Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι επιλεγμένος από το Voucher και μόλις με πείρε μια πολύ καλή επιχείρηση και θα ξεκινήσω σύντομα. Πέρασα σήμερα απο το ΚΕΚ μου για να πάρω τις συμβάσεις να τις πάω στην εταιρεία από βδομάδα και μου λέει να συνεχίζω να ανανεώνω τη κάρτα μου. Γυρίζω σπίτι και βλέπω ότι έχει λήξει από τις 6 του μηνός,κάτι ο πιεστικός μήνας με συνεντέυξεις, κάτι το οτι δεν υπήρξε προειδοποίηση και επαναπαυμένος οτι όλα είναι ΟΚ επειδή έχω επιλεχθεί, το ξέχασα τελείως. Επικοινώνησα με το ΚΕΚ και μου λένε οτι πάιζει να βγώ απο το πρόγραμμα επειδή έγινε αυτό και πέρασαν και 2 εβδομάδες. 

Θά πάω Δευτέρα στον ΟΑΕΔ να δώ μήπως είμαι τυχερός και μπορέι να γίνει ανανέωση αλλιώς να βγάλω άλλη και να δόυμε με το ΚΕΚ άν μπορώ να συνεχίσω το πρόγραμμα με νέα κάρτα. Εγώ σκέφτομαι ότι εάν είχα βγεί απο το πρόγραμμα, κάποιος θα είχε ενημερώσει το ΚΕΚ και δεν θα ειχα φτάσει στο σημείο να μου φτίαχνουν συμβάσεις, διότι περιμένουν άτομα στην ουρά να μπούν στο πρόγραμμα και σαφώς πρέπει να ξεκινησουν τη διαδικασία εύρεσης επιχείρησης το συντομότερο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, γιατί Ελλάδα είναι..
Γράφω εδώ μήπως κάποιος γνωρίζει πώς δουλέυει το σύστημα και ξέρει να μου πεί εάν την έχω πατήσει άσχημα ή αν θα είμαι οκ.
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Απ'όσο θυμάμαι, αν περάσει η ημερομηνία το σύστημα σε διαγράφει αυτόματα. Δεν μπορούν να επέμβουν σε αυτό. 

Το ζήτημα είναι αν μπορείς να μπεις με νέα κάρτα στο πρόγραμμα...

• Like 2
Δημοσ.

Ένας γνωστός μου πήγε 8 μέρες μετά τη λήξη (ουσιαστικά 3 διότι έχεις 5 μέρες πριν+μετά να ανανεώσεις) και το έκανε χωρίς πρόβλημα. Τώρα εμένα είναι αρκετά παραπάνω αλλά τι να κάνω....wishful thinking για να μή τρελαθώ αυτο το Σ/Κ μέχρι να έρθει η Δευτέρα. 

Δημοσ.

2 εβδομάδες δεν είναι τραγικό,  εάν έχουν "ηλεκτρονικοποιηθεί" πολύ τα πράγματα τότε θα έχεις πρόβλημα, αλλιώς εξαρτάται από τον υπάλληλο του Ο.Α.Ε.Δ. εάν είναι καλός η τον βρεις στης καλές του στην ανανεώνει και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κοίτα το και καλή επιτυχία

Δημοσ.

και εγω το ιδιο ειχα παθει φιλε, δεν ηξερα οτι πρεπει να ανανεωνουμε τη καρτα, και 19 μερες δεν ειχα παει να την ανανεωσω. Τρελαθηκα. Τελικα πηγα οαεδ τους ειπα οτι με πηραν στο προγραμμα και δεν ηξερα, κτλ κτλ, και τελικα μου εκαναν την ανανεωση. Ας ειναι καλα ο υπαλληλος, που δεν περιμενε να κανει την διαδικασια ο διευθυντης και την εκανε μονος του, αφου μπορουσε κιολας.

Δημοσ.

και εγώ ξέρω ανάλογη περίπτωση μετά απο 1 μήνα σχεδόν λήξης της κάρτας , τον ειχαν πάρει σε πρόγραμμα και πηγε και του την ανανέωσαν .

τώρα αν είχε κανένα γνωστό δεν ξέρω ... πάντως έγινε , οπότε μπορεί να σταθείς τυχερός. Αυριο πρωι βουρ

Δημοσ.

εδω υπαρχουν ανθρωποι με ενα μηνα καρτα ανεργιας που τους ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ στα voucher. Kανονικα για να περασεις σε τετοια προγραμματα πρεπει να εχεις >απο 6 μηνες ανεργος + να συμπληρωσεις μορια και απο αλλες βλακειες, κτλ. Οποτε τα παντα γινονται, οταν εχεις μεσο.. Μ.μ.

Δημοσ.

Εγώ το είχα κάνει γύρω στις 12 μέρες μετά την ημερομηνία ανανέωσης, 7 δηλαδή μετά την τελευταία προθεσμία. Στις 5 ημέρες σε διαγράφει το σύστημα αυτόματα, οπότε δεν μπορούν να στο κάνουν οι υπάλληλοι στα γκισέ. Εγώ βέβαια ήμουν ήδη σε πρόγραμμα voucher, σχεδόν τελείωνα την πρακτική και μου είχαν ζητήσει ένα χαρτί από το ΚΕΚ ότι συμμετέχω στο πρόγραμμα και καλά για να δικαιολογήσουν την ανανέωση.

Τελικά πήγα με το χαρτί και μου είπε η κοπέλα εκεί να περάσω πρώτα από την διευθύντρια να το εγκρίνει. Η διευθύντρια μόνο που δεν με έδειρε, φάση σχολείο. Μου λέει 'Ε, και;', 'Εντάξει, και τι θες να σου κάνω εγώ τώρα', 'Ας ερχόσουν τις μέρες που έπρεπε όπως κάνουν όλοι', με βλοσυρό ύφος. Μετά φώναξε την κοπέλα(αγία) με το ίδιο ύφος, της έριξε ένα αυστηρό βλέμμα και της είπα ψυχρά να μου ανανεώσει την κάρτα...

Η πραγματική διαδικασία κράτησε όσο και η κανονική ανανέωση της κάρτας.

Στο ΚΕΚ, κατά τη διάρκεια της θεωρίας, μία κοπέλα την είχε αφήσει να λήξει γιατί νόμιζε ότι δεν χρειάζεται για πάνω από μήνα, και πάλι με το ίδιο χαρτί από το ΚΕΚ την ανανέωσε και συμμετείχε κανονικά. Βέβαια σε εμάς δεν πιάνονταν ο χρόνος ανεργίας τότε, οπότε μπορεί να ήταν διαφορετικά.

Γενικά, μπορούν να στην ανανεώσουν και είναι πολύ εύκολη διαδικασία πρακτικά. Δεν κατηγορώ τους υπαλλήλους βέβαια, γιατί λογικά τρώνε κατσάδα από επάνω για αυτές τις ανανεώσεις. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί συντηρείται αυτή η κατάσταση τρομοκρατίας των ανέργων. Με όλα αυτά που έχουν στο κεφάλι τους και με το ψάξιμο για δουλειά να πρέπει να παρουσιάζονται 10 συγκεκριμένες μέρες κάθε τρεις μήνες, αλλιώς διαγραφή. Εδώ είμαστε από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην ΕΕ και κόβονται άνεργοι από προγράμματα μόνο και μόνο για να κομπάζουν οι άλλοι ότι έπεσε η ανεργία;

Δημοσ.

Τελικά όλα οκ, τους είπα οτι είμαι στο voucher και απλά μου είπαν να μην το ξανακάνω. Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...