Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Έχω 8αρα σύνδεση αν ένα μόνο άτομο χρησιμοποιήσει το ασύρματο Internet Μου θα μου μειωθεί η ταχύτητα; Έγω συνδέομαι ενσύρματα. Κάτι ακόμα, πως μπορώ να δω ποιοι συνδέονται με την δική μου σύνδεση; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Φαντάσου οτι εσύ και ο αλλος χρήστης εχετε δυο βρύσες με νερό απο την ίδια σωλήνα. Όσο περισσότερο νερό τρέχει στη μια βρύση, τοσο λιγοτερο τρέχει στην αλλη. Άρα αν ο ασύρματος απλώς διαβάζει κάποια άρθρα στο νετ, «τραβά λίγο νερο», άρα η δική σου βρύση θα εχει πίεση. Αν όμως ο ασύρματος βλεπει ενα youtube video σε hd, είναι λογικό να τραβά σχεδόν όλο το νερό. 

Για να δεις ποιοι ειναι συνδεμένοι στο δίκτυο σου, μπαίνεις στη σελίδα του router (εκεί που ειναι οι ρυθμίσεις συνήθως 192.168.x.x) και ψάχνεις για κάτι σχετικό με client list

Δημοσ.

Πολύ ωραία παράδειγμα σ'ευχαριστώ arc. Μπορώ αν μπω στην σελίδα του router μου και δω ότι υπάρχει κάποιος να τον αποκλείσω; Είδα και μία εντολή την οποία την πληκτρολογείς στο dos την net view και σου εμφανίζει ποιος είναι στο δίκτυο σου, μπορώ και μέσω dos να τον αποκλείσω;

Δημοσ.

Άμα

κάνεις disable το wps (αν το εχει το router)

βάλεις ασφάλεια wpa2

και ενα κωδικό απο 12+ χαρακτήρες με γράμματα νουμερα και σύμβολα

και αλλάζεις κωδικό κάθε δίμηνο

...

πρακτικά δεν σπάει. Ασε τον να προσπαθεί. 

EDIT: Αν δεν εχεις αναγκη για ασυρματο δίκτυο, απενεργοποιήσε το. 

Δημοσ.

Πιστεύω ότι κωδικό και να βαλεις μπορεί να σπάσει, καλύτερο είναι να μπορείς να τον μπλοκάρεις

Να σπάσει ο κωδικός, είσαι τόσο καλος που μπορείς?

Δεν ειναι και τοσο απλο οσο νομίζεις, ο πρώτος λογος ειναι  ειναι οτι εχει μικρή εμβέλεια και τον βλέπουν λίγοι, ο δεύτερος ειναι πόσοι απο αυτούς τους 10-20 που βλέπουν το wifi είναι τοσο καλοί χακερ που μπορούν να μπουν στο δίκτυο σου

πιθανότητες 1 στις 1000 και αν αλλάζεις κωδικό καμία

Εδιτ

Προτείνεις δλδ σε κάποιον απλα να τον μπλοκάρει και ας ξερει το κωδικό, να μπλοκάρει τι? αυτός μπορεί να μπει απο οπουδήποτε και απο οτιδήποτε

Μονο η αλλαγή κωδικού ειναι η σωστή αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων

Δημοσ.

Η απλα κανε add τις mac adresses που θες να εισερχονται στο router σου.
Καθε φορα βεβαια που θα θελει καποιος φιλος σου να μπει με το κινητο του θα πρεπει να κανεις add την mac adress της συσκευης του.

Δημοσ.

Πως βλέπεις αυτές τις mac διευθύνσεις; Το netlimiter είναι μία καλή λύση; Νομιζώ σε αυτό το πρόγραμμα σου γίνει την δυνατότητα να δεις ποιος χρησιμοποιεί το δίκτυο σου και από εκει αν θέλεις τον κάνεις έναν περιορισμό στην ταχύτητα ή μπορείς και να τον αποτρέψεις

Δημοσ.

Τι ρουτερ εχεις φιλε μου?
Δε μπορω να σε καθοδηγησω στα τυφλα,αλλα θα κοιταξω το ρουτερ μου για να σου πω περιπου που μπαινεις για να ορισεις mac adresses.
ισως ειναι το πιο ασφαλες,εκτος κ αν απενεργοποιησεις εντελως το wifi signal.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...