Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σάς. Πρίν μερικές μέρες έπεσα απο το ποδήλατο και λύγισε το μέρος του σκελετού πού συνδέεται το πίσω σαζμαν(πιρούνι νομίζω ότι λέγεται δεν είμαι σίγουρος). Προσπαθώντας να το ισιωσω χάλασα την τρύπα πού βάζω την βίδα τού πίσω σαζμαν. Η βίδα βιδωνει αλλά δεν στέκεται. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος πού μπορώ να την φτιάξω; Επίσης το σαζμαν είναι με βίδα αν πάρω αντίστοιχο σαζμαν με νύχι( επειδη είμαι άσχετος) θα μπορώ να το βάλω εκεί που βιδωνω την ρόδα!!!
Το ποδήλατο είναι Link.png Site: αυτό  . Το μέρος πού χάλασε είναι Link.png Site: αυτό  .

Δημοσ.

θα σου ελεγα να ανοιξεις θεμα σε φορουμ αφιερωμενο στο ποδηλατο (google it), αλλα απο προσωπικη εμπειρια μαλλον θα αρχισουν να σου λενε τι μουφα ποδηλατο πηγες και αγορασες και θα σου πουν να το πεταξεις ακομα και αν ξερουν οτι επισκευαζεται. Οπως και να ναι ομως νομιζω οτι αν ειναι να παρεις βοηθεια εκει θα την παρεις ή να πας το ποδηλατο σε ενα ποδηλατά που κανει επισκευες και αυτος θα σου πει αν αξιζει οικονομικα η επισκευη.

Προσωπικα θα σου πω οτι μαλλον αυτη η ζημια με το στηριγμα το σασμαν επισκευαζεται με μοντα και καμια ηλεκτροκολληση ή κανα νεο σπειρωμα  και αλλαγη βιδας.

Το λυγισμα ομως του σκελετου που περιγραφεις κατα το πεσιμο δε νομιζω να επισκευαζεται και καθιστα απο εδω και περα το ποδηλατο επικινδυνο αφου και αν το επισκευασεις θα εχεις ζορισει πολυ το σκελετο για να τον επαναφερεις.

Ασχετο αλλα εχεις τον πονο σου με το ποδηλατο σου. Θα ηθελα να σε ρωτησω αν εισαι γενικως ευχαριστημενος απο το orient και αν πχ δεν επισκευαζεται αν θα ξαναπαιρνες το ιδιο. Οπως και να ναι σου ευχομαι να φτιαξεις το ποδηλατακι σου

Δημοσ.

Έχω ανοίξει ήδη. Το σκελετό το έφτιαξα δεν ήταν κάτι τραγικό. Αυτό λέω να παω σε κανένα ποδηλατικό να ρωτήσω αλλά τώρα σπουδάζω Αθήνα και εδω δεν ξέρω κανέναν. Αν δεν γίνει τίποτα θα το κάνω χωρίς ταχύτητες. Κοίτα γενικά για ποδήλατο καινούριο με 150 δεν θα προτιμούσα καμία αλη μάρκα. Αλλά μετά απο αυτή την εμπειρία μόνο μεταχειρισμένα και οχι οριεντ.

Δημοσ.

Μέσα στην τρύπα που χάλασε μπορείς να ανοίξεις καινούριο σπείρωμα. Ανοίγεις την τρύπα σε μια συγκεκριμένη διάμετρο, βιδώνεις μέσα ένα εργαλείο που λέγεται κολαούζο και το έφτιαξες. Το κακό είναι ότι θα αλλάξεις την βίδα και θα βάλεις μεγαλύτερης διαμέτρου,  και δεν ξέρω αν θα ήταν καλό δεδομένου ότι άμα φαγώθηκε την πρώτη φορά, με μεγαλύτερη βίδα θα είναι πιο εύκολο να φαγωθεί λόγω του μικρού πάχους της πλάκας.

Υπάρχουν και εργαλεία επισκευή σπειρωμάτων που κάνουν παρόμοια δουλειά αλλά καλύτερα να ρωτήσεις σε κανα ποδηλατάδικο για καμιά λύση δοκιμασμένη στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπόθετω περαστή βίδα δεν χωράει(?)

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι να μην χωραει... την βαζει αναποδα και το περισευμα το κοβει... με φρεζαριστει βιδα..

1307147_orig.png?132

Βγαζεις ροδα, την περνας και δοκιμαζεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...