακούσει ότι παίζει και αυτό τεράστιο ρόλο) Για τον καθαρισμό εννοείτε θα κλείσεις το τζάκι εάν το αφήσεις ανοιχτό όταν θα γυρίσεις πίσω θα δεις ένα βομβαρδισμένο τοπίο , εννοείτε μάσκα και μετά γενικό καθαρισμό το σπίτι δεν μπορείς να φανταστείς μέχρι που τρυπώνει.
liakjim Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Αν βάλεις σελοφάν και χαρτοταινία και κλείσεις ερμητικά το άνοιγμα , θα την γλιτώσεις την βρώμα.
mylo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 με ενα 50ευρώ καθάρισες... δεν είναι εύκολο το καθαρισμα της καμινάδας ειδικά αφού έχει να καθαριστεί 14 χρονια, οπότε αν θες να γίνει σωστή δουλειά....
RottenLungs Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Αν ρωτήσω και είναι όντως μόνο 50€ θα το προτιμήσω κι εγω να πω την αλήθεια. Αλλα μου φαίνονται υπερβολικά λίγα. Εδω πριν κανα χρόνο ήρθε ένας τεχνικός για να δεί τι ζημιά έχει το ψυγείο μας και πήρε 70€ (Για να δεί την ζημιά, δεν έφτιαξε κάτι) - Το ψυγείο έγινε ντουλάπα τελικά (ξέρεις για τάπερ, σακούλες κτλ) και λειτουργούμε ένα 15ετίας (ψέμματα, τώρα που το σκέφτομαι, το ψυγείο αυτό είναι απο το παλιό σπίτι, παίζει να είναι και 20ετίας) που δουλεύει ακόμα σαν σκυλί το άτιμο !!!
d_gkal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 τα καθαριστικα που πουλανε στα σουπερ μαρκετ κανουν δουλεια;
TeZaS Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Όχι δεν κάνουν τπτ ιδιαίτερο. Η μόνη σωστή δουλειά για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου είναι αυτό το μεταλλικό εξάρτημα ή αν είσαι απο χωριό σου βγαίνει τσάμπα με αφάνα. Αυτός ο θάμνος είναι:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα