zoranb Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Έχει κανείς μάλλινο πάπλωμα με μαλλί Αυστραλιανού προβάτου Μερινός; Ρωτάω επειδή θέλω να πάρω γιατί σκάω με τα πουπουλένια παπλώματα και τα μάλλινα λένε πως είναι πιό δροσερά... ισχύει; Εάν ξέρει κανείς, παρακαλώ να συνδράμει!
frenzy Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μάλλινο merino πάπλωμα δεν έχω πετύχει κάπου, κουβέρτα ναι,ιδίως σε βρεφικά. Αν ιδρώνεις με το πάπλωμα, είτε πρέπει να ρίξεις την θερμοκρασία του δωματίου, ή να χρησιμοποιείς κάτι πιο ελαφρύ. Τα μάλλινα δεν είναι πιο δροσερά, απλά αναπνέουν καλύτερα και δεν κρατάνε υγρασία όπως το βαμβακερό, με αποτέλεσμα να νιώθεις πιο άνετα.
dollyyy19 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 ;;;;;;;αλλαγη παπλωματος;;;;;και γιατι δεν ριχνεις την θερμοκρασια στο δωματιο;και γιατι δεν σκεπαζεσαι με κατι ελαφρυτερο;πιο ποντιακη λογικη,δεν πιστευω να υπαρχει.... 1
zoranb Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Το θέμα, δε νομίζω πως έχει να κάνει με την εξωτερική θερμοκρασία αλλά με την εσωτερική θερμοκρασία, κάτω από το πάπλωμα κλπ. Γι' αυτό και υπάρχουν πουπουλένια παπλώματα πιό ζεστά και λιγότερα ζεστά κλπ.
frenzy Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Έτυχε κι έβλεπα ένα ντοκυμαντερ για την κακομεταχείριση των χηνών, παπιών κλπ από τις βιομηχανίες παπλωμάτων. Λοιπόν τα χοντρα και βαρια πούπουλα κοστίζουν λιγότερο κι οι κτηνοτρόφοι για να παράγουν περισσότερα ελαφρά πούπουλα (τα down που λέμε, σαν αυτά των νεογνών) μαδάνε τις χήνες ζωντανές και τις αφήνουν να βγάλουν νέα πούπουλα τα οποία ξαναμαδούν επανειλλημένα πρόωρα - ώστε να μην έχουν ωριμάσει πολύ. Τα ελαφρά πούπουλα αναπνέουν καλύτερα ενώ αφήνουν την υγρασία να περάσει - λιγότερος ιδρώτας. 2 συμπεράσματα λοιπόν: 1 Εγώ δεν ξαναγοράζω πάπλωμα με πούπουλα, παρ' όλο που απαγορεύεται αυτή η πρακτική ΟΛΕΣ οι βιομηχανίες αγοράζουν από κτηνοτρόφους που την χρησιμοποιούν. 2 Αν θες καλύτερη ποιότητα, πάρε πάπλωμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε down ή για να είσαι κι εντάξει με την συνείδησή σου δοκίμασε κουβέρτες merino ή microfiber, στα μωρουδιακά είναι τοπ αυτά κι αν κάνει για μωρά κάνει για όλους. Να έχεις υπ' όψιν όμως πως η θερμοκρασία στο πάπλωμα εξαρτάται από την θερμοκρασία του σώματος κι από αυτήν του δωματίου. Αν αναπνεει καλύτερα το υλικό απλά θα κάνει καλύτερη διαχείριση ανάμεσα στις 2 θερμοκρασίες, αλλά μπορεί και να μην δεις διαφορά. Ρίξε 1-2 βαθμούς στο δωμάτιο κι είμαι σίγουρος θα δεις διαφορά. Εγώ πάντα ξυπνούσα ιδρωμένος κι είμαι κρυουλιάρης. Πλέον αφήνω το υπνοδωμάτιο στους 17 βαθμούς, παγώνουν τα σεντόνια αλλά ξυπνάω ζεστός χωρίς να ιδρώνω. Μόνο στο σεξ αναγκάζεσαι να κάνεις περισσότερα προκαταρκτικά αλλά δεν παραπονιέται κανείς. 4
GreyHorse Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Το θέμα, δε νομίζω πως έχει να κάνει με την εξωτερική θερμοκρασία αλλά με την εσωτερική θερμοκρασία, κάτω από το πάπλωμα κλπ. Γι' αυτό και υπάρχουν πουπουλένια παπλώματα πιό ζεστά και λιγότερα ζεστά κλπ. Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος υγείας (εμμηνόπαυση, νευρολογικοί λόγοι, καρκίνος, υπογλυκαιμία κτλ) τότε να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία του δωματίου όπως σου είπαν. Δεν έχει σημασία τι νομίζεις, σημασία έχει τι συμβαίνει πραγματικά.
zoranb Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 ...δοκίμασε κουβέρτες merino ή microfiber, στα μωρουδιακά είναι τοπ αυτά κι αν κάνει για μωρά κάνει για όλους. Πωλητής παπλωμάτων ορκιζότανε πως τα microfiber απαγορεύονται για παιδικά γιατί μπορεί να τους προκαλέσουν αλεργία κλπ. και σκεφτόμουν το παραπάνω που έγραφες!
frenzy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Πωλητής παπλωμάτων ορκιζότανε πως τα microfiber απαγορεύονται για παιδικά γιατί μπορεί να τους προκαλέσουν αλεργία κλπ. και σκεφτόμουν το παραπάνω που έγραφες! Μπορεί έχει δίκιο και να κάνω λάθος. Ίσως και να ήταν micro-fleece και να μη θυμάμαι. Ούτε την μαρκα δεν θυμάμαι γαμωτο να το έψαχνα, κάτι Σουηδικά κουβερτάκια ήταν.
zoranb Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Ωχ φίλε εάν έχεις άδικο τη μάμισα γιατί βασίστηκα στα λόγια σου (και δεν στη λέω ούτε ζητάω ευθύνες, η ευθύνη είναι όλη δική μου εννοείται) και πήρα ένα πάπλωμα φούλ micro fiber τόσο σε γέμισμα όσο και σε ύφασμα εξωτερικά! Γκόντ χέλπ μι νάου!
frenzy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 ΛΟΛ γιατί μωρό είσαι; Αυτό για τα Microfiber το λένε περισσότερο για τις οικολογικές πάνες που εκεί όντως είναι σημαντικό. Όχι για αλλεργίες όμως, απλά απορροφάνε τόσο καλά την υγρασία που ξηραίνουν το δέρμα του μωρού στην ευαίσθητη περιοχή και κοκκινίζει. Εγώ πάλι είχα βάλει στο γιο μου για λίγο καιρό και δεν είχα πρόβλημα. Τώρα για το δικό σου πάπλωμα μην ανησυχείς. 1
zoranb Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 ΛΟΛ γιατί μωρό είσαι; Φίλε όλοι οι άντρες είμαστε μωρά, ρώτα τις γυναίκες να δείς τι θα σου πούνε! Αααα επίσης θα πούν πως εκτός από μωρά, είμαστε και γουρούνια! 1
mourmoura Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 τα microfiber πωλούνται ως σχεδιασμένα για ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες και δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν πουπουλένια, τα οποία ελιναι μεν ζεστά αλλά αν τα πούπουλα δεν έχουν αποστειρωθεί, και να μην είχες αλλεργίες είναι πιθανό να βγάλεις. Εγώ μετά από μεγάλη ερευνα κατέληξα να αγοράσω microfiber και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Τι έμαθα με την έρευνα; Τα πουπουλένια προέρχονται από βασανισμό ζωντανών ζώων Τα μάλλινα είναι τα καλύτερα αλλά είναι ακριβά Η microfibra ελληνικά μικροίνα είναι καινούργια τεχνολογία με ίνες συνθετικές πιο λεπτές από μετάξι, είναι φιλική σε άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, ένα πάπλωμα είναι ζεστό και αναπνέει χωρίς να σε κάνει να ιδρώνεις, είναι φτηνά, πλένονται στο πλυντήριο (μεγάλο συν για τους αλλεργικούς), δεν χάνουν το σχήμα τους με τα χρόνια και είναι πανάλαφρα. Προσοχή όμως!! προσέξτε, άλλο hollowfiber και άλλο microfiber!! Επίσης αν θελήσετε να αγοράσετε ψάξτε να έχει γέμιση 300 gsm και πάνω. Αυτό δείχνει την πυκνότητα η οποία το κάνει "χειμωνιάτικο", γιατί ψάχνοντας είδα πως πολλοί τα χρησιμοποιούν όλο το χρόνο χωρίζοντάς τα σε ανοιξιάτικα και χειμωνιάτικα. αν δε διαλέξετε και κάποιο με 233 κλωστές βαμβακερό κάλυμμα δε νομίζω να το μετανιώσετε. Εγώ το δικό μου το πηρα 55 ευρώ υπέρδιπλο.
zoranb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Πως βρίσκεις τις προδιαγραφές που περιγράφεις; Αυτά που λες, δεν είναι και στοιχεία που τα διαφημίζουν. Εγώ τουλάχιστον που έχω ένα Guy Laroche δεν έχω προσέξει που βρίσκονται τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά!
mourmoura Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Nαι έχεις δικιο. Ξεκίνησα κάνοντας αναζήτηση στο google γράφοντας πάπλωμα υπέρδιπλο microfibra 300 gsm και βγάζει πολλά e-shop που σου γράφει ακριβώς αυτό. Εγώ τώρα που το ξαναέψαξα δοκιμαστικά βρήκα αυτό πχ http://www.myhomeguide.gr/Paploma-Uperdiplo-Nima-Edredon-Super-Soft_p-7159603.aspx και είναι ότι σας περιέγραψα πριν. αν μένετε σε μεγάλη πόλη και όχι στο χωριό όπως εγώ (που έχει μόνο 2-3 πανάκριβα μαγαζιά με λευκά είδη που υπάρχουν μόνο για δώρα γάμου) ρωτήστε να σας πούνε. Στο πούπουλο ότι πληρώνεις παίρνεις, η microfibra είναι βιομηχανικό προιόν
ToniaPant Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) γεια σας! ρε συ τα μάλλινα τσιμπάνε... επίσης με τα πουπουλένια σκας αλλά δεν ιδρώνεις γιατι αναπνέει - θεωριτικά πάντα μιλώντας - εγω ακριβώς αυτό που ρωτάς δεν το ξέρω αλλά το παπλωμά μου ειναι από δω https://www.bedandbath.gr/kentro-upnou/paplomata/paploma-vamvakosaten-rige-fieldcrest-ultra-soft-000964/?ColorID=120και είμαι φουλ ικανοποιημένη... λέει είναι βαμβακοσατέν... και είναι και ελαφρί ώστε να μη με πνίγει... και ζεστο ελπίζω να βοήθησα Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από ToniaPant 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα