Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!! Το σύστημα μου είναι:

*Case: ΝΖΧΤ κάτι (δε θυμάμαι μοντέλο και δε βγαίνει πια) μεγάλο είναι πάντως  :)

PSU : Thermaltake 700W

Motherboard : Gigabyte EP43-DS3L

CPU : Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz

RAM : 2x2GB DDR2 800 MHz 5-5-5-18

GPU :Ati Radeon HD 4870 1GB

Monitor/Resolution : LG Flatron L207WT 21"

ΟS :Windows 7 64bit

Ένας φίλος μου έχει τον παλιό του υπολογιστή σε αχρηστία και προχθές ανακαλύψαμε ότι έχουμε τις ίδιες κάρτες γραφικών (Ati Radeon HD 4870 1GB). Στα καλά του καθομένου πάει και τη βγάζει και μου τη δίνει για crossfire. Ελάτε τώρα που η μητρική μου δεν υποστηρίζει αλλά η δική του ναι!

Προφανώς μπορώ να του ζητήσω όλο το pc μιας και είμαστε καλοί φίλοι αλλά το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Αν βάλω το σκληρό μου στο σύστημα του, το οποίο έχει AMD cpu, θα πάθει κοκομπλόκο και θα θέλει φορμάτ; Ή μπορεί να γίνει κάτι άλλο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας :)

Δημοσ.

οχι αναγκαία. δοκίμασε εσυ εαν θες να πειραματηστεις, αλλα το σωστο ειναι να κανεις format. εγω οσες φορες το δοκιμασα πέτυχε με win 7 και 8 και σε λαπτοπ και σε desktop. απλα θα κανει λιγη ωρα στην αρχη να βρει και να κανει install drivers.

το εχω κανει για τον αδελφο μου και την μανα μου. το ενα επαιξε 6 μηνες μεχρι που τα τυναξε η mobo απο πυκνοτες και ο αλλος κρατησε 2 χρονια μεχρι που τα τυναξε ο δισκος. τα windows 7 δεν μου εχουν παρουσιασει προβλημα.

προχτες εβαλα δισκο απο το λαπτοπ της μανας μου (που μετα την αλλαγη δισκου εβαλα 8) σε ενα αλλο λαπτοπ μιας φιλης της για να σιγουρευτώ πως δεν εχει κατι η μητρική για να αγοράσει εναν δισκο για το λαπτοπ της. μια χαρα παιξανε εαν και δεν εκατσα πανω απο 20 λεπτα.

δεν θα ξερεις σίγουρα εαν δεν δοκιμάσεις. εγω οσες φορες το εκανα παιξανε μια χαρα.

τα xp απο την αλλη που το δοκιμασα δυο φορες πριν κατι χρονια απέτυχαν σε αυτο το "τεστ"

Δημοσ.

οχι αναγκαία. δοκίμασε εσυ εαν θες να πειραματηστεις, αλλα το σωστο ειναι να κανεις format. εγω οσες φορες το δοκιμασα πέτυχε με win 7 και 8 και σε λαπτοπ και σε desktop. απλα θα κανει λιγη ωρα στην αρχη να βρει και να κανει install drivers.

Ενθαρρυντικό αυτό. Επειδή ο σκληρός είναι SSD και είναι λίγο ακριβοθώρητα τα GB του, με το που κάνει εγκατάσταση τους καινούριους οδηγούς, τους παλιούς μπορώ να τους απεγκαταστήσω; Και αν ναι, πώς;

Δημοσ.

το θεμα ειναι εκτος απο το crossfire το πισι του φιλου σου να μην ειναι υποδεέστερο απο το δικο σου.

δες τι εξαρτηματα εχει πανω.

Δημοσ.

drivers για τι πραγμα; για την καρτα γραφικων θα ειναι ο ιδιος. οι υπολοιποι ειναι μεσα στο λειτουργικο και καλύτερα ειναι να μην τους πειραζεις-unistall.

υπαρχει ενας φακελος χημα στον c σου, nvidia-ati-amd αναλογα τι εχεις, εκει οτι εχει μεσα καντο delete, καθε φορα που κανει update τον driver αυτος ο φακελο γεμίζει. και εαν θες να βρεις αχρηστα αρχεια, εγω χρησημοποιω το ashampoo win optimizer, εχει disk explorer μεσα και σου βγαζει με charts ποσο % πιανει ο καθε φακελος. μπορει να βρεις αρχεια που δεν θες. μην πειραξεις κατι page files και κατι τετοια που θα βρεις χημα.

οπως λεει και ο φιλτατος παραπανω, πες μας ανυλιτκα το hardware του καθε pc. cpu/ram/mobo/psu(μοντελο οχι απλα watt)

bridge για να τις ενώσεις τις καρτες εχεις ε;

"600WattPower Supply is recommended for CrossFireX™ System."

"4X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required for CrossFireX™ system."

Δημοσ.

το θεμα ειναι εκτος απο το crossfire το πισι του φιλου σου να μην ειναι υποδεέστερο απο το δικο σου.

δες τι εξαρτηματα εχει πανω.

Δεν είναι υποδεέστερο, είναι περίπου το ίδιο αν όχι καλύτερο αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι έχει πάνω. Θα περάσω κάποια στιγμή απ'το σπίτι του να δω.

drivers για τι πραγμα; για την καρτα γραφικων θα ειναι ο ιδιος. οι υπολοιποι ειναι μεσα στο λειτουργικο και καλύτερα ειναι να μην τους πειραζεις-unistall.

υπαρχει ενας φακελος χημα στον c σου, nvidia-ati-amd αναλογα τι εχεις, εκει οτι εχει μεσα καντο delete, καθε φορα που κανει update τον driver αυτος ο φακελο γεμίζει. και εαν θες να βρεις αχρηστα αρχεια, εγω χρησημοποιω το ashampoo win optimizer, εχει disk explorer μεσα και σου βγαζει με charts ποσο % πιανει ο καθε φακελος. μπορει να βρεις αρχεια που δεν θες. μην πειραξεις κατι page files και κατι τετοια που θα βρεις χημα.

οπως λεει και ο φιλτατος παραπανω, πες μας ανυλιτκα το hardware του καθε pc. cpu/ram/mobo/psu(μοντελο οχι απλα watt)

bridge για να τις ενώσεις τις καρτες εχεις ε;

"600WattPower Supply is recommended for CrossFireX™ System."

"4X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required for CrossFireX™ system."

Τα drivers για την κάρτα θα είναι τα ίδια αλλά για τη μητρική δε θα είναι ή δε χρειάζεται κάτι τέτοιο; Γέφυρα δεν έχω αλλά θα πάρω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

Δημοσ.

οχι δεν χρειαζετε να πειραξεις τιποτα τετοιο, κοιτα τους φακελους που σου ειπα, τρωνε πολλα gb. ειχα μαζεψει 9gb σε μια φαση εγω οταν το πρωτοεμαθα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...