mdxx Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Βασικά ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έστω ότι νοικιάζω ένα σπίτι και έχω τα αρχικά έξοδα του ενοικίου και των κοινοχρήστων. Μετά για σύνδεση στην ΔΕΗ και στην εταιρεία ύδρευσης ποια είναι τα αρχικά ποσά που πρέπει να δαπανηθούν για την σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης? Όπως και επείσης ποιο το κόστος για την σύνδεση γραμμής τηλεφώνου, άσχετα με την εταιρεία εξυπηρέτησης.
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Α. Αν έχει ήδη ρολόγια για ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ το σπίτι : Ζητάς να σου δείξουν ποιος και πού είναι ο μετρητής της ΔΕΗ και ποιος της ΕΥΔΑΠ και να σου δώσουν παλιούς λογαριασμούς.Επιβεβαιώνεις και ο ίδιος αφού γίνει η σύνδεση (βάζεις κάποιον να ανοίξει το νερό στο διαμέρισμα για να δεις ότι γυρνάει το ρολόι, κλείνεις όλες τις βρύσες και βλέπεις ότι σταματάει, το κάνεις 2-3 φορές,με το ρολόι της ΔΕΗ το ίδιο ).. Έτσι τσεκάρεις και για διαρροές (όταν κλείσεις το γενικό νερού ή ρεύματος μέσα στο διαμέρισμα, πρέπει να σταματάει τελείως και το ρολόι) Επίσης ζητάς να σου δείξουν πού έρχεται η κεντρική γραμμή τηλεφώνου μέσα στο διαμέρισμα,πού αλλού υπάρχουν πρίζες τηλεφώνου, τι καλώδιο έχουν (αν πχ. έχουν UTP μπορεί να στήσεις και lan σε κάποιες με δικά σου πριζάκια),και πού είναι ο κεντρικός κατανεμητής του κτιρίου (για τον τεχνικό που θα έρθει να σου συνδέσει τηλέφωνο). 1. Για ΔΕΗ βλέπεις εδώ : http://www.dei.gr/el/eksupiretisi-pelatwn/themata-pelatwn/fusiko-proswpoidiwtis 2. Για ΕΥΔΑΠ τίποτα. Απλά ζητάς παλιό λογαριασμό από τον ιδιοκτήτη, επιβεβαιώνεις ότι ο μετρητής είναι ο δικός σου , και πας σε ένα υποκατάστημα και κάνεις αλλαγή ονόματος για να γράφει το δικό σου. Νομίζω θα το ζητήσει και ο ιδιοκτήτης. Αν θυμάμαι καλά, γίνεται και από το site τους. 3. Για τηλεφωνία, ο καθένας έχει δικά του κόστη. Γύρω στα 40 ευρώ νομίζω, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Β. Αν ΔΕΝ έχει ρολόι ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνική καλωδίωση.Δεν το νοικιάζεις. Η εγκατάσταση αν θυμάμαι καλά ξεπερνάει τα 600 ευρώ για τη ΔΕΗ, και δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχο και για την ΕΥΔΑΠ. Για τη σύνδεση τηλεφώνου επίσης μεγάλο κόστος αν πρέπει να τραβηχτεί γραμμή από ΚΑΦΑΟ. Ανάλογα την απόσταση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα