Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκες φίλο, βρήκες θησαυρό!
Αν ο φιλος ειναι αληθινος φυσικα.
Δεν θελω να αναλυσουμε ειδικα για τα της φιλιας, αλλα για τους τροπους επικοινωνιας και επαφης.

Οι υποχρεωσεις της ζωης, δυστυχως δεν μου επιτρεπουν να εχω τοσο συχνη κατ’ιδιαν επαφη, με τους φιλους μου.
Αυτο, ειναι κατι που με προβληματιζει.
Ευτυχως βεβαια, ειμαι αρκετα τυπικος και συνεπης και θυμαμαι να μιλαμε στο τηλεφωνο, emails, sms, skype κλπ, με καποια περιοδικη συχνοτητα.
Facebook δεν εχω, και ουτε θα βαλω, παρα τις απειρες ‘προτροπες’, δεν θελω να αναλωθουμε ειδικα σε αυτη την πτυχη του θεματος.
Με αυτους τους τροπους, προσπαθω να κρατω επαφη, και φυσικα αν μπορω και κατ’ιδιαν καποιες φορες, το επιδιωκω. Αλλα ειναι τοσες οι υποχρεωσεις, που αν και το προσπαθω-προσπαθουμε, συνηθως δεν μας βγαινει!
Υπαρχει βεβαια και το θεμα των καλων φιλων που δεν μενουν στην ιδια πολη, που εκει ειναι ακομη μεγαλυτερο το προβλημα.

Το θεμα ειναι, αν οι εναλλακτικες μορφες επικοινωνιας, ειναι ‘αρκετες’/‘ικανες’, για την διατηρηση μιας φιλιας.
Οταν το σκεφτομαι, αλλοτε πιστευω ναι, αλλοτε ομως, εχω αμφιβολιες, ποσο θα κρατησουν.

Απο την αλλη βεβαια, δυσκολο να κανω και κατι περισσοτερο.
Για οσους εχουν βαρυφορτωμενο προγραμμα οπως εγω, το να βρεις χρονο ειναι πιο δυσκολο και απο το να βρεις και χρημα ακομη!

Επισης, ειναι και η καθε φιλικη σχεση πως διαμορφωνεται.
Εχω φιλους, που οντας και αυτοι με φορτωμενο προγραμμα, με καταλαβαινουν απολυτα.

Αλλοι παλι, με λιγοτερες υποχρεωσεις, καταλαβαινουν μεν, αλλα θα θελαν να τα λεμε συχνοτερα. Αλλα δεν μπορω εγω.

Αλλοι ειναι πιο ‘αμελεις’, οποτε συνηθως εγω κανω κρουση.

Αλλοι παλι, θελουν ‘κατ’ιδιαν’ και ξερο ψωμι, κι εκει νομιζω υπαρχει θεμα. Γιατι οσο κι αν θελω, και οσο κι αν θελουμε, οπως ειπα, δεν ‘βγαινει’.
Οποτε, τι σημαινει αυτο, οτι δεν υπαρχει φιλια;
Ελπιζω να το καταλαβουν αυτο, γιατι αλλιως….δυσκολα τα πραγματα.

Πραγματικα, δεν ξερω πως θα εξελιχθει η κατασταση με τις φιλιες μου στο μελλον, παντως, οτι μπορω προσωπικα και ανθρωπινως το κανω, τουλαχιστον ετσι θεωρω και με τα δικα μου μετρα, αν και φυσικα, απολυτη συγκλιση-ταυτιση αποψεων με ολους ειναι αδυνατη. Εν μερει τους δικαιολογω, κι εγω συχνοτερα θα θελα να βρισκομαστε, αλλα απο το τιποτε, εστω με τους εναλλακτικους τροπους να τα λεμε, τουλαχιστον το προσπαθω μια στο τοσο.
Δυστυχως η ζωη ειναι τετοια, που μας αναγκαζει να κανουμε επιλογες, να βαζουμε προτεραιοτητες στον χρονο μας, στο οποιο χρονο μας απομενει για ‘ελευθερη’ χρηση κλπ. Οσο κι αν θελω, δεν μπορω να το αλλαξω αυτο…

Εξαλλου, οι συνθηκες της ζωης, ο χρονος και οι δυνατοτητες που εχουμε, μεταβαλλονται για ολους, σημερα εχω εγω λιγο χρονο και ο αλλος περισσοτερο, αυριο μπορει να εχω εγω περισσοτερο κι ο αλλος λιγοτερο κλπ. Πιστευω μεγαλο ρολο παιζει η καλη διαθεση, χωρις φυσικα να σημαινει οτι δεν πρεπει να γινεται παντα προσπαθεια επικοινωνιας.

Θα ηθελα να ακουσω τις δικες σας αποψεις πανω στο θεμα, και πιστευω θα ειναι μια χρησιμη συζητηση.

Επεξ/σία από mentoras99
Δημοσ.

Με τον καλό τον φίλο, και 3 μήνες να έχετε να βρεθείτε, με το που θα βγείτε θα κάνετε σαν να τα'πατε μόλις χθες και θα συνεχίσετε από κει την κουβέντα σας.

Ούτε γκρίνιες ούτε τίποτα. Ο καλός φίλος κατανοεί αν ειναι δύσκολη η συχνή επαφή λόγω δουλειάς, απόστασης, υποχρεώσεων.

Και ναι, ευτυχώς με τα τηλέφωνα/μηνύματα σώζεται κάπως η κατάσταση. Και με viber, ανταλλαγή φωτο κλπ. Βοηθάει τόσο πολύ η τεχνολογία.

Λίγους και καλούς φίλους έχω που έχουν δοκιμαστεί με τα χρόνια και τις καταστάσεις που έχουμε περάσει μαζί. Ειναι αδύνατον να τους βλέπω συνέχεια ωστόσο με τους τρόπους που είπα, η φιλία μας διατηρείται και θα συνεχίσει -θέλω να πιστευω- να υπάρχει δυνατή και στο μέλλον.

Real friends are like brothers and sisters..or even better!

Sent from a galaxy far faaar away.

• Like 17
Δημοσ.

το θέμα δεν ειναι πως τους διατηρείς αλλα πως τους βρίσκεις 

foreveralone._sm.jpeg

"μείναμε λίγοι λιγοστοί , φίλοι σωστοί
ολοι οι υπόλοιποι τυχαίοι γνωστοί"

• Like 2
Δημοσ.

Καλά τα πας.Αλλά για να το αναφέρεις σαν πρόβλημα ενώ είναι το τυπικό από μια ηλικία και μετά, και εννοώ μετά τα 30, που μάλλον είσαι, κάτι άλλο σε στεναχωρεί.

Νοιώθεις μοναξιά;

Δημοσ.

εγω ειμαι 18 και εχω μονο γνωστους γιατι απλα το'χω επιλεξει... εχω διαφορες και διασκορπισμενες παρεες... ειμαι γενικα μοναχικος τυπος αλλα δεν νιωθω μοναξια, ακομα τουλαχιστον. ευχομαι να μη νιωσω ποτε.... εξαλλου η μοναχικοτητα ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο τη μοναξια... πιστευω το θεμα ειναι το ''τι'' φιλους θες να'χεις ακριβως..

Δημοσ.

Τι ερώτημα και αυτό; Πως διατηρείτε τις φιλίες σας; Λες και είναι μούμιες... οι φιλίες δεν είναι για να διατηρούνται, για να λειτουργούν είναι. Το αν θα διατηρηθούν ή όχι είναι πάρεργο, μην σας γίνεται εμμονή.

Σαν το "Θα μ' αγαπάς για πάντα;" που ρωτάνε οι ανασφαλείς γκόμενες...

• Like 7
Δημοσ.

Κοίταξε εγώ που πάω ακόμη σχολείο και είμαι λίγο μεγαλύτερος σε σχέση με τα άλλα παιδιά( άργησα να ξεκινήσω σχολείο ) Φίλους πολλούς δεν έχω και οι περισσότεροι είναι στον κόσμο τους.Εγώ προσπαθώ να ακούω τα θέματα τους βέβαια για εμένα δεν μου φαίνονται γνωστά αλλά βαριούνται και να μου εξηγήσουν. Εγώ την φιλία την διατηρώ μέσω φβ  αλλά και από κοντά καμιά φορά από ώριμα παιδιά λόγω οικονομικού προβλήματος δεν μπορούμε να βγαίνουμε κάθε μέρα κτλ κτλ. Εγώ προσωπικά προσπαθώ να τους μάθω και λίγο από πολιτισμό γιατί και αυτό είναι φιλία να μαθαίνουμε ο ένας στον άλλον φυσικά κάποιοι με γράφουν αλλά θα το βρουν μπροστά τους.

• Like 2
Δημοσ.

Άμα είσαι δοτικός στους φίλους, τους αγαπάς και τους το δείχνεις και τους το λες με κάποια αφορμή, κρατάει η φιλία, και άμα γίνεται, βρίσκεστε κιόλας

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οταν περναει καιρος, ή και χρονια (πχ με φιλους σε αλλες πολεις), και δεν βρισκεσαι, εκει εμενα με πιανει μια μικρη στενοχωρια, γιατι αλλιως θα ηθελα να ειμαστε.

Φυσικα, αντικειμενικοι λογοι, αποσταση, οικονομικοι, χρονος, δυσκολευουν την κατασταση.

Αλλα ναι, ευτυχως, φυσικα, η τεχνολογια βοηθαει.

Παντως, πλεον λεω οτι πρεπει να μην με πολυ-απασχολει, εγω κανω τις τεχνολογικες κρουσεις μου, κι απο κει και περα, δεν γινεται και γι'αυτο στενοχωρια (μες τα τοσα προβληματα της καθημερινοτητας), οποτε τι να πω πια....ας πανε 'με τον αυτοματο πιλοτο', οπως παει στην τελικη, δεν ειμαι ο Λατσης να εχω χρημα και ελικοπτερα να εκμηδενιζω αποστασεις και εμποδια για πλακα!

Δημοσ.

Ενα post που απαντήθηκε την ώρα που ρωτήθηκε.

Εφόσον η συνάντηση είναι από δύσκολη εως αδύνατη επιδιώκεις επικοινωνία με ηλεκτρονικά-τεχνολογικά μέσα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...