Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι φωτογραφίες από μόνες τους είναι ικανές να σοκάρουν.

Σορρυ αλλά δεν σοκάρομαι από τις εικόνες, ξαφνικά πέσαν όλοι απ' τα σύννεφα. Να ξεχάσω πριν 10ετια και ποιο μετά κάτι ρεπορτάζ από ιδρύματα της εκκλησίας με άτομα με νοητική στέρηση και ειδικές ανάγκες που οι υπεύθυνοι νοσοκόμοι και λοιποί εργαζόμενοι τους συμπεριφερόντουσαν σαν ζώα.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστηχως η κατασταση σε ψυχιατρικες κλινικες και σε χωρους για ατομα με ειδικες αναγκες ειναι τραγικα εδω και χρονια και εχουν γινει πολλες φορες αναφφορες αλλα δεν εχει γινει ποτε τιποτα.

Ακομα θημαμε τις θλιβερες οθονες που ειχα αντικρισει παλιοτερα σε Δαφνη και Πικπα.

Σορρυ αλλά δεν σοκάρομαι από τις εικόνες, ξαφνικά πέσαν όλοι απ' τα σύννεφα. Να ξεχάσω πριν 10ετια και ποιο μετά κάτι ρεπορτάζ από ιδρύματα της εκκλησίας με άτομα με νοητική στέρηση και ειδικές ανάγκες που οι υπεύθυνοι νοσοκόμοι και λοιποί εργαζόμενοι τους συμπεριφερόντουσαν σαν ζώα.

ετσι ειναι και οχι μονο εκει γενικα και σε ιδρυματα και στα γηροκομεια τα ιδια.

Δημοσ.

Για καθίστε ρε παιδιά ποια κλουβιά;Εγώ τα βλέπω σαν αναγκαστικά μέτρα προφύλαξης για τα ίδια τα παιδιά ,(άλλωστε είναι ξύλινα )και τα υποτιθέμενα ''φυλάκια'' αρκετά ευρύχωρα.

Αλλά αφού εσείς έχετε τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν προσφέρετε εθελοντική εργασία ή έστω μια μικρή οικονομική στήριξη;Ά ξέχασα το κράξιμο του κράτους σε ένα φόρουμ είναι πολύ πιο βοηθητικό.

Δημοσ.

Για καθίστε ρε παιδιά ποια κλουβιά;Εγώ τα βλέπω σαν αναγκαστικά μέτρα προφύλαξης για τα ίδια τα παιδιά ,(άλλωστε είναι ξύλινα )και τα υποτιθέμενα ''φυλάκια'' αρκετά ευρύχωρα.

Αλλά αφού εσείς έχετε τόσο μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν προσφέρετε εθελοντική εργασία ή έστω μια μικρή οικονομική στήριξη;Ά ξέχασα το κράξιμο του κράτους σε ένα φόρουμ είναι πολύ πιο βοηθητικό.

Ισχύει αυτό οτι σε πολλούς που έχουν νοητική καθυστέρηση επειδή μπορεί ξαφνικά να δραπετεύσουν και να χαθούν τους φιλάνε με κάποιον τρόπο, αλλά πιστεύω σεκιουριτάδες να βάλουν είναι οκ δε χρειάζεται κάγκελα. Σε ρεπορτάζ καναλιού θυμάμαι έναν που τον έδεσαν με κορδόνι κιόλας.

Δημοσ.

Ισχύει αυτό οτι σε πολλούς που έχουν νοητική καθυστέρηση επειδή μπορεί ξαφνικά να δραπετεύσουν και να χαθούν τους φιλάνε με κάποιον τρόπο, αλλά πιστεύω σεκιουριτάδες να βάλουν είναι οκ δε χρειάζεται κάγκελα.

Σιγά μη βάλουν και το στρατό να τα φυλάει

• Like 1
Δημοσ.

το ότι ειναι ξυλινα τα κάνει μη κλουβια; 

και οι φόροι για ποιον λόγο υπάρχουν; Αμα ειναι οι κρατικές υπηρεσίες να λειτουργούν με εθελοντές και δωρεες τότε να καταργηθούν οι φόροι. Ελεος με την κοροιδία.

• Like 6
Δημοσ.

Οι φόροι υπάρχουν για να βγαίνουν οι κυριακάτικες εφημερίδες με ένθετο αφιέρωμα "100+1 παραθυρακια για να πληρώσεις λιγότερα στην εφορία" έτσι ώστε να πλουτίζουν οι μεγαλοεκδότες

• Like 3
Δημοσ.

Α) Και που ξέρεις εσύ τι κάνουμε εμείς;

Β) Αν η Ελλάδα έχει 10 τέτοια προβλήματα σε 10 διαφορετικούς τομείς, που θα βρούμε χρόνο για τοσο εθελοντισμό και χρήμα για τόση οικονομική στήριξη;

Γ) Τι περίμενες να γίνει σε ενα forum; (def: discussion board on the Internet). Απλά να βλέπαμε το βίντεο και να μην μιλούσε κανείς ξερω'γω;

• Like 5
Δημοσ.

Ξερετε τι δηλώνουν υπάλληλοι που εργάζονται σε τέτοια ιδρύματα ε? Έλλειψη εξειδικευμενου προσωπικού. Αν τωρα βέβαια μιλησει κανεις για προσλήψεις θα τα ακουσει....

Η κατασταση στα ΑμεΑ ειναι χαώδη. Και υπάρχουν χειρότερα. Οποιος έχει ασχοληθει ξερει.

• Like 2
Δημοσ.

για ποιο λόγο δεν τα έχουν σε κρεβάτια και να υπάρχει μια γυναίκα σε υπηρεσία να τα προσέχει ας πούμε οταν κοιμούνται ? 

είχα δει μια εκπομπή με τους ποιο άρρωστους επιστήμονες της ανθρωπότητας και ειχε και εναν που έκανε πειράματα σε μαϊμούδες. Τις έκλεινε περιορισμένες σε κλουβιά σχεδόν σε απομόνωση για μήνες και το αποτέλεσμα με λίγα λόγια ηταν ανεπανόρθωτη ζημιά απο ψυχολογική άποψη. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζονται εγκλεισμό και περιορισμό. Μην με ρωτήστε τι χρειάζονται , δεν ειμαι ψυχολόγος ουτε ειδικός αλλα ξέρω τι δεν χρειάζονται. 

Είχαμε ενα παιδί με ειδικές ανάγκες στο σχολείο , δεν μιλούσε με κανέναν και συμπεριφερόταν περίεργα, αρχίσαμε όλοι στην τάξη να ασχολούμαστε μαζι του λες και ηταν μικρό παιδί . Δύο χρόνια μετά μπορούσε να πιάσει συζήτηση και ηταν κοινωνικός σε σχέση με πριν. Θα μου πείτε ηταν σαν μικρό παιδί πάνω κάτω αλλα ηταν πολύ καλύτερα απότι οταν ηρθε απο το προηγούμενο σχολείο του που δεν του μιλούσε κανεις και ηταν σε κοινωνική απομόνωση.  

• Like 1
Δημοσ.

O Λογος που τα εχουν σε κλουβια ειναι πιστευω για να τα προστατευσουν μεταξυ τους, και ισως και τον ιδιο τους τον εαυτο. Μπορει καποιο να ειναι πειραχτηρι, μπορει να θελει να κανει κακο στον εαυτο του, μπορει να βαριουνται να ασχοληθουν οι υπαλληλοι με παιχνιδι μαζι τους πχ, μπορει καποιο να μην το νοιαζει η κατασταση στην οποια βρισκεται και μην εχει συναισθηση που βρισκεται κτλ.

Δεν μιλαμε για καποιον συνηθισμενο παιδικο σταθμο αλλα για ενα χωρο που φιλοξενουνται Αμεα. Ποιος ξερει πως λειτουργουν αυτα τα ιδρυματα. Σιγουρα οχι εμεις, για να κρινουμε αν κατι ειναι λαθος η οχι. Αν υπαρχει καποιος γιατρος/κοινωνικος λειτουργος εδω μεσα να μας το πει να ξερουμε.

Παντως φανταζομαι οτι τα παιδια θα ειναι καπως ετσι..

1804086_o.gif

και οχι ετσι..

giphy.gif

Θελω να πω πως ισως τα παιδια ηταν πολυ δραστηρια και κουραζαν τους λιγοστους υπαλληλους του ιδρυματος..

Δημοσ.

Κρεβάτια....απασχοληση χρειαζονται και μάλιστα δημιουργική. Σήμερα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε οτι βγήκαμε σπ τη κριση....

• Like 1
Δημοσ.

Κρεβάτια....απασχοληση χρειαζονται και μάλιστα δημιουργική. Σήμερα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε οτι βγήκαμε σπ τη κριση....

για τον ύπνο τους λεω οχι για την ημέρα. Εξηγώ στο ποστ μου περαιτέρω.

Βγήκαμε απο την κρίση ?!!! δηλαδή αυριο πιάνω δουλεια???!! WOHOOOOOOOOOOOOOOOO 

:lol:

• Like 1
Δημοσ.

Α) Και που ξέρεις εσύ τι κάνουμε εμείς;

Β) Αν η Ελλάδα έχει 10 τέτοια προβλήματα σε 10 διαφορετικούς τομείς, που θα βρούμε χρόνο για τοσο εθελοντισμό και χρήμα για τόση οικονομική στήριξη;

Γ) Τι περίμενες να γίνει σε ενα forum; (def: discussion board on the Internet). Απλά να βλέπαμε το βίντεο και να μην μιλούσε κανείς ξερω'γω;

Ας τα πάρουμε με την αρχή,ένα ένα.

Λοιπόν το να μιλάει για ηθικές αξίες και κοινωνική αλληλεγγύη ένας που με το αβατάρ του προσβάλει τη θρησκεία μας (και μην προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις την εικόνα σου λέγοντας πως είναι κάτι άλλο,ξέρουμε πολύ καλά τι αρχικά θέλεις να προσβάλλεις) το θεωρώ φαιδρό.Είμαι 99% σίγουρη πως αυτοί που βοηθάν και αγωνίζονται δεν κάθονται στα φόρουμ να κράζουν και να τσακώνονται,παίρνουν τον έλεγχο στα χέρια τους με πράξεις.

Η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα,παρ'όλα αυτά ανήκει είτε το θέλεις εσύ και το σινάφι σου( οι καταστροφολόγοι μοιρολάτρες δηλαδή) στις 50 χώρες με το μεγαλύτερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης.Βάλε κάτω τις χώρες της Ν.Α,Αφρικής,Α.Ευρώπης και της Ασίας και θα καταλάβεις πως με όλα αυτά τα προβλήματα παραμένουμε μια χώρα που είναι τυχερός κάποιος να γεννηθεί.Σαφώς και χρίζει επίλυσης πολλών προβλημάτων αλλά αυτά δεν λύνονται κατά πρώτον τόσο εύκολα και κατά δεύτερον χωρίς κάποιες θυσίες.

Ναι είμαστε κοινωνικό κράτος και τόσα είναι αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε στις ευάλωτες ομάδες.Μου λες για χρόνο τώρα πως και καλά δεν υπάρχει.Μπούρδες,να μπαίνετε σε φόρουμ και στο facebook έχετε όσο χρόνο χρειάζεται άλλα μόλις βγάλει καμιά ανακοίνωση για βοήθεια η greenpeace ή η wwf όλοι εσείς αυτόματα γίνεστε πολυάσχολοι τεχνοκράτες με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο (ώπου σας βολεύει είστε πολυάσχολοι,όλο τον άλλο χρόνο είστε άνεργοι ε).

Κλείνοντας σε ένα φόρουμ δεν περιμένω πολλά αφού ο καθένας γράφει το κοντό του και το μακρί του χωρίς να βγάζω και εγώ την ούρα μου βέβαια.Σωστά επισήμανες πως το forum είναι για discussion αλλά εγώ δεν βλέπω κανά διάλογο παρά μόνο κατηγορίες ΠΑΝΤΑ προς τριτους και όχι προς την ίδια την καμπούρα.

Φιλάκια και μην μου κουράζεσαι πολύ,ξέρω πως το να είσαι μοντεράτορας είναι σκληρή και επώδυνη δουλειά που όμως κάποιος ήρωας οπως εσύ δέχτηκε να κάνει,θα σε αφήσουμε λοιπον να συνεχίσεις να επιτελείς το θεάρεστο έργο σου και να μην βρισκεις ούτε 5 λεπτά για να πας φαγητό στον άστεγο της γωνίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...