Προς το περιεχόμενο

Η Intel δημιούργησε ένα νέο σύστημα επικοινωνίας για τον καθηγητή Stephen Hawking


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel παρουσίασε πρόσφατα, μαζί με τον καθηγητή Stephen Hawking, την νέα πλατφόρμα επικοινωνίας που αντικαθιστά το παλαιό σύστημα που χρησιμοποιούσε ο καθηγητής και βελτιώνει εντυπωσιακά την ικανότητά του να επικοινωνεί με τον κόσμο.Η παραμετροποιήσιμη μάλιστα νέα πλατφόρμα επικοινωνίας θα είναι διαθέσιμη σε κοινότητες έρευνας και τεχνολογίας από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

 

Μελετώντας τις επιτακτικές ανάγκες του καθηγητή Hawking και την πολύ ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με την τεχνολογία, η Intel έχει δημιουργήσει μια λύση - που ονομάζεται ACAT (Assistive Context Aware Toolkit), η οποία οδηγεί στη βελτίωση της επικοινωνίας με τον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει τη βάση ενός σύγχρονου, παραμετροποιήσιμου συστήματος, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλοι ερευνητές και σχεδιαστές προϊόντων τεχνολογίας, ώστε να ωφελήσουν όσους έχουν νόσο κινητικού νευρώνα (MND) και τετραπληγία.

 

Ο Stephen Hawking πάσχει από τη νόσο κινητικού νευρώνα που σχετίζεται με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), μια κατάσταση που έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια των χρόνων. Έχει παραλύσει σχεδόν εντελώς και επικοινωνεί μέσω της τεχνολογίας.

 

"Η ιατρική δεν είναι σε θέση να με θεραπεύσει, γι' αυτό στηρίζομαι στην τεχνολογία, για να με βοηθήσει να επικοινωνώ και να ζω", είπε ο κ. Hawking. "Η Intel με υποστηρίζει εδώ και περίπου 20 χρόνια, επιτρέποντάς μου να κάνω αυτό που αγαπώ κάθε μέρα. Η ανάπτυξη αυτού του συστήματος έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μία πρωτοπορία για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και τη δυνατότητα να ξεπεραστούν τα εμπόδια της επικοινωνίας που υπήρχαν".

 

Αυξημένη ταχύτητα, Ακρίβεια και Ευκολία Χρήσης

 

Μια ομάδα ερευνητών από διάφορους επιστημονικούς κλάδους από τα εργαστήρια της Intel, εργαζόταν για τρία χρόνια με τον καθηγητή Hawking για να αντικαταστήσει το τρέχον σύστημα επικοινωνιών του, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Ο κ. Hawking συνέβαλε στη διαδικασία σχεδιασμού, παρέχοντας τις παρατηρήσεις του σε συνεχή βάση, για να βοηθήσει την Intel να βελτιώνει το σύστημα σε κάθε έκδοσή του.

 

"Ο καθηγητής Hawking χρησιμοποιεί μοναδικά την τεχνολογία για να διαχειρίζεται την επικοινωνία του με τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, αλλά το παλιό σύστημά του θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την προσπάθεια να χρησιμοποιεί κανείς τις σημερινές εφαρμογές και ιστοσελίδες με έναν υπολογιστή χωρίς πληκτρολόγιο ή ποντίκι", δήλωσε ο Wen-Hann Wang, Αντιπρόεδρος της Intel και Διευθύνων Σύμβουλος των Intel Labs. "Μαζί, δημιουργήσαμε μια ολιστικά καλύτερη εμπειρία επικοινωνίας που συμβάλλει στη δυνατότητα της ανεξαρτησίας του και μπορεί να βοηθήσει και άλλους να έχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία".

 

Κατ' αναλογία με τα μέρη του κινητήρα, τα οποία αλληλεπιδρούν ομαλά για να λειτουργήσει ένα αυτοκίνητο, το περιβάλλον λογισμικού που δημιούργησε η Intel επιτρέπει στις υφιστάμενες και τις νέες τεχνολογίες να λειτουργούν και να συνεργάζονται απροβλημάτιστα. Το αποτέλεσμα: η ταχύτητα δακτυλογράφησης του καθηγητή Hawking είναι δύο φορές μεγαλύτερη και υπάρχει μια βελτίωση σε επίπεδο 10x για κοινές εργασίες, όπως η ευκολότερη, ακριβέστερη και ταχύτερη επεξεργασία, διαχείριση και πλοήγηση στο Διαδίκτυο, η επικοινωνία με e-mail και ο χειρισμός εγγράφων, το άνοιγμα ενός νέου εγγράφου και η αποθήκευση, η επεξεργασία και η εναλλαγή μεταξύ των εργασιών.

 

Ο αισθητήρας στο μάγουλό του ανιχνεύεται από ένα διακόπτη υπερύθρων, ο οποίος είναι τοποθετημένος στα γυαλιά του και τον βοηθά να επιλέξει ένα χαρακτήρα στον υπολογιστή. Η ενσωμάτωση του λογισμικού, από την εταιρεία βρετανικής γλωσσικής τεχνολογίας SwiftKey, έχει βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα του συστήματος να μαθαίνει από τον Hawking και να προβλέπει τους επόμενους χαρακτήρες και τις λέξεις, ώστε να χρειάζεται να πληκτρολογήσει λιγότερο από το 20 τοις εκατό του συνόλου των χαρακτήρων.

 

Οι πληροφορίες αυτές αποστέλλονται στον υπάρχοντα συνθέτη ομιλίας του, ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με τους άλλους μέσω του Lenovo laptop του, με Microsoft Windows. Για παράδειγμα, για να πραγματοποιήσει μία αναζήτηση στο Web, ο κ. Hawking έπρεπε, έως τώρα, να ακολουθήσει ένα δύσκολο δρόμο, όπως η έξοδος από το παράθυρο επικοινωνίας του, η πλοήγηση με το ποντίκι για την εκτέλεση του προγράμματος περιήγησης, η πλοήγηση με το ποντίκι και πάλι στη γραμμή αναζήτησης και τέλος, η πληκτρολόγηση του κειμένου αναζήτησης. Το νέο σύστημα αυτοματοποιεί όλα αυτά τα βήματα, για μια απρόσκοπτη και άμεση διαδικασία.

 

Ανοιχτό, Παραμετροποιήσιμο Λογισμικό

 

Η τετραπληγία και η νόσος κινητικού νευρώνα επηρεάζουν περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η νόσος κινητικού νευρώνα έχει επιπτώσεις σε εκούσιες δραστηριότητες των μυών, όπως η ομιλία, το περπάτημα, η κατάποση και η γενική κίνηση του σώματος. Με την πάροδο του χρόνου, προκαλεί όξυνση της αναπηρίας και τελικά θάνατο.

 

Η Lama Nachman, των Intel Labs, ανέβηκε μαζί με τον Hawking στη σκηνή, σε σχετική εκδήλωση στο Λονδίνο, για να περιγράψει πώς το κοινό έργο τους μπορεί να εμπνεύσει την ερευνητική κοινότητα. "Η τεχνολογία για τα άτομα με αναπηρία είναι συχνά το θεμέλιο για την τεχνολογία του μέλλοντος", δήλωσε η κ. Nachman. "Από τις επικοινωνίες έως τη γενετική έρευνα, η τεχνολογία αρχίζει να ανοίγει τους ορίζοντες και να παρέχει δυνατότητες που μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε".

 

Η νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την Intel μπορεί να παραμετροποιηθεί και να μετασχηματιστεί για να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς χρήστες. Το σύστημα που δημιούργησε η Intel είναι ένα σύγχρονο περιβάλλον λογισμικού για τους ερευνητές και τους σχεδιαστές τεχνολογιών, ώστε να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες λύσεις, που ενεργοποιούνται με την αφή, το άνοιγμα/κλείσιμο των ματιών, τις κινήσεις των φρυδιών ή άλλους τρόπους εισαγωγής για την επικοινωνία με το χρήστη.

 

Καθιστώντας την πλατφόρμα προσβάσιμη και δωρεάν, η Intel και ο Stephen Hawking οραματιζόνται ότι οι κοινότητες έρευνας και τεχνολογίας - όπως αυτές που εστιάζουν στη διάγνωση, την πρόβλεψη εισαγωγής κειμένου, την αντίληψη του περιβάλλοντος περιεχομένου και το σχεδιασμό της επικοινωνίας με τους χρήστες, θα βασιστούν σε αυτή και θα προσφέρουν νέες, βελτιωμένες λύσεις στην αγορά.

 

 

Link.png Site: Intel

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φανταστείτε το εξής σενάριο...τρελό βέβαια αλλά είπαμε..."σενάριο".

 

...έχει βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα του συστήματος να μαθαίνει από τον Hawking και να προβλέπει τους επόμενους χαρακτήρες και τις λέξεις, ώστε να χρειάζεται να πληκτρολογήσει λιγότερο...

 

Ο Hawking χάνει κάποια στιγμή τελείως την ικανότητα να χειρίζεται αυτόν τον υπολογιστή λόγο της νόσου που σταδιακά τον καταβάλει αλλά ως τότε το λογισμικό έχει μάθει αρκετά απο αυτόν ώστε να μπορεί πλέον να τον αντικαταστήσει χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα! Αναπτύσσει δηλαδή τεχνητή νοημοσύνη και παρουσιάζει τον "εαυτό του" ως "Stephen Hawking"!

 

Ένα σενάριο βασισμένο λίγο στο "A.I. Artificial Intelligence", λίγο στο "S1m0ne" ίσως, και γιατί όχι και στο "Matrix".

 

Σε ένα πιο τραβηγμένο σενάριο ο υπολογιστής αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο άνθρωπος είναι πληγή για τον πλανήτη και αντιλαμβανόμενος ότι πλέον δεν τον χρειάζεται εναντιώνεται σ’ αυτόν...ναι ξέρω... "Terminator"!

 

Αυτή τη φορά όμως δεν το κάνει με τα όπλα αλλά χρησιμοποιώντας ως "όπλο" τον ίδιο τον άνθρωπο...τον Hawking. Χρησιμοποιεί τη φήμη του ως top scientist, εκδίδει νέες, ανατρεπτικές θεωρίες (κατά άλλους αμφιλεγόμενες), με σκοπό να βγάλει την ανθρωπότητα απο το δρόμο της (...λες και έχει δρόμο, τέλος πάντων!) και να την οδηγήσει στην πραγμάτωση ενός ΜΕΓΑ πειράματος τύπου CERN με ολέθριες γι’ αυτήν συνέπειες.

 

Μην ανησυχείτε (!), αν και οι τεχνικοί της Intel δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα και καμαρώνουν για το επίτευγμα τους (στο παραπέντε) ένας έφηβος hacker παρέα με τη φίλη του, που απο καιρό παρακολουθεί το είδωλό του - τον Hawking, μελετώντας τον κώδικα της εφαρμογής αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά! Επεμβαίνει την τελευταία στιγμή και με απανωτά patch (το ένα μετά το άλλο…v.1, v.2, v.3...) σώζει τον πλανήτη!!!

 

Μη δίνετε σημασία…είναι η μέρα, κάτι με έχει πιάσει από το πρωί.

  • Like 17
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσο περιορίζεται άραγε ένας τέτοιος εγκέφαλος σε αυτό το σώμα;Σε τι επίπεδο θα είχε φτάσει εαν στεγαζόταν σε ένα "φυσιολογικό";Ή μήπως τελικά η τεχνολογία που τον ακολουθεί έχει μειώσει δραματικά τους περιορισμούς αυτούς;

Πάντως είναι τρομερό να τον βλέπεις προϊόντος του χρόνου να έχει τόσο έντονα τα σημάδια της νόσου αυτής.Όπως επίσης είναι τρομερό να βλέπεις ότι ένας άνθρωπος που υπό διαφορετικές συνθήκες δε θα είχε καν επαφή με το περιβάλλον του και θα θεωρείτο "φυτό" να έχει τέτοιου είδους αλληλεπίδραση εν τέλει με αυτό.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετική και πολύ δύσκολη δουλειά απο την intel.

 

Σύμφωνα με ενα άρθρο που διάβαζα το περίεργο είναι οτι ο Hawking δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα συστήματα ελέγχου με τη σκέψη που ήδη υπάρχουν. Τα εγκεφαλικά του κύμματα φαίνεται οτι είναι πολύ αδύναμα για να τα καταγράψει η συσκευή. Ο ίδιος (γνωστός για το χιούμορ του) λέει "I have no brainwaves"...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φανταστείτε το εξής σενάριο...τρελό βέβαια αλλά είπαμε..."σενάριο".

 

Ο Hawking χάνει κάποια στιγμή τελείως την ικανότητα να χειρίζεται αυτόν τον υπολογιστή λόγο της νόσου που σταδιακά τον καταβάλει αλλά ως τότε το λογισμικό έχει μάθει αρκετά απο αυτόν ώστε να μπορεί πλέον να τον αντικαταστήσει χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα! Αναπτύσσει δηλαδή τεχνητή νοημοσύνη και παρουσιάζει τον "εαυτό του" ως "Stephen Hawking"!

 

Ένα σενάριο βασισμένο λίγο στο "A.I. Artificial Intelligence", λίγο στο "S1m0ne" ίσως, και γιατί όχι και στο "Matrix".

 

Σε ένα πιο τραβηγμένο σενάριο ο υπολογιστής αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο άνθρωπος είναι πληγή για τον πλανήτη και αντιλαμβανόμενος ότι πλέον δεν τον χρειάζεται εναντιώνεται σ’ αυτόν...ναι ξέρω... "Terminator"!

 

Αυτή τη φορά όμως δεν το κάνει με τα όπλα αλλά χρησιμοποιώντας ως "όπλο" τον ίδιο τον άνθρωπο...τον Hawking. Χρησιμοποιεί τη φήμη του ως top scientist, εκδίδει νέες, ανατρεπτικές θεωρίες (κατά άλλους αμφιλεγόμενες), με σκοπό να βγάλει την ανθρωπότητα απο το δρόμο της (...λες και έχει δρόμο, τέλος πάντων!) και να την οδηγήσει στην πραγμάτωση ενός ΜΕΓΑ πειράματος τύπου CERN με ολέθριες γι’ αυτήν συνέπειες.

 

Μην ανησυχείτε (!), αν και οι τεχνικοί της Intel δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα και καμαρώνουν για το επίτευγμα τους (στο παραπέντε) ένας έφηβος hacker παρέα με τη φίλη του, που απο καιρό παρακολουθεί το είδωλό του - τον Hawking, μελετώντας τον κώδικα της εφαρμογής αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά! Επεμβαίνει την τελευταία στιγμή και με απανωτά patch (το ένα μετά το άλλο…v.1, v.2, v.3...) σώζει τον πλανήτη!!!

 

Μη δίνετε σημασία…είναι η μέρα, κάτι με έχει πιάσει από το πρωί.

Εάν δεν είσαι σεναριογράφος, πήγαινε κοίτα το.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.