Kostasspil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα Το παρών νήμα το ανοίγω με αφορμή μια συζήτηση που είχα με έναν φίλο, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τις σπουδες του (Ελλάδα-Εξωτερικό), επέστρεψε και άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Απογοητεύτηκε σχετικά γρήγορα και ήδη σκέφτεται να ξαναφύγει, οπότε πάνω στην κουβέντα ακολούθησε ο εξής διάλογος(η 1η πρόταση ανήκει σε μενα): -Καλά δεν έχεις κάποιο γνωστό? Τόσα πτυχία και προσόντα έχεις -Ξέρεις τι? Δε θέλω κιόλας. Γιατί να το κάνω για μια θέση που ξέρω ότι αξίζω? -Γιατί αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνεις κάποιος άλλος και θα την πάρει χωρίς να την αξίζει Το "να πιάσουμε μια θεσούλα να βολευτούμε" και το "καταφεύγω σ αυτή τη λύση γιατί δεν γίνεται αλλιώς" τα χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή, αλλά υπάρχει αυτή η γραμμή. Στο μυαλό μου είναι 2 διαφορετικά πράγματα, εσείς τι πιστεύετε? Να παρακαλέσω μόνο οι διαφωνούντες να εκφραστούν κόσμια
panos2171 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δουλειά βρίσκεις μόνο με γνωριμίες. Το βύσμα όμως διαφέρει. Πχ το να σε συστήσει κάποιος σε έναν επιχειρηματία δεν το θεωρώ και απολύτως κακό. Το να μπεις όμως με ένα πλαστό πτυχίο σε μια δημόσια υπηρεσία με το απαραίτητο σπρώξιμο νομίζω πως είναι λίγο κάπως... 6
Kostasspil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ναι γι αυτό είπα πως είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Στην περίπτωση που αναφέρω βέβαια, πρόκειται για άτομο με πτυχίο από ΠΑ.ΠΕΙ και μεταπτυχιακό/master στην Αγγλία. Καταλαβαίνω το "γαμώτο" που νιώθει. αλλά θεωρώ ότι θα μετρήσει, τι πραγματικά θέλει. Αν θέλει να μείνει Ελλάδα, αναγκαστικά θα το κάνει.
shine Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 ο καθένας έχει την αποψή του. αλλά όσοι είστε υπερ του βύσματος μη βγαίνετε μετά και κράζετε πολιτικούς, τρόικες, αμερικάνους και γερμανούς. απλά κοιτάξτε στον καθρεφτη 11
nicoc89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 η γνώμη μου για το βύσμα ειναι πως αν το είχα θα δούλευα τώρα αλλα δεν το έχω και τη βγάζω με περιστασιακές δουλειές και voucher που πληρώνουν του αγίου φαλλου ανήμερα. ο καθένας έχει την αποψή του. αλλά όσοι είστε υπερ του βύσματος μη βγαίνετε μετά και κράζετε πολιτικούς, τρόικες, αμερικάνους και γερμανούς. απλά κοιτάξτε στον καθρεφτη ολοι ειναι υπέρ του βύσματος αρκεί να το έχουν, οποιος δεν το έχει το κράζει, οπως και όλοι θα έκλεβαν αν τους δινόταν η ευκαιρία , οπως έκαναν και οι πολιτικοί που τόσο κράζουμε αν και εμείς τους δώσαμε αξία και εξουσία. Πέρα απο αυτό το βύσμα μπορεί να χρειαστεί ακομα και για την διεκδίκηση κάποιου δικαιώματος που σου στερούν. 8
Kostasspil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 η γνώμη μου για το βύσμα ειναι πως αν το είχα θα δούλευα τώρα αλλα δεν το έχω και τη βγάζω με περιστασιακές δουλειές και voucher που πληρώνουν του αγίου φαλλου ανήμερα. ολοι ειναι υπέρ του βύσματος αρκεί να το έχουν. Οπως και όλοι θα έκλεβαν αν τους δινόταν η ευκαιρία , οπως έκαναν και οι πολιτικοί που τόσο κράζουμε αν και εμείς τους δώσαμε αξία και εξουσία. Πέρα απο αυτό το βύσμα μπορεί να χρειαστεί ακομα και για την διεκδίκηση κάποιου δικαιώματος που σου στερούν. Μια και το ανέφερες, τα λεφτά μετά από πόσο καιρό τα δες? Αληθεύει ότι είναι 3 δόσεις, γιατί άμα ρωτήσω 5 άτομα θα ακούσω 5 διαφορετικά ενδεχόμενα
gatokoritso Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 εγω δεν του γουσταρω το θεμα με το γνωστο.εχω χασει τοσες δουλειες απο γνωστους τελευταια στιγμη.μαλλον οι δικοι μου γνωστοι δεν ειναι αρκετα καλοι ασε που και να καταφερει καποιος να πιασει μια δουλεια θα νιωθει υποχρεωση και αντε ας πουμε οτι δεν εχει στον ηλιο μοίρα αν ομως ειναι σαν το παλικαρι με πτυχια που ετσι και αλλιως λογικα θα την αξιζει τη δουλεια? αλλα το χειροτερο ειναι οτι λογω των βυσματων δεν μπορω να κανω τη δουλεια μ.πας να παρεις ενα καφε να αγορασεις κατι να κανεις μια δουλεια και πεφτεις συνεχως σε ατομα που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα στο αντικειμενο που δουλευουν.τη μια το λες σύμπτωση τη δευτερη το λες γκαντεμια ε τη τριτη δεν θελει και πολυ σκεψη..
Kostasspil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Πέρα απο αυτό το βύσμα μπορεί να χρειαστεί ακομα και για την διεκδίκηση κάποιου δικαιώματος που σου στερούν. My point αν ομως ειναι σαν το παλικαρι με πτυχια που ετσι και αλλιως λογικα θα την αξιζει τη δουλεια? Τι νόημα έχει όμως να αξίζεις τη θέση αν στην παίρνει ο "κουμπάρος"?
gatokoritso Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Τι νόημα έχει όμως να αξίζεις τη θέση αν στην παίρνει ο "κουμπάρος"? για αυτο δεν ειναι καλα τα βυσματα.για τον καθενα που θα παιρνει τη δουλεια και θα την αξιζει θα υπαρχουν αλλες πεντε θεσεις που θα τις εχουν πιαζει τα ακυρα ανίψια,κουμπαροι,βαφτιστηρια ετσι καταληγουμε στο χειροτερο που ελεγα πριν. 1
shine Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 ολοι ειναι υπέρ του βύσματος αρκεί να το έχουν, οποιος δεν το έχει το κράζει, οπως και όλοι θα έκλεβαν αν τους δινόταν η ευκαιρία , οπως έκαναν και οι πολιτικοί που τόσο κράζουμε αν και εμείς τους δώσαμε αξία και εξουσία. Πέρα απο αυτό το βύσμα μπορεί να χρειαστεί ακομα και για την διεκδίκηση κάποιου δικαιώματος που σου στερούν. δεν έχεις άδικο σε αυτό. και δυστυχώς αν όλοι κλέβουν πρέπει να κλέψεις κι εσύ για να επιβιώσεις. απλά εγώ εξοργίζομαι από άτομα που έχουν βολευτεί από βύσμα και μετά βγαίνουν και κράζουν. εκεί ήθελα να εστιάσω απλά να έχουμε επίγνωση του τι γίνεται. το κακό είναι ότι σε μεγαλύτερο ποσοστό αυτοί που μπαίνουν με βύσμα σε μια θέση, υπο κανονικές συνθήκες δε θα έμπαιναν ποτέ. άτομα που δε ξέρουν να γράφουν το όνομα τους και είναι σε γραφεία. τώρα για τους άλλους που πράγματι το αξίζουν, εκεί αλλάζει λίγο το θέμα
Kostasspil Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Εκεί μπαίνει το δίλημμα: Μένεις και αναγκάζεσαι να το κάνεις, γιατί στο κάτω κάτω είναι και δικαίωμά μου να θέλω να μείνω στην Ελλάδα και να μην εκδιωχθώ, ή πας έξω όπου είναι πιο αξιοκρατικά τα πράγματα?
nicoc89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μια και το ανέφερες, τα λεφτά μετά από πόσο καιρό τα δες? Αληθεύει ότι είναι 3 δόσεις, γιατί άμα ρωτήσω 5 άτομα θα ακούσω 5 διαφορετικά ενδεχόμενα τώρα θα κλείσω 2 μηνες περίμενε απο το τελευταίο voucher τουρισμού και ελπίζω να μπουν σύντομα. Υπάρχει περίπτωση να μπουν στους 2 μηνες μετά την λήξη , υπάρχει και η περίπτωση να μπουν 8 και 9 μηνες μετά! Ειναι καθαρά θέμα ΚΕΚ να κάνει γρήγορα τις ενέργειες με τα χαρτιά μας και κυρίως χωρίς λάθη. Επίσης να μην κρατήσει τα λεφτά στην αναμονή, γιατι να φανταστείς μου ειχε πει κεκατζού οτι τα λεφτά σας έχουν έρθει αλλα έχουμε δικαίωμα να τα κρατήσουμε στην τράπεζα 1 μηνα πριν σας τα δώσουμε. wtf δηλαδη και να φανταστείς οτι απο λάθος τους μας τα είχαν αργήσει κιόλας 2-3 μήνες παραπάνω , αλλα αυτό δεν ηταν voucher , ηταν σεμινάριο , ελπίζω το voucher να μην ακολουθεί την ίδια τακτική στις πληρωμές. δεν έχεις άδικο σε αυτό. και δυστυχώς αν όλοι κλέβουν πρέπει να κλέψεις κι εσύ για να επιβιώσεις. απλά εγώ εξοργίζομαι από άτομα που έχουν βολευτεί από βύσμα και μετά βγαίνουν και κράζουν. εκεί ήθελα να εστιάσω απλά να έχουμε επίγνωση του τι γίνεται. το κακό είναι ότι σε μεγαλύτερο ποσοστό αυτοί που μπαίνουν με βύσμα σε μια θέση, υπο κανονικές συνθήκες δε θα έμπαιναν ποτέ. άτομα που δε ξέρουν να γράφουν το όνομα τους και είναι σε γραφεία. τώρα για τους άλλους που πράγματι το αξίζουν, εκεί αλλάζει λίγο το θέμα συμφωνώ αλλα εγώ δεν μίλησα κυρίως για την θέση εργασίας , εκεί αλλάζει το πράγμα καθώς πάντα θα υπάρχουν κ άλλοι που την αξίζουν , όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία βάση των προσόντων μας αλλα για ότι έχει να κάνει με δημόσιο. Υπάρχει περίπτωση για παράδειγμα να χρειαστεί να βάλεις βύσμα για να πάρει ο γονιός/αδερφός/παππούς whatever την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται με λιγότερη ταλαιπωρία. Αν και θα φανεί συνομοσιολογική θεωρεία , πόσο βολεύει κάποιους που φτάσαμε να χρησιμοποιούμε βύσμα για να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας ?......αν δεν υπήρχε το βύσμα και το αντάλλαγμα δεν πρόκειται να βρισκόντουσαν ποτέ αυτοί οι κάποιοι στις καρέκλες τους.
forgotten Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 η χειροτερη ολων εχασα θεση σε πανεπιστημιο (γραμματιακο προσωπικο) λογω του οτι ποτε δεν ειχα μεσον ηρθα πρωτος και ακυρωσαν την θεση αφου δοκιμασαν να αμφισβητησουν τα προσοντα μου αλλα δεν... και την επαναπροκυρηξαν με ενα επιπλεον χαρτι που δεν ειχα ωστε να μπορω να την διεκδικησω .
funbreaker Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 ο καθένας έχει την αποψή του. αλλά όσοι είστε υπερ του βύσματος μη βγαίνετε μετά και κράζετε πολιτικούς, τρόικες, αμερικάνους και γερμανούς. απλά κοιτάξτε στον καθρεφτη Παιδιά μαζί τα φάγαμε μην το ψάχνετε. Κι εγώ μισώ τα λαμόγια με βύσμα αλλά άμα είχα κι εγώ προφανως και θα βολευόμουν στα πλαίσια του κυνηγιού της επιβίωσης.
Sellers Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Να παρακαλέσω μόνο οι διαφωνούντες να εκφραστούν κόσμια Οι συμφωνούντες δώστε του να καταλάβει. Ον-τοπικ: Η έννοια του βύσματος δεν έχει εξελιχθεί με τον χρόνο και τις καταστάσεις; Πχ, αν εγώ όντως αξίζω για μια θέση και έχω γνωριμίες για μια συγκεκριμένη θέση τις οποίες ''χρησιμοποιήσω'' για να την διεκδικήσω, θεωρείτε βύσμα αυτό; Αν ναι, τότε είμαι υπερ του βύσματος (και δεν το ξερα). Αν και το ''χρησιμοποιώ'' γνωριμίες, και ''εκβιάζω'' καταστάσεις, θεωρώ ότι πλέον είναι part of the game, θα γίνει απο όλους. (εν γένει, ναι, την παλιά έννοια του βύσματος ''χωσε με εκεί να τελειώνουμε'' την κατακρίνω) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα