Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι fx ειναι πιο κρυοι απο τους i5 haswell (το ξερω απο πρωτο χερι :P) ωστοσο ενας i5 σε σχεση με εναν fx κερδιζει στα games (αναλογως και ποιο game δηλαδη) απο 1% εως 10% σε fps.Φυσικα με την αναλογη τιμη.Αν θες απλα να παιζεις τα παιχνιδια σου και δεν εισαι τοσο πολυ fps freak τοτε παιρνεις εναν amd και γλιτωνεις ενα 50αρικο.Διαφορετικα παιρνεις εναν intel και κερδιζεις την αποδοση που ανεφερα.Αν μπορει καποιος να το κανει πιο απλο ας το κανει :P

• Like 2
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Nομιζω πως ειμαι ετοιμος..! Την οθονη την επελεξα διοτι λειτουργει και ως TV! Οσο για την καρτα γραφικων(SAPPHIRE RADEON R9 290 TRI-X OC 4GB)

θα την παραγγειλω απο αλλου! Τι λετε αξιζει?? B)

QWn4aEY.png

Δημοσ.

Nομιζω πως ειμαι ετοιμος..! Την οθονη την επελεξα διοτι λειτουργει και ως TV! Οσο για την καρτα γραφικων(SAPPHIRE RADEON R9 290 TRI-X OC 4GB)

QWn4aEY.png

Είσαι κομπλέ για μένα.

Δημοσ.

QWn4aEY.png

Εγώ θα έβαζα τον 8320 γιατί πραγματικά δεν έχει μεγάλη διαφορά..Επίσης καλύτερα ένα 650αρι τροφοδοτικό.Το 750 είναι πολύ.Μπορείς επίσης να βάλεις ένα 120αρi ssd για να γλυτώσεις και από εκεί κάτι ψιλά ακόμα :)

• Like 1
Δημοσ.

QWn4aEY.png

Φιλε vaggos96, γενικα η συνθεση ειναι ΟΚ..! 

μερικα σχολια μονο...! που σωστα αναφερθηκαν απο πανω.

επειδη αρχικα ανεφερες οτι μαλλον δεν θα γινει Overclock στο συστημα, δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις τον 8350. μπορεις καλλιστα να βαλεις τον 8320 -κερδιζοντας 30-40€- και τον οποιο με μια κινηση στο BIOS να τον βαλεις να παιζει στους ιδιους χρονισμους με τον 8350, χωρις να χασεις τιποτα....!!!!

ετσι κι αλλιως, ακριβως ιδιοι επεξεργαστες ειναι, με μονη διαφορα, τον πολλαπλασιαστη...!!!

επισης, τροφοδοτικο μπορεις να βαλεις μικροτερο-φθηνοτερο, αν και εφοσον βεβαιως δεν ασχοληθεις με Crossfire...!! 

αυτη το οφελος, εγω προσωπικα θα το εριχνα εδω....http://www.skroutz.gr/s/5157488/Samsung-850-Pro-Series-256GB.html

Δημοσ.

Αυτό το "είναι ακριβώς ίδιοι επεξεργαστές με μόνη αλλαγή τον πολλαπλασιαστή" είναι μεγάλη μούφα. Έχουν περάσει σε διαφορετική κατηγορία διαλογής στην παραγωγή. Οπότε, μη σου φανεί παράξενο αν "με μόνο μία αλλαγή στο bios", ξαφνικά αρχίσεις να έχεις επανεκκινήσεις, σβησίματα και μπλε οθόνες μετά από λίγο καιρό...

Αφού λοιπόν δε θα ασχοληθείς με oc, καλά κάνεις και προτιμάς, για λίγα ευρώ παραπάνω, τον 8350.

Επίσης, τα 600w είναι , πλέον, στο όριο, άμα θες να κάνεις συνδυασμό ενός καλού all around συστήματος με high end gpu. Μείνε στο 750ρι, κατά την άποψή μου.

Δημοσ.

Αυτό το "είναι ακριβώς ίδιοι επεξεργαστές με μόνη αλλαγή τον πολλαπλασιαστή" είναι μεγάλη μούφα. Έχουν περάσει σε διαφορετική κατηγορία διαλογής στην παραγωγή. Οπότε, μη σου φανεί παράξενο αν "με μόνο μία αλλαγή στο bios", ξαφνικά αρχίσεις να έχεις επανεκκινήσεις, σβησίματα και μπλε οθόνες μετά από λίγο καιρό...

Αφού λοιπόν δε θα ασχοληθείς με oc, καλά κάνεις και προτιμάς, για λίγα ευρώ παραπάνω, τον 8350.

Επίσης, τα 600w είναι , πλέον, στο όριο, άμα θες να κάνεις συνδυασμό ενός καλού all around συστήματος με high end gpu. Μείνε στο 750ρι, κατά την άποψή μου.

σοβαρα?  αποδειξε μου οτι δεν ειναι ιδιοι..!!  

η διαλογη πως γινεται?  για ενημερωσε μας...!! 

εχεις δοκιμασει αυτο που λες, και επαθες μπλε οθονες- επανεκκινησεις κλπ...    ή......? 

αν τα 600W ειναι στο ... οριο, οπως λες τοτε το επομενο βημα ειναι να θελουν τριφασικη τροφοδοσια τα πισι.....!!!!!!!!! 

(ημαρτον θεε μου τι..... διαβαζω...!!)

• Like 1
Δημοσ.

QWn4aEY.png

Μη δώσεις 170€ για τον 8350, δε τα αξίζει.Σε αυτά τα λεφτά καλύτερα να πας σε i5 που για παιχνίδια είναι καλύτερος.Μη ψαρώνεις με τους παραπάνω πυρήνες, δε θα κάνουν ποτέ σημαντική διαφορά.Αντίθετα οι δυνατοί πυρήνες του i5 βοηθάνε σε ορισμένα παιχνίδια (δες εδώ ένα πρόσφατο test: http://www.hardware.fr/focus/101/perfs-avec-2-4-6-8-coeurs-4-jeux-loupe.html)και παίρνεις πιο σύγχρονη και αναβαθμίσιμη πλατφόρμα.Επίσης αφού δε κάνεις overclock μπορείς να πάρεις πιο μικρή και φθηνή ψύκτρα ή να μείνεις με αυτή που σου δίνει η intel.

Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις έναν τέτοιο συνδιασμό:

Mobo: http://www.e-shop.gr/asrock-h97-pro4-retail-p-PER.528747

Cpu: http://www.e-shop.gr/intel-core-i5-4460-320ghz-lga1150-box-p-PER.558465

• Like 2
Δημοσ.

σοβαρα?  αποδειξε μου οτι δεν ειναι ιδιοι..!!  

η διαλογη πως γινεται?  για ενημερωσε μας...!! 

εχεις δοκιμασει αυτο που λες, και επαθες μπλε οθονες- επανεκκινησεις κλπ...    ή......? 

αν τα 600W ειναι στο ... οριο, οπως λες τοτε το επομενο βημα ειναι να θελουν τριφασικη τροφοδοσια τα πισι.....!!!!!!!!! 

(ημαρτον θεε μου τι..... διαβαζω...!!)

1)

Καταρχήν, διόρθωσε το υφάκι σου - τα "ήμαρτον θεε μου...τι διαβάζω!", στα κολλητάρια σου, μόνο. Αν έχεις επιχειρήματα με τεχνικά δεδομένα και μπορείς να τα παρουσιάσεις με κόσμιο τρόπο, καλώς.

2)

Αν έφτασε η μέρα που θα μάθεις τι είναι το cpu binning, χαίρομαι που είμαι ο πρώτος που σου λέει τι να γκουγκλάρεις - έτσι, για να μη γκρινιάζεις.

3)

Τα psu requirements που αναφέρω είναι ενδεικτικά και είναι, πλέον, τα επίσημα από τις εταιρίες που παράγουν gpu. Δες στις επίσημες σελίδες amd/nvidia τι προτείνουν για τις καινούριες high end λύσεις τους και τα ξαναλέμε, μαζί με το εξυπνακίστικο στυλάκι σου.

Αυτά, τρισμέγιστε γκουρού.

• Like 1
Δημοσ.

αυτη η καραμελα με τις θερμοκρασιες, εχει αρχισει και μου την δινει στα νευρα..!!  επειδη λεει καποιος στο ιντερνετ οτι οι AMD ειναι "τοστιερες", πρεπει εμεις να το πιστεψουμε?

σταματηστε να τρωτε αμασητα ο,τι παπαρια γραφεται στο νετ...!!!! και μην μου πειτε για reviews.....!!!!

εδω μεσα εχουμε απο ολους τους επεξεργαστες, με ολους τους χρονισμους (απο εργοστασιακους μεχρι οσο παει...) και με διαφορων ειδων ψυξεις.  μπορειτε ανετα να ρωτησετε καποιους που εχουν αυτους τους επεξεργαστες, να σας πουν θερμοκρασιες απο πρωτο χερι. το τι λεει ο καθενας στο νετ, ποσως με νοιαζει....!!! 

Π.χ ο δικος μου 8320 στα 4,2GHZ  με την ψυκτρα που βλεπετε στην υπογραφη μου, σε 15λεπτο στρες τεστ CPU εφτασε μεχρι 50β....!!!  αν αυτες οι θερμοκρασιες θεωρουνται "τοστιερα", παω πασο....!!!

αλλα να το παω και αναποδα...?    και 5β πιο ζεστος απο τον αντιστοιχο ΙΝΤΕΛ να ειναι, κανενας δεν συνυπολογιζει οτι μεσα στο ρημαδι το DIE βρισκονται 8 πυρηνες και οχι 4...?  

και μια προταση προς ολους. σε αυτο εδω το θεμα http://www.insomnia.gr/topic/524625-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%88%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-pc-%CF%83%CE%B1%CF%82/page-4

ποσταρετε εκτος απο τα συστηματα ψυξης, και τις θερμοκρασιες που πιανετε με ενα συγκεκριμενο στρες τεστ, ωστε να εχουμε ενα μετρο συγκρισης..!!

Ενω το οτι καθονται ορισμενοι και προτεινουν ξεκλειδωτους επεξεργαστες σε ατομα οπως ο Ts που δεν θα ασχοληθει καθολου με το Oc ειναι καλυτερο????

Η αυτο που βλεπω χρονια τωρα να γραφουν μερικοι οτι ''α παρε Amd εχει 100πυρηνες ενω ο Intel εχει 4'' αλλα ακομα και σημερα τα παιχνιδια δεν αξιοποιουν ολους τους πυρηνες ολως τυχαιως. Αλλα καποια στιγμη στο μελλον θα το κανουν,σε ενα μελλον που και τοτε ολως τυχαιως στα χρηματα που παιρνουμε τωρα τους 4πυρηνους θα κοστιζουν τοτε οι 6πυρηνοι της Intel.....

Μη δώσεις 170€ για τον 8350, δε τα αξίζει.Σε αυτά τα λεφτά καλύτερα να πας σε i5 που για παιχνίδια είναι καλύτερος.Μη ψαρώνεις με τους παραπάνω πυρήνες, δε θα κάνουν ποτέ σημαντική διαφορά.Αντίθετα οι δυνατοί πυρήνες του i5 βοηθάνε σε ορισμένα παιχνίδια (δες εδώ ένα πρόσφατο test: http://www.hardware.fr/focus/101/perfs-avec-2-4-6-8-coeurs-4-jeux-loupe.html)και παίρνεις πιο σύγχρονη και αναβαθμίσιμη πλατφόρμα.Επίσης αφού δε κάνεις overclock μπορείς να πάρεις πιο μικρή και φθηνή ψύκτρα ή να μείνεις με αυτή που σου δίνει η intel.

Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις έναν τέτοιο συνδιασμό:

Mobo: http://www.e-shop.gr/asrock-h97-pro4-retail-p-PER.528747

Cpu: http://www.e-shop.gr/intel-core-i5-4460-320ghz-lga1150-box-p-PER.558465

Παλι καλα που υπαρχουν και καποια θετικα σχολιο οπως το παραπανω στον οριζοντα,γιατι αλλιως....

Δημοσ.

Ενω το οτι καθονται ορισμενοι και προτεινουν ξεκλειδωτους επεξεργαστες σε ατομα οπως ο Ts που δεν θα ασχοληθει καθολου με το Oc ειναι καλυτερο????

Η αυτο που βλεπω χρονια τωρα να γραφουν μερικοι οτι ''α παρε Amd εχει 100πυρηνες ενω ο Intel εχει 4'' αλλα ακομα και σημερα τα παιχνιδια δεν αξιοποιουν ολους τους πυρηνες ολως τυχαιως. Αλλα καποια στιγμη στο μελλον θα το κανουν,σε ενα μελλον που και τοτε ολως τυχαιως στα χρηματα που παιρνουμε τωρα τους 4πυρηνους θα κοστιζουν τοτε οι 6πυρηνοι της Intel.....

Παλι καλα που υπαρχουν και καποια θετικα σχολιο οπως το παραπανω στον οριζοντα,γιατι αλλιως....

αγαπητε Fulgore, αν δεν καταλαβες καλα, το ποστ μου εχει θεμα τις θερμοκρασιες, και οχι τις επιδοσεις του επεξεργαστη..!! 

τωρα.., για τους κλειδωμενους-ξεκλειδωτους επεξεργαστες, δεν διαφωνω. απλα η AMD εχει μονο ξεκλειδωτους επεξεργαστες στους FX...! αρα δεν μπορεις να προτεινεις κατι αλλο..!

οποτε υποθετω, το σχολιο παει προς INTEL πλευρα..!! 

Δημοσ.

αγαπητε Fulgore, αν δεν καταλαβες καλα, το ποστ μου εχει θεμα τις θερμοκρασιες, και οχι τις επιδοσεις του επεξεργαστη..!! 

τωρα.., για τους κλειδωμενους-ξεκλειδωτους επεξεργαστες, δεν διαφωνω. απλα η AMD εχει μονο ξεκλειδωτους επεξεργαστες στους FX...! αρα δεν μπορεις να προτεινεις κατι αλλο..!

οποτε υποθετω, το σχολιο παει προς INTEL πλευρα..!! 

βρε εγω γενικα το εγραψα και δεν πηγαινε κυριως σε αυτα που εγραψες εσυ αλλα καποιοι αλλοι.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε στα ιδια λεφτα παιρνεις με i5 οποτε θα σου ελεγα να το κανεις.Δηλαδη τελικη συνθεση σου παραδιδω

PER.305157.jpg PER.305157
INTEL 530 SERIES SSDSC2BW120A401 120GB SSD 2.5'' SATA3
product_wishlist_small.jpg
77.37 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 77.37 € basket_delete.png PER.301911.jpg PER.301911
SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3
53.99 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 53.99 € basket_delete.png PER.813209.jpg PER.813209
RAIJINTEK AGOS MIDI-TOWER BLACK
53.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 53.90 € basket_delete.png PER.811577.jpg PER.811577
COOLERMASTER G650M GM SERIES 650W MODULAR PSU 80+ BRONZE (RS650-AMAAB1-EU)
77.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 77.90 € basket_delete.png PER.558464.jpg PER.558464
INTEL CORE I5-4590 3.30GHZ LGA1150 - BOX
195.00 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 195.00 € basket_delete.png PER.811685.jpg PER.811685
RAIJINTEK THEMIS
22.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 22.90 € basket_delete.png PER.528747.jpg PER.528747
ASROCK H97 PRO4 RETAIL
88.97 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 88.97 € basket_delete.png PER.556222.jpg PER.556222
G.SKILL F3-1600C8D-8GAB 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ ARES DUAL CHANNEL KIT
86.75 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 86.75 € basket_delete.png PER.157488.jpg PER.157488
SAMSUNG T24D390EW 23.6'' LED MONITOR FULL HD
159.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 159.90 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 816.68 €

Αν θες 240gb ssd βαζεις δεν σε κραταει κανεις :D

Και κλασσικα την r9 290 tri x απο αλλου λογο κοστους.Αντε καλο καψιμο.Σε 10 μερες ερχεται και εμενα η 970 :D

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...