funbreaker Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Αγορά ξυριστικής μηχανής - Αξίζει?Βρήκα την ξυριστική μηχανή Grundig MS-5840 σε προσφορά. Δεν είχα ποτέ ξυριστική μηχανή αλλά είχα στο μυαλό μου αυτό τον καιρό να πάρω. Δεν έχω ιδέα ποια είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά σε μια ξυριστική μηχανή και πως να κρίνω αν κάποια είναι καλή ή μάπα. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν σε όσους ξέρουν: Επειδή η τιμή δεν είναι πάντα το καλύτερο κριτήριο (στο σκρουτζ η συγκεκριμένη κάνει από 25 μέχρι 50), μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει αν η συγκεκριμένη υστερεί σε κάτι και αν αξίζει τα λεφτά της? Να την πάρω? Σε τι διαφέρουν οι ξυριστικές μηχανές με τις 3 κεφαλές από τις άλλες με την μακρόστενη κεφαλή κοπής? Κάτι που θα ήθελα από μία ξυριστική μηχανή είναι να μπορώ να επιλέγω επίπεδα κοψίματος. Επειδή δεν καταλαβαίνω, το κάνει αυτό η συγκεκριμένη? Γενικά το κάνουν οι ξυριστικές ή είναι άλλη κατηγορία μηχανών αυτές που έχουν τέτοια δυνατότητα? Υπάρχει κίνδυνος να κοπεί κανείς? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Τελικά την αγόρασα, έτσι μετονομάζω το thread από "Αγορά ξυριστικής μηχανής - Αξίζει?" σε "Απορίες σχετικά με την χρήση ξυριστικής μηχανής" καθώς πριν την πρώτη απόπειρα χρήσης της έχουν προκύψει διάφορες απορίες για τις οποίες τις οποίες εκθέτω στο post No6. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2014 από funbreaker
Dagobert Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Καλές μηχανές είναι συγκεκριμένες. Αν όντως θέλεις να επενδύσεις σε ξυριστική μηχανή, πάρε εξαρχής καλή. Θα σου στοιχίσει ακριβά, αλλά θα σου μείνει για 6-7 χρόνια μίνιμουμ, αν δεν την κακομεταχειρίζεσαι. Μην πάρεις με μπαταρίες, καλυτερα ρεύματος, κι ακόμη καλύτερα επαναφορτιζόμενη. 1. Ανάξια λόγου. 2. Οι μηχανές με τρεις κεφαλές είναι καλύτερες για σκληρά γένια, ενώ αυτές με την μακρόστενη κεφαλή για όλους τους τύπους τρίχας. 3. Δεν το κάνουν. Η βασική λειτουργία τους είνα να ξυρίζουν πλήρως. Συνήθως έχουν ενα μηχανισμό που αφήνει τρίχες συγκεκριμένου μήκους- συνήθως για φαβορίτες, μουσι κλπ. Αυτό που λες είναι οι κουρευτικές. 1
funbreaker Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Γενικά με χρήση ξυριστικής μηχανής υπάρχει κίνδινος κοψίματος?
zio10 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Γενικά με χρήση ξυριστικής μηχανής υπάρχει κίνδινος κοψίματος? Όχι δεν γίνεται να κοπείς 1
Dagobert Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Γενικά με χρήση ξυριστικής μηχανής υπάρχει κίνδινος κοψίματος? Θέλει πολύ προσπαθεια για να κοπείς. Η μόνη περίπτωση, στα πρώτα ξυρίσματα που δε θα την έχεις συνηθίσει ακόμη και ασκήσεις πίεση σε σημεία που ζαρώνει το δέρμα. 1
funbreaker Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2014 Πριν ξεκινήσω να χρησιμοποιώ την ξυριστική μηχανή θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράματα που δεν γνωρίζω: Μπορώ να χρησιμοποιώ την ξυριστική μηχανή ακόμη και για γένια μιας εβδομάδας ή θα χαλάσει? Γενικά ποιό είναι το όριο μήκους τριχών στο περίπου για το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ξυριστική μηχανή με ασφάλεια? Η μηχανή που πήρα έχει και έναν "extra trimmer" όπως αναφέρεται που είναι για πιο μακριές τρίχες όπως φαβορίτες, αυχένα κτλ. Εϊναι αυτό στην πίσω πλευρά της φωτογραφίας και δεν έχω ιδέα πως χρησιμοποιείται. Ξέρει κανείς να μου πει? Επίσης μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί για μακρύτερα γένια? Μετά το ξύρισμα θα πρέπει κάθε φορά να την ανοίγω και να την πλένω ή να το κάνω ανά κάποια διαστήματα μόνο?
Dagobert Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 1. Ναι. Με δυσκολία μεν, θα χρειαστείς περισσότερη ώρα, αλλά θα ξυριστείς. Από μουσάκι και άνω, κουρευτική προφανώς. Αναλόγως της τριχοφυίας σου, αλλά γενικός κανών, έως τέσσερις μέρες, κανένα πρόβλημα. 2. Ότι λέει το όνομά του. Δίνει σχήμα σε φαβορίτες, παίρνει τις τρίχες του λαιμού κλπ. Για μακρύτερα γένια, κουρευτική 3. Καθαρισμός μετά από κάθε ξύρισμα, βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή. Αποφεύγεις μολύνσεις και εξασφαλίζεις απροβλημάτιστη λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με γειά και καλά ξυρίσματα.
funbreaker Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Τελικά η συγκεκριμένη ξυριστική μηχανή βγήκε προβληματική.Δεν λειτουργούσε το κουμπί ενεργοποίησης. Την επέστρεψα και μου επέστρεψαν τα λεφτά.Επίσης νομίζω πως κακώς έψαχνα για ξυριστική μηχανή καθώς έχω την τάση να μην ξυρίζομαι πλήρως οπότε μάλλον για την νέα αγορά πρέπει να προσανατολιστώ σε κουρετική μηχανή.
funbreaker Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μου ήρθε ένα email από το eshop με προσφορά για την ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ AEG HR 5654 στα 13,5 ευρώ. Την έχει κανείς? Αξίζει ή θα είναι για πέταμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα