Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Την Τετάρτη θα κάνω χειρουργείο για ρήξη χιαστών. Είναι η πρώτη φορά που θα κάνω εγχείρηση και έχω (ψιλο)χεστεί λίγο. Αυτό που με προβληματίζει είναι η νάρκωση. Όσοι γνωστοί μου έχουν κάνει, έκαναν επισκληριδιο. Εγώ έχω φρικάρει στην ιδέα ότι θα ξαπλώνω και θα ακούω τα χειρουργικα εργαλεία. Γίνεται να ζητήσω γενική αναισθησία; Πονάει η επισκληριδιος; Θα πεθάνω....

• Like 1
Δημοσ.

Οι αναισθησιολογοι θα αποφασισουν το αναισθητικο σχημα που θα εφαρμοσουν οτι και αν θελεις .

Αν εισαι υγιης χωρις πχ καρδιολογικα ή κλπ προβληματα δεν εχεις να φοβασαι κατι .

Οσο εσυ κοιμασαι,πανω απο το κκφαλι και διπλα στο μονιτορ ειναι 1-2 αναισθησιολογοι να τσεκαρουν συνεχεια .

Επισκληριδια θα σου γινει υποθετω αφου πρωτα παρεις ηρεμιστικο + μια πρωτη γευση ολικης (η βελοναρα στη σπονδυλικη αν μη τι αλλο θα ποναει ωστε να εισαι πληρης συνειδησης και αισθησεων ) . Αυτο αν οντως σου γινει η επεμβαση χωρις ολικη (wtf; δε νομιζω αλλα )

Η τοπικη (επ8σκληριδια ) ειναι καθαρα προς οφελος σου για λογους αναλγησιας (μεταξυ αλλων)

Δημοσ.

Καλησπέρα. Την Τετάρτη θα κάνω χειρουργείο για ρήξη χιαστών. Είναι η πρώτη φορά που θα κάνω εγχείρηση και έχω (ψιλο)χεστεί λίγο. Αυτό που με προβληματίζει είναι η νάρκωση. Όσοι γνωστοί μου έχουν κάνει, έκαναν επισκληριδιο. Εγώ έχω φρικάρει στην ιδέα ότι θα ξαπλώνω και θα ακούω τα χειρουργικα εργαλεία. Γίνεται να ζητήσω γενική αναισθησία; Πονάει η επισκληριδιος; Θα πεθάνω....

δεν ξέρω κατα πόσο χρειάζεται ολική στην περίπτωση σου αλλα αν γίνεται να την αποφύγεις και την θες καθαρά για λόγους φόβου θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις και να μην ζητήσεις ολική (δεν ξέρω αν γίνεται καν αυτό , ο αναισθησιολόγος αποφασίζει απόσο ξέρω). Η ολική αναισθησία δεν ειναι επικίνδυνη , οι πιθανότητες να πεθάνεις απο αυτό ειναι 1 στις 250.000 αλλα δεν ειναι κ ότι καλύτερο κ θα σου πω γιατί παρακάτω. 

Αν πάλι θες σόνι και καλά θυμήσου να μην έχεις φάει ωρες πριν , πχ αν την κάνεις πρωί να μην φας μετά τις 9-10 το βράδυ, καμια 10ριά ώρες νηστικός ας πούμε γιατι αν έχεις φάει ειναι πιθανόν ξυπνώντας να κάνεις εμετό. Κατα τα άλλα την ολική θα στην περιγράψω σαν μια βαριά μαστούρα (λελ) αφου οταν ξυπνήσεις εισαι λιγο light headed αλλα αν πιεις νερό και κάνεις το ψιλό σου θα φύγει γρηγορότερα η θολούρα μετά το χειρουργείο. 

Δημοσ.

Εγω πάντως πιο πολυ φοβάμαι την αναισθησία απο τον όποιο ήχο μπορεί να κάνουν τα εργαλεία του γιατρού. Εμένα με έχουν ράψει στο κεφάλι χωρίς καθόλου αναισθησία (ήμουν διακοπές σε επαρχία και δεν υπήρχε ούτε για δείγμα) και την πάλεψα μια χαρα (βέβαια δεν το συγκρίνω με το δικό σου). Αλλα εδω ο κόσμος κάνει πως και πως να την αποφύγει την ολική και εσύ θα την ζητήσεις.

Πάρε μία γεύση:

http://tvxs.gr/news/ellada/apozimiosi-400000-gia-thanato-tis-koris-toys-apo-iatriko-lathos

Δημοσ.

φιλος καλη επιτυχια ευχομαι με το χειρουργειο ..θα σε πω την γνωμη μου πριν απο περιπου ενα χρονο ειχα κανει διατροχαντηριο καταγμα αριστερου ισχυου και με ειπε ο αναισθησιολογος μπορω να το κανω και με επισκληριδιο ναρκωση αλλα και εγω σαν και εσενα επειδη δεν ηθελα να ακουω το χειρουργειο τους ζητησα να κανω ολικη και με εκαναν ολικη ναρκωση δεν καταλαβα τιποτα βεβαια εσενα ειναι αλλο χειρουργειο απο  το δικο μου..δεν πονεσα καθολου με την ολικη λιγο το τρυπημα πονεσε που με φορεσαν την πεταλουδα στο χερι για να με βαλουν την ναρκωση σαφως και μπορεις να ζητησεις ολικη ναρκωση αλλα να τους πεις μια μερα πριν το χειρουργειο για να σε κανουν εξετασεις πρεπει  να μεινεις μια μερα πριν στο νοσοκομειο για τις προεγχειρητικες εξετασεις ..καλη επιτυχια και μην αγχωνεσαι φιλος..

Δημοσ.

Δεν αποφασίζουν πλέον οι αναισθησιολόγοι απλα σου προτείνουν, εσυ αποφασίζεις, μπορείς να ζητήσεις ολική αν θέλεις, εξ άλλου πριν μπεις στο χειρουργείο υπογράφεις οτι δέχεσαι να πάρεις αναισθησία

Δημοσ.

Αυτό το κάνουν για να έχουν μερική ευθύνη; Ή δεν επηρεάζει σε κάτι το οτι το επέλεξες εσύ;

Η συναίνεση είναι δικαίωμα του ασθενή και υποχρέωση του ιατρού, γι'αυτό.

Δημοσ.

Εγω πάντως πιο πολυ φοβάμαι την αναισθησία απο τον όποιο ήχο μπορεί να κάνουν τα εργαλεία του γιατρού. Εμένα με έχουν ράψει στο κεφάλι χωρίς καθόλου αναισθησία (ήμουν διακοπές σε επαρχία και δεν υπήρχε ούτε για δείγμα) και την πάλεψα μια χαρα (βέβαια δεν το συγκρίνω με το δικό σου). Αλλα εδω ο κόσμος κάνει πως και πως να την αποφύγει την ολική και εσύ θα την ζητήσεις.

Πάρε μία γεύση:

http://tvxs.gr/news/ellada/apozimiosi-400000-gia-thanato-tis-koris-toys-apo-iatriko-lathos

Σου κάνουν κανονικά εξετάσεις και αν εισαι υγειής δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. το "παρε μια γευση" ειναι λάθος γιατι αυτό που linkαρες δεν ειναι μια γευση αλλα ολες οι γευσεις μαζί για πολύ καιρό ακόμα , οι πιθανότητες όπως έγραψα λιγο ποιο πάνω ειναι 1 στις 250.000 να πεθάνει απο ολική . 

Ειναι που ειναι μην τον τρομάζεις περαιτέρω χωρίς λόγο.

μια μερα πριν το χειρουργειο για να σε κανουν εξετασεις πρεπει  να μεινεις μια μερα πριν στο νοσοκομειο για τις προεγχειρητικες εξετασεις ..καλη επιτυχια και μην αγχωνεσαι φιλος..

εγώ πήγα το πρωί της προηγούμενης μέρας , έκανα τις προεγχειρητικες  εξετάσεις και έφυγα . Το απογευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν οτι ολα ειναι οκ και να πάω κανονικά την επόμενη το πρωί για το χειρουργείο. 

Δημοσ.

εγω δεν μπορουσα να κανω βημα επειδη ειχα σπασει πανω το ισχυο διατροχαντηριο καταγμα οποτε αναγκαστηκα εμεινα στο νοσοκομειο...τωρα τον μαιο με ιουνιο που θα μας ερθει θα παω να βγαλω το σιδερο οποτε και εμενα λογικα θα με κανουν προεγχειρητικες εξετασεις και θα φυγω και εγω μαλλον σαν και εσενα θα παω την αλλη μερα επειδη θα μπορω να περπαταω τουλαχιστον θα το ζητησω να μην μεινω μεσα νοσοκομειο

Δημοσ.

fotodv7 Μεινε στην τοπικη ναρκωση, αν δεν αντεχειες την ιδεα πες τους το, θα σου δωσουν τοσο αγχολυτικο που δε θα σε νοιαζει και πολυ. Στην τελικη βαλε ακουστικα και ακου μουσικη. Παντως θα σου προτεινα αν μπορεις να αποφυγεις την ολικη απεφυγε τη, οχι οτι θα συμβει κατι αλλα δεν υπαρχει και λογος.. Σκεψου το σα να επινες τοσο αλκοολ που να επεφτες αναισθητος γιατι να το κανεις

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Απ ότι κατάλαβα είναι καλύτερο να κάνω αναισθησία από τη μέση και κάτω. Το μόνο που με τρομάζει είναι ότι θα χώσουν μια βελόνα στη μέση μου αλλά και ότι θα ακούω πριόνια και σφυριά κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Να φανταστείτε το καλοκαίρι έκανα υποδόριες ενέσεις στην κοιλιά και στις 2-3 πρώτες λιποθύμησα. Μιλάμε για μεγάλο χέστη..

Δημοσ.

Έχω καιρό να έρθω σε επαφή με Νοσοκομεία κλπ αλλά θέλω να κάνω μια ερώτηση , η οποία είναι ειλικρινής και οχι ειρωνική .

Απο πότε ο ασθενής επεμβαίνει , διαλέγοντας κιόλας , στο ποιο ιατρικό πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στα πλαίσια πραγματοποίησης μιας "Χ" χειρουργικής επέμβασης ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...