dimitrisOP Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Συγκατοίκηση για να γλιτώσουμε κάνα λεφτουδακι απ'τα ξενοδοχεία ρε! εξαρταται σε ποιο σπιτι θα φορτωθεις
*nenya* Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Σε κανενός. Η δική μας ερωτική φωλιτσα. Αχ. 1
Sellers Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί η κοπέλα να φύγει αν δεν σε γουστάρει ή δεν ταιριάζετε κτλ και δεν τρέχει και τίποτα. Ενω το να θελει η κοπέλα να φύγει επειδή δεν σε γουσταρει ή δεν ταιριάζετε κ.λ.π, και να μένει επειδή έτσι έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς είναι υγιές; 3
evabb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Κακώς δεν μπορείς να αντιληφθείς την διαφορά γάμου και συγκατοίκησης και γιατί το συζητάμε. Στο λέω εντελώς φιλικά όχι για να στην πω και να σε κατακρίνω. Στην συγκατοίκηση απλά συμφωνείς (προφορικά) εσύ με μια κοπέλα να διαμένετε μαζί σε ένα σπίτι χωρίς καμιά δέσμευση, η κοινή λογική λέει οτι την γουστάρεις και σε γουστάρει για να συγκατοικείτε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί η κοπέλα να φύγει αν δεν σε γουστάρει ή δεν ταιριάζετε κτλ και δεν τρέχει και τίποτα. Στον γάμο ουσιαστικά ενημερώνονται όλοι οι συγγενείς οτι πλέον επισημοποιείται η σχέση σας και επιλέγετε να ζήσετε με την σύντροφό σου για όλη σας την ζωή και να κάνετε και παιδιά, αυτά ισχύουν θεωρητικώς για μένα και εκεί είναι η ουσία και όχι οι υποχρεώσεις μιας ημέρας ή το χαρτί της εκκλησίας και τα γραφειοκρατικά με τα δημαρχεία. Εσύ προφανώς μπερδεύεσαι από το γεγονός οτι πλέον είτε κάνεις γάμο είτε όχι η πλειοψηφία χωρίζει ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η γυναίκα μένει έγκυος χωρίς να έχει γίνει γάμος άρα στην πράξη είτε συγκατοίκηση είτε γάμος θα μου πεις δεν έχουν διαφορά. Οκ ο καθένας κάνει το κεφαλιού του αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι γάμος και συγκατοίκηση είναι το ίδιο πράγμα. Και γιατί πρέπει να ενημερώσω όλο μου το σόι για τα γκομενικα μου; και γιατί ακριβώς πρέπει και καλά όσοι παντρευονται να κάνουν παιδί; είμαστε 7 δις πουστηδες σε αυτόν τον κωλοπλανητ, το δικό μου μουλικο τι παραπάνω θα προσφέρει σ'αυτο τον κόσμο; 2
Pintsie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ούτε εγώ βλέπω διαφορά στη συγκατοίκηση και τον γάμο, είναι η αλήθεια. Άνετα θα ρίσκαρα και πάνω στην τρέλα ένα απόγευμα θα παντρευόμουν κι όποιον πάρει ο χάρος μετά! Θα έχει περισσότερη πλάκα. Η συγκατοίκηση ποτέ δεν μου άρεσε έτσι όπως την κάνουν οι περισσότεροι γνωστοί μου. Δηλαδή "βάζω μισό νοίκι, μισό τηλέφωνο κοκ"! Μ'αρέσει να προγραμματίζω ως "εμείς" και όχι ως "εγώ κι εσύ" σε όλα τα πράγματα. Οπότε αν θα έπρεπε να επιλέξω θα έλεγα γάμος κατευθείαν.
Backpacker Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Η πλάκα είναι ότι τα περισσότερα άτομα που λένε "Κατευθείαν γάμος" κάνουν καραμπάμ ότι δεν έχουν ούτε καν συγκατοικήσει ποτέ στην ζωή τους για να ξέρουν πόσο σημαντική και ιδιόρυθμη κατάσταση είναι. Μπορεί με κάποιον/α είτε ειναι φιλική η σχέση είτε ερωτική να τα πηγαίνετε τέλεια...αλλα στην συγκατοίκηση ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να συμβιώσετε μαζί με ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ! Και εσείς σε αυτή την ήδη ιδιόρυθμη κατάσταση θέλετε να βάλετε από πάνω και την ταμπέλα της μονιμότητας με τον γάμο χωρίς το παραμικρό δείγμα από πριν.Εσείς που τα λέτε αυτά όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο νύχτα δεν ανοίγεται το φως?Έτσι στα τυφλά πάτε? Γιατί αυτό που λέτε για κατευθείαν γάμο χωρίς να συζήσεις πρώτα πριν αυτό είναι...ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ!!! People grow up...ένας από τους βασικούς λόγους που χωρίζουν πόσα ζευγάρια ειδικά στην Ελλάδα των μαμάκηδων γιων και των κοριτσιών του μπαμπάκα τους είναι ότι πηγαίνουν κατευθείαν από τον πατρικό τους στο συζυγικό τους σπίτι. 3
Pintsie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Πόσο θα 'θελα να είμαι κορίτσι του μπαμπάκα και να μένω στο πατρικό μου...Άτοπο αυτό που είπες (καθαρά για μένα μιλάω, μην παρεξηγηθώ). Έχω συγκατοικήσει στο παρελθόν. Μεγάλη παρέμβαση τα "πεθερικά" όταν συγκατοικείς γιατί θεωρούν τον γιο/κόρη τους κτήμα τους κι ότι σου κάνουν την τιμή να σου τον/την "δανείζουν". Οπότε δεν θεωρώ ότι είναι καλό σε μία σχέση η συγκατοίκηση (ειδικά για χρόνια). Ας έχουμε και ένα ρίσκο στην τελική. Η πολλή οργάνωση μας έφαγε και δεν έβγαλε και πουθενά! Αλλά μιλάω εγώ που δεν πιστεύω και στο θεσμό του γάμου έτσι όπως τον πιστεύουν οι περισσότεροι.Βέβαια δεν θεωρώ ότι όταν μιλάς για γάμο με τον άλλον δεν έχετε μείνει και ποτέ μόνοι και μένετε ακόμα με τους γονείς! Καταρχάς πρέπει να μείνεις εσύ μόνος σου και μετά να συγκατοικήσεις/παντρευτείς. (Ακριβώς αυτό που είπες περί πατρικού δηλαδή.)Ίσως επειδή το θεωρώ αυτονόητο, να είμαι τόσο παρορμητική με κάτι τόσο "μόνιμο" (όσο μπορεί να είναι, τέλος πάντων).
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ενω το να θελει η κοπέλα να φύγει επειδή δεν σε γουσταρει ή δεν ταιριάζετε κ.λ.π, και να μένει επειδή έτσι έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς είναι υγιές; Ανέφερα εγώ αυτό? Δεν καταλαβαίνω που κολλάει με αυτά που είπα. Όταν κάνουν κάποιοι έναν γάμο ουσιαστικά ενημερώνουν τους συγγενείς οτι αποφασίζουν να μείνουν μαζί για πάντα και να κάνουν οικογένεια και τους καλούν στο τραπέζι. Δεν σχολίασα τι είναι υγιές και τι όχι ούτε είπα οτι απαγορεύεται να χωρίσουν κάποιοι παντρεμένοι επειδή έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς. Και γιατί πρέπει να ενημερώσω όλο μου το σόι για τα γκομενικα μου; και γιατί ακριβώς πρέπει και καλά όσοι παντρευονται να κάνουν παιδί; είμαστε 7 δις πουστηδες σε αυτόν τον κωλοπλανητ, το δικό μου μουλικο τι παραπάνω θα προσφέρει σ'αυτο τον κόσμο; Αγαπητή όταν αποφασίζεις να μείνεις για πάντα με ένα άτομο και να κάνεις οικογένεια πλέον ξεφεύγουμε από τα γκομενικά, μπορεί να έχεις συγκατοικήσει με χίλιους γκόμενους, όταν θα πάρεις μια απόφαση ζωής όμως τα γκομενικά τελειώνουν, αν διαφωνείς τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον γάμο. Στο θέμα του γιατί να κάνουν παιδί ντε και καλά όσοι παντρεύονται η απάντηση είναι βρες μου εσύ 2 άτομα που να θέλουν να παντρευτούν και να μην θέλουν και οι 2 να κάνουν παιδί συνειδητά και αμα βρεις σφύρα μου. Προσωπικά δεν θέλω να αποκτήσω παιδί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, και αυτό που βλέπω είναι οτι όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή θέλουν να κάνουν παιδί, δεν υπάρχει καμιά που να μην θέλει. Στην Ελλάδα λοιπόν αν δεν θες να κάνεις παιδί απλά δεν παντρεύεσαι και τελειώνει εκεί το θέμα.
scullyist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 και αυτό που βλέπω είναι οτι όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή θέλουν να κάνουν παιδί, δεν υπάρχει καμιά που να μην θέλει. ...ορατότης, μηδέν. 4
evabb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Αγαπητή όταν αποφασίζεις να μείνεις για πάντα με ένα άτομο και να κάνεις οικογένεια πλέον ξεφεύγουμε από τα γκομενικά, μπορεί να έχεις συγκατοικήσει με χίλιους γκόμενους, όταν θα πάρεις μια απόφαση ζωής όμως τα γκομενικά τελειώνουν, αν διαφωνείς τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη για τον γάμο. Στο θέμα του γιατί να κάνουν παιδί ντε και καλά όσοι παντρεύονται η απάντηση είναι βρες μου εσύ 2 άτομα που να θέλουν να παντρευτούν και να μην θέλουν και οι 2 να κάνουν παιδί συνειδητά και αμα βρεις σφύρα μου. Προσωπικά δεν θέλω να αποκτήσω παιδί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, και αυτό που βλέπω είναι οτι όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή θέλουν να κάνουν παιδί, δεν υπάρχει καμιά που να μην θέλει. Στην Ελλάδα λοιπόν αν δεν θες να κάνεις παιδί απλά δεν παντρεύεσαι και τελειώνει εκεί το θέμα. Χμμμμ δεν θα με ενοχλούσε να παντρευτω αλλά σίγουρα δεν θέλω παιδί. Κυρίως δεν μου αρέσουν τα παιδιά και μετά έρχονται κι άλλοι λόγοι. Ούτε η αδερφή μου θέλει παιδιά. Οπότε μόλις βρήκες δύο γυναίκες που συνειδητά δεν θέλουν ούτε το σκέφτηκαν ποτέ. 2
Sellers Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ανέφερα εγώ αυτό? Δεν καταλαβαίνω που κολλάει με αυτά που είπα. Όταν κάνουν κάποιοι έναν γάμο ουσιαστικά ενημερώνουν τους συγγενείς οτι αποφασίζουν να μείνουν μαζί για πάντα και να κάνουν οικογένεια και τους καλούν στο τραπέζι. Δεν σχολίασα τι είναι υγιές και τι όχι ούτε είπα οτι απαγορεύεται να χωρίσουν κάποιοι παντρεμένοι επειδή έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς. Τέλος πάντων, αν γάμος είναι απλά να μια διαδικασία για ενημερωθούν οι συγγενείς, τότε είναι πολλά λεφτά για μια απλή ενημέρωση. Επίσης, πιστεύω προσωπικά, πως αν δεν είχαμε μεγαλώσει πηγαίνοντας σε γάμους έτσι ώστε να τους συνηθίσει το μάτι και αν δεν τρώγαμε πλύση εγκεφάλου απο γονείς για γάμους, σε κανέναν δεν θα άρεσε αυτη η γιορτή του κιτς. 2
bluesattack Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 https://www.youtube.com/watch?v=ibpMXBHhf-Q 3
viper2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 ο γαμος ηταν για τις φοροαπαλλαγές και για την ευκολοτερη δανειοδότηση. Απο την στιγμη που δεν υπαρχουν αυτα, δεν υπαρχει και η αναγκη του γαμου. #moneyologist 4
Iris_89 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Απαραίτητα συγκατοίκηση για 6 μήνες με ένα χρόνο. Είναι τελείως διαφορετικό από το να βλέπεις τον άλλο έστω όλη μέρα αλλά μετά ο καθένας σπίτι του, και άλλο να ξυπνάς και να κοιμάσαι κάθε μέρα μαζί του, να μάθει ο καθένας τις συνήθειες του άλλου, τις παραξενιές, να δείτε αν υπάρχει αρμονία χαρακτήρων μέσα στον ίδιο χώρο. Πόσοι έχουν σχέση για αρκετά χρόνια χωρίς να συγκατοικήσουν και μόλις παντρεύονται μετά από 6 μήνες χωρίζουν. ΠΑΝΤΑ δοκιμάζεις κάτι πριν το πάρεις. Χμμμμ δεν θα με ενοχλούσε να παντρευτω αλλά σίγουρα δεν θέλω παιδί. Κυρίως δεν μου αρέσουν τα παιδιά και μετά έρχονται κι άλλοι λόγοι. Ούτε η αδερφή μου θέλει παιδιά. Οπότε μόλις βρήκες δύο γυναίκες που συνειδητά δεν θέλουν ούτε το σκέφτηκαν ποτέ.Και άλλη μία, σύνολο 3! Οικογένεια είναι και ένα ζευγάρι μαζί, χωρίς παιδιά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα