JohnConstantine Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Παιδια ειμαι και εγω ενας απο τους 1.200.000 περιπου επισημα εγγεγραμενους ανεργους του οαεδ. Πλεον ψαχνω οτι να 'ναι αλλα ακρη δεν βγαζω. Καθε μερα δυστυχως μου φαινεται η ιδια. Καθε νυχτα χωρις να αλλαξει τιποτα. Καθε μερα ξυπναω λες και ειναι σαββατο.Ειπα να αλλαξω τη ζωη μου με γυμναστικη αλλα ματαια το ιδιο πραγμα. Θα μου πεις βρες καμια αλλα οταν δεν εχεις μια τι να κανεις? Τι να της πεις μωρο ελα να σε κερασω freddo εχει δωρο νερακι? Εχω βαρεθει το pc βολτα περιπατο και ξανα πισω και αραια και που αν υπαρχει κανα ευρω για κανα καφε. (ποτο ουτε καν). Εχετε κατι να προτεινετε η να πειτε πως γεμιζετε την μερα σας? Καποτε ειχα κανα γνωστο εκανα κανα format την ψηλο παλευα. Τωρα ουτε απο αυτο. Φανταρος να μου λεγανε να παω ξανα εμπαινα τρεχοντας. Ετσι που λετε. Καθε μερα Σαββατο. 4
JohnConstantine Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Επιπλέον σπουδές. Δεν ειναι κακη ιδεα ειμαστε σε αναμονη σε αυτο
headbanger Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Microsoft Virtual Academy αφού σε ενδιαφέρουν τα τεχνικά θεματα. Γυμναστική MMO RPGs Και η μέρα δεν είναι ΠΟΤΕ αρκετή Αυτά έκανα για 2 χρόνια πριν την κοψω άφανος από την χώρα μας 2
Par1s* Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Άσχημο πράγμα να μην έχεις καμία υποχρέωση - ασχολία και συγχρόνως να μην έχεις χρήμα. Το έχω περάσει, για μικρό χρονικό διάστημα και κόντεψα να πεθάνω από την βαρεμάρα. Έχεις κάποιον τομέα ή κλάδο, πτυχίο σε κάτι ξέρω 'γω; Προϋπηρεσία ώστε να κοιτάξεις σε κάτι σχετικό; Για ανειδίκευτο πολύ δύσκολη η κατάσταση σήμερα. Αυτό που είπε και ο tomasss θα σου πρότεινα κι εγώ. Κάθεσαι που κάθεσαι, ας επεκτείνεις λίγο τους ορίζοντές σου.
epp Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 edX.org Coursera.org Αλλιως δοκιμασε ακομα και δουλεια εθελοντικα . Ξερω ακουγεται παραξενο σε καποιους , αλλα ειμαστε κοινωνικα ατομα και το να κανουμε κατι ειτε λεγεται δουλεια ειτε πριν καποια χιλιαδες χρονια λεγοταν κυνηγι ειναι στο dna ενος φυσιολογικου ανθρωπου 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 διαβασε κανα βιβλίο, οι ελληνες ειναι απο τους λαους που διαβάζουν τα λιγοτερα βιβλία στην εε 1
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Microsoft Virtual Academy αφού σε ενδιαφέρουν τα τεχνικά θεματα. Μόλις τώρα το είδα και το έψαξα λίγο, πολύ ενδιαφέρον.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Προτασεις για να γεμισει η μερα σου. Εθελοντισμος για να αποφυγεις την αεργια, την απομονωση, την μοναξια. Διαβασμα για καποιο αξιολογο χαρτι στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει, για να μην παει χαμενος ο χρονος που καθεσαι και να βοηθησεις το μελλον σου. Και γυμναστικη που by default φτιαχνει τη διαθεση και την ψυχολογια. Οχι mmorpg, οχι λιωσιμο στο pc, οχι games. Γιατι θα μονοπωλησει το ενδιαφερον σου και θα σε καταστρεψει κι αλλο. 1
d_gkal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 σε νιωθω... και ολη μερα ψαχνω αγγελιες κατι που μπορεις να κανεις ειναι να μαθεις καμια ξενη γλωσσα. θα με πεις χρειαζεται χρηματα, θα σε πω οχι, αρκει να χρησιμοποιησεις το νετ. πχ εχω βρει κατι βιντεακια εκμαθησης γερμανικων. οκ, δεν ειναι κατι ουαου αλλα μαθαινεις και περναει και η ωρα επισης ξεκινα κανα χομπυ. οχι απλα γυμναστικη. βρες ενα αθλημα που σαρεσει και ντου
GreyHorse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δεν ειναι κακη ιδεα ειμαστε σε αναμονη σε αυτο Γράψου σε κρατικά ΙΕΚ, ακόμα και σε άσχετη ειδικότητα. Μια γκόμενα παλιά που είχα ενώ εχε σπουδάσει οικονομικά και έψαχνε δουλειά είχε γραφτεί σε ΙΕΚ αισθητικής και σεμινάρια για μανικιούρ/πεντικιούρ για να μάθει να περιποιείται τον εαυτό της, να βάφεται, να κάνει τα νύχια της, κτλ. Μάλιστα θυμάμαι που έλεγε ότι θα συνέχιζε σε σχολή κομμωτικής για να μάθει να κάνει πιστολάκι, lol! Internet έχεις, διάλεξε ξένη γλώσσα και ξεκίνα. Παρακολούθησε διαλέξεις στο πανεπιστήμιο. Ξεκίνα να διαβάζεις βιβλία.
parlapipas25 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Εγω θα σου λεγα κανε οτι ειναι δυνατο να φυγεις μακρια απο δω. Οσο πιο μακρια τοσο το καλυτερο! 1
BritGreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Το έξω που του προτείνουμε κάποιοι, μπορεί να είναι ιδιαίτερα βαρύ μακροπρόθεσμα. Δεν είναι εύκολο να είσαι μετανάστης, και σας το γράφει κάποιος που από επιλογή του επέστρεψε, άφησε μια πολύ καλή καριέρα και παλεύει εδώ από την αρχή. Ο τόπος σου, τα άτομα που αγαπάς, οι εικόνες με τις οποίες έχεις μεγαλώσει, αποτελούν την ταυτότητά σου και σε ακολουθούν. Άλλοι αντέχουν να ζουν μακριά από όλα αυτά, και άλλοι (αρκετοί) απλά δεν την παλεύουν και ζουν με το όνειρο να επιστρέψουν. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Για μένα, το θέμα εργασία και Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο, όχι τόσο λόγω της κρίσης, αλλά περισσότερο λόγω των προσδοκιών και αναγκών που έχει κάποιος στη ζωή του. Επίσης, πιστεύω ότι όταν είμαστε απελπισμένοι, πιθανότατα θα κάνουμε πολλά περισσότερα (κοινώς, θα κάνουμε τα πάντα) για να πετύχει μια προσπάθειά μας, γιατί ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Δηλαδή, ξέρουμε ότι δεν μας παίρνει να αποτύχουμε. Το να μη βρίσκει κάποιος δουλειά, δυστυχώς είναι ο κανόνας στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει υπερπληθώρα υποψήφιων για κάθε θέση. Μάλιστα, οι περισσότερες θέσεις αμοίβουν τους εργαζόμενους με ψίχουλα, που έτσι κι αλλιώς δεν φτάνουν για μια αξιοπρεπή ζωή. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, πολλοί περιμένουν να βρουν δουλειά για να πάρουν 400-500 ευρώ, γνωρίζοντας ότι και να βρουν δουλειά, αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν για να συντηρηθεί μια οικογένεια. ΟΜΩΣ, υπάρχουν σημαντικά νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά, σχεδόν σε όλα τα αντικείμενα: 1) τεράστια πτώση ενοικίων για επαγγελματική στέγη, αρκεί να ψάξει κανείς σωστά χωρίς να βιάζεται. 2) δυνατότητα χαμηλότερης κλίμακας ασφάλισης στον ΟΑΕΕ. 3) επιδοτήσεις για ανέργους. 4) σημαντικά μικρότερο impact της κρίσης στα μικρά νησιά και σε μέρη λίγο πιο μακριά από τις βασικές περιοχές της Αττικής (δηλαδή το δυνατό ακόμα "Υπόλοιπο Αττικής"), για όσους ζουν σ' αυτή και δεν ασχολούνται με τον κατασκευαστικό κλάδο (οικοδομή). 5) Άφθονος (στην κυριολεξία) εξοπλισμός για οποιοδήποτε αντικείμενο σε αγγελίες μεταχειρισμένων, με πάρα πολύ χαμηλό κόστος. Εγώ, λοιπόν, αυτό που λέω, κάνω και βλέπω ότι δούλεψε σε μένα, είναι ότι χρειάζεται να πάρουμε κάποια σημαντικά ρίσκα, ειδικά όταν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, αρκεί να έχουμε όρεξη να δουλέψουμε αδιάκοπα κάνοντας το παν για να πετύχουμε το στόχο μας, κάνοντας ΣΩΣΤΟ σχεδιασμό και έρευνα αγοράς. ΔΕΝ χρειάζονται πια πολλά λεφτά για να κάνει κάποιος κάτι δικό του. Το να πάει κάποιος μετανάστης και να παίρνει 1000-1200 ευρώ, για μένα μόνο έξυπνο δεν είναι. Υπάρχουν νόμιμες δουλειές που μπορεί να μας φαίνονται αστείες, αλλά ακόμα και σήμερα έχουν αξιοπρεπέστατο κέρδος. Στο χέρι μας είναι όλα, αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε και να μην περιμένουμε να ορίσουν άλλοι τη μοίρα μας, θεωρώντας μας αναλώσιμα. Και όταν τα καταφέρουμε, καλό είναι να βοηθήσουμε και μερικούς ανθρώπους. 6
nicoc89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 αδερφέ δεν εισαι μόνο εσύ , με το που τελείωσα το τελευταίο voucher την επόμενη κιόλας μέρα μου τη βάρεσε , έμεινα πάλι ξεκρέμαστος προσωπικά θα πάω να βγάλω κ άλλη ειδικότητα σε ΙΕΚ. Πλέον δεν υπάρχει κάτι που να έχει περισσότερη ζήτηση, το έψαξα και με τεχνικά επαγγέλματα που αν και δεν μου άρεσαν θα τα έκανα για να ζήσω αλλα ολα στην ανεργία οδηγούν, οπότε θα πάω να σπουδάσω κάτι που να μου αρέσει και ας μην μου χρειαστεί ποτέ , καλό ειναι να έχεις επιλογές , ποτέ δεν ξέρεις και περνάς και τον χρόνο σου ευχάριστα αν κάνεις κάτι που σου αρέσει.pc games και κολοκύθια ηταν καλά για κάψιμο μέχρι μια ηλικία , αλλα απο μια φάση και μετά ειναι καθαρά για τον ελεύθερο χρόνο και ο χρόνος που έχεις σε μια τέτοια φάση δεν ειναι ακριβώς ελεύθερος , πρέπει να βρεις τι θα κάνεις , αν τον χαραμίσεις σε mmo κλπ πάλι στα ίδια θα είσαι απλά θα έχεις χάσει 1-2 χρόνια χωρίς να το καταλάβεις . τη λύση για κάτι σοβαρό και "μόνιμο" δεν στην έχω , ολοι αυτό ψάχνουμε και trust me είμαστε πολλοί 1
Gigamestin Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2014 φοιτητης ειμαι αλλα δεν σημαινει οτι δεν εχω προβληματιστει γιατι οσο να ειναι καποια μερα θα βγω στην αγορα εργασιας.πιστευω πως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μην σταματησεις να ελπιζεις και προσπαθησε να γεμιζεις την μερα σου με πολλα και δημιουργικα πραγματα εως οτου κατσει κατι.π.χ μπασκετ.δες καποιον αγωνα online.μπορεις να προσφερεις εθελοντικη εργασια στα παιδικα χωρια σος.επισης αν θες ρωτα και στο ερυθρο σταυρο που εχει καποια προγραμματα για εθελοντισμο.και πανω απο ολα καλη τυχη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα