Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Έχω φτιάξει ένα σύστημα ψηφοφοριών για "προσωπική" χρήση και ενώ xampp στον υπολογιστή μου τρέχει όπως πρέπει... στο 000webhost έχει θέμα με τα ελληνικά.

Άντε να το καταλάβω όμως να έχει θέμα με τα ελληνικά γενικότερα αλλά δείτε λίγο στην εικόνα τι ακριβώς γίνεται.

Όλα τα δεδομένα προέρχονται από το ίδιο αρχείο php

Η επεξεργασία που γίνεται στο όνομα πριν το εμφανίσω είναι αυτή:

mb_convert_case($_POST['author_name'], MB_CASE_TITLE, "UTF-8");

ενώ στα άλλα δεδομένα αυτή:

$choices[$i] = htmlentities(mb_convert_case($_POST['choices'][$i], MB_CASE_TITLE, "UTF-8"),ENT_QUOTES);

Το δοκίμασα και χωρίς το htmlentites .... ENT_QUOTES και πάλι τα ίδια!

Το θέμα είναι δικό μου ή του 000webhost;

post-228082-0-60621100-1417181819_thumb.png

Δημοσ.

Δεν δοκιμάζεις μια να βάλεις αυτό <meta charset="utf-8"> στο head της σελίδας ή το έχεις ήδη βάλει?

Επίσης τα δεδομένα αποθηκεύονται κάπου πχ Mysql βάση? Αν ναι έλεγξε την βάση του webhost με την δικιά σου  αν έχουν ίδιο enconding.

Δημοσ.

Το meta tag το έχω.

Τα δεδομένα στη μορφή που δείχνω παραπάνω έχουν σταλεί από μια φόρμα... αλλά ακόμα και το όνομα που φαίνεται κανονικά όταν τα περνάω σε xml (εκεί τα αποθηκεύω) γίνεται και αυτό "ιερογλυφικά" :P

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα είναι ISO-8859-1

Δεν έχω πρόσβαση στο php.ini οπότε πως ακριβώς το αλλάζω;

Με την ini_set όπως μου είπες αλλά πως ακριβώς πρέπει να το γράψω :P

Δημοσ.

Γράφεις αυτό πάνω στο php script σου

ini_set('default_charset','utf-8');

πχ

<?php

ini_set('default_charset','utf-8');
phpinfo()

?>

To παραπάνω θα αλλάξει την τιμή μόνο για την συγκεκριμένη σελίδα (κοινώς θα πρέπει να το βάλεις σε όλες).

Επίσης υπάρχει και ο τρόπος του .htaccess το αναφέρει στην σελίδα του manual για την ini_set.

Δημοσ.

default_charset: no value

Με αυτό τι παίρνουμε (εκτός από τον γνωστό π***ο);

*Ούτε με την ini_set έγινε κάτι... τα ίδια με πριν

Δημοσ.

Μάλλον δε διάβασες τι είπαμε παραπάνω... αυτό που έδειξα στην εικόνα στέλνετε από μια φόρμα php σε μια άλλη...

Αν ήταν πρόβλημα μόνο τα αρχεία xml στα οποία αποθηκεύω δεδομένα θα το καταλάβαινα ότι έχει θέμα με τα ελληνικά...

Το θέμα είναι ότι η ίδια φόρμα στέλνει το ένα πεδίο κανονικά (Ραφαήλ) και τα άλλα όπως να ναι... μήπως φταίει ότι εκτός του πεδίου ονόματος τα υπόλοιπα πεδία της φόρμας δημιουργούνται δυναμικά με Javascript;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...