White__Dragon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Έχω τα εξής: Motherboard: ASUS M4A78LT-M-LE (AM3) CPU: AMD Athlon II X2 250 GPU: ATI AMD Radeon HD 6770 1GB RAM: 4GB DDR3 669MHz Θέλω να κάνω μια αναβάθμηση στον επεξεργαστή, ώστε να μπορώ να ανεβάσω τις γραφικές λεπτομέριες σε κάποια RPG παιχνίδια (πχ. skyrim). Δεν έχω ιδιαίτερη οικονομική άνεση αυτόν τον καιρό και συνεπώς δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αν υπάρχει κάτι οικονομικό που να αξίζει τα λεφτά του, το προτιμώ. Μπορώ να βρω μεταχειρισμένο κάποιον τετραπύρηνο σαν τον Phenom II X4 960T (60€ - 95Watt) ή εξαπύρηνο σαν τον Phenom II X6 1090T (80€ - 125Watt). Τετραπύρηνο ή εξαπύρηνο; Οι επεξεργαστές FX με AM3+ είναι συμβατοί με το σύστημά μου, μετά από bios update; Αν ναι, αξίζει να πάω σε έναν τέτοιο; Μήπως δεν αξίζει τίποτα από τα παραπάνω και πρέπει να πάω σε νέα motherboard + socket FΜ2 CPU; Να σημειώσω ότι η κατανάλωση ρεύματος με ενδιαφέρει.
BabisTs Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Οι Fx επεξεργαστές δεν είναι στο site-support ( http://www.asus.com/Motherboards/M4A78LTM_LE/HelpDesk_CPU/) της asus για την mobo σου.Όπως και ο 1090Τ.Μόνο o Phenom II X4 960T υποστηρίζεται.Σίγουρα είναι overall καλύτερος από αυτόν που έχεις (τόσο σε single thread καταστάσεις και εννοείται σε multi thread).Επίσης είναι λίγο καλύτερος και από τον AMD Athlon X4 750K (που βρίσκεται στα 70€ + τα € που θέλειw για καινούργια mobo) που κυκλοφορεί για Fm2 socket όμως.Οπότε σαν οικονομικότερη και καλή λύση σε αυτό το budjet είναι o Phenom II X4 960T.Δες την κατάσταση του phenom και αν είναι καλή τσίμπα τον για μένα.Τώρα αν μπορείς να τον συνδυάσεις και με την http://www.logintech.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=59484 που βρίσκεται στα 106€ το σύστημα θα πάρει αλλόν αέρα (βέβαια αν έχεις και το κατάλληλο τροφοδοτικό (θέλεις ένα καλό & ποιοτικό 450-500watt) ). Τώρα αν ορίσεις ένα budjet για καινουργια parts σίγουρα φτιάχνεις πιο δυνατό pc.
cabdik Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Έχω τα εξής: Motherboard: ASUS M4A78LT-M-LE (AM3) CPU: AMD Athlon II X2 250 GPU: ATI AMD Radeon HD 6770 1GB RAM: 4GB DDR3 669MHz Θέλω να κάνω μια αναβάθμηση στον επεξεργαστή, ώστε να μπορώ να ανεβάσω τις γραφικές λεπτομέριες σε κάποια RPG παιχνίδια (πχ. skyrim). Δεν έχω ιδιαίτερη οικονομική άνεση αυτόν τον καιρό και συνεπώς δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αν υπάρχει κάτι οικονομικό που να αξίζει τα λεφτά του, το προτιμώ. Μπορώ να βρω μεταχειρισμένο κάποιον τετραπύρηνο σαν τον Phenom II X4 960T (60€ - 95Watt) ή εξαπύρηνο σαν τον Phenom II X6 1090T (80€ - 125Watt). Τετραπύρηνο ή εξαπύρηνο; Οι επεξεργαστές FX με AM3+ είναι συμβατοί με το σύστημά μου, μετά από bios update; Αν ναι, αξίζει να πάω σε έναν τέτοιο; Μήπως δεν αξίζει τίποτα από τα παραπάνω και πρέπει να πάω σε νέα motherboard + socket FΜ2 CPU; Να σημειώσω ότι η κατανάλωση ρεύματος με ενδιαφέρει. Η μητρικη σου υποστηριζει επεξεργαστες μεχρι 95W TDP. οποιον 3-4-6 πυρηνο 95W βρεις, σου κανει ανετα...! και θα δεις μεγαλη διαφορα απο τον 250..! τον ειχα παλιοτερα και ξερω πολυ καλα τι σου λεω...!!
Millennium Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Υπάρχει και η φόρμα για να μη γίνονται οι ίδιες ερωτήσεις btw (θα ασχοληθείς με oc,ποιά οθόνη έχεις κλπ).
cabdik Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Mill, σε αυτην την περιπτωση, δεν χρειαζεται φορμα..! μονο επεξεργαστη θα αλλαξει το παιδι..! οι μονοι που μπορει να βαλει, ειναι αυτοι που αναφερονται στο CPU Support list. δεν υπαρχουν και οι δεκαδες επιλογες..! οποιον απο τους "μεγαλους" 95αρηδες βρει, αυτον βαζει...! απλα τα πραγματα..! φορμα θα συμπληρωσει, οταν θελησει να αλλαξει ολη την πλατφορμα και παει σε νεα. πραγμα που δεν νομιζω να θελει, τωρα τουλαχιστον..!
TRILOBYTER Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 αν πουλησεις την καρτα σου κανα 40αρι και τον επεξεργαστη κανα 25αρι μπορεις να παρεις νεα καρτα και τον επεξεργαστη απο πανω και εισαι κομπλε.
Millennium Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Mill, σε αυτην την περιπτωση, δεν χρειαζεται φορμα..! μονο επεξεργαστη θα αλλαξει το παιδι..! οι μονοι που μπορει να βαλει, ειναι αυτοι που αναφερονται στο CPU Support list. δεν υπαρχουν και οι δεκαδες επιλογες..! οποιον απο τους "μεγαλους" 95αρηδες βρει, αυτον βαζει...! απλα τα πραγματα..! φορμα θα συμπληρωσει, οταν θελησει να αλλαξει ολη την πλατφορμα και παει σε νεα. πραγμα που δεν νομιζω να θελει, τωρα τουλαχιστον..! Δεν έχει γράψει περαιτέρω χρήση,τροφοδοτικό,μέχρι πόσα σκέφτεται να δώσει,τι άλλα parts έχει εκτός από αυτά,αν κάνει oc κλπ ερωτήσεις που αποφεύγονται και χρόνος που δεν χάνεται αν απαντάει κανείς στις ερωτήσεις της φόρμας.Μπορεί να χρειαστεί και κάρτα,τροφοδοτικό και για αυτό και πρέπει να δίνει κανείς επαρκείς πληροφορίες.Αλληλένδετα πράγματα είναι.
cabdik Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δεν έχει γράψει περαιτέρω χρήση,τροφοδοτικό,μέχρι πόσα σκέφτεται να δώσει,τι άλλα parts έχει εκτός από αυτά,αν κάνει oc κλπ ερωτήσεις που αποφεύγονται και χρόνος που δεν χάνεται αν απαντάει κανείς στις ερωτήσεις της φόρμας.Μπορεί να χρειαστεί και κάρτα,τροφοδοτικό και για αυτό και πρέπει να δίνει κανείς επαρκείς πληροφορίες.Αλληλένδετα πράγματα είναι. εμενα -τουλαχιστον-, απο τη στιγμη που δεν προκειται να αλλαξει κατι αλλο, ουτε καρτα γραφικων, ουτε οθονη, ουτε τροφοδοτικα, γιατι να με απασχολησει η περαιτερω χρηση? ηδη αναφερει αυτα που λες, στο πρωτο ποστ...! δεν εχει την οικονομικη ευχερεια για πληρη αναβαθμιση το παιδι, παρα μονο του επεξεργαστη...!!!
Millennium Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Αν αλλάξει επεξεργαστή ή πλατφόρμα όπως σκέφτεται θα τον κρατάει πίσω η κάρτα.Για παιχνίδια μιλάει άλλωστε και εδώ θα βοήθαγε να έδινε και άλλα παραδείγματα παιχνιδιών (και περαιτέρω χρήσης). Mπορεί να σκέφτεται μια αλλαγή αλλά να χρειάζεται περισσότερες.Ας απαντήσει για το τροφοδοτικό,οθόνη και για τα άλλα για να υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες και βλέπουμε.Και μια αλλαγή να κάνει αρχικά δεν είναι κακό να χει υπόψιν του τι άλλο θα βελτίωνε το σύστημα του.
cabdik Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 κοιτα, επειδη οπως ανεφερα, εχει περασει αυτος ο επεξεργαστης (ATHLON II X2 250) απο τα χερια μου, γνωριζω απο πρωτο χερι τις δυνατοτητες του. τον ειχα μαζι με ASROCK M3A785GHX/128M - 4GB DDR3 και η μονη διαφορα με τον TS, ειναι οτι εγω ειχα την 6670, αντι της 6770..! σε πληροφορω λοιπον οτι ο 250 ηταν τοσο αδυναμος, που δεν μπορουσε να φουλαρει ουτε την 6670 σε καποια δυνατα παιχνιδια..!! οταν λοιπον, εκανα μια αλλαγη με τον Athlon II X3 425, τον οποιο τον ειχα μεχρι και πριν 3-4 μηνες περιπου, ειδα μια μεγαλη ανασα στο συστημα..!! εκει που με τον 250 ζοριζοταν να τρεξει παιχνιδια, αλλα ακομα και 3-4 εφαρμογες παραλληλα, με τον 425 πηγαινε αερας..!! και η 6670 φυσικα στο 100% κολλημενη σε gaming..! αλλα και την 7750, που εχω τωρα, την πηγαινε αερας...!! φαντασου με εναν 955 - 960Τ - 1035...!!! Αν εχει το μπατζετ (που απο οτι λεει, δεν το εχει), τοτε βλεπουμε για παραπερα..!!
White__Dragon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Babis Ts, ευχαριστώ για τη λίστα με τους επεξεργαστές που υποστηρίζει η motherboard μου, καθώς νόμιζα πως, επειδή είναι AM3, υποστιρίζει όλους τους AM3. Απ' ότι κατάλαβα, καλύτερα να βρω τον Phenom II X6 1045T ή Phenom II X6 1035T, αλλά επειδή είναι δύσκολο να τους βρω και ο Phenom II X4 960T καλός είναι και αξίζει τα λεφτά του, καθώς θα δω διαφορά.Kabdik, αν η μητρική μου υποστιρίζει μέχρι 95watt, αυτό σημαίνει ότι πέρνει μόνο τη black edition του Phenom II X4 960T, που είναι 95watt, σωστά; Τον Phenom II X6 1065T γιατί δεν τον υποστιρίζει, που είναι κι αυτός 95watt;Όντως δεν έχω χρήματα για πλήρη αναβάθμηση τώρα και όσο παραπάνω δώσω, τόσα περισσότερα βασικά και σημαντικά πράγματα θα στερηθώ. Φυσικά, με ενδιαφέρει να έχω στο μυαλό μου τι αναβάθμηση μπορώ να κάνω στο μέλλον. Αν αλλάξω κάρτα γραφικών θα μου άρεσε να έχει την νέα έκδοση του DirectX, αλλά οι R9-series είναι πολύ ακριβές ακόμη. Τόσα λεφτά θα δώσω, τουλάχιστον να δω κάτι τελείως καινούριο από οπτικής πλευράς. Παίζω κυρίως RPG (skyrim, diablo 3, the witcher 3 κτλ.) και adventures (πχ. dreamfall chapters), όχι fps. Στα windows 7 μου επαρκεί η ταχύτητα που έχω σε όσα κάνω.Τροφοδοτικό έχω το iMemory DR-8600BTX 600W. Οθόνη δε θα πιστέψετε ποιά έχω: Lacie Electron blue IV 22'' (αγορασμένη 1500€ πριν 9-10 χρόνια ). OC θα έκανα μόνο αν είχε μικρό ρίσκο και άξιζε τον κόπο (ως τώρα δεν έχω κάνει ποτέ). Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2014 από White__Dragon
Millennium Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Κοίτα για phenom ii.Καλό θα'ταν να άλλαζες και το τροφοδοτικό καθώς και οθόνη κάποια στιγμή. 1
White__Dragon Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Βρήκα έναν PHENOM II X4 960T 95watt, με ψύκτρα, που είναι σε καλή κατάσταση και δουλεύει άψογα, αλλά του είχε γίνει overcloacking και δούλευε στα 3.6 ή 3.8GHz. Να τον πάρω (60€);
Thanos1972 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 το overclocking δεν σε πειραζει.αλλα ακριβα τον δινει.κανενα 50ρικο πες του.να ξερεις οτι αυτοι υπαρχει η δυνατοτητα να ξεκλειδωσουν σε εξαπυρηνους.
White__Dragon Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 να ξερεις οτι αυτοι υπαρχει η δυνατοτητα να ξεκλειδωσουν σε εξαπυρηνους. Σε windows 7; Πώς; Υπάρχει κάποιος οδηγός;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα