Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερώτηση παιδιά που ίσως φανεί χαζή. Αγόρασα laptop lenovo και ενώ στα υπόλοιπα laptop που είχα γινότανε ένα backup εξαρχής δηλαδή με το που τα άνοιγα την πρώτη φορά εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Back up γινεται μόνο απο το onekey των lenovo ?

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα δεν ξέρω καλά και την ορολογία. Εννοώ να αποθηκευτεί σε dvd/usb το αρχείο ώστε να μπορώ να κάνω format, να το επαναφέρω αν χρειαστεί στην κατάσταση που το πήρα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. (όχι backup των αρχειων, δεν εννοω αυτό)

Δημοσ.

Εννοεί αν γίνεται να φτιάξει Recovery DVDs!

Γίνεται μέσω της εφαρμογής OneKey Recovery εφ'όσον αγόρασες το μηχάνημα με Windows 7!

Για Windows 8 εδώ : https://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/Create-Win-8-recovery-media-in-ThinkPad-Thinkcentre-ThinkStation/ta-p/1042103

Δημοσ.

Ααα ναι αυτό ! Ευχαριστώ πολύ !! Απλά δεν μου βγήκε κάποια επιλογή κατα την εγκατάσταση όπως συνέβαινε με τα προηγούμενα και αγχώθηκα . 

• Like 2
Δημοσ.

Επι την ευκαιρία και επειδή εσείς θα ξέρετε, επειδή μου ζητάει usb με χωρητικότητα τουλάχιστον 18,2 gb το οποιο δεν διαθέτω αυτή τη στιγμή γίνεται να αρχίσω να το στήνω, εννοώ να εγκαταστήσω προγράμματα κλπ και να το κάνω τις επόμενες μέρες ? ή τότε θα συμπεριλάβει και ότι άλλο έχω αποθηκεύσει ?

Δημοσ.

Νομιζω πως συμπεριλαμβανει ο,τι βαζεις στην πορεια.

Δεν χρειαζεται παντως η ολη διαδικασια. Κατεβαζεις τα 8αρια οταν θα θελεις να κανεις φορματ, κανεις το φορματ σου και πλεον , με clean install, δεν εχεις ολη την σαβουρα των εταιριων μεσα.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται παντως η ολη διαδικασια. Κατεβαζεις τα 8αρια οταν θα θελεις να κανεις φορματ, κανεις το φορματ σου και πλεον , με clean install, δεν εχεις ολη την σαβουρα των εταιριων μεσα.

Αυτό ΔΕΝ ειναι φρόνιμο να το προτείνουμε σε φρέσκους ή αδαής χρήστες. Έννοιες όπως drivers, update, clean install ειναι βουνά για αυτους. Ας φτιάξουν πρώτα τα recovery dvd, να τα βάλουν στην άκρη και μετά ας γυρίσουν τη γη αναποδα

@ts

Θεωρώ απιθανο η lenovo να ζητά 18GB για τα recovery dvd (εκτός αν εχω μείνει τόσο πίσω). Μαλλον ζητησες full backup. Ριξε μια ματια στο manual για τη σωστή διαδικασία. Αγορασε dvd και γράψε τα σε dvd και μετα αποθηκευσε τα κάπου μακριά απο ήλιο, σκόνες και ζέστη. 

Τα recovery dvd ΔΕΝ ειναι backup των windows που εχεις τώρα. Είναι τα αρχικά windows όπως άνοιξες των υπολογιστή. Μπορείς να τα φτιάξεις και αργότερα ανεξάρτητα τι εχεις εγκαταστήσει στο ενδιάμεσο (αρκεί βεβαια να μην μαμήσεις τα windows και το recovery partition). 

Δηλαδη δεν είναι απαραίτητο ε ? να μην το κάνω καν ?

ΕΙΝΑΙ απαραίτητο. Οταν σου χρειαστεί θα με θυμηθείς. 

Δημοσ.

Το λαπτοπ λογικα εχει απο μονο του μεσα recovery partition. Αυτο σημαινει οτι ανα πασα ωρα και στιγμη μπορεις να το επαναφερεις στις εργοστασιακες ρυθμισεις-ο,τι κανουν δηλαδη και τα δισκακι/usb στικ κλπ μεσω του one recovery.

Επισης, αν θες να κανεις 'σωστο' φορματ, το κανεις με τον τροπο που σου λεω για να σβηστουν τα πολλα πολλα απο μεσα.

Αυτό ΔΕΝ ειναι φρόνιμο να το προτείνουμε σε φρέσκους ή αδαής χρήστες. Έννοιες όπως drivers, update, clean install ειναι βουνά για αυτους. Ας φτιάξουν πρώτα τα recovery dvd, να τα βάλουν στην άκρη και μετά ας γυρίσουν τη γη αναποδα

@ts

Θεωρώ απιθανο η lenovo να ζητά 18GB για τα recovery dvd (εκτός αν εχω μείνει τόσο πίσω). Μαλλον ζητησες full backup. Ριξε μια ματια στο manual για τη σωστή διαδικασία. Αγορασε dvd και γράψε τα σε dvd και μετα αποθηκευσε τα κάπου μακριά απο ήλιο, σκόνες και ζέστη. 

Τα recovery dvd ΔΕΝ ειναι backup των windows που εχεις τώρα. Είναι τα αρχικά windows όπως άνοιξες των υπολογιστή. Μπορείς να τα φτιάξεις και αργότερα ανεξάρτητα τι εχεις εγκαταστήσει στο ενδιάμεσο (αρκεί βεβαια να μην μαμήσεις τα windows και το recovery partition). 

ΕΙΝΑΙ απαραίτητο. Οταν σου χρειαστεί θα με θυμηθείς. 

Για αυτο ειμαστε εδω ομως, για να ενημερωσουμε.

Και τελειως ασχετος να ειναι ο αλλος με το αντικειμενο, ειναι ευκολη μια εγκατασταση των windows (να ειναι καλα το youtube), ενω η εγκατασταση των drivers ειναι γελοια (βλεπε update των windows ή lenovo solution center -προγραμμα της λενοβο που σου βρισκει αυτοματα ο,τι χρειαζεσαι).

Δημοσ.

Το λαπτοπ λογικα εχει απο μονο του μεσα recovery partition. Αυτο σημαινει οτι ανα πασα ωρα και στιγμη μπορεις να το επαναφερεις στις εργοστασιακες ρυθμισεις-ο,τι κανουν δηλαδη και τα δισκακι/usb στικ κλπ μεσω του one recovery.

Απο τα χέρια μου εχουν περάσει ουκ ολιγα laptop με χτυπημένους δίσκους.

«Παιδιά που είναι τα δισκάκια; »

«Δεν μας έδωσαν»

«Ναι γιατί έπρεπε να τα φτιάξετε»

«Εντάξει μωρε, εσύ εισαι αστέρι, θα τα καταφέρεις»

«Ναι, με 65 ευρώ που ζητά η εταιρεία για recovery dvds»

(εξαίρεση οι κολλητοί και το αίσθημα)

Επισης, αν θες να κανεις 'σωστο' φορματ, το κανεις με τον τροπο που σου λεω για να σβηστουν τα πολλα πολλα απο μεσα.

Σε αυτό με βρίσκεις σύμφωνο, αλλα μόνο για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά και για αυτούς που εχουν άπειρο χρόνο (π.χ. εσύ που κάνεις πρακτική). Σε αυτό πρόσθεσε τον χρόνο για να «μάθουν» να το κάνουν σωστα. Οι υπολογιστές ειναι σαν το ποδήλατο. Πρωτα μαθαίνεις με τις βοηθητικές, μετά τις βγάζεις και μετά απο καιρό αρχίζεις τις σουζες και τα σκαλίσματα. Αν σε κάποιο αδαή εν δυνάμει ποδηλάτη του βγάλεις τις βοηθητικές, στη πρωτη στροφή θα σπάσει τα δόντια σου και θα φοβάται να ανέβει. 

Για αυτο ειμαστε εδω ομως, για να ενημερωσουμε.

Και τελειως ασχετος να ειναι ο αλλος με το αντικειμενο, ειναι ευκολη μια εγκατασταση των windows (να ειναι καλα το youtube), ενω η εγκατασταση των drivers ειναι γελοια (βλεπε update των windows ή lenovo solution center -προγραμμα της λενοβο που σου βρισκει αυτοματα ο,τι χρειαζεσαι).

Βλ προηγούμενο. 

Δημοσ.

Καλημέρα. Το onekey recovery των lenovo μου ζηταει 18,2 gb αλλα απο ότι κατάλαβα υπάρχει και το recovery των windows (μέσω control panel) το οποίο ζητάει λιγότερα, βέβαια και τα δύο δυστυχώς ζητάνε usb και όχι dvd . Aν είναι να κάνω κάποιο απο τα δύο να κάνω το πρώτο που φαντάζομαι λόγω μεγέθους καλύπτει πιο πολλά πράγματα ή και με το 2ο ( μέσω control panel) είμαι εντάξει?

Σας ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να μην σας κούρασα.

Δημοσ.

Αυτό που θες ειναι της lenovo και οχι των windows (αυτό ειναι αλλο backup).

Δεν ήξερα οτι τώρα θέλει μόνο δίσκο/usb και προτείνω να προμηθευτείς ένα ΚΑΛΟ (εστω και αργό usb 2) και να περάσεις το recovery backup.

Δημοσ.

Πηγαινε στον υπολογιστη 'μου'.

Δες σε ποσα κομματια ειναι ο σκληρος δισκος χωρισμενος.

Αν εκει εχεις 2 κομματια, το ενα λογικα ειναι το recovery.

Δημοσ.

Την καλημερα μου σε ολους-ες σας το διαμερισμα του recovery στα Lenovo ειναι κρυφο δεν εμφανιζεται στον υπολογιστη μου παρα μονο τα windows στον σκληρο δισκο C και το Lenovo στον D οπου εκει περιεχονται τα drivers του laptop.

Δεν μπορεις να πειραζεις ουτε καν απο την διαχειριση δισκων το recovery partition εκτος και αν το κανεις φορματ με dvd των windows και το διαγραψεις ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ τοτε πανε ολα. Απο την στιγμη που δεν θα κανεις οποιοδιποτε φορματ κλπ δεν ειναι αναγκη να δημιουργησεις σε USB ή σε DVD το partition recovery ειναι ασφαλες ετσι το διαμερισμα και δεν φενεται ουτε θα το πειραζεις απο μεσα στα windows αν πατησεις το κουμπι onekey τοτε θα σου βγαλει σε τεσσερις επιλογες μια απο αυτες ειναι το system recovery πατας αυτη την επιλογη και θα μπορεις να το επαναφερεις στην εργοστασιακη του κατασταση.

Οριστε εδω ειναι τα διαμερισματα χωρισμενα απο τον σκληρος δισκος 500GB στο δικο μ Lenovo G505 AMD E1 CPU 4GB Windows 8.1 AMD Redeon HD 8210 Γραφικα.

post-242068-0-92762300-1415787512_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...