stilllikeit Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι να φτιάξω ένα καινούριο desktop, μιας και το παλιό μου (7ετίας) έχει αρχίσει να τα παίζει και δεν αξίζει να δοκιμάσω αναβάθμιση μετά απο τόσα χρόνια (τα βγάλε τα λεφτά του άλλωστε, δεν έχω παράπονο ), και θα ήθελα μερικές συμβουλές. Σε ότι αφορά την χρήση του, θα τον χρησιμοποιήσω για ελαφρύ gaming (κυρίως WOW, Football Manager άντε και κανά PRO), οπότε δεν με απασχολούν οι τρελές επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα. Απλά δεν με πειράζει να δίνει και το κάτι παραπάνω αν χωράει στο budget μου (περίπου στα 1000 ευρώ χωρίς οθόνη,UPS, ηχεία κτλ.) Έχω καταλήξει στο εξής βασικό setup : AMD FX 6300 με COOLER MASTER HYPER 212 EVO cpu fan M/B ASUS M5A97 EVO R2.0 ASUS RADEON R9 270X 4.0 GB SSD SAMSUNG 840 EVO 120GB για δίσκο εκκίνησης + WD Caviar Blue 500 GB (έχω και άλλον έναν εξωτερικό σκληρό 500 GB, οπότε δεν πρόκειται να χρειαστώ παραπάνω χώρο για αρκετό καιρό) CORSAIR CARBIDE 330R QUIET Case 2x KINGSTON HYPERX White 4GB 1600MHz RAM PIONEER BDR-209D Blue Ray Recorder Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής (ζητάω προκαταβολικά συγνώμη, γιατί είναι αρκετές ) 1) Τι λέτε για την παραπάνω σύνθεση ? Έψαξα αρκετά για να βρω parts με καλή σχέση απόδοσης/ τιμής, αλλά ποτέ δεν βλάπτει να παίρνεις κι'άλλες γνώμες 2) Ειδικά για την RAM, αξίζει να πάω σε υψηλότερες ταχύτητες ? Κάπου διάβασα πως ο 6300 δεν υποστηρίζει έτσι κι'αλλιώς ταχύτητες μεγαλύτερες απο 1600. Είναι αλήθεια ή μούφα ήταν η πληροφορία? 3) Σύμφωνα με διάφορα PSU selectors που βρήκα στο internet, θα χρειαστώ ένα τροφοδοτικό γύρω στα 550W. Αποφάσισα να πάω στα 650 ώστε να έχω την δυνατότητα αναβαθμίσεων αργότερα αν θέλω, χωρίς πρόβλημα. Δεδομένου πως θα προτιμούσα ένα full modular PSU για λόγους ευκολίας, κατέληξα στα CORSAIR RM650 80 PLUS GOLD και SUPER FLOWER LEADEX GOLD 650. Ποια είναι η γνώμη σας? Μήπως θα έπρεπε να ανέβω λίγο παραπάνω σε τιμή και να δω το SEASONIC G SERIES 650 ακόμη και αν είναι semi modular? 4) Σκεφτόμουνα να πάρω και ένα UPS γιατί στην περιοχή που μένω πέφτει σχετικά συχνά το ρεύμα ενώ υπάρχουν και αυξομοιώσεις τάσεις (καλά, αυτό νομίζω ότι συμβαίνει σε όλο το δίκτυο της ΔΕΗ). Αλλά διάβασα ότι πολλά UPS δεν συνεργάζονται καλά με τροφοδοτικά που έχουν Active PFC, εκτός αν το UPS είναι pure sine wave. Δεδομένου πως τα συγκεκριμένα UPS είναι ακριβά (το θεωρώ υπερβολή να δώσω 250 ευρώ για την προστασία ενός home pc), ποια είναι η γνώμη σας? Έχετε υπόψη σας κάποιο UPS φθηνό που να το έχετε δοκιμάσει και να συνεργάζεται καλά με τα καινούρια τροφοδοτικά (δεν χρειάζομαι κάτι ιδιαίτερο απο άποψη αυτονομίας. 5 λεπτά μου αρκούν ώστε να μπορώ να κλείσω το PC με ασφάλεια). Πόσα VA θα χρειαστούν για το σύστημα που σκέφτομαι (εκτός του tower, θα είναι πάνω και η οθόνη και το DSL Router). Μήπως θα έπρεπε να αφήσω για την ώρα το ups και να μείνω σε ένα απλό πολύπριζο με σταθεροποιητή τάσης, και αν ναι, έχετε κάποιο να προτείνετε? (sorry αλλά η σχέση μου με ότι έχει να κάνει με ρεύματα, τάσεις κτλ. είναι μηδαμινή, γι'αυτό ρωτάω τόσα πολλά...) 5) Κάποια πρόταση για μία καλούτσικη οθόνη 22" γύρω στα 130 ευρώ ? Ζητάω ξανά συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων, αλλά σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
spyros1981 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 1) αντι να πας σε 270Χ πηγαινε σε r9280 . 2) σε αυτον τον επεξεργαστη (και γενικα στους fx) κοιτας χαμηλο cas latency (9 και κατω) οχι τοσο τα mhz 3)εξαιρετικη επιλογη το superflower (στην 12V βγαζει πολλα Αmper) 4)εδω δυστυχως δεν γνωριζω να σου απαντησω . το μονο που μπορω να πω ειναι απο θεμα μαρκας να πας σε APC 5)http://www.e-shop.gr/asus-vk228h-215-lcd-monitor-built-in-speakers-full-hd-black-p-PER.170210(αν και εγω δεν θα πηγαινα σημερα σε 22 ιντσες . στανταρ 24 και πανω)
kaliakman Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο σε τόσα λεφτά κρίμα είναι να μπει 6300 και 270x... Και καρτούλα εδώ.. http://www.skroutz.gr/s/4347458/Sapphire-Radeon-R9-290-4GB-Tri-X-OC-UEFI-11227-00-40G.html Λίγο πάνω απο 1000 και είσαι παραπάνω από κομπλέ...
EddieObscurant Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 και γω γενικα δεν συμφωνώ με τη συνθεση σου και δεν θα πηγαινα σε amd cpu ούτε θα βαζα hdd σε αυτα τα gb (αν θες 2-3tb τότε οκ), αλλα θα παιρνα ένα πιο μεγάλο ssd. τώρα για τις παραπάνω προτασεις των παιδιών ναι οκ ειπε έχει budget 1000 ευρώ , αλλά αμα παιζει wow,fm και pro τι να την κάνει την 280x και πόσο μάλλον την 290. Σε 2-3 χρονια αμα δει ότι δεν τον καλύπτει δίνει τοτε 150 ευρώ και σίγουρα θα πάρει πολύ καλυτερη κάρτα απο αυτές. Γνώμη μου καλύτερα τα εξτρα χρήματα να τα δώσει σε μια καλύτερη οθόνη/ηχεια/ups που θα του μείνουνε. Για τα ups που ρωτάς δεν χρειαζεσαι pure sinewave. Τα line interactive με stepped ειναι μια χαρα και δεν θα χεις πρόβλημα. Το πολύ πολύ να κάνει λίγο θορυβο το τροφοδοτικό ανάλογα με την υλοποιηση του ups. Προσωπικα και γω θα σου λεγα apc και μετα eaton.. Ωστόσο τα "καλά" είναι πάνω απο τα 150 ευρώ. Προτείνω Site: apc no 1 , Site: apc no2 , Site: eaton . Ακόμα και αν πας σε κάτι φθηνότερο φρόντισε να έχει 2 μπαταριες μέσα. Αν έχει 1 ασχετα μετα τα πόσα watt λένε ότι δίνουν , δύσκολα θα σου κρατήσουν σύστημα με πάνω απο 350w ότι και αν λένε, και αυτό για ελάχιστα λεπτά (2-3) και όταν ειναι καινούριες οι μπαταριες. Συνήθως κάθε 4-5 χρόνια θέλουν αλλαγή και τα τελευταια 1-2 χρονια θα χουν σχεδόν τη μισή απόδοση. Τα παραπανω που σου πρότεινα σε σύστημα με full load 350-400watt (περιλαμβάνει και το efficiency του τροφοδοτικού) με καινούριες μπαταρίες θα σου κρατάει κανα 8 λεπτο αρκετο για όταν παίζεις κάποιο παιχνιδι, να βγεις και να κλείσεις τον υπολογιστή. και κανα 15-20λεπτο σε idle οταν σερφαρεις στα 100-150watt. Στα τελευταία 1-2 χρονια απο τα 5 των μπαταριών οι χρόνοι διάρκειας θα είναι οι μισοι. Επίσης τα παραπανω ups εχουν και software για να κλείνουν μόνα τους το pc οπου εσύ τα προγραμματίσεις. Το eaton δεν το χω δοκιμάσει σε αυτήν την έκδοση, αλλα στην απλή του 5e είχα πρόβλημα με το software του. Με τα apc όλα οκ
Millennium Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2014 Δε χρειάζεται να δώσεις τέτοιο ποσό για αυτές τις απαιτήσεις που έχεις.Η βασική σου σύνθεση σε καλύπτει και με το παραπάνω ειδικά αν βάζεις τον συντελεστή κόστους/απόδοσης πρώτο.Οθόνη να κοιτάξεις για 23-24'' τουλάχιστον και γενικά καλύτερα θα ήταν να επένδυες εκεί παρά σε κάτι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα