Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μία κυρία μου ζήτησε αν μπορώ να βρω τρόπο να κλειδώνει το internet σπίτι συγκεκριμένες ώρες ώστε να διαβάζει ο μικρός ο οποίος δεν παίρνει από λόγια,
μου είπε απίστευτες ιστορίες με τον μικρό για το τι κάνει για να γίνει το δικό του. Στο θέμα μας τώρα, θέλει αν υπάρχει λύση ώστε κάποιες ώρες της ημέρας να κλειδώνει το internet.
Απλές λύσεις του τύπου να το βγάλει απ' το ρεύμα δεν βοηθάνε, καθώς ο μικρός ασχολείται και θα το ανακαλύψει.

Δημοσ.

Κάποια router έχουν επιλογές για Time Restriction (π.χ. ακόμα και αυτό που μου έχει δώσει ο πάροχος έχει). Ας ψάξει εκεί αν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Πολλοί routers εχουν ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη. Μπες στις ρυθμίσεις του και ψάξε. 

Εναλλακτικά βάζεις στον υπολογιστή του παιδιου το δωρεάν K9 ( www.k9webprotection.com   ) και ρυθμίζεις τις ώρες πρόσβασης. Προσοχή μη χάσεις τον κωδικό γιατί θα κλειδωθείς και εσύ απ'εξω. 

Δημοσ.

Ακόμα δεν έχω δει το router, μόλις πάω θα δω αν έχει την επιλογή Time Restriction.

Με το χρονοδιακόπτη το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά είναι πολύ πιθανό να το βρει και να το αφαιρέσει.

Αυτό με το Κ9 θα είναι ορατό όμως? Δηλαδή θα φαίνεται ότι κάποιος έχει κλειδώσει την πρόσβαση και αν ναι πως?

Ρωτάω γιατί προσπαθεί η γυναίκα να αποφύγει να καταλάβει ο μικρός ότι έχει βάλει αυτή το χεράκι της.

Δημοσ.

Ναι θα το καταλάβει. Οταν δεν επιτρέπει την πρόσβαση η αν μπει σε απαγορευμένη κατηγορία site, του βγάζει ενα σκύλο και ένα ευγενικό μήνυμα τύπου «Δεν επιτρέπεται».

Από την άλλη, αν το δίκτυο «κλείνει» σε τακτά και καθορισμένα διαστήματα, ο μικρός θα καταλάβει οτι κατι δεν πάει καλα. Δεν γίνεται το δίκτυο να κλείνει κάθε μέρα στις 19:00. Βλέπω τη σύγκρουση αναπόφευκτη, οπότε θέστε τους κανόνες και αντιμετωπίστε τον με «έτσι πρέπει».

Βέβαια υπάρχουν και αλλες λύσεις, όπως το χειροκίνητο ή με χρονοδιάγραμμα «χάλασμα» των dns, αλλά δεν είναι κάτι ευκολο να εφαρμοστεί.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το μήνυμα προσπάθησα στην πρώτη μας επικοινωνία να της περάσω κι εγώ, ότι πρέπει πρώτα απ' όλα να μιλήσουν μαζί του και να του εξηγήσουν. Θα πάω σήμερα ή αύριο να δω τι router έχουν και να μιλήσω πάλι μαζί της να βρούμε μία λύση. Όταν έχω νέα θα σας ενημερώσω.

Δημοσ.

Κοβεις το ιντερνετ.

Η βγαζεις το ρουτερ απ την πριζα.

Btw ο μικρος δεν εχει smartphone?

Κοβεις το ιντερνετ.

Η βγαζεις το ρουτερ απ την πριζα.

Btw ο μικρος δεν εχει smartphone?

Δημοσ.

Τελικά έπεισα την μητέρα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ' το να του πει η ίδια ότι θα κλειδώσει το internet για να διάβασει.

Συμφώνησε στο να βάλουμε φραγή 6-11 το βράδυ κάθε μέρα, ο μικρός δεν το έχει πάρει καλά ακόμα αλλά θα το συνηθίσει αργά ή γρήγορα.

Πιστεύω πάντως ότι είναι στο χέρι του να την πείσει να αλλάξει γνώμη, απλά διαβάζοντας τον χρόνο που πρέπει! 

Δημοσ.

Παιδιά μια βοήθεια θέλω απ' όποιον γνωρίζει τη χρήση του Κ9 web protection. Το έκανα εγκατάσταση και ενώ ορίζω να μπλοκάρει όλη την πρόσβαση στο internet απ' τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, αυτό μπλοκάρει μερικές σελίδες και όχι όλες όπως θέλω. Έχω δηλαδή κανονικά πρόσβαση από chrome/firefox σε google, facebook, youtube κτλ. Καμιά ιδέα τι γίνεται?

@Χάρης Μυλωνίδης: o γονικός έλεχγος όμως δεν απαιτεί την δημιουργία ενός χρήστη? Το θέμα είναι ότι μόνο ο μικρός μπαίνει απ' αυτό το pc οπότε είναι λίγο δύσκολο να του αλλάξουμε χρήστη ή κωδικό πρόσβασης στο profile του που ήδη έχει.

Δημοσ.

Μολις το δοκίμασα πάλι και λειτουργεί. 

Καταρχήν, μετά την εγκατάσταση έκανες επανεκκίνηση; Αν οχι, κάνε. 

Διαλέγεις Nightguarg, ορίζεις τις ώρες (PM είναι ΜΜ και AM ειναι ΠΜ) και πατάς save. 

Εναλλακτικά πας custom διαλέγεις περιοχή με το ποντίκι, διαλεγεις allow ή deny (εμφανίζει μενου) και μετά πάλι πατάς save. 

Πήγαινε τώρα σε κάποια απο τις σελίδες και πάτα ctrl+f5 (αντι για σκέτο f5). Αν στην εμφανίσει κλειδωμένη, τοτε πριν έβλεπες τοπικο αντίγραφο της cache. 

Αν εχεις πάλι προβλημα, δοκίμασε να κάνεις τις ρυθμίσεις με αλλο browser. Πες μας τι εγινε. 

Το λεω πάλι, μην ξεχάσετε/χάσετε τους κωδικους. 

Δημοσ.

To δοκίμασα πάλι και με chrome και με firefox, κάνω restart αλλά έχει κανονικά πρόσβαση στο internet.

Τις ρυθμίσεις πιστεύω τις κάνω σωστά, όπως ακριβώς γράφεις παρά πάνω.

PS. Τελικά το router είναι ένα ZTE ZXHN H108L, μήπως υπάρχει η δυνατότητα να κλειδωθεί μέσω αυτού?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...