Grey Warden Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Τα wp τουλάχιστον έχουν 36 μήνες υποστήριξης σε ΟΛΑ τα wp smartphones, ακόμα και σε αυτά των 90€. Αν θες κατευθείαν την αναβάθμιση απλά κατεβάζεις την εφαρμογή preview for developers και ξεμπέρδεψες. Το θέμα είναι τι να τις κάνεις τις αναβαθμίσεις αν σε 36 μήνες ίσως φτάσεις στο επίπεδο που είναι τα υπόλοιπα λειτουργικά σήμερα; Δηλαδή θα έπρεπε να χαίρομαι που τον Αύγουστο η συσκευή μου κατάφερε να μπορεί να διαχωρίζει την ένταση του ήχου της μουσικής από εκείνη των εφαρμογών κτλ; Να χαίρομαι που άλλοι περίμεναν αναβάθμιση λειτουργικού για να μπορούν να έχουν custom πληκτρολόγια που άλλοι χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια χωρίς να χρειάζονται αναβάθμιση; Να χαίρομαι που θα έχω αναβαθμίσεις για 36 μήνες ενώ ακόμα και τώρα έχω μια status bar με... 4 θέσεις που δεν μου επιτρέπει ούτε να βάλω on/off διακόπτη για δεδομένα σε αυτήν; Να χαίρομαι που θα πάρω αναβάθμιση για να μην έχω την ίδια αναφορά παράδοσης όπως είχα και στα Nokia του 2000; Σοβαρά τώρα; Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε τι περιέχουν εν τέλει αυτές οι περίφημες αναβαθμίσεις. 1
Jophiel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Τα wp τουλάχιστον έχουν 36 μήνες υποστήριξης σε ΟΛΑ τα wp smartphones, ακόμα και σε αυτά των 90€. Αν θες κατευθείαν την αναβάθμιση απλά κατεβάζεις την εφαρμογή preview for developers και ξεμπέρδεψες. Δεν διαφωνώ στο ότι δίνει αναβαθμίσεις, αλλά στο ότι τα παλαιότερα μοντέλα της αργούν λίγο παραπάνω να τις πάρουν. Λογικό, αφού θέλουν να προωθήσουν αρχικά τα καινούρια μοντέλα, που την έχουν από το εργοστάσιο. Δεν την κατηγορώ, απλά παραθέτω τα γεγονότα. Χρησιμοποίησα το παράδειγμα για να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει τέλεια εταιρεία.
Qman Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δεν έκανα καμία σύγκριση Apple - MS. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι όλες οι εταιρείες έχουν τα δικά τους προβλήματα. Την MS την ανέφερα ως παράδειγμα αρχικά. Βασικά δε λέει τίποτα. Η μία σε κάθε αναβάθμιση λύνει προβλήματα (MS) και η άλλη λύνει κάποια και δημιουργεί άλλα καινούρια, ενώ αφήνει κάποια άλλα άλυτα. Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Ίσως, αλλά όχι σκοπιμα. Θα φανεί από τα επόμενα posts σου... Άρα παραδέχτηκες ότι τρολάρεις και.... continue Κλασσικό θύμα του marketing. Το (συνθετικό) γυαλί και το αλουμίνιο premium; Μαλιστα. Μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσεις στο μυαλό σου την έννοια. πχ αυτά ΕΙΝΑΙ premium : http://www.vertu.com/gr/en/the-gift-of-vertu/ Τα "τενεκεδένια" iphones ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ως premium... Μεγάλη διαφορά!.. Έχεις δει κάποιο κόσμημα αξίας να έχει αλουμίνιο ή (συνθετικό) γυαλί. Ακόμα η ιδέα να περιέχει αυτά τα υλικά είναι "προσβολή" για ένας σοβαρό χρυσοχόο... Επίσης, υπάρχουν πολυνθρακικά πλαστικά (όπως αυτά που χρησιμοποιούν κάποιες εταιρείες) που είναι ακριβότερα από το αλουμίνιο, αλλά μοιαζουν φτηνότερα στην αφή από αυτό. Το αλουμίνιο κατασκευάζεται βιομηχανικά και έχει διαφορες χρήσεις, τόσο σε κινητά τηλέφωνα, όσο και σε τενεκεδάκια αναψυκτικών. Διαφέρουν τα στάδια κατεργασίας του, ανάλογα με την χρήση, αλλά είναι πάντα αλουμίνιο και δεν θεωρείται πολύτιμο μέταλλο. Δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου καθαρά κινέζικό τηλέφωνο. Τα παραδείγματα που ανέφερες είναι το λιγότερο άκυρα γιατί αν θεωρείς ακριβά τα "ψευτοαλουμίνια" τότε φαντάσου την τιμή τους με τα υλικά που αναφέρεις και φαντάσου και το βάρος τους. Δηλ. θα ήσουν ποιο ικανοποιημένος με το "εγώ" σου τότε; ΟΜΩΣ θα σε φτιάξω ρε τυχεράκια, για δες εδώ και μπορείς να το παραγγείλεις ανετα http://www.ebay.com/itm/Apple-iPhone-6-64GB-24k-Gold-Gold-Co-Limited-Edition-Luxury-iPhone-6-/291310386135 για να μην παραπονιέσαι για τα ψευτοαλουμίνια του iPhone. Με τα χρήματα όμως, που έχω δώσει μέχρι τώρα για κινητά, άνετα αγόραζα όλα τα μοντέλα iphone που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 2 φορές. Ποιός είναι τώρα το καταναλωτικό θύμα; Όταν πηγαίνω στα public με ρωτάνε δεν τους ρωτάω... Και μετά σου λέει τα καλύτερα μυαλά φύγαν για το εξωτερικό... (Trollάρισμα λίγο και γω) Δεν συμπαθώ καμία εταιρεία Μαζί σου και γώ δεν πάω καμιά εταιρεία. δεν θα απολογηθώ για τα προβλήματα του Lollipop. Όμως κατηγορείς την apple γι' αυτό. Τώρα θα μου πείς γιατί κάνω αντίλογο; απλα κουβέντα να γίνεται Το ότι η Apple αναγνώρισε το πρόβλημα δε μου λέει τίποτα. Ο Steve Jobs είχε αναγνωρίσει ότι υπήρχε προβλημα στο σήμα του iphone 4, αλλά δεν το έλυσε, απλά το φόρτωσε στο χρήστη. Πλέον ΔΕΝ δίνει τη δυνατότητα downgrade : http://www.idownloadblog.com/2014/12/01/apple-stops-signing-ios-8-1/ Μου αρέσει που δικαιολογείς τα προβλήματα της apple, που προσαρμόζει το λειτουργικό σε 10-15 συσκευές και όχι στη Google που το κάνει σε εκατοντάδες. Είναι τυχαίο που τα WP τρέχουν χωρίς lag ακόμα και σε φτηνές συσκευές; Όχι, απλά είναι λίγα τα διαφορετικά hardware και το optimization εύκολο. Το αυτό και για τα Blackberry. Δεν είναι καλό να είμαστε στα πάντα αφοριστικοί. Εάν τα λάθη διορθώνονται, αυτό είναι που κάνει μια εταιρεία σωστή. Κάποιες όμως συσκευές όμως που παραμένουν με gingerbread και ας έχουν τα specs και ας έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα τι λέει; Το πρόβλημα του iPhone 4 δεν ήταν το τέλος του κόσμου και επειδή θα θυμάσαι με μια θήκη διορθωνόταν που φαντάζομαι σαν ιδιοκτήτης και ο ίδιος δεν πιστεύω να έχεις πάρει κινητό και να το έχεις χωρίς θήκη και διαφάνεια. Πάντος εκείνη την εποχή ήταν σκάνδαλο. Δεν δικαιολογώ την apple. Στο ξαναλέω η Google δεν παραμετροποιεί το λογισμικό σε εκατοντάδες, αυτό το κάνουν οι εκάστοτε κατασκευαστές στα μοντέλα τους. Η ίδια παρέχει το λογισμικό της όπως το βλέπεις στα nexus, τα οποία δεν έχουν lag όπως και των WP και Blackberry. Φαντάζομαι το ήξερες αυτό; Είχες ποτέ συσκευή Nexus; εγώ ναι, το 4 και το 5. Γράφω αυτο που θεωρώ ότι ισχύει. Το αν ο καθένας το παίρνει προσωπικά... Τίποτα δεν ισχύει 100% και εξαρτάται ποιον ρωτάς. Σε αυτό που λές έχεις δίκιο όποιος το παίρνει προσωπικα... κακό του κεφαλιού του. Η διαχείρηση των πόρων του hardware γίνεται από το UI ή από το android; Αυτό κρίνω και όχι την κάθε βλακεία που βάζει ο εκάστοτε κατασκευαστής πάνω στο android, αφού έχεις πάντα τη δυνατότητα να κατεβάσεις άλλο UI. Οι αναβαθμίσεις των εταιρειών είναι πράγματι "πληγή" για το android, αλλά δε φταίει το android, αλλά η Google (όπως έγραψα και στο προηγούμενο post). Ας βρει τρόπο να τους υποχρεώνει να κάνουν αναβαθμίσεις. Αν και χωρίς αναβαθμίσεις μια χαρά είναι. Πχ αν κάποιος δεν έχει την 4.4.2 και έχει την 4.2.2 έχει κανένα πρόβλημα; Οι εφαρμογές υποστηρίζουν προηγούμενες γενειές και αναβαθμίζονται κανονικά. Συμφωνώ σε αυτά που λές. Δηλαδή πληρώνει 700€+ για να πάρει κινητό "καρκίνο"; Απλά δε νοιάζεται. Μπροστά στο να κάνει "μούρη", τί πειράζει αν τρώει ακτινιβολία παραπάνω από τα επιτρεπόμενα όρια... Σωστά; Η κάθε εταιρεία ξέρει σε τί κοινό απευθύνεται και φροντίζει να τους ικανοποιεί. Σε κάποιες το κοινό είναι οι αρχάριοι χρήστες, σε άλλους οι techfreaks, σε άλλους οι fashion victims κτλ Ε τί νομίζεις ότι είναι οι "Ναυαρχίδες" είναι κινητά να πουλάς μούρη. Καμιά ουσία, απλά να έχεις ένα κινητό που διαφημίζεται στην tv και υπάρχει στης βιτρίνες (για κάνα 2 μηνό) του κάθε καταστήματος ώστε περνώντας απο έξω να λες σαν χάνος "Αυτό έχω" Πάντος ο "καρκίνος" μπορεί να αποφευχθεί με ένα bluetooth ακουστικό ξέρεις, just saying!
Just4fuN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Τι λειτουργικό διαμάντι είναι αυτό! Η ίδια η εταιρεία που το διανέμει δεν το δίνει ούτε στις δικές τις συσκευές άμεσα. Δεν είμαι apple fan boy αλλα ρε παιδί μου ότι κάνει το κάνει σωστά και με σεβασμό στον καταναλωτή που ναι μεν του τα παίρνει χοντρά (σχετικό είναι αυτό γιατί αντίστοιχες τιμές παίζει σε android συσκευές βλ. note 4 ένα απλό παράδειγμα) αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις. Αμα διαβαζες τα αντιστοιχα προβληματα που εχουν σε καθε update τα iPhone δεν θα τα λεγες αυτα. Δεν μιλαω καν για τα 10αδες bugs και λοιπα προβληματα, που αντε πες ειναι λογικα σε καινουργια εκδοση, αλλα και εκει η διαθεσιμοτητα δεν ειναι δα και παραδειγμα προς μιμηση. Πιο πολυ προς αποφυγη θα το λεγα
Qman Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Αμα διαβαζες τα αντιστοιχα προβληματα που εχουν σε καθε update τα iPhone δεν θα τα λεγες αυτα. Δεν μιλαω καν για τα 10αδες bugs και λοιπα προβληματα, που αντε πες ειναι λογικα σε καινουργια εκδοση, αλλα και εκει η διαθεσιμοτητα δεν ειναι δα και παραδειγμα προς μιμηση. Πιο πολυ προς αποφυγη θα το λεγα Σαν χρήστης iPhone πραγματικά δεν αντιμετώπισα περισσότερα προβλήματα σε σχέση με το android. Όλα έχουν τα δικά τους, αλλά όπως είπα και ποιο πάνω, αυτό που κάνει μια εταιρεία να είναι σωστή είναι να τα αναγνωρίζει και το κηριότερο να προσπαθεί να τα διορθώσει (αν τα διορθώσει) Πάντος το θέμα δεν είναι για τα λογισμικά, έχουμε ξεφύγει λίγο. Αυτό που λέω είναι ότι είναι απαράδεκτη η Google (γιατί το topic είναι για την Google) να μην δίνει τα updates της άμεσα στα Nexus κινητά της μόνο και μόνο για να βγάλει κάνα φράγκο απο τις εταιρείς κινητής που δεσμεύουν την όλη διαδικασία ώστε να φορτώσουν με δικά τους bloatware.
Just4fuN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Σαν χρήστης iPhone πραγματικά δεν αντιμετώπισα περισσότερα προβλήματα σε σχέση με το android. Όλα έχουν τα δικά τους, αλλά όπως είπα και ποιο πάνω, αυτό που κάνει μια εταιρεία να είναι σωστή είναι να τα αναγνωρίζει και το κηριότερο να προσπαθεί να τα διορθώσει (αν τα διορθώσει) Πάντος το θέμα δεν είναι για τα λογισμικά, έχουμε ξεφύγει λίγο. Αυτό που λέω είναι ότι είναι απαράδεκτη η Google (γιατί το topic είναι για το Google) να μην δίνει τα updates της άμεσα στα Nexus κινητά της μόνο και μόνο για να βγάλει κάνα φράγκο απο τις εταιρείς κινητής που δεσμεύουν την όλη διαδικασία ώστε να φορτώσουν με δικά τους bloatware. Σορρυ αλλα στην αρχη την συγκρινεις με την Apple, και τωρα το πας τουμπα. Τα ιδια και χειροτερα ειναι τα πραματα στην Αpple, οποτε ασχετος αν κανει καλα η κακα η google, μην πετας στο θεμα την Αpple σε παραδειγμα προς μιμηση, γιατι μαλλον σαν παραδειγμα προς αποφυγη ειναι. Εκτος αν θες στο επομενο update που θα παρει το nexus σου, αντι να παρεις ολα τα σημαντικα features, να αλλαξει μονο η αριθμιση την ωρα που bootari το κινητο σου για να λες οτι εχεις το καινουργιο. Εφοσον λοιπον κανεις την συγκριση, λαβε υποψιν καποια πολυ βασικα πραματα. 1) Απο ΟΛΑ τα updates που δινει η apple στα προηγουμενα κινητα της (ξερεις, αυτα που υποστηριζονται για χροοονια οπως λετε) λειπουν ΠΑΝΤΑ τα σημαντικοτερα features. Πιο πολυ σαν facelift ειναι παρα σαν update. Τελευταια φορα που κοιταξα, η google δεν κανει το ιδιο, αλλα ανταυτου παρεχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ υποστηριξη και updates 2) OΛΑ ανεξαιρετως τα updates της apple προκαλουν προβληματα, ειτε σε περιορισμενη ειτε σε εκτεταμενη κλιμακα. Θα μου πεις, και στην google δεν ισχυει αυτο? Ναι, ΑΛΛΑ, σε σαφως μικροτερο ποσοστο, και σαφως την google δεν την εκθειαζουμε για την υποστηριξη της, ενω ανταυτου εκθειαζουμε την πετσοκομενη και προβληματικη υποστηριξη των iPhone. 3) Τα περισσοτερα νεα features που δινει η apple υπαρχουν στο android απο το 2010. Το οτι το iOS απεκτησε το 2014 features που το android ειχε το 2010 πως κανει την Apple καλη σε υποστηριξη? Και ποσης σημασιας ειναι το εν λογω update αν το μονο που καταφερνεις ειναι να κανεις catch up με τα features του android? Αν ενα αυτοκινητο παρει update και πλεον τρεχει με 200, θετικο θα το πω, αλλα δεν θα πω οτι εχει καλυτερη υποστηριξη απο το αυτοκινητο που ετρεχε με 200 εδω και μια δεκαετια απλα και μονο επειδη το 2ο δεν πηρε update. Τρανο παραδειγμα. iPhone 4s vs S3. Πανηγυρια βλεπω που πηρε update το iPhone 4s και εχει...custom keyboards. Θαψιμο στο S3 γιατι εχει σταματησει η υποστηριξη του αλλα....ειχε custom keyboard απο παντα. Δεν λεω οτι καλος δεν περνει update το s3, αλλα να βαζουμε στη συγκριση την Apple με την ΑΚΟΜΑ πιο χαλια υποστηριξη για να χτισουμε επιχειρημα δεν στεκει. 1
Jophiel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. ...Και όχι για να παραμένουν... Άρα παραδέχτηκες ότι τρολάρεις και.... continue Ναι, αλλά όχι σκόπιμα. Το αν θα θεωρηθεί αληθές (άρα όχι τρολάρισμα) εξαρτάται από σένα. Αν θα με επιβεβαιώσεις ή όχι. Περισσότερο θα έλεγα ότι είναι υπόθεση και όχι τρολάρισμα. α παραδείγματα που ανέφερες είναι το λιγότερο άκυρα γιατί αν θεωρείς ακριβά τα "ψευτοαλουμίνια" τότε φαντάσου την τιμή τους με τα υλικά που αναφέρεις, δηλ. θα ήσουν ποιο ικανοποιημένος με το "εγώ" σου τότε; ΟΜΩΣ θα σε φτιάξω ρε τυχεράκια, για δες εδώ http://goldstriker.c...hone-5-gold.jpgμπορείς να το παραγγείλεις ανετα http://www.ebay.com/...6-/291310386135 και μετά μην παραπονιέσαι γιατί εδώ πληρώνεις ότι αγοράζεις αλλά για φαντάσου είναι το iPhone! Αυτό που γράφεις είναι η επιχειρηματολογία σου στο να μου αποδείξεις ότι το αλουμίνιο είναι premium ή στο ότι η τενεκεδένια έκδοση του iphone είναι premium;!!! Κάτι άλλο : η limited edition με 24Κ χρυσό μόνο 200€ λιγότερο από την τενεκεδένια; Μάλιστα... Προσωπικά δεν προσπαθώ να ικανοποιήσω το "εγώ" μου με την αγορά κινητού τηλεφώνου. Πολλοί όμως το κάνουν και γι αυτούς υπάρχει η Apple. Παρεπιπτόντως, η Vertu κατασκευάζει κινητά ΠΟΛΥ πριν την Apple... Και μετά σου λέει τα καλύτερα μυαλά φύγαν για το εξωτερικό... και που ξέρεις ότι μένω μονιμα Ελλάδα; Μαζί σου και γώ δεν πάω καμιά εταιρεία. Sure... Όμως κατηγορείς την apple γι' αυτό. Τώρα θα μου πείς γιατί κάνω αντίλογο; απλα κουβέντα να γίνεται Οπώς κατηγόρησα και την Google και την MS για άλλα θέματα. Σε αντίθεση με άλλους που υπεραμύνονται μιας εταιρείας και κατηγορούν όλους τους άλλους... Δεν είναι καλό να είμαστε στα πάντα αοφριστικοί. Κάποια λάθη διορθώνονται αυτό είναι που κάνει μια εταιρεία σωστή. Κάποιες όμως συσκευές όμως που παραμένουν με jingerbread και ας έχουν τα specs και ας έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα τι λέει; Όπως; Τα λάθη πρέπει να δορθώνονται έγκαιρα και όχι να δημιουργούν άλλα. Παρόλα αυτά ο λόγος που ανέφερα τις κακές αναβαθμίσεις της Apple ήταν για να τονίσω ότι όταν οι συσκευές είναι πολλές το optimization είναι δύσκολο και η Apple δεν είναι πλεον trouble-free εταιρεία( σε επίπεδο software), όπως διαφημίζεται από πολλούς. Το πρόβλημα του iPhone 4 δεν ήταν το τέλος του κόσμου και επειδή θα θυμάσαι με μια θήκη διορθωνόταν που φαντάζομαι σαν ιδιοκτήτης και ο ίδιος δεν πιστεύω να έχεις πάρει κινητό και να το έχεις χωρίς θήκη και διαφάνεια. Πάντος εκείνη την εποχή ήταν σκάνδαλο. Όχι, δε διορθώνονταν, καλύπτονταν. Ποτέ δεν αγοράζω θήκες για τα κινητά. Τα προσέχω. Αν έπαιρνα iphone σίγουρα δεν θα αγόραζα θήκη προκειμένου να "απολαύσω" την ¨πολυτέλεια" της κατασκευής τους. Δεν δικαιολογώ την apple. Όχι, τόση ώρα της ασκείς σκληρή, αντικειμενική κριτικη... Στο ξαναλέω η Google δεν παραμετροποιεί το λογισμικό σε εκατοντάδες, αυτό το κάνουν οι εκάστοτε κατασκευαστές στα μοντέλα τους. Η ίδια παρέχει το λογισμικό της όπως το βλέπεις στα nexus τα οποία δεν έχουν lag όπως και των WP και Blackberry. Φαντάζομαι το ήξερες αυτό; Είχες ποτέ συσκευή Nexus; εγώ ναι και το 4 και το 5. Ξέρω τί λες. Αλλά μπερδεύεις τους drivers και το UI με την παραμετροποίηση. Τους drivers για τα SOC τους παρέχουν οι κατασκευαστές τους και όχι πχ η Sony, αλλά mediatek κτλ. Η Google παρέχει το λογισμικό και οι κατασκευαστές το UI. Είχα, το πρώτο Nexus, της Samsung, όπως και Wp και Blackberry κινητά. Έχω χειριστεί και Nexus 4 και 5. Τίποτα δεν ισχύει 100% και εξαρτάται ποιον ρωτάς.Σε αυτό που λές έχεις δίκιο όποιος το παίρνει προσωπικα... κακό του κεφαλιού του. Ακριβώς. Η αλήθεια είναι υποκειμενική, η πραγματικότητα είναι αντικειμενική. Πολλές φορές η αλήθεια είναι μέρος της πραγματικότητας κσι εξαρτάται από τις γνώσεις, τα βιώματα, της ευφυία και την ψυχολογική κατάσταση του παρτηρητή (μεταξύ άλλων). Στην τεχνολογία τα πράγματα είναι ποιο συγκεκριμένα. Αν έχεις ανοικτό μυαλό και ενημερώνεσαι η αλήθεια μπορεί να ταυτίζεται με την πραγματικότητα. Μην το θέτεις, λοιπόν, τόσο αφηρημένα... Ποιός είναι τώρα το καταναλωτικό θύμα; Αν εννοείς ποιος είναι το καταναλωτικό θύμα τωρα : σίγουρα όχι εγώ. Υπήρξα όμως στο παρελθόν και δεν ντρέπομαι να το γράψω. Αλίμονο σε αυτούς που παραμένουν... Παρόλα αυτά δεν αγόρασα ποτέ κινητό για να είμαι στη μόδα, τα αγόραζα σαν gadgetάκιας. Μου άρεσε το να έχουν πολλές λειτουργίες και όχι το αν θα με κοιτάνε στην καφετέρια. Ε τί νομίζεις ότι είναι οι "Ναυαρχίδες" είναι κινητά να πουλάς μούρη. Καμιά ουσία, απλά να έχεις ένα κινητό που διαφημίζεται στην tv και υπάρχει στης βιτρίνες (για κάνα 2 μηνό) του κάθε καταστήματος ώστε περνώντας απο έξω να λες σαν χάνος "Αυτό έχω" Συμφωνώ, οι περισσότεροι με αυτή τη φιλοσοφία αγοράζουν. Πάντος επειδή θέλω λίγο να σε τρολάρω και γω (το έκανα και ποιο πάνω βέβαια) ο "καρκίνος" μπορεί να αποφευχθεί με ένα bluetooth ακουστικό ξέρεις, just saying! Για την ακρίβεια όχι. Κάτω από κάποιες συνθήκες με bluetooth είναι χειρότερα. Επίσης πολύ λίγοι άνθρωποι το χρησιμοποιουν συστηματικά έτσι κι αλλιώς. Συνήθως είναι η δικαιολογία που λέμε στον εαυτό μας για να δικαιολογίσουμε την αγορά ενός κινητού με υψηλό SAR. Για να κερδίζει από τη χρήση του θα πρέπει το κινητό να μην το κουβαλάς πάνω σου. Πχ όταν μιλάς με bluetooth στο δρόμο το κινητό σου εκπέμπει το κανονικό Sar + αυτό του bluetooth. Στην περίπτωση που έχεις ανοικτό και το wifi πρέπει να προσθέσεις και τη δική του ακτινοβολία.
Just4fuN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Tωρα συζητατε για το αν το αλουμινιο ειναι premium? Jesus God, ολα τα κοινα μεταλα ειναι ευτελη και φτηνα υλικα , το αλουμινιο ειναι το φτηνοτερο απο τα μεταλα, 1+1 = 2, αρα το αλουμινιο ειναι η ferrari των φτωχων (fiati!!). Και ναι, ειναι φτηνοτερο απο το πλαστικο. Γενικα σε ΤΙΠΟΤΑ δεν θεωρειται premium περα απο τα κινητα, και αυτο γιατι ξεκινησε την πλυση εγκεφαλου η Apple (το λεγομενο reality distortion field).To να αποκαλουμε το αλουμινιο λοιπον premium ειναι σα να αποκαλουμε την μπυρα Fix premium ποτο. Ε οσο και να θελουμε, δεν ειναι 2
Jophiel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Tωρα συζητατε για το αν το αλουμινιο ειναι premium? Jesus God, ολα τα κοινα μεταλα ειναι ευτελη και φτηνα υλικα , το αλουμινιο ειναι το φτηνοτερο απο τα μεταλα, 1+1 = 2, αρα το αλουμινιο ειναι η ferrari των φτωχων (fiati!!). Και ναι, ειναι φτηνοτερο απο το πλαστικο. Γενικα σε ΤΙΠΟΤΑ δεν θεωρειται premium περα απο τα κινητα, και αυτο γιατι ξεκινησε την πλυση εγκεφαλου η Apple (το λεγομενο reality distortion field).To να αποκαλουμε το αλουμινιο λοιπον premium ειναι σα να αποκαλουμε την μπυρα Fix premium ποτο. Ε οσο και να θελουμε, δεν ειναι Αποκλείεται! Αυτό το λες γιατί ζηλεύεις που δεν μπορείς να αγοράσεις iphone!
qsis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Το αλουμίνιο στα κινητά ξεκίνησε να θεωρειται premium από τις εποχές του πανάκριβου 8850 και γενικά μπορεί να μπει σαν premium λεπτομέρεια σε διάφορα πράγματα, δεν είναι κακό σαν υλικό Κακό είναι όταν παραείναι ευαίσθητο
Jophiel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Κοστίζει, περίπου, 2€ το κιλό. Δηλαδή, περίπου, 0,15-0.20€/κινητό... Πραγματική πολυτέλεια!... To polycarbon (πολυανθρακικό) πλαστικό κοστίζει περίπου 2,6 - 2,8€ το κιλό. Το "γυαλί" που χρησημοποιείται στο iphone (και σε όλα σχεδόν τα κινητά πλέον) είναι το gorilla glass και κοστίζει περίπου 3€/οθόνη. Τρομερή πολυτέλεια κι αυτό... H Apple είχε σκεφτει να χρησιμοποιήσει με επίστρωση ζαφειριού στο iphone 6, αλλά έκανε περίπου 30€/οθόνη και της φάνηκε, μάλλον, ακριβό για το "premium" κινητό της... http://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/03/21/could-sapphire-replace-gorilla-glass-in-smartphones/
Just4fuN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Κακό είναι όταν παραείναι ευαίσθητο Mα κανεις δεν λεει οτι ειναι κακο. Εγω αναγνωριζω οτι συνηθως προσφερει καλυτερη αισθηση στο χερι απο ενα πλαστικο, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι premium ομως. Σημαινει απλα οτι...προσφερει καλυτερη αισθηση στο χερι Aλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι ολες οι συσκευες που εχουν περιορισμενο τσεπατο κοινο ΔΕΝ ειναι απο αλουμινιο, αλλα απο πραγματικα premium υλικα. Το iPhone ειναι το premium του φτωχου
qsis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 καλά επίσης δεν είναι και κάνα κατόρθωμα να έχεις κινητό από γυαλί και αλουμίνιο, ούτε χρειάζεται να είναι φοβερά ακριβό όπως συμβαίνει με την apple εγώ αυτή τη στιγμή έχω κινητό με γυαλί και αλουμίνιο, αλλά εντάξει δεν κάνω σα τρελός σίγουρα το προτιμώ σαν κατασκευή από το samsung που είχα ή ακόμα και το g2 της αδερφής μου που είναι πολύ καλό κινητό, αλλά δε μπορώ να παραβλέψω και τα αρνητικά του όπως το βάρος και όγκο επίσης δεν είναι μόνο τα υλικά που με ενδιαφέρουν, με ενδιαφέρει η γενικότερη στιβαρότητά του καθώς και το γεγονός ότι είναι αδιάβροχο, οπότε το βλέπω σαν σύνολο δεν κάθομαι να επιμείνω μόνο στη χρήση των υλικών, αλλά και τι τελικά κάνουν αυτά τα υλικά σε "καλές" σαβούρες για παράδειγμα έχει αντέξει , προχθές μου το γέμισα μουτζούρες και λάσπες επειδή άλλαζα λάστιχο και το είχα σα φακό μπόρεσα να το πλύνω με ζεστό νερό και σαπουνάκι δε θα με ένοιαζε τόσο αν ήταν πλαστικό και πάλι μπορούσε να τα κάνει αυτά, ούτε σημαίνει ότι τα κάνει αυτά επειδή είναι από γυαλί και αλουμίνιο
Qman Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Κοστίζει, περίπου, 2€ το κιλό. Δηλαδή, περίπου, 0,15-0.20€/κινητό... Πραγματική πολυτέλεια!... To polycarbon (πολυανθρακικό) πλαστικό κοστίζει περίπου 2,6 - 2,8€ το κιλό. Το "γυαλί" που χρησημοποιείται στο iphone (και σε όλα σχεδόν τα κινητά πλέον) είναι το gorilla glass και κοστίζει περίπου 3€/οθόνη. Τρομερή πολυτέλεια κι αυτό... H Apple είχε σκεφτει να χρησιμοποιήσει με επίστρωση ζαφειριού στο iphone 6, αλλά έκανε περίπου 30€/οθόνη και της φάνηκε, μάλλον, ακριβό για το "premium" κινητό της... http://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/03/21/could-sapphire-replace-gorilla-glass-in-smartphones/ Η έκφραση η σωστή πάντος είναι "Του δίνει μια αίσθηση premium" σε σχέση με το πλαστικό. Κανείς δεν συγκρίνει τα υλικά στα τηλέφωνα με πολύτιμα μέταλα. Σε βλέπω να κατακρίνεις τιμιλογιακά την Apple αλλά δεν λές τίποτα για την Samsung και τα υλικά της. Δηλ. το Note 4 αξίζει τα 800 ευρώ σε υλικά; ή τα υπόλοιπα Galaxy S που τόσα χρόνια 700 ευρώ που τα πληρώνουν πραγματικά χρυσάφη; Τέλος απλά να πώ κάτι τελευταίο και εδώ σταματάω. Η τιμή δεν διαμορφώνεται απο το υλικό κατασκευής μόνο. Υπάρχουν πολλοι παράγοντες που την επιρεάζουν, όπως πατέντες που πληρώνονται για την χρήση κάποιας τεχνολογίας, κάποιοι φόροι, κάποια εργατικά, διαφήμιση, η μεταφορά, η διάθεση (στα εκάστοτε stores) σαν πρακτικό κομμάτι. Υπάρχει επίσης και το marketing δηλ. σε μια καταναλωτική κοινωνία (όπου και απευθύνονται αυτά τα gadgets) το φθηνό αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, για να δώσω ένα παράδειγμα τα Nexus που συζητάμε, όταν η τιμή του Nexus 5 όταν πρωτοκυκλοφόρισε ήταν 349 ευρώ και ήθελες να το ανταλλάξεις με ένα κινητό π.χ. το HtcOne m7 ή το iPhone 4s, αν συγκρίνεις τα specs του Nexus 5 με κείνα το Nexus ήταν τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο στα χαρτιά κι όμως κανείς δεν τα αντάλλαζε ή ήθελαν διαφορές παρόλο που τεχνικά έπερνα κάτι ανώτερο. Το ίδιο γίνεται και με κάποια κινέζικα τώρα (αυτά περισσότερο αντιμετωπίζονται ρατσιστικά σαν β διαλογής χεχε ) που σε σχέση τιμής και χαρακτηριστικών είναι 2 και 3 φορές ανώτερα απο κάποια "επώνυμα". Το θέμα είναι ότι όταν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες ο άλλος που ψάχνεται θα τα αγοράσει και θα περιφανεύεται κιόλας άρα ικανοποιεί την ανάγκη που του επιτάσει η "μόδα" και έτσι αισθάνεται ότι "παίρνει αυτό που πληρώνει" @Jophiel Έκανα ένα μικρό Edit στο αρχικό μου post 1
Jophiel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Η έκφραση η σωστή πάντος είναι "Του δίνει μια αίσθηση premium" σε σχέση με το πλαστικό. Κανείς δεν συγκρίνει τα υλικά στα τηλέφωνα με πολύτιμα μέταλα. Φυσικά και δεν το κάνουν. Αν γίνονταν θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι πουλάνε φύκια γα μεταξωτές κορδέλες. Σε βλέπω να κατακρίνεις τιμιλογιακά την Apple αλλά δεν λές τίποτα για την Samsung και τα υλικά της. Δηλ. το Note 4 αξίζει τα 800 ευρώ σε υλικά; ή τα υπόλοιπα Galaxy S που τόσα χρόνια 700 ευρώ που τα πληρώνουν πραγματικά χρυσάφη; Κανένα πρόβλημα : Να πάει να πνιγεί η Samsung, που τόσα χρόνια μας πουλάει πλαστικούρες για χρυσάφι. Νομίζεις ότι είμαι fan της Samsung και έχω προβλημα; Με γυαλί και αλουμίνιο υπάρχει και το Ζ1 mini σε τιμή 260-270€ και όχι 700... Παρόλα αυτά τόσo το Note, όσο και το S5 κοστίζουν περισσότερα στη Samsung απ' ότι το iphone στην Apple (κατά 50€ το S5 σε σχέση με το iphone6, αν θυμάμαι καλά). Τεχνολογικά είναι καλύτερα τα android σε σχέση με τα iphone, αυτός είναι και ο λόγος που τα βάζω με την Apple : μας περνάει για πολύ μ@λ@κες. Πιο πολύ από πολλούς άλλους. Από οικονομικής πλευράς τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα σαν εταιρεία, αφού καταφέρνει καλύτερα από κάθε άλλη να πείθει τον κόσμο να αγοράζει τα, υπερεκτιμημένα, προϊόντα της. Δεν το γράφω ειρωνικά. Τέλος απλά να πώ κάτι τελευταίο και εδώ σταματάω. Η τιμή δεν διαμορφώνεται απο το υλικό κατασκευής μόνο. Υπάρχουν πολλοι παράγοντες που την επιρεάζουν, όπως πατέντες που πληρώνονται για την χρήση κάποιας τεχνολογίας, κάποιοι φόροι, κάποια εργατικά, διαφήμιση, η μεταφορά, η διάθεση (στα εκάστοτε stores) σαν πρακτικό κομμάτι. Αυτό, λογιστικά, ονομάζεται "κοστολόγιση" και συμφωνώ. Αλλά αυτά τα έχουν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές του κλάδου. Κάποιες μάλιστα κατασκευάζουν και δικές τους οθόνες, cpu, κάμερες κτλ. Σε αντίθεση με Apple, που έχει cpu κατασκευής Samsung, οθόνη Lg και κάμερα Sony... Δεν το γράφω ως αφορμή για flame war, αλλά μου αρέσει να διαλύω τους μύθους του (κακώς εννοούμενου) marketing. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι πολλοί αγοραστές iphone με κοιτάνε με τα μάτια διάπλατα όταν τους αναλύω το πόσο "Apple" είναι το iphone τους. http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone Υπάρχει επίσης και το marketing δηλ. σε μια καταναλωτική κοινωνία (όπου και απευθύνονται αυτά τα gadgets) το φθηνό αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, για να δώσω ένα παράδειγμα τα Nexus που συζητάμε, όταν η τιμή του Nexus 5 όταν πρωτοκυκλοφόρισε ήταν 349 ευρώ και ήθελες να το ανταλλάξεις με ένα κινητό π.χ. το HtcOne m7 ή το iPhone 4s, αν συγκρίνεις τα specs του Nexus 5 με κείνα το Nexus ήταν τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο στα χαρτιά κι όμως κανείς δεν τα αντάλλαζε ή ήθελαν διαφορές παρόλο που τεχνικά έπερνα κάτι ανώτερο. Το ίδιο γίνεται και με κάποια κινέζικα τώρα (αυτά περισσότερο αντιμετωπίζονται ρατσιστικά σαν β διαλογής χεχε ) που σε σχέση τιμής και χαρακτηριστικών είναι 2 και 3 φορές ανώτερα απο κάποια "επώνυμα". Έχεις μια λογική. Προσωπικά θα έλεγα ότι πάει ανάποδα : ότι είναι ακριβό αντιμετωπίζεται ως το "ιερό δισκοπότηρο", το "άφταστο", το τέλειο και πολλοί άνθρωποι το αγοράζουν χωρίς να το ψάξουν, είτε γιατί δεν έχουν χρόνο, γνώσεις ή όρεξη. Παρόλα αυτά, ο καπιταλισμός θεωρεί δεδομένο ότι, κάθε φορά, ο καταναλωτής ψάχνεται και διαλέγει αυτό που ικανοποιεί, στο μέγιστο βαθμό, τις ανάγκες του. Είναι το μόνο του όπλο ενάντια σε μονοπώλια και απόπειρες εξαπάτησης του καταναλωτή. Όλοι όμως ξέρουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουμε... Το θέμα είναι ότι όταν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες ο άλλος που ψάχνεται θα τα αγοράσει και θα περιφανεύεται κιόλας άρα ικανοποιεί την ανάγκη που του επιτάσει η "μόδα" και έτσι αισθάνεται ότι "παίρνει αυτό που πληρώνει" Αυτό ονομάζεται "ικανοποίηση της ανάγκης", είναι υποκειμενικό και συχνά συγχέεται με την "χρηστική αξία ενός αγαθού". Επειδή παράγοντες της ικανοποίησης είναι τόσο ο εγωϊσμός, όσο και η άγνοια και το marketing. Είδα το edit. Σεβαστό, απλά για χάρη της συζήτησης, η απάντησή μου ισχύει. Δεν είμαι εκνευρισμένος μαζί σου ή με τον οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί μου. Συζήτηση κάνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα