Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά τη διάρκεια δίκης η οποία διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαθαίνουμε ότι η Apple για το διάστημα μεταξύ 2007 και 2009, είχε προχωρήσει στη διαγραφή τραγουδιών από τα iPod των χρηστών, τα οποία οι χρήστες τους είχαν κατεβάσει από αντίπαλες υπηρεσίες του iTunes.Στη δίκη αυτή, η Apple κατηγορείται ότι παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο, «κλειδώνοντας» τα πρώτα iPod στο οικοσύστημα του iTunes και του κλειδώματος DRM. Όσον αφορά τη διαγραφή των τραγουδιών, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του ενάγοντα, PatrIck Coughlin, αν ένας χρήστης είχε κατεβάσει τραγούδια που δεν προέρχονταν από το ITunes και προσπαθούσε να τα συγχρονίσει μέσω iTunes στη συσκευή του, λάμβανε ένα μήνυμα σφάλματος. Το ασαφές μήνυμα προέτρεπε τον κάτοχο της συσκευής να επαναφέρει το IPod στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, διαγράφοντας τα μουσικά αρχεία που είχε αγοράσει από αντίπαλες υπηρεσίες όπως επίσης και να μη δοκιμάσει να τα αναπαράγει.

Στην υπεράσπιση της η Apple αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ασαφές μήνυμα ήταν σκόπιμο προκειμένου να μη μπερδέψει τους χρήστες με επιπλέον πληροφορίες ενώ όσον αφορά τη διαγραφή αρχείων, αυτή γινόταν «προκειμένου η εταιρεία να προστατέψει τους χρήστες από hackers και κακόβουλο λογισμικό».

Από την πλευρά τους, οι κατήγοροι περιλαμβάνουν στην υπερασπιστική τους γραμμή, emails καθώς και μια βιντεοσκοπημένη κατάθεση του Steve Jobs ως αποδεικτικό στοιχείο για το ότι η Apple σκόπιμα προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPod. Στα email, ο Jobs φέρεται να καταστρώνει σχέδιο προκειμένου να κατηγορήσει την ανταγωνιστική μουσική υπηρεσία της RealNetworks για μεθόδους hacking στην προσπάθεια της να προσφέρει τη δυνατότητα κατεβάσματος τραγουδιών για το iPod.

Η δίκη η οποία διεξάγεται στην Καλιφόρνια, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και στην οποία αναμένεται να καταθέσουν δύο από τα κορυφαία στελέχη της Apple, ο Phill Schiller, υπεύθυνος marketing καθώς και ο Eddy Cue που ηγείται του τμήματος του iTunes.

Link.png Site: Macrumors

Link.png Site: WSJ

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν το έγραφε αυτό στο συμφωνητικό που όλοι πατάμε ΟΚ χωρίς να διαβάσουμε τότε εντάξει αλλά άρον άρον να μη παίζει mp3 που δεν προέρχονται από το iTunes είναι καταδικαστέο!!! 

• Like 2
Δημοσ.

Το ιδιο εκανε/κανει και η Sony που δεν αφηνε να τρεξει αλλο OS στο Playstation.
Αλλα κλαιν,Crypto MP3 με ΑΑ μπαταριουλες και εκανες ανετα την σκοπια σου σαν κυριος...

• Like 12
Δημοσ.

αν το έγραφε αυτό στο συμφωνητικό που όλοι πατάμε ΟΚ χωρίς να διαβάσουμε τότε εντάξει αλλά άρον άρον να μη παίζει mp3 που δεν προέρχονται από το iTunes είναι καταδικαστέο!!! 

Συμφωνητικό ξεσυμφωνητικό, μια εταιρεια δεν μπορει να επεμβαίνει σε κατι που εσυ αγόρασες επειδή δεν της αρεσει, υπάρχουν και νομοι πέρα απο τα συμφωνητικά και τους όρους που κατεβάζουν απο την κεφάλα τους οι ceo

• Like 10
Δημοσ.

Συμφωνητικό ξεσυμφωνητικό, μια εταιρεια δεν μπορει να επεμβαίνει σε κατι που εσυ αγόρασες επειδή δεν της αρεσει, 

Δεν επεμβαίνει σε κάτι, ΦΤΙΑΧΝΕΙ το κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα εγω αγοραζω το κατι και οταν μιλαμε για μηλο αυτο το κατι το πληρωνω χρυσο σε σχεση με αυτο που παιρνω.

Και κανονικα απο την στιγμη που το αγοραζω, αγοραζω και το δικαιωμα να κανω οτι θελω με την συσκευη μου.

Και αν γουσταρω μπορω να βαλλω οτι τραγουδι θελω μεσα και να το κατεβασω απο οπου μου αρεσει.

Και αυτο το itunes ποια εχει καταντησει αηδια.

• Like 2
Δημοσ.

Και κανονικα απο την στιγμη που το αγοραζω, αγοραζω και το δικαιωμα να κανω οτι θελω με την συσκευη μου.

Όχι, αυτό υπάρχει μόνο επειδή το φαντάζεσαι.

Δημοσ.

Ναι αλλα εγω αγοραζω το κατι και οταν μιλαμε για μηλο αυτο το κατι το πληρωνω χρυσο σε σχεση με αυτο που παιρνω.

Και αν γουσταρω μπορω να βαλλω οτι τραγουδι θελω μεσα και να το κατεβασω απο οπου μου αρεσει.

Και αυτο το itunes ποια εχει καταντησει αηδια.

Oταν μιλαμε για το μηλο δεν αγοραζεις κατι που το κανεις οτι θες, αγοραζεις κατι που το κανεις οτι θελει η Apple. Δεν νοιαζεται η Αpple αν στους καταναλωτες της δεν αρεσει αυτο η το αλλο ή τι προτιμανε ή τι λειτουργια χρειαζονται στο κινητο τους, τι νοιαζει τι κανει καλο στη τσεπη της. Να σε βαζει λοιπον με το ζορι να αγοραζεις απτο itunes κανει καλο στη τσεπη της, so there is that. 

Βεβαια εχω γραψει το ιδιο κανα χρονο πριν και πεσαν τα fanboys να με φανε, και τελικα να που εχω δικιο

• Like 13
Δημοσ.

και να το εγραψε τι να λεει μερικες φορες οι οροι που υπαρχουν ειναι παρανομοι και καταχρηστικοί.

BTW αφου κυκλοφωρουν Ελλαδα οι οροι δεν θα επρεπε να ηταν στα ελληνικα ?

• Like 2
Δημοσ.

και να το εγραψε τι να λεει μερικες φορες οι οροι που υπαρχουν ειναι παρανομοι και καταχρηστικοί.

True. Αλλά μέχρι να πας στα δικαστήρια και να τύχει να βγάλουν το σγκεκριμένο άκυρο, ισχύει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...