apostolisR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Γεια σε όλους! Ο σκύλος μου είναι περίπου 5 χρονών και είναι ένας μικρόσωμος μαλλιαρός ημίαιμος 8 κιλών. Τον έχω τρία χρόνια τώρα (πρώην αδέσποτος) και απο Ιανουάριο λέω τελικά να τον στειρώσω, κυρίως για να αποφευχθούν μελλοντικές ασθένειες, να μην βασανίζεται και ο ίδιος κάθε φορά που μυρίζει θηλυκά σε οίστρο κλπ. Το μόνο που με ανησυχεί είναι αν θεωρείται καλή η συγκεκριμένη ηλικία! Γιατί ακούω απο τους περισσότερους που τα έχουν στειρώσει στον ενάμιση χρόνο περίπου, και ήθελα να ρωτήσω μήπως η ηλικία του θεωρείται μεγαλούτσικη ας πούμε και αν μπορεί να υπάρξουν τίποτα πιθανότητες να πάει κάτι στραβά (?) Ευχαριστώ απο τώρα για τις απαντήσεις σας.
Adon1s Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Μια χαρά είναι από άποψη ηλικίας . Εφόσον δεν έχει κάποιο άλλο παθολογικό πρόβλημα ( νεφροπάθεια , ηπατοπάθεια , καρδιοπάθεια , κλπ κλπ ) δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος ανησυχίας . Η αναισθησία είναι μια κατάσταση δυναμική η οποία προκειμένου να πάει καλά η όποια χειρουργική ( και μη ) επέμβαση βρίσκεται υπό τον συνεχή έλεγχο του/της ιατρού ή/και του/της βοηθού του/της . Αν στη πορεία κάτι γίνει ( ξαναλέω εφόσον μιλάμε για υγιές ζώο ) , επεμβαίνει και δε γίνεται τίποτα . Ξυπνάει , παίρνει το αναλγητικό και πάει σπίτι του . Στην ανάρρωση ,το νου του ο ιδιοκτήτης πρέπει να τον έχει στον έλεγχο του τραύματος (καμιά αιμορραγία , οίδημα , υγρά στο τραύμα κλπ ) καθώς και για τον όποιο έμετο . Σίγουρα θα δωθούν και συμβουλές από τον/την ιατρό που θα κάνει την επέμβαση , οπότε και αν προκύψει κάτι που σε ανησυχεί επικοινωνείς μαζί του/της . Σίγουρα είσαι ενήμερος για το θέμα της στείρωσης ( ειδάλλως δεν θα έπαιρνες την απόφαση ) , επομένως δεν χρειάζεται να αναλυθώ . Αν θέλεις κάτι παραπάνω , είμαι στην διάθεσή σου . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα