paparovic Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Linux θα έχεις όταν bootάρεις από το φλασάκι, και Windows όταν bootάρεις από τον σκληρό (όπως τώρα). Μπορείς να τρέξεις το linux μέσα από τα Windows (μέσω εξομοίωσης) αλλά με αυτό τον τρόπο δεν είναι δυνατόν να τσεκάρεις αυτό που θες.
txcellas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 δεν γινεται δηλαδη μεσω εξομοιωσης οπως ειπες; γι αυτο το λογο ηθελα να βαλω linux!
arc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Εξομοίωση δεν γίνεται για να δεις αυτό που θες (δισκο) δεν γίνεται. Το iso που κατέβασες, θα το κάψεις σε usb (ή ακομα καλύτερα σε dvd), θα κάνεις boot απο εκεί (το usb ή το dvd) και θα προσπαθήσεις να δεις αυτό που θες στο δίσκο. Στα υποψη οτι οσο εισαι στο linux δεν θα τρέχουν τα windows. Επισης τα προγραμματα που ειναι γραμμένα για windows δεν τρέχουν (ευκολα) σε linux και το αντίστροφο Δε μας λες και το πρόβλημα που εχεις με το δίσκο μήπως υπάρχει αλλη λύση; Αν θες να τρέξεις προγραμματα που πιθανόν εχουν ιους, τοτε η μονη λύση ειναι backup/clone της εγκατάστασης των windows που εχεις και οταν τελειώσεις τις δοκιμές σου, επαναφορά του backup/clone.
txcellas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 To προβλημα ειναι το εξης. Εχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο οπου δεν λειτουργει και ψαχνω να βρω το γιατι. Μου ειπαν οτι ισως μεσω linux να μπορεσω να βρω περισσοτερα αποτελεσματα απο οτι μεσω windows για το προβλημα. Ο σκληρος απλα σταματησε να λειτουργει και οταν μπαινει στο usb κανει εναν ηχο-ηλεκτρονικο. Σαν να γυρναει η βελονα και μετα να ξαναπηγαινει πισω απο το σημειο απο οπου ξεκινησε. Αναγνωριζεται απο τα windows οτι εχει εισαχθει μια συσκευη αλλα μεχρι εκει. Δεν με ενδιαφερει μορφοποιηση κλπ γιατι εχω αρχεια που θα χρειαστω! http://prntscr.com/5dxafwαυτος ο φακελος δημιουργηθηκε χρησιμοποιοντας το προγραμμα που μου ειπατε. Τωρα αν τα τρεξω θα γινει εγκατασταση των linux στο pc?
Oxygene Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Αν ο σκληρός έχει χαλάσει/χτυπήσει, τότε δεν σε σώζει κανένα λειτουργικό...
txcellas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 ισως με καποιο λογισμικο μπορεσω να βρω καποια ακρη. Το ολο σκηνικο με το linux ττο εκανα μπας και καταφερνα μεσα απο windows εικονικα να ανοιξω linux.. Αν δεν γινεται τσαμπα η προσπαθεια!
arc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μαλιστα. Λοιπον: εγκατέστησε στο μηχανημα σου το hard disk sentinel (ακομα κι αν ειναι trial εκδοση) Τρέξε το Κουμπωσε το δίσκο και πες μας το health του δίσκου (αν δεν ειναι 100%) γράψε και το μήνυμα προβλήματος. Μετά βλέπουμε Edit : Είδα οτι ηδη εχεις το hard disk sentinel. Τι λεει η υγεια του δίσκου;
arc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Αποαριστερα ποιος ειναι ο δίσκος που εχει προβλημα; Αυτός που εχει αγγλικά ερωτηματικά; σε αυτόν που εχει προβλημα, κάνε κλικ και μετά ανεβασε μας εικονα
txcellas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Το παταω αλλα μετα απο 2 πατηματα δεν φορτωνει και κολλαει ολο το προγραμμα. Πραγματικα για να βγαλω με printscreen αυτη την εικονα εκανα αγωνα! Θεωρησε οτι σε ολα λεει ΟΜΒ και ολα ειναι μηδενικα αυτο ειναι..
arc Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μάλιστα. Λοιπον: Κάνε αυτό που σου ειπα στο μηνυμα 18 και δες αν εκεί βρίσκει ή αναγνωρίζει το δίσκο. Επιμένω να προτιμώ dvd για να μη μπλέξεις με usb Άλλαξε καλώδιο usb και δες πάλι αν αναγνωρίζει το δίσκο Αν εχεις διπλό καλώδιο usb (που εχει extra τροφοδοσία) δοκίμασε το και αυτό Αν δεν το αναγνώρισε, τοτε κάνε επανεκκίνηση σε windows και επανέλαβε τα βήματα 3 και 4 Αν δεν δεις το δίσκο τοτε συμβαίνουν σίγουρα ενα απο τα παρακατω: Εχει χαλάσει η θύρα usb του δίσκου Εχει καεί η πλακέτα τη θήκης Εχει καει η πλακέτα του δίσκου Ο δισκος εχει τόσα bad sectors (ή αλλα προβλήματα) που πλεον ειναι νεκρος Σε κάθε περιπτωση ολα τα παραπάνω είναι σοβαροί μπελάες και θέλουν καλό μάστορα ή/και μαμα εταιρεία. Όσο πιο κάτω κατεβάινεις σε πρόβλημα τόσο πιο απιθανο να πάρεις πίσω τα δεδομένα σου (*) (*)Αν τα δεδομενα ειναι super-duper αναγκαία και διατίθεσαι να τα σκάσεις υπάρχουν εταιρείες που ανοιγουν το δίσκο και τραβάνε τα δεδομένα (όσα μπορούν). Στα υποψη οτι το κουστούμι ξεκινά απο 500αρικο
txcellas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δοκιμασα και με αλλο καλωδιο (πηγα πλαισιο και το δοκιμασαν εκει) Αν βαλω τα linux θα τα βαλω σε ενα netbook που εχω και δεν παιρνει dvd player. Πιστευεις αξιζει να προσπαθησω με τα linux μπας και μπορεσει να διαβασει κατι απο το σκληρο δισκο; Υποψιν δεν εχω ιδεα απο linux οποτε θα πρεπει να διαβασω οδηγους για να τα λειτουργησω;
arc Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 To (ενα ειναι οχι πολλα) Linux θα σε βοηθήσει να επιβεβαιώσεις οτι δεν λείπει απο τον υπολογιστή σου κάποιος αναγκαίος usb driver. Απο τη στιγμή που εκανες αναλογη δοκιμή στο πλαισιο με άλλο καλωδιο usb, θεωρώ περιττό να δοκιμάσει με Linux. Μάλλον ισχύουν αυτά που έγραψα σαν πιθανά προβλήματα παραπάνω
txcellas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 σε ευχαριστω για το χρονο σου φιλε μου! 1
vaiosgtr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 απο'τι κατάλαβα εχεις φτιάξει ήδη το φλασακι. γιατι δεν δοκιμαζεις απο linux ? να δεις και πως ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα