Argiris D Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Για μεταφορά χρημάτων (μέσω internet banking) από ένα δικό μου λογαριασμό της εθνικής σε ένα άλλο λογαριασμό της εθνικής (όχι δικό μου) υπάρχει προμήθεια εμβάσματος? Είτε εξερχόμενο σε εμένα είτε εισερχόμενο στον λογαριασμό που θα πάνε.
VasKag Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 νομιζω υπαρχει. απο eurobank σε alpha ηταν ενα 1 ευρω και κατι ψηλα. λογικα οταν πας να κανεις τη μεταφορα καπου θα λεει για επιμερισμο εξοδων και εκει θα σου λεει ποσο ειναι. τουλαχιστον σε alpha και eurobank το λεει
Argiris D Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Ναι αλλά εγώ λέω από εθνική σε εθνική. Αυτό εδώ με καλλύπτει?
"Φώτης" Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Για μεταφορά χρημάτων (μέσω internet banking) από ένα δικό μου λογαριασμό της εθνικής σε ένα άλλο λογαριασμό της εθνικής (όχι δικό μου) υπάρχει προμήθεια εμβάσματος? Είτε εξερχόμενο σε εμένα είτε εισερχόμενο στον λογαριασμό που θα πάνε. Εφόσον πρόκειται για έμβασμα απο εθνική σε εθνική (ίδια τράπεζα), δεν υπάρχει προμήθεια ... Τώρα, αν πραγματοποιείται έμβασμα σε άλλη τράπεζα, υπάρχει προμήθεια, και για το ποιος επιβαρύνεται το ποσό, το καθορίζει, ο καταθέτης του εμβάσματος, μπορεί να επιλέξει να το χρεωθεί ο ίδιος, να μοιραστεί την προμήθεια (δεν ειμαι απόλυτα σίγουρος) ή να το χρεωθεί ο παραλήπτης ...
killer76 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Απο λογαριασμο εθνικης σε λογαριασμο εθνικης, 1000% δεν υπαρχει προμηθεια. Εχω μεταφερει απειρες φορες στο παρελθον. Εκτος αν αλλαξε κατι το τελευταιο χρονο, που και αυτο το θεωρω αδυνατο
VasKag Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 δεν το προσεξα οτι ηταν ιδια τραπεζα. νομιζω οπως ειπαν και τα παιδια οτι δεν υπαρχει προμηθεια.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει χρέωση και δεν λέγεται έμβασμα, έμβασμα λέγεται αν στείλεις χρήματα σε διαφορετική τραπεζα απο την δική σου
kwma Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Ναι αλλά εγώ λέω από εθνική σε εθνική. Αυτό εδώ με καλλύπτει? Σε καλύπτει απόλυτα! Η μεταφορά χρημάτων ανάμεσα σε λογαριασμούς της Εθνικής τράπεζας [και σε τρίτους] μέσω e-banking, είναι δωρεάν. Για μεταφορά σε άλλη ελληνική τράπεζα υπάρχει προμήθεια (πχ για κατάθεση 1800 €, η προμήθεια είναι 2 €), που μπορεί να επιμεριστεί και στους δύο. Το ρυθμίζει ο καταθέτης.
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Μιας και είσαι πελάτης της ΕΤΕ και χρήστης του i-bank, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στο τιμολόγιο εργασιών της ΕΤΕ για να γνωρίζεις τις προμήθειες και τις χρεώσεις για κάθε πράξη.
Argiris D Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Μιας και είσαι πελάτης της ΕΤΕ και χρήστης του i-bank, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στο τιμολόγιο εργασιών της ΕΤΕ για να γνωρίζεις τις προμήθειες και τις χρεώσεις για κάθε πράξη. Ναι το είδα και χαίρομαι που το πρόσεξες για να συνεχίσω με μία ακόμα αποροία.... Σε κάποιο σημείο του λέει για εξερχόμενα εμβάσματα ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ προς ΕΤΕ εσωτερικού... 5ευρώ για μέχρι 1000 και 1,25% για μεγαλύτερα. image upload Αντίστοιχα υπάρχει και το τιμολόγιο για ΕΘΝΟCASH PLUS (που με καλλύπτει) που λέει ότι ειναι δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι αν αντί να μεταφέρω χρήματα μεσω internet banking πάω σε ένα κατάστημα της εθνικής υπάρχει 5 ευρώ προμήθεια?
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Είναι γνωστό ότι οι πράξεις που γίνονται μέσω ίντερνετ είναι ανέξοδες στις περισσότερες περιπτώσεις. Αντίθετα, η ίδια πράξη που γίνεται σε κατάστημα έχει προμήθεια. Πάντως, η μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό της ΕΤΕ σε άλλο άλλο λογαριασμό της ΕΤΕ, μέσω i-bank, είναι ανέξοδη. Αυτή τη διαδικασία ακολουθώ γα να πληρώνω υποχρεώσεις μου, σε όσες περιπτώσεις μπορώ να το κάνω.
Argiris D Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Επομένως πράγματι αν την ίδια διαδικασία την κάνω σε κατάστημα πληρώνω 5ευρώ προμήθεια. Σωστά? Ηθικό δίδαγμα... Θέλει η μητέρα μου να βάλω κάποια χρήματα σε λογαριασμό εθνικής ενός δικηγόρου. Αν στηθώ στο κατάστημα και φάω τη μέρα μου θα πληρώσω 5 ευρώ προμήθεια. Αν πάω και τα βάλω στο λογαριασμό μου σε ένα ΑΤΜ και μετά του τα στείλω ηλεκτρονικά από το λογαριασμό μου το κάνω δωρεάν. Χάνω κάτι εδώ ή καλά τα λέω?
makfil Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Οι χρεώσεις-προμήθειες για εμβάσματα σε ιδιώτες, μέσω ίντερνετ, περιγράφονται στη σελίδα 29. Και, με την ευκαιρία, η έννοια της λέξης "έμβασμα" περιγράφεται στη Βικιλεξικό ως: έμβασμα ουδέτερο αποστολή ενός χρηματικού ποσού από έναν τραπεζικό λογαριασμό σε έναν άλλο, συνήθως ως τρόπος πληρωμής μέσω τραπέζης. Στη σελίδα 29, λοιπόν, αναφέρει ότι: 4.1. Εμβάσματα σε ευρώ (πιστώσεις) σε λογαριασμούς ΕΤΕ (ανεξαρτήτως ποσού): 4.1.1. Μεμονωμένο έμβασμα Χωρίς προμήθεια Αν στείλεις, λοιπόν, το ποσό από το λογαριασμό σου στην ΕΤΕ στο λογαριασμό του δικηγόρου στην ΕΤΕ, δεν θα πληρώσεις προμήθεια.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Επομένως πράγματι αν την ίδια διαδικασία την κάνω σε κατάστημα πληρώνω 5ευρώ προμήθεια. Σωστά? Ηθικό δίδαγμα... Θέλει η μητέρα μου να βάλω κάποια χρήματα σε λογαριασμό εθνικής ενός δικηγόρου. Αν στηθώ στο κατάστημα και φάω τη μέρα μου θα πληρώσω 5 ευρώ προμήθεια. Αν πάω και τα βάλω στο λογαριασμό μου σε ένα ΑΤΜ και μετά του τα στείλω ηλεκτρονικά από το λογαριασμό μου το κάνω δωρεάν. Χάνω κάτι εδώ ή καλά τα λέω? Αν οι δυο λογαριασμοί ειναι ετε απο όπου και αν κάνεις την μεταφορά δεν πληρώνεις τίποτα απολυτως Τελος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα