Προς το περιεχόμενο

ZTE H108NS & Windows XP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα.

Έχω το κλασσικό routerάκι του ΟΤΕ  ZTE H108NS , για το οποίο μέχρι στιγμής έχω διαβάσει αρκετά θέματα. Όντως νομίζω και εγώ ότι είναι για πέταμα, προς το παρόν όμως με αυτό κάνω τη δουλειά μου.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής :

Laptop με Windows XP δε μπορεί με τίποτα να πάρει IP ώστε να συνδεθεί στο δίκτυο. Το wifi του H108NS είναι επιλεγμένο να παίζει στο κανάλι 11, έχω δώσει όνομα στο SSID το οποίο και γίνεται broadcast. Επίσης το σήμα το κάνω extend με ένα TP Link TL-WA801N το οποίο παρεπιπτώντος και αυτό είναι χάλια.

Επίσης έχω συχνές αποσυνδέσεις.  Ακολουθούν οι ενδείξεις του  router

ADSL State       Up   

Bandwide Down/Up(kbps)    11638 kbps / 824 kbps  

SNR Margin Down/Up(db)    10.9 dB / 11.4 dB   

FEC Down/Up                       1982 / 7   

CRC Down/Up                       15 / 0   

HEC Down/Up                        290 / 0

:

Internet Connection Information     

VPI/VCI         8 / 35   

Link Status   Connected   

up time         0d 0h:51m:35s

Κάποια ιδέα για ένα από τα 2 θέματα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

αν και πολυ καιρο μετα εντουτοις.
α.το zte πεταξε το.εχεις ηδη 2 προβληματα και θα εχεις δει οτι απειρα ατομα εχουν παραπονα για αποσυνδεσεις,
χαμηλο συγχρονισμο,προβληματα στο wireless με αυτο το ρουτερ.καθε μερα απειρα θεματα ανοιγουν για παραπονα με τα zte.με λιγα λεφτα μπορεις να παρεις ενα πολυ καλυτερο router πχ tp link 8968,8970.
οποτε ας τα παρουμε ενα ενα:
το tp link 801nd δεν το θεωρω χαλια.ειδικα αμα ειναι και το v2.εχεις ενα χαλια ρουτερ με χαλια wireless
κανεις extend το σημα με repeater που σημαινει οτι θα χασεις και με αυτο(λογω repeating) ε και μετα περιμενεις να παιξεις σωστα:P ????
οποτε α.κανε firmware update στο tp link για να εχει το τελευταιο firmware update.επισης αν το zte ειναι 192.168.1.1 τοτε το repeater θα το βαλεις σε μια ip πχ 192.168.1.254.δηλαδη να ειναι στο ιδιο δικτυο 192.168.1.χ και οχι να ειναι πχ 192.168.0.χ (192.168.0.254).πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο.
β.παρε καποιο αλλο adsl router .
Η γραμμη σου δεν πρεπει να εχει κανονικα disconnects.βλεπω 11 mbit ταχυτητα με 11 margin που δεν ξερω αν ειναι 11 ή αν ειναι 9 που πηγε 11 αλλα και στις δυο περιπτωσεις ειναι καλο. αν εχεις 11 margin και παρεις αλλο ρουτερ ή λυσεις το οποιο προβλημα σου κανει disconnects μετα μπορεις να παρεις τον οτε να σε βαλει σε 9 margin για να κερδισεις κανα megabit ακομα.εγω φαντασου παιζω με 6 margin οπωςκαι τοσοι αλλοι.και για να εχεις  11,5 mbit με 11 margin σιγουρα εχεις καλυτερη γραμμη απο την δικια μου.(οχι οτι αυτο σημαινει υποχρεωτικα κατι ή οτι δεν σημαινει οτι η γραμμη σου εχει καποιο προβλημα απλα πρωτα υποψιαζομε το ρουτερ(επειδη ειναι zte) μετα την καλωδιωση και τελευταια την γραμμη. μηπως κανει αποσυνδεση οταν σηκωσεις καποιο τηλεφωνο?
μηπως εχεις καποιο τηλεφωνο,φαξ ή καποιο συναγερμο χωρις φιλτρο?μηπως εχεις πολλες συσκευες στο σπιτι
ειδικα σταθερες ή εχεις πριζακια του οτε ,ή αντικεραυνικα που εχουν πυκνωτη και κανουν προβλημα?
δοκιμασες να βγαλεις ολα τα τηλεφωνα ,τα σπλιττερ και τα φιλτρα και να δεις αν εχεις αποσυνδεσεις?μπορει και απλα να εχει προβλημα καποιο φιλτρο και να γινονται αυτα.αν πιανουν τα χερια σου θα μπορουσες να κανεις και δοκιμες στο κεντρικο πριζακι αφου το ανοιξεις και αποσυνδεσεις ολα τα αλλα καλωδια που πανε στα υπολοιπα πριζακια ή και ακομα στον κατανεμητη για να δεις αν εκει εχεις προβληματα οπως και ποσο συγχρονιζεις εκει.
και σιγουρα ειναι αποσυνδεση?μηπως κανει Reboot ολο το ρουτερ?βλεπεις να σβηνουν ολα τα λαμπακια ή βλεπεις απλα το broadband και το internet να σβηνουν ή εστω το internet μονο?νομιζω το zte καπου σου λεει και ποσω ωρα ειναι up  το ρουτερ οποτε αν αυτο μηδενιζει μπορει να κανει ολο reboot για παραδειγμα.δεν ξερω αν εχει βγαλει και ο οτε κανα firmware update για αυτο το σαπιδι.Γιατι και το να ψαξεις για κανα πιο νεο firmware generic θα ειναι γολγοθας και αυτο και δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο.απλα μηπως βελτιωνε την κατασταση.παντως αντιθετα με το τι λες προς το παρον ΔΕν κανεις την δουλεια σου αφου εχεις ηδη 2 προβληματα.
μπορει τα συγκεκριμενα να μην ειναι θεμα ρουτερ αλλα γενικα ενα αλλο ρουτερ θα κανε καλυτερα δουλεια
και ισως μετα να μην χρειαζοσουν και το repeater ή το Repeater να επαιζε πιο στρωτα.
τωρα για το pc που δεν παιρνει ip.
α.πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα.
β.δοκιμασε να κλεισεις το Repeater και να συνδεθεις στο ρουτερ να δεις αν θα συνδεθει η οχι.
αν συνδεθει τοτε δες το repeater αν εχει το τελευταιο firmware.επισης σε σπανιες περιπτωσεις
εχω δει να θελει να ειναι ανοιχτος και ο dhcp του repeater με gateway την ip του zte
διοτι καποιες συσκευες δεν μπορουσαν να παρουν ip απο τον dhcp του zte.εννοειται οτι βαζεις αλλο ευρος
Ip να δινει το zte και αλλο ευρος να δινει το tp link.επισης να μην ειναι σε τρελη αποσταση το ενα απο το αλλο ωστε να πιανει
ικανοποιητικα το σημα για να το αναμεταδωσει.αν ειναι οριακα τοτε χανεις ηδη ταχυτητα στο link χανεις και οτι παιζεις σε repeater mode οποτε αστα να πανε.αν μπορεις να ριξεις παντως utp καλωδιο απο το zte μεχρι το tp link ωστε να παιξει σαν access point και οχι σαν repeater θα κερδισεις πολλα.Το πιο βασικο ειναι οτι θα εισαι πιο σταθερος και δεν θα εχεις απωλεις που εχεις τωρα που παιζει σαν repeater.
αν δεν συνδεθει τωρα το pc ουτε στο zte απευθειας δες μηπως καποιο firewall κανει προβλημα και σε κοβει.
μετα μια λυση θα ηταν κανα format και επι ευκαιρειας και κανα αλλο λειτουργικο και οχι winxp που ειναι παλια.οχι οτι ειναι αυτο το θεμα αλλα καλο θα ηταν και ενα πιο νεο λειτουργικο.
αν δεν συνδεθει στο zte δοκιμασε επισης να αλλαξεις καναλι(θα αλλαξει και στο Repeater αυτοματα)οπως δοκιμασε με αλλο κωδικο(να μην εχει παραξενα συμβολα) οπως και με αλλο κλειδωμα.πχ
απο wpa2 σε wpa.αν συνδεθει μετα δοκιμαζεις παλι στο Repeater.αν μπει οκ αν δεν μπει βαλε και εκει καρφωτα wpa αντι για wpa2 για παραδειγμα. αν εχεις ηδη wpa τοτε δοκιμασε με wpa2.δεν θελουμε wep.αυτα τα λιγα για αρχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...