Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποια αποτελέσματα ανά εβδομάδα για 2 προϊόντα ( Εβδομάδα 1η : προϊόν Α 15% , προϊόν Β 20%) που οφειλονται π.χ. σε καιρικές συνθήκες.

Θέλω πάνω στο γράφημα να εμφανιστεί ένας 2ος οριζόντιος άξονας όπου θα φαίνονται τα σχόλια ανά περίοδο.

Επίσης αν θέλω να εμφανίζονται ξεχωριστά σχόλια για κάθε προϊόν (π.χ. δίπλα σε κάθε τιμή του γραφήματος και για τα 2 προϊόντα) γίνεται;

Ευχαριστώ!

post-39759-0-75241700-1417819667_thumb.jpg

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Θέλω σε έναν πίνακα στο excel, να βρω μια μέγιστη τιμή σε ποιο προϊόν αντιστοιχεί. Δηλαδή, να ψάξει μια στήλη με αριθμούς (έστω την στήλη Β) και μόλις βρει την μέγιστη τιμή, να μου επιστρέψει το όνομα που αντιστοιχεί σε αυτό το προϊόν από την στήλη Α

(έστω ότι την μέγιστη τιμή στην στήλη Β την έχει το κελί Β78, θέλω η συνάρτηση να μου επιστρέψει το περιεχόμενου του κελιού Α78)

Δημοσ.

@YiorgosA

Πρέπει να προσθέσεις μια στήλη Α με αύξοντες αριθμούς προϊόντων (1,2,3,4......) αριστερά από τον πίνακα ώστε η ονομασία του προϊόντος να μεταφερθεί στη στήλη Β και η ποσότητα στη στήλη C και να γράψεις σε ένα κελί τη συνάρτηση:

=INDIRECT("B"&MATCH(MAX(C2:C101);C2:C101;0)+1)

έχοντας στη σειρά 1 επικεφαλίδες

a/a προϊόν ποσότητα

Ο αριθμός 101 όταν υπάρχουν 100 προϊόντα το πολύ (τον μεταβάλλεις ανάλογα).

Δημοσ.

@YiorgosA

Πρέπει να προσθέσεις μια στήλη Α με αύξοντες αριθμούς προϊόντων (1,2,3,4......) αριστερά από τον πίνακα ώστε η ονομασία του προϊόντος να μεταφερθεί στη στήλη Β και η ποσότητα στη στήλη C και να γράψεις σε ένα κελί τη συνάρτηση:

=INDIRECT("B"&MATCH(MAX(C2:C101);C2:C101;0)+1)

έχοντας στη σειρά 1 επικεφαλίδες

a/a προϊόν ποσότητα

Ο αριθμός 101 όταν υπάρχουν 100 προϊόντα το πολύ (τον μεταβάλλεις ανάλογα).

Πολυ καλη η λυση σου!

Παντως νομιζω δεν ειναι αναγκη να προσθετεις την αριστερη στηλη με τους α/α. Αν στη συναρτηση αλλαξεις τα B με A και τα C με B θα βγει το αοτελεσμα που θελει.

Για τον TS - νομιζω στα γραφηματα μπορεις να προσθεσεις text boxes. Κατα καποιο τροπο μπορεις να κανεις αυτο που θες.

Δημοσ.

Πολυ καλη η λυση σου!

Παντως νομιζω δεν ειναι αναγκη να προσθετεις την αριστερη στηλη με τους α/α. Αν στη συναρτηση αλλαξεις τα B με A και τα C με B θα βγει το αοτελεσμα που θελει.

Για τον TS - νομιζω στα γραφηματα μπορεις να προσθεσεις text boxes. Κατα καποιο τροπο μπορεις να κανεις αυτο που θες.

Έχεις δίκιο για τη μη ανάγκη ύπαρξης της στήλης με α/α.

Εκείνο που δεν έλαβα υπόψη είναι η περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός κελιών με την ίδια (μέγιστη) ποσότητα.

Αν θέλει ο Γιώργος υπάρχει λύση και γι' αυτό.

Δημοσ.

Καλημέρα, αν είναι εύκολο πες και σε αυτήν την εκδοχή τον τύπο, ότι μαθαίνεις καλό είναι, μπορεί να χρειαστεί. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Δίχως στήλη α/α:

=INDIRECT("A"&MATCH(MAX(B2:B101);B2:B101;0)+1)

Δίχως στήλη α/α & δίχως επικεφαλίδες:

=INDIRECT("A"&MATCH(MAX(B1:B100);B1:B100;0))

Για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός κελιών με την ίδια (μέγιστη) ποσότητα εκείνο που μπορεί να γίνει είναι να βγαίνει κάποια σχετική ένδειξη κάνοντας διαμόρφωση κελιου υπο όρους.

max.zip

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...