rafinos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Γεια σας παιδιά! Έχω φτιάξει ένα σύστημα ψηφοφοριών για "προσωπική" χρήση και ενώ xampp στον υπολογιστή μου τρέχει όπως πρέπει... στο 000webhost έχει θέμα με τα ελληνικά. Άντε να το καταλάβω όμως να έχει θέμα με τα ελληνικά γενικότερα αλλά δείτε λίγο στην εικόνα τι ακριβώς γίνεται. Όλα τα δεδομένα προέρχονται από το ίδιο αρχείο php Η επεξεργασία που γίνεται στο όνομα πριν το εμφανίσω είναι αυτή: mb_convert_case($_POST['author_name'], MB_CASE_TITLE, "UTF-8"); ενώ στα άλλα δεδομένα αυτή: $choices[$i] = htmlentities(mb_convert_case($_POST['choices'][$i], MB_CASE_TITLE, "UTF-8"),ENT_QUOTES); Το δοκίμασα και χωρίς το htmlentites .... ENT_QUOTES και πάλι τα ίδια! Το θέμα είναι δικό μου ή του 000webhost;
nucleus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δεν δοκιμάζεις μια να βάλεις αυτό <meta charset="utf-8"> στο head της σελίδας ή το έχεις ήδη βάλει? Επίσης τα δεδομένα αποθηκεύονται κάπου πχ Mysql βάση? Αν ναι έλεγξε την βάση του webhost με την δικιά σου αν έχουν ίδιο enconding.
rafinos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Το meta tag το έχω. Τα δεδομένα στη μορφή που δείχνω παραπάνω έχουν σταλεί από μια φόρμα... αλλά ακόμα και το όνομα που φαίνεται κανονικά όταν τα περνάω σε xml (εκεί τα αποθηκεύω) γίνεται και αυτό "ιερογλυφικά"
nucleus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Το enconding του xml είναι utf-8? To enconding των php αρχείων είναι επίσης utf-8? To default enconding στο php.ini είναι επίσης utf-8? Μπορείς να το δεις απο την phpinfo() Υπάρχει και αυτή η εντολή http://php.net/manual/en/function.ini-set.phpαν δεν έχεις πρόσβαση στο php.ini
rafinos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Από ότι κατάλαβα είναι ISO-8859-1 Δεν έχω πρόσβαση στο php.ini οπότε πως ακριβώς το αλλάζω; Με την ini_set όπως μου είπες αλλά πως ακριβώς πρέπει να το γράψω
nucleus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Γράφεις αυτό πάνω στο php script σου ini_set('default_charset','utf-8'); πχ <?php ini_set('default_charset','utf-8'); phpinfo() ?> To παραπάνω θα αλλάξει την τιμή μόνο για την συγκεκριμένη σελίδα (κοινώς θα πρέπει να το βάλεις σε όλες).Επίσης υπάρχει και ο τρόπος του .htaccess το αναφέρει στην σελίδα του manual για την ini_set.
rafinos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Βασικά σε ποιο σημείο ακριβώς της phpinfo() λέει το enconding;
nucleus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Στο Configuration search για default_charset
rafinos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 default_charset: no value Με αυτό τι παίρνουμε (εκτός από τον γνωστό π***ο); *Ούτε με την ini_set έγινε κάτι... τα ίδια με πριν
kostenko Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Αν τραβάς δεδομένα από mySql με php δοκίμασε πριν το query να βάλεις mysql_query("set names 'utf8'");
rafinos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μάλλον δε διάβασες τι είπαμε παραπάνω... αυτό που έδειξα στην εικόνα στέλνετε από μια φόρμα php σε μια άλλη... Αν ήταν πρόβλημα μόνο τα αρχεία xml στα οποία αποθηκεύω δεδομένα θα το καταλάβαινα ότι έχει θέμα με τα ελληνικά... Το θέμα είναι ότι η ίδια φόρμα στέλνει το ένα πεδίο κανονικά (Ραφαήλ) και τα άλλα όπως να ναι... μήπως φταίει ότι εκτός του πεδίου ονόματος τα υπόλοιπα πεδία της φόρμας δημιουργούνται δυναμικά με Javascript;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα