Προς το περιεχόμενο

Η HP ανακοίνωσε τον πρωτότυπο υπολογιστή HP Sprout


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η HP ανακοίνωσε ένα πρωτότυπο υπολογιστή που συνδυάζει οθόνη αφής, σαρωτή και κάμερες και το αποτέλεσμα σίγουρα απέχει από αυτό που χαρακτηρίζουμε σήμερα ως καθημερινό desktop PC. Βασίζεται στα Windows 8.1 πάντως, αν ψάχνατε το χαρακτηριστικό που τον συνδέει με τη σημερινή πραγματικότητα.Εντάξει, ίσως και να είμαστε υπερβολικοί, αφού ο υπολογιστής της HP με την παράξενη ονομασία Sprout ενσωματώνει στο εσωτερικό το hardware ενός φυσιολογικού σημερινού PC, αλλά όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και το custom UI πάνω από τα Windows 8.1 δείχνουν πως έχει να πει πολλά περισσότερα.

 

Η αλληλεπίδραση με τον υπολογιστή πραγματοποιείται με τη χρήση μίας “παραδοσιακής” οθόνης αφής 23 ιντσών καθώς και μίας επιφάνειας αφής 20 ιντσών, η οποία τοποθετείται στο γραφείο. Στο πάνω μέρος της οθόνης αφής, υπάρχει μία συσκευή με την ονομασία illuminator, που συνδυάζει μία κάμερα με αισθητήρα 14,6 Megapixels, ένα σαρωτή και αισθητήρα βάθους (Intel RealSense 3D) και έναν βιντεοπροβολέα DLP.

 

Ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών προσφέρει αναμφισβήτητα μία ξεχωριστή εμπειρία χρήσης. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί την οθόνη αφής για να αλληλεπιδρά με τον υπολογιστή ενώ η επιφάνεια αφής στο γραφείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως touchpad/ trackpad χρησιμοποιώντας διάφορες χειρονομίες ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως graphics tablet για χρήση με τα δάχτυλα ή stylus. Σαν να μην έφτανε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια όπως θα χρησιμοποιούσατε και την κύρια οθόνη αφής.

 

Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια αφής στο γραφείο για να σκανάρετε έγγραφα ή φωτογραφίες ή αντικείμενα στις δύο διαστάσεις όπως θα κάνατε με ένα φυσιολογικό flatbed scanner σε ανάλυση 220dpi. Από την άλλη μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε έως ένα τρισδιάστατο σαρωτή, επεμβαίνοντας και κάνοντας αλλαγές στην εικόνα του αποτελέσματος σε κάθε μία από τις δύο επιφάνειες αφής που έχετε στη διάθεση σας.

 

Χάρη στην ύπαρξη του βιντεοπροβολέα, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να προβάλει την εικόνα σε ψευδο-τρισδιάστατη απεικόνιση, και στη συνέχεια να κάνει παρεμβάσεις ή αλλαγές στην εικόνα (για την ώρα η εικόνες είναι 180 μοιρών, ωστόσο η HP εργάζεται για να προσθέσει την επιλογή για σαρώσεις 360 μοιρών). Επίσης ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αρχεία από τη σάρωση σε παραδοσιακούς ή ακόμα και 3D printers.

 

Όσο αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η επιφάνεια αφής έχει διαγώνιο 20 ιντσών (20-point multi-touch). Η οθόνη αφής -10-point multi-touch- έχει διαγώνιο 23 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1920 x 1080 pixels (LCD IPS). Ο επεξεργαστής είναι ο Intel Core i7-4790S, ο οποίος συνδυάζεται με κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GT 745A με 2GB DDR3 μνήμης.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η κύρια μνήμη του συστήματος που είναι επεκτάσιμη έως στα 16GB, έχει μέγεθος 8GB (DDR3-1600, 2 x 4GB) ενώ ο σκληρός δίσκος τύπου HybridDrive έχει μέγεθος 1TB (με 8GB flash acceleration cache). Κατά τα άλλα διαθέτει HP High Definition 1MP Webcam, σύστημα ήχου με DTS, Gigabit Ethernet, WiFi 892.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, δύο USB2.0 και δύο USB3.0 θύρες ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται chicklet πληκτρολόγιο και ποντίκι οπτικής τεχνολογίας (αν και μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το Sprout και χωρίς αυτά).

 

Το HP Sprout θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων στα καταστήματα της Microsoft και τα καταστήματα Best Buy και το κόστος του είναι $1899.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Εξαιρετικά ενδιαφέρον εφόσον δημιουργήσει μια νέα γενιά (πιο εκλεπτισμένων) Η/Υ που θα μπορούν να εξυπηρετούν τον χρήστη και όχι το ανάποδο (ο χρήστης να "υποτάσεται" στη χρήση πληκτρολογίου κλπ.). Μιχάλης.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντυπωσιακό φαίνεται!! Θα είναι;
Έτσι ενθουσιαστήκαμε και με το Leap Motion, αλλά το τελικό προϊόν απέχει από την άνεση χρήσης με την οποία το παρουσίαζαν στα βίντεο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μ αρεσουν οι καινουργιες προτασεις. Εδω βεβαια αν καθησω μια ωρα σ αυτο το μηχανημα και βαρεθω να σκαναρω πουλακια και να κολλαω ετικετες σε κρανια φιλων, μαλλον θα κατσω διπλα στο παραδοσιακο pc να κανω και κανα δυο δουλεις. Ισως για πολυ συγκεκριμενους χρηστες με συγκεκριμενο αντικειμενο να ειναι χρησιμο, αλλα θα μας το πει καποιος που ασχολειται με συγκεκριμενα πραγματα. Παντως εχει το ενδιαφερον του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι ότι από την στιγμή που μια τέτοια ιδέα υλοποιείται ανοίγει τον δρόμο ώστε να δούμε κι άλλες παρόμοιες υλοποιήσεις από άλλες εταιρίες και σίγουρα σε πιο προσιτές τιμές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για συγκεκριμενους επαγγελματιες μπορει να γινει αναρπαστο, ειδικα το 3d capture. αλλα σαν γενικη λυση οχι. Ειχα touch οθονη επιτραπεζια κ ενω ενθουσιαζει ειναι ζητημα αν μια φορα στους 2 μηνες εκανα ενα κλικ με το χερι οταν καθεσαι σε τραπεζι θες ποντικι πληκτρολογιο ολα τα αλλα ειναι κουραστικα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...