Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω, αλλά οι περισσότεροι κάνουν 2 λάθη. Αμελούν την προφορά και για να μιλήσουν Αγγλικά σκέφτονται πρώτα στα Ελληνικά. Δύσκολο να το εξηγήσω αλλά ελπίζω να το καταλάβει κάποιος.

Δεν φταίνε οι περισσότεροι, φταίει ο ελληνικός τρόπος εκμάθησης ξένης γλώσσας που θεωρεί την προφορά δευτερεύουσα. Αν από την αρχή σε διόρθωναν και σε ζόριζαν στην προφορά όπως διορθώνουν γραμματική και συντακτικό, αυτό που περιγράφεις δεν θα γινόταν.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όχι, τουλάχιστον από προσωπική μου πείρα με γαλλόφωνους έχουν καλύτερη προφορά από τους Έλληνες στα αγγλικά. Τουλάχιστον προσπαθούν να την γυρίσουν την γλώσσα, δεν τα μιλάνε με γαλλική προφορά όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων που τα μιλά με τελείως ελληνική προφορά. Το ίδιο και οι ισπανοι, από ιταλούς δεν έχω πείρα.

Με έχεις μπερδέψει με τον dagobert και συνεχίζεις να παραθέτεις μέρη από δικό μου ποστ παρά την επισήμανση του... Για το "Η προφορά είναι δευτερεύον", εννοούσα "Η προφορά είναι δευτερεύον [ζήτημα]". Όχι ότι είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι σωστό, απλά για να αποκατασταθεί το δίκαιον. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε γίνεται ν'αποκτήσει κανείς προφορά, εφόσον δε μιλά τακτικά με native speakers.

Επεξ/σία από Thinart
Δημοσ.

Να πω και την δική μου εμπειρία.. Περίεργη μεν, αληθινή δε. Από τα πρώτα χρόνια χρόνια που ξεκίνησα αγγλικά σε φροντιστήρια, χωρίς να έχω για καθηγητές native speakers, και χωρίς να με "εκπαιδεύσει" κανενας, έχω αγγλική προφορά. Μου βγαίνει απλά πολύ αυθόρμητα, και αν θελήσω να τα μιλήσω με ελληνική προφορά θα πρέπει να πιεστώ πολύ.

Δημοσ.

Από περιέργεια, όταν λέμε προφορά τι εννοούμε; Το αξάντ (accent) ή το προνανσιεέισιον (pronunciation); Δε μου έρχονται αντίστοιχες λέξεις στα Ελληνικά.

Δημοσ.

Από περιέργεια, όταν λέμε προφορά τι εννοούμε; Το αξάντ (accent) ή το προνανσιεέισιον (pronunciation); Δε μου έρχονται αντίστοιχες λέξεις στα Ελληνικά.

Pronunciation.

Accent όλοι έχουμε και δύσκολα το αλλάζουμε, το pronunciation είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

για ποιο λογο ενω εισαι ευρωπαιος να μαθεις μια γλωσσα που ανηκει στην ευρωπη; ολοι μιλανε αγγλικα...

Στο management, η πολυγλωσσία αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα. Επίσης, αυξάνει σημαντικά το πολιτισμικό κεφάλαιο της Ευρώπης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...