TSMGeorge Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλημέρα γατάκια, θα ήθελα να ρωτήσω για την Αθήνα και τις ΚΑΔ (κάρτες απεριορίστων διαδρομών). Υπάρχει κάποια κάρτα που να συμπεριλαμβάνει όλα τα ΜΜΜ; (τραίνο, μετρό, αστικά) Είδα εδώ και λέει μειωμένο 15Ε ( είμαι φοιτητής, θεωρείται μειωμένο; ) Βασικά, θέλω να κάνω την πρακτική μου Αθήνα και παράλληλα να κάνω και ζωή. Οπότε θα χρειαστώ μια κάρτα για να κάνω βόλτες (να μάθω όλη την Αθήνα). Έστω ότι η εταιρεία είναι λίγο πιο πάνω από το Μαρούσι(προς Αγ. Σ), Αν νοικιάσω μέσα Αθήνα για ζωή, θα πρέπει κάθε πρωί να παίρνω Μετρο-Τραίνο Αν νοικιάσω κοντά στη δουλειά, θα πρέπει να παίρνω Τραίνο - Μετρό για τις βόλτες μου. Προτιμώ το 1ο. Οπότε, τι με συμφέρει;;;(συνάρτηση μεγιστοποίησης: ζωή/βόλτες). Υπάρχει κάποια κάρτα που καλύπτει όλα τα ΜΜΜ; Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2014 από TSMGeorge
paylidis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Η μειωμένη κάρτα των 15 ευρώ/μήνα που αναφέρεις (ή 30 ολόκληρη) καλύπτει όλα τα μέσα. Για το θέμα που θέτεις μπορώ να σου πω οτι ειναι δικοπο μαχαίρι για καποιον που θα δουλευε μονιμα, για σένα μαλλον το "κεντρο" ειναι μονοδρομος. Δες για καποιο σπίτι κοντα στη Βασ. σοφίας/κηφισίας ωστε να εχεις άμεσα προσβαση στα λεωφορεία που πανε προς μαρούσι/κηφισιά. Καλες και σχετικά φθηνές περιοχές ειναι το παγκράτι (χαμηλά) και οι αμπελόκηποι (προς κηφισίας)
Afroditi29 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μπορείς να μείνεις Άνω Πατήσια, Περισσό που έχουν στάση ηλεκτρικού και θα σου είναι πολύ εύκολο να παίρνεις τρένο και για να πας στη δουλειά και για κέντρο! Δηλαδή για να πας Μαρούσι θα σου παίρνει περίπου 20' και για κέντρο 15-20! Μεγάλο συν είναι ότι περνάει και νυχτερινό λεωφορείοπου έρχεται από κέντρο, οπότε ότι και ώρα και να θες να γυρίσεις δεν θα έχεις πρόβλημα! Και από τιμές θεωρώω ότι είναι από τις οικονομικές περιοχές της Αθήνας.
australis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Αμπελόκηποι και Παγκρατι θα βλαστημάει κάθε πρωι να ανεβαινει με λεωφορεία στο Μαρουσι ή να κανει το ... γυρο της Αθηνας με το μετρο για να παρει ηλεκτρικο. Εγω θα ελεγα να πιασει σπιτι κοντα στη δουλεια. Οπου στο κάτω-κάτω θα πηγαινει καθημερινα και υποχρεωτικά Στο κάτω-κάτω μια χαρα στεκια υπάρχουν και σε Μαρούσι , Ηρακλειο κλπ και σε 20-25 λεπτα εισαι Αθηνα κεντρο. Τωρα αν επιλεξεις κεντρο όσο και να κραξουν μερικοι θα προτείνω κοντα στη πλατεια Αττικης> Ξερω ότι είναι υποβαθμισμενη περιοχη , αλλα από ότι καταλαβα δεν εχεις σκοπο να συχναζεις κοντα στο σπιτι. Φτηνα νοικια, και ολες οι συγκοινωνιες στα 2 βηματα. Ακομα και με τα ποδια πας κεντρο σε 20 λεπτα (αν εισαι νεος και σου αρεσει το ... γρηγορο περπατημα) Άλλο πλεονεκτημα , όταν επιστρεφεις τη νυχτα κουρασμένος , από οπου και να ερχεσαι κατηφορα ή ισαδι Και οσα λεν για την κατασταση εκει είναι υπερβολικα... εκτος αν κυκλοφορεις νυχτιάτικα με παρουσιαστικο ματσωμενου (αλλα τοτε παντου θαχεις πρόβλημα)
antonl Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Γενικά είναι μεγάλο συν να μένεις κοντά στη δουλειά σου. Αν η δουλειά σου είναι προς Άγιο Στέφανο, δε θα σου φτάνει μόνο το τρένο, οπότε παίζει να θες και κανα μισαωράκι παραπάνω για διαδρομή/αναμονή λεωφορείου. Αν θες κι άλλη μισή ώρα τρένο, πας σε μια ώρα διαδρομές κάθε πρωί/απόγευμα. Η δουλειά μου είναι Μαρούσι κι έχω ζήσει σε Μαρούσι και κέντρο. Σαφώς προτιμώ το πρώτο (άλλη φάση να ξυπνάς μισή ώρα πριν τη δουλειά κι άλλη μιάμιση και να εξαρτάσαι σε μεγαλύτερο βαθμό από τυχόν απεργίες). Αλλά εγώ δεν ήθελα να γυρίσω την Αθήνα όπως εσύ, οπότε μιλάμε για διαφορετικές καταστάσεις. Συν ότι προτιμούσα τους πιο χαλαρούς ρυθμούς και τις πιο ήρεμες γειτονίες στα βόρεια (με τα αντίστοιχα νοίκια όμως). Θα λεγα αν σκοπεύεις να βολτάρεις σχεδόν σε καθημερινή βάση και οι βραδινές έξοδοι θα ναι σε τακτική βάση, δες προς κέντρο. Αλλιώς, πήγαινε προς τη δουλειά σου.
lefi Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Για της κάρτες που αναφέρεσαι υπάρχει αυτό: http://www.oasa.gr/content.php?id=cards εάν είναι 6μηνη η πρακτική με την εξάμηνη κάρτα θα έχεις την μέγιστη εξοικονόμηση χρημάτων, διαφορετικά είτε τρίμηνη είτε μηνιαία κάνεις τους υπολογισμούς σου και κρίνεις, υποθέτω ότι επειδή πρόκειται για πρακτική αποκλείουμε (κτύπα ξύλο δηλαδή) την περίπτωση απόλυσης ή παραίτησης.
TSMGeorge Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό που θέλω είναι απλά να προλάβω στο 6μηνο να παω σε όλα τα αξιοθέατα της Αθήνας και να τραβήξω καμιά φωτογραφία να θυμάμαι. Δεν θα είμαι κάθε μέρα έξω, είμαι πολύ σπιτόγατος. Απλά θέλω Αθήνα για να πάω στα αξιοθέατα. Φυσικά και βόλτες σε μεγάλα κέντρα (Εμπρικό πχ) δεν με χαλάνε. Σκέφτηκα αυτό με τις απεργίες... Όταν απεργούν στην Αθήνα, δεν γίνονται καθόλου δρομολόγια ή έχει κάθε 2 ώρες πχ.;;;
antonl Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 [...] Σκέφτηκα αυτό με τις απεργίες... Όταν απεργούν στην Αθήνα, δεν γίνονται καθόλου δρομολόγια ή έχει κάθε 2 ώρες πχ.;;; Παίζει. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν κινείται τίποτα, σε άλλες έχει δρομολόγια με συγκεκριμένα μέσα, συγκεκριμένες ώρες. Αλλά τα ~2 τελευταία χρόνια έχει χαλαρώσει το θέμα με τις απεργίες και σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα.
Lucifer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μείνε πάνω στη γραμμή του Χ14. Και μετρό τη μέρα και μετακίνηση τη νύχτα. Τώρα ανάμεσα σε κέντρο και Μαρούσι για σπίτι, στα συν του κέντρου τιμή ενοικίου και ευκολότερες έξοδοι, στα πλην ότι το Μαρούσι είναι γαμώ τις περιοχές, έχω φάει τα νιάτα μου εκεί και είναι εντελώς αυτόνομο από άποψη νύχτας/αγοράς. Και έχει και γαμάτη δημοτική συγκοινωνία και είναι και πάνω στην Κηφισίας!
TSMGeorge Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Οι τιμές είναι αρκετά μεγάλες. 350+. έλεος! Κάτι στα 200ε, (Studio έστω) επιπλωμένο παίζει να βρω;;
paylidis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Οι τιμές είναι αρκετά μεγάλες. 350+. έλεος! Κάτι στα 200ε, (Studio έστω) επιπλωμένο παίζει να βρω;; μαρουσι με καμια παναγια σε αυτα τα λεφτα... στο παγκρατι που σου ειπα ισως... 1
TSMGeorge Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 μαρουσι με καμια παναγια σε αυτα τα λεφτα... στο παγκρατι που σου ειπα ισως... Τελικά κοιτάω να βρίσκομαι κοντά στη δουλειά. Οπότε Μαρούσι και πάνω... Βρήκα κάποια πράγματα στα 280-300 ευρώ (πολύ κοντά για εκεί που θέλω), λέτε να μου το αφήσουν 200-220; δεν ξέρω και τι γίνεται στην αγορά όσον αφορά τις ενοικιάσεις σπιτιών.
antonl Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Τίποτα δεν αποκλείεται αλλά το πιο πιθανό είναι να πέσει απ τα 280 στα 250. Γενικά έχουν πέσει τα νοίκια τα τελευταία χρόνια αλλά το Μαρούσι παραμένει ακριβή περιοχή.
TSMGeorge Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Τίποτα δεν αποκλείεται αλλά το πιο πιθανό είναι να πέσει απ τα 280 στα 250. Γενικά έχουν πέσει τα νοίκια τα τελευταία χρόνια αλλά το Μαρούσι παραμένει ακριβή περιοχή. Ναι αλλά εγώ απλά να κάνω την πρακτική μου θέλω. Που να βρω 400ευρώ για νοίκιο;. ... στο κάτω κάτω 40-50ΤΜ θέλω, όχι 100+. Τέσπα. θα δω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα