Pa0ki Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Ποιο επικίνδυνο ποιο είναι; Η σανίδα....για τους άλλους
doctor_667 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Επειδή κάνω και τα 2, θα σου έλεγα κι εσένα να δοκιμάσεις και τα 2 πριν αποφασίσεις τι θες να κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι πέον κάνω πολύ σπάνια σκι αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Snowboard είναι αρκετά πιο εύκολο όσο αναφορά να μάθεις απλά να κατεβαίνεις την πίστα με αξιοπρεπή τεχνική, απλά τις 2-3 πρώτες φορές θα σου φανεί πολύ δύσκολο. Ενώ στο σκι, ενώ μπορεί να κατέβεις από την πρώτη μέρα, για να κατέβεις με σωστή τεχνική θες πολύ παραπάνω χρόνο. Δεν ξέρω και σε ποιο βουνό θα πηγαίνεις, αλλά Βασιλίτσα π.χ. προσφέρεται για σανίδι σε αντίθεση με πηγάδια που είναι καλύτερα για σκι. Επειδή κάποιος ρώτησε για πιο επικίνδυνο, θα έλεγα το σκι είναι αρκετά πιο επικίνδυνο μιας και τα πόδια είναι ανεξάρτητα και μπορείς να γυρίσεις κανένα γόνατο αν δεν βγει η μπότα από τη δέστρα. ΜΕ σανίδα αντίθετα, το κορμί γυρνάει όλο μαζί (ανάλογα και με το stance σου δηλαδή) και είναι πιο δύσκολο να πάθεις χοντρό τραυματισμό. Τώρα αν πάμε σε freestyle, και τα δύο αρχίζουν και γίνονται αρκετά πιο επικίνδυνα 1
linuslost Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Επειδή κάνω και τα 2, θα σου έλεγα κι εσένα να δοκιμάσεις και τα 2 πριν αποφασίσεις τι θες να κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι πέον κάνω πολύ σπάνια σκι αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Snowboard είναι αρκετά πιο εύκολο όσο αναφορά να μάθεις απλά να κατεβαίνεις την πίστα με αξιοπρεπή τεχνική, απλά τις 2-3 πρώτες φορές θα σου φανεί πολύ δύσκολο. Ενώ στο σκι, ενώ μπορεί να κατέβεις από την πρώτη μέρα, για να κατέβεις με σωστή τεχνική θες πολύ παραπάνω χρόνο. Δεν ξέρω και σε ποιο βουνό θα πηγαίνεις, αλλά Βασιλίτσα π.χ. προσφέρεται για σανίδι σε αντίθεση με πηγάδια που είναι καλύτερα για σκι. Επειδή κάποιος ρώτησε για πιο επικίνδυνο, θα έλεγα το σκι είναι αρκετά πιο επικίνδυνο μιας και τα πόδια είναι ανεξάρτητα και μπορείς να γυρίσεις κανένα γόνατο αν δεν βγει η μπότα από τη δέστρα. ΜΕ σανίδα αντίθετα, το κορμί γυρνάει όλο μαζί (ανάλογα και με το stance σου δηλαδή) και είναι πιο δύσκολο να πάθεις χοντρό τραυματισμό. Τώρα αν πάμε σε freestyle, και τα δύο αρχίζουν και γίνονται αρκετά πιο επικίνδυνα Εχεις σε μερικα σημεια φαουλ κατα τη γνωμη μου... Το σκι ειναι πολυ πιο ευκολο να το μαθεις! Στο 3-4 μαθημα θα μπορει να κατεβει πιστα ανετα. Αντιθετα στο σανιδι μπορει να περασουν 2 χρονια και ακομα να πεφτει φουλ. Η τεχνικη και στα 2 θελεις χρονια για να την αποκτησεις. Επισης το σκι ειναι πιο ακινδυνο για το λογο που λες. Τα ποδια ειναι ανεξαρτητα και μπορεις πιο ευκολα να ελεγχεις ολο το σωμα σου. Και φυσικα η Βασιλιτσα ειναι μια χαρα για σκι!! Δεν εχει κανενα ελαττωμα!
doctor_667 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ξέρω το επίπεδο σου και αν έχεις ασχοληθεί και με τα 2, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ άτομο να του φαίνεται πιο έυκολο το σκι. Ξαναλέω, για να κατέβεις κακήν κακώς χωρίς να πέφτεις, ναι είναι πιο εύκολο αρχικά με σκι αλλά γενικά η τεχνική του σκι είναι πιο δύσκολη και θέλει περισσότερο χρόνο. Εμένα μετά από χρόνια σκι, μου πήρε 2 μέρες να ενώσω στροφές με το σανίδι ενώ αν βάλω τώρα σκι θα χάνω αρκετά από τεχνική. Για τους τραυματισμούς επιμένω, για σοβαρό τραυματισμό είναι πιο δύσκολο με το σανίδι. Εγώ πέρα από μελανιές και στουμπήγματα, ο μόνος ψιλοσοβαρός τραυματισμός που είχα στο βουνό ήταν με πέδιλα όταν δεν βγήκε η μπότα και το ένα πέδιλο καρφώθηκε στο χιόνι. Με το σανίδι αυτό δεν θα συνέβαινε γιατί το σώμα πάει προς την ίδια κατεύθυνση. Και τα 2 πάντως θέλουν προσοχή και απαραίτητα κράνος. Στις Άλπεις δεν υπάρχει άτομο χωρίς. 1
tehAllantin Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 εγω παντως, οταν εφαγα καλες μαπες με το σανιδι εκανε κρακ η σπονδυλική!
Zus Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 αλλα το "η Ελλάδα δεν είναι για ski" προσωπικά το βρίσκω απλά αστείο σαν προσπάθεια επιχειρηματολογίας . Η Ελλάδα δεν είναι για ski γιατί το πάτημα που γίνεται στις πίστες είναι κάργα ερασιτεχνικό και εφόσον κάνεις ski γνωρίζεις πολύ καλά πόσο επικίνδυνη είναι μία κακοστρωμένη πίστα για σκιέρ που είναι πιο επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Μακράν πιο επικίνδυνο το σκι από το snowboard. Ρήξεις χιαστών, μηνίσκοι κλπ στην ημερήσια διάταξη τραυματισμών. Το σανίδι από την άλλη έχει το κακό ότι αν χάσεις τον έλεγχο σακατεύεσαι για τα καλά. 10 χρόνια κάνω σανίδι, ευτυχώς μόνο μια φορά έχω χάσει τον έλεγχο στο Ischgl σε διπλό πέταγμα που έκανα αθελά μου και αφού πετάχτηκα 2-3 μέτρα σε ύψος, έσκασα με το κεφάλι. Με έσωσε το κράνος με μια ελαφριά διάσειση. Ότι και αν κάνεις κράνος. Και στην Ελλάδα οπωσδήποτε κράνος, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Άλπεων η ασφάλεια. Ίσως Ελλάδα να είναι ακόμα πιο επικίνδυνα βασικά από τις ασφαλτοστρωμένες πιστάρες των Άλπεων.
Thaninho Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Πρωτάρης εγώ στα snow αθλήματα μαζί με φίλο που κάνει χρόνια και τα δυο, μου πρότεινε να ανέβω στο σανίδι γιατί εκανα μικρός skateboard και έχει κάποια κοινά στοιχεία και θα μου αρεζε παραπάνω. Με το που ανέβασα θερμοκρασία ερωτεύτηκα, τόσο ωραίο πιάσιμο στην πλάτη έχω να νιώσω χρόνια. Στο πρώτο δίωρο ( με ένα πόδι δεμένο πάντα) κατάφερα να πέσω μόλις μια φορά σταματημένος. Κατέβασα μετά μια μπυρα 500ρα σε 15 λεπτά πήγα να ξανά ανέβω και το αποτέλεσμα ήταν κωμικό, πτώσεις με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο αλλά το κατά ευχαριστήθηκα. Μπήκε το μικρόβιο μέσα μου. Σε θέμα επικινδυνότητας τρόμαξα με το σκι έβλεπα να φεύγουν άλλου το ένα το πόδι άλλου το άλλο και άλλου το σώμα. Φεύγεις πολύ ανεξέλεγκτα αν είσαι και αρχάριος ενώ στην σανίδα είσαι δεμένος και νομίζω κάπως βοηθάει η μπρος θα πέσεις η πίσω. Μπορεί να λέω χαζομάρες αλλά ένα σφίξιμο με έπιασε σε μερικές πτώσεις σκιέρ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα