Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω το λαπτοπ toshiba satellite c50-b part no. c50-b pscmle και επειδή δεν έχει εξ' αρχής dvd-rw το συγκεκριμένο λαπτοπ λογικό είναι να μην έχει και τα αντίστοιχα brackets(Σιδεράκι που βιδώνει πάνω στο σασί του λαπτοπ και στο dvd-rw για να μην βγαίνει και το slim dvdrw κάθε φορά που τραβάς το πορτάκι του).

Πήρα την ideal που είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της toshiba στην Ελλάδα και οι κλέφτες μου είπανε για να βάλουν αυτοί εσωτερικό dvd-rw στο λαπτοπ θέλουν.... ΚΑΘΕΣΤΕ? 200 ευρώ ναι 200 ευρώ οι λωποδύτες.

Τόσο δεν έκανε ούτε το λαπτοπ.

Τι να πω.

Αν έχει λοιπόν κάποιος καμιά ιδέα για το που μπορώ να βρω(Π.χ. ebay) τα σωστά brackets για αυτό το λαπτοπ ας μου στείλει ένα λινκ.

Ευχαριστώ πολύ αλλήλους για το χρόνο και τη βοήθεια τους.

Δημοσ.

Μαλλον δεν καταλαβες τι ακριβως εννοω?

Δεν μιλαω για το slim dvd-rw σαν συσκευη που στανταρ θα τεριαζει αφου ολα τα λαπτοπ εχουν την ιδια θηκη για slim dvd-rw αλλα για το σιδερακι που στην ουσια βιδωνει πανω στο σασι του λαπτοπ το slim dvd-rw για να μην βγαινει ολο το slim dvdrw καθε φορα που τραβας το πορτακι.

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με λάπτοπ, αλλά από 2-3 που έχουν περάσει από τα χέρια μου, όπως και 5-6 drives που δοκίμασα να βάλω αλλαξοκωλητά σε δαύτα κατά καιρούς, δεν είχαν κανένα θέμα με "μεταμόσχευση" του μπράκετ. Τώρα τί έχει κάτσει σε σένα, δεν ξέρω, αλλά τα λες και "κάπως" στην περιγραφή σου. Για την ακρίβεια εκείνο το 

"και επειδή δεν έχει εξ' αρχής dvd-rw το συγκεκριμένο λαπτοπ λογικό είναι να μην έχει και τα αντίστοιχα brackets"

τί σημαίνει; Διότι σε πρώτη (και σε δεύτερη κ.ο.κ) ανάγνωση, το καταλαβαίνω ως "δεν έχει θέση για optical drive" - πράγμα φυσικά χλωμό για λαπιτόπι, άσε που αν ήταν έτσι, τα μπράκετ θα ήταν το πρόβλημά σου...; Προφανώς λοιπόν εννοείς "έχει DVD ROM και όχι RW από τη μάνα του το μηχάνημα", αλλά ΑΥΤΟ, ΔΕΝ είναι λόγος για να μην ταιριάζει το (μπράκετ του) DVD-RW που επίσης προφανώς έχεις βρει και θες να βάλεις στο λάπτοπ. Είτε ROM, είτε RW, δεν παίζει ρόλο.

Τεσπα, σιγουρέψου ότι όντως δεν ταιριάζει είτε το μανίσιο μπράκετ στο νέο ντράιβ, είτε αυτό που υπάρχει ήδη πάνω του (στο νέο), γιατί chances are ότι ταιριάζει.

Τέλος και στη χειρότερη, μπορείς να κάνεις διάφορες πατέντες ώστε να μην βγαίνει το ντράιβ, ακόμη κι αν δεν είναι βιδωμένο.

Φαντασία, όρεξη, πένσες, κατσαβίδια, και διάφορα υλικά (πχ σιλικόνη/κόλλα/σελοτέηπ διπλής όψης, συρματάκι ψιλό) χρειάζεσαι και δε σκάι ιζ δε λίμιτ για 'σένα.

Κι αν τελικά δεν πάει κάτι καλά, ανέβασε καμμιά φωτό από το παλιό και το νέο ντράιβ, με τα μπράκετ τους, τις θέσεις τους για τις βίδες, και μια περιγραφή (γιατί όχι κι ένα σχήμα, έστω πρόχειρο), του τί δεν ταιριάζει και πώς χρειάζεσαι να είναι, μπας και μου/μας βρίσκεται κάτι που σου ταιριάζει.

Δημοσ.

@ts

Πήγες και αγόρασες εν γνώση σου ένα από τα 3 μοντέλα που δεν εχει dvd. Στην ίδια σειρά βγάζει αλλά 4 μοντέλα pscmle που εχουν dvd. Προφανώς λείπουν κι αλλα εξαρτήματα (εκτός απο τα brackets και το dvdrom), αρα αν υπολογισεις το κόστος ανταλλακτικών και εργατικών, μια χαρά στα ειπαν στην ideal. 

Επειδή δεν σε κοβω έμπειρο στο λύσιμο laptop και επειδή ψιλιάζομαι οτι θα λείπουν και αλλα πράγματα, θα σου προτεινα να ξεχάσεις τη διαικασία και να αγοράσεις ένα απλό και φθηνό εξωτερικό dvdrw. Θα σου κοστίσει πολύ φθηνότερα και δεν θα επιβαρύνεις κι αλλο την εσωτερική κυκλοφορία του αερα στο laptop σου. 

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με λάπτοπ, αλλά από 2-3 που έχουν περάσει από τα χέρια μου, όπως και 5-6 drives που δοκίμασα να βάλω αλλαξοκωλητά σε δαύτα κατά καιρούς, δεν είχαν κανένα θέμα με "μεταμόσχευση" του μπράκετ. Τώρα τί έχει κάτσει σε σένα, δεν ξέρω, αλλά τα λες και "κάπως" στην περιγραφή σου. Για την ακρίβεια εκείνο το 

"και επειδή δεν έχει εξ' αρχής dvd-rw το συγκεκριμένο λαπτοπ λογικό είναι να μην έχει και τα αντίστοιχα brackets"

τί σημαίνει; Διότι σε πρώτη (και σε δεύτερη κ.ο.κ) ανάγνωση, το καταλαβαίνω ως "δεν έχει θέση για optical drive" - πράγμα φυσικά χλωμό για λαπιτόπι, άσε που αν ήταν έτσι, τα μπράκετ θα ήταν το πρόβλημά σου...; Προφανώς λοιπόν εννοείς "έχει DVD ROM και όχι RW από τη μάνα του το μηχάνημα", αλλά ΑΥΤΟ, ΔΕΝ είναι λόγος για να μην ταιριάζει το (μπράκετ του) DVD-RW που επίσης προφανώς έχεις βρει και θες να βάλεις στο λάπτοπ. Είτε ROM, είτε RW, δεν παίζει ρόλο.

Τεσπα, σιγουρέψου ότι όντως δεν ταιριάζει είτε το μανίσιο μπράκετ στο νέο ντράιβ, είτε αυτό που υπάρχει ήδη πάνω του (στο νέο), γιατί chances are ότι ταιριάζει.

Τέλος και στη χειρότερη, μπορείς να κάνεις διάφορες πατέντες ώστε να μην βγαίνει το ντράιβ, ακόμη κι αν δεν είναι βιδωμένο.

Φαντασία, όρεξη, πένσες, κατσαβίδια, και διάφορα υλικά (πχ σιλικόνη/κόλλα/σελοτέηπ διπλής όψης, συρματάκι ψιλό) χρειάζεσαι και δε σκάι ιζ δε λίμιτ για 'σένα.

Κι αν τελικά δεν πάει κάτι καλά, ανέβασε καμμιά φωτό από το παλιό και το νέο ντράιβ, με τα μπράκετ τους, τις θέσεις τους για τις βίδες, και μια περιγραφή (γιατί όχι κι ένα σχήμα, έστω πρόχειρο), του τί δεν ταιριάζει και πώς χρειάζεσαι να είναι, μπας και μου/μας βρίσκεται κάτι που σου ταιριάζει.

Εννοω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που λεω οτι δεν εχει καθολου μα καθολου drive ειτε dvdrom, ειτε dvdrw απλα εχει τη θεση για να μπει αλλα ειναι κενη και αν παρω ενα οποιοδηποτε slim dvdrw ναι μεν θα μπαινει αλλα δεν θα μπορει να βιδωθει πανω στο σασι του λαπτοπ για να μην βγαινει ολο το drive με το που τραβηξεις λιγο το πορτακι.

Κατι παρεμφερες με το σιδερακι που δειχνει η παρακατω εικονα

test1.jpg

test2.jpg

Δεν ειναι για το μοντελο του λαπτοπ που θελω απλα σου εδειξα την εικονα για να καταλαβεις τι ακριβως εννοω με το σιδερακι(bracket)που θα ενωνει και τα δυο(laptop & slim dvdrw)

@ts

Πήγες και αγόρασες εν γνώση σου ένα από τα 3 μοντέλα που δεν εχει dvd. Στην ίδια σειρά βγάζει αλλά 4 μοντέλα pscmle που εχουν dvd. Προφανώς λείπουν κι αλλα εξαρτήματα (εκτός απο τα brackets και το dvdrom), αρα αν υπολογισεις το κόστος ανταλλακτικών και εργατικών, μια χαρά στα ειπαν στην ideal. 

Επειδή δεν σε κοβω έμπειρο στο λύσιμο laptop και επειδή ψιλιάζομαι οτι θα λείπουν και αλλα πράγματα, θα σου προτεινα να ξεχάσεις τη διαικασία και να αγοράσεις ένα απλό και φθηνό εξωτερικό dvdrw. Θα σου κοστίσει πολύ φθηνότερα και δεν θα επιβαρύνεις κι αλλο την εσωτερική κυκλοφορία του αερα στο laptop σου. 

Μια χαρα εμπειροτατος ειμαι εχω λυση και δεσει τοσα λαπτοπ.

Το λαπτοπ δεν ηταν για εμενα αλλα για αλλον και ηθελε να ειναι οσο το δυνατον φτηνοτερο εξου και προτημησε αυτο εναντι καποιον αλλον.

Και οχι η ideal δεν της κοστιζει πανω απο 30 αντε ζορι 40 ευρω το slim dvdrw μαζι με το bracket για να το βαλει στο λαπτοπ και αυτη το κοστολογει 200 ευρω επειδη και καλα εχει το μονοπωλειο και θελει να το εκμεταλευτει οτι ο οποιοσδηποτε δεν εχει τις γνωσεις να το τοποθετησει.

Αλλα να κοστιζει παραπανω απ' οσο κοστιζει το ιδιο το λαπτοπ παει πολλα δεν νομιζεις?

Δημοσ.

Εγω σου λεω οτι το κόστος των ανταλλακτικών απο εργοστάσιο δεν ξεπερνά τα 15 ευρω, αλλά ποια κόστη προσαυξάνουν την τελική τιμή ειναι άλλο θέμα συζήτησης. Η τιμή πάντως δεν μου φαίνεται «κλεφτικη». Θα την χαρακτήριζα τσιμπημένη, αλλά κλέφτικη με τίποτα. Ακόμα κι αν ήσουν σε χώρα με δική της toshiba, να εισαι σίγουρος οτι το 150 το είχες για πλακα. 

Ακόμα και να βρεις τα σίδερα, dvd adaptor, βίδες, κλπ θα ειναι φασαρία για σένα το λύσιμο, φτιάξιμο και το κυριώτερο θα χάσεις και την εγγύηση, οπότε αν προκύψει κάτι αλλο τη βάψατε. Πρότεινε στο γνωστό σου να πάρει ενα εξωτερικό dvd σε usb και θα ειναι άρχοντας. Μάλιστα αν ψωνίσεις απο ebay/κινα θα το βρεις πολύ φθηνό. 

Δημοσ.

ΔΕΝ θα ειναι καθολου μα καθολου φασαρια οπως ηδη ειπα εχω αλλαξει πολλα slim dvd-rw αλλων λαπτοπ πολυ ευκολα και σχεδον ανεξοδα.

Τι διαφορα εχει αυτο δηλαδη?

Αυτο του το προτεινα ηδη και δεν ξερω τι θα αποφασισει.

Αλλα για εμενα προσωπικα η τιμη των 200 ευρω για κατι που με το ζορι να κοστιζει 20-30 ευρω που φαινετε οχι απλα κλεψιμο αλλα αστα να πανω και ειδικα σαν μια εταιρια σαν την toshiba οσο αφορα τα λαπτοπς.

Apple καταντησε και η toshiba στις τιμες τις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...