doctor_667 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είπα πουθενά ότι δεν μου αρέσει και δεν υπάρχει ρατσισμός με τους Έλληνες. 2
Papakaliati Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Ολλανδια υπαρχει ρατσισμος με τους ελληνες οποτε λογικο να μην σου αρεσει. Οσο ρατσιστες ειμαστε εμεις με τους Ολλανδους, αλλο τοσο ειναι και αυτοι με εμας... 1
paylidis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Οσο ρατσιστες ειμαστε εμεις με τους Ολλανδους, αλλο τοσο ειναι και αυτοι με εμας... καμια σχέση, ειναι μακραν χειρότεροι... Μου εχουν πει εμπειρίες φιλοι που σπουδάζουν και ζουν εκει που με εκνευρισαν απιστευτα... τώρα καλύτερα: Οσο ρατσιστες ειμαστε εμεις με τους Ολλανδους Πακιστανους, αλλο τοσο ειναι και οι Ολλανδοι με εμας...
doctor_667 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Οσο ρατσιστες ειμαστε εμεις με τους Ολλανδους, αλλο τοσο ειναι και αυτοι με εμας... Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν καμια σχέση, ειναι μακραν χειρότεροι... Μου εχουν πει εμπειρίες φιλοι που σπουδάζουν και ζουν εκει που με εκνευρισαν απιστευτα... τώρα καλύτερα: Με τα μου είπε, σου είπε δεν βγαίνει άκρη όμως. Τόσα χρόνια ζω εδώ, το να λέμε ότι οι Ολλανδοί είναι ρατσιστές με τους Έλληνες είναι αστείο. Ρατσιστές γενικά θα συμφωνούσα, αλλά όχι ότι έχουν κάτι με τους Έλληνες.
paylidis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν Με τα μου είπε, σου είπε δεν βγαίνει άκρη όμως. Τόσα χρόνια ζω εδώ, το να λέμε ότι οι Ολλανδοί είναι ρατσιστές με τους Έλληνες είναι αστείο. Ρατσιστές γενικά θα συμφωνούσα, αλλά όχι ότι έχουν κάτι με τους Έλληνες. με ελληνες εχω παρε δώσε για ελληνες σου λεω, δε ξερω αν ειναι και με τους γερμανους ή τους κινεζους ρατσιστές, η συμπεριφορά τους πάντως είναι μη-δεουσα σε ξένους για "πολιτισμένη χώρα"...
viper2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Offtopic Ο πραγματικός έλληνας δεν ειναι ανατολιτης αλλα κοσμοπολιτης Offtopic off
Papakaliati Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 με ελληνες εχω παρε δώσε για ελληνες σου λεω, δε ξερω αν ειναι και με τους γερμανους ή τους κινεζους ρατσιστές, η συμπεριφορά τους πάντως είναι μη-δεουσα σε ξένους για "πολιτισμένη χώρα"... Ναι κακομοιροι Ελληνες που ολος ο κοσμος πεφτει να τους φαει επειδη κατα βαθος τους ζηλευει. Αυτο που εχω καταλαβει απο την ζωη μου εξω, ειναι αν οντως νιωθουνε τον ρατσισμο κατι εχουνε κανει να τον αξιζουνε. Δεν εντασονται στην εκαστοτε κοινωνια, δεν μαθαινουνε την γλωσσα ετσ. Γιατι κακα τα ψεματα, αμα μενεις χρονια σε μια χωρα και δεν υοθετεις τις συμπεριφορες και δεν μαθαινεις την γλωσσα θα εισαι παντα στην απεξω. Αν πιστευουν οι φιλοι σου οτι περνανε δυσκολα θαθελα να δω τι θα λεγανε για τους Ασιατες , Ινδους ετσ που ειναι στην Ολλανδια. Αλλα φανταζομαι τι με νοιαζει για αυτους, μονο εγω περνω το δραμα. Και για την Γερμανια ειχα ακουσει για ρατσισμο στους Ελληνες, και απο τους 50 γνωστους που εχω που ζουνε λιγο πολυ σε ολη την χωρα το παραμικρο δεν εχω ακουσει. Αλλα φυσικα ποιος ακουει τους 50 που δεν εχουνε κανενα προβλημα, παντα θα υπαρχει ο ενας που θα ζει το δραμα του. 4
doctor_667 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2014 Τέλος πάντως, το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ρατσισμός σε βαθμό που να επηρεάζει τη ζωή σου. Τίποτα παραπάνω από το ρατσισμό που παρατηρείται τελευταία σε όλη την Ευρώπη και πάλι βρίσκει έδαφος στο αμόρφωτο κομμάτι του πληθυσμού. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή μπορεί να φας ξύλο επειδή είσαι σκουρόχρωμος. Που και πάλι δεν θα χαρακτήριζα σε καμιά περίπτωση τους Έλληνες ρατσιστές. 1
Soulseeker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 το εχουμε κουρασει πιστευω! για μενα υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων! Αυτοι που εχουν ταξιδεψει και εχουν ανοιξει το μυαλο τους και ξερουν τι παει να παει καλυτερη ποιοτητα ζωης και αυτοι που δεν εχουν βγει ποτε εκτος ελλαδας και εχουν μαθει να ζουν μεσα στα σκατα και για αυτο τα σκατα τους φαινονται ωραια! Εκανα μια κινηση να φυγω εφτασα μεχρι τη χωρα αλλα δεν εκατσα γιατι δεν αξιζε. Γυρισα και τωρα ετοιμαζομαι να ξαναφυγω! Ο λογος? Δεν με νοιαζει που ειμαστε στην κατασταση που ειμαστε. Αυτο που με κανει να θελω να φυγω ειναι οτι κανεις μα κανεις οσο και αν κλαιγονται ολοι δεν θελει να κανει κατι για να αλλαξει αυτο και για τα επομενα 5-10 χρονια τουλαχιστον δεν υπαρχει φως σε αυτη τη χωρα!! Οποιος μπορει να συμβιβαστει με αυτη τη ζωη και του αρεσει να μενει με γονεις ωστε να μπορει να χαλασει οτι του μεινει σε κινητα,καφεδες και αλλες τετοιες μαλακιες ας το κανει. Εγω τουλαχιστον -και πολλοι αλλοι μαζι με μενα- δεν αντεχουμε την υποδουλωσει. Εγω αυτο που θελω απο μια χωρα στο θεμα δουλειας ειναι τα βασικα. Να εχω μια δουλεια που θε ξερω ποτε θα παω και ποτε φυγω. Να εχω ενα μισθο που να μου επιτρεπει να ζω μια ανετη -οχι πλουσια- ζωη. και να μπορω μια φορα το χρονο να φευγω να κανω τις διακοπες μου! Απο τη στιγμη που στην ελλαδα αυτο δεν μπορω να το κανω -γιατι ακομη και αν ζω με τους δικου μου (οτι πιο αρρωστο και καταστροφικο για τον ανθρωπο)- ναι , να πανε να γαμηθουν ολοι! δεν θα χαραμισω τη ζωη μου εδω. Για την ιατρικη περιθαλψη κτλ δεν το πιανω καν γιατι εκει δεν εχει κανεις να πει τιποτα.. Το να έχει ταξιδέψει κάποιος αλλά ταυτόχρονα να ανήκει στην κατηγορία που αναφέρεις στην τελευταία παραγραφο δεν παιζει; Όπως και να έχει ναι το εχουμε κουράσει αλλα αυτα που λες ειναι αυτονόητα.Προφανώς και αν εισαι άνεργος ή εχεις μια δουλειά που δεν σου επιτρέπει ουτε να πας διακοπές (οπως λες) ειναι πολυ λογικό να φύγεις.
doctorkostis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Οσον αφορα το ερωτημα του τιτλου και εγω ειμαι υπερ του να δουλεψεις στο εξωτερικο. Για να προσθεσω και τη δικη μου εμπειρια. Παρολο που δεν εχω δουλεψει/σπουδασει ποτε εκτος Ελλαδας (αν και απο μικρος δε μενω με γονεις), ετοιμαζομαι τον επομενο μηνα να μεταναστευσω για πρωτη φορα στα 35 μου. Ο λογος περα απο το οικονομικο ζητημα, ειναι οτι η δουλεια μου στην Ελλαδα, αν και κοντα στο αντικειμενο μου, ειναι κακοπληρωμενη και κυριως χωρις καμια προοπτικη. Και 3 χρονια να δουλευω εδω, τα ιδια πραγματα θα κανω, τα ιδια θα πληρωνομαι και φως στο τουνελ δε θα βλεπω, δυστυχως. Οι ξενοι, Σουηδοι εν προκειμενω, μου προτειναν ικανοποιητικα χρηματα, καλο περιβαλλον εργασιας, ευκαιριες να προοδευσω αν το θελω και κυριως, ειδα διαθεση να επενδυσουν πανω μου. Ελπιζω να προσαρμοστω και να ανταποκριθω στην προκληση. 5
frenzy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ναι κακομοιροι Ελληνες που ολος ο κοσμος πεφτει να τους φαει επειδη κατα βαθος τους ζηλευει. Αυτο που εχω καταλαβει απο την ζωη μου εξω, ειναι αν οντως νιωθουνε τον ρατσισμο κατι εχουνε κανει να τον αξιζουνε. Δεν εντασονται στην εκαστοτε κοινωνια, δεν μαθαινουνε την γλωσσα ετσ. Γιατι κακα τα ψεματα, αμα μενεις χρονια σε μια χωρα και δεν υοθετεις τις συμπεριφορες και δεν μαθαινεις την γλωσσα θα εισαι παντα στην απεξω. Αν πιστευουν οι φιλοι σου οτι περνανε δυσκολα θαθελα να δω τι θα λεγανε για τους Ασιατες , Ινδους ετσ που ειναι στην Ολλανδια. Αλλα φανταζομαι τι με νοιαζει για αυτους, μονο εγω περνω το δραμα. Και για την Γερμανια ειχα ακουσει για ρατσισμο στους Ελληνες, και απο τους 50 γνωστους που εχω που ζουνε λιγο πολυ σε ολη την χωρα το παραμικρο δεν εχω ακουσει. Αλλα φυσικα ποιος ακουει τους 50 που δεν εχουνε κανενα προβλημα, παντα θα υπαρχει ο ενας που θα ζει το δραμα του. Aυτό, όποτε έχω ακούσει για ρατσισμό είναι από αυτούς που κάνουν μόνο παρέα με Έλληνες και δεν προσπαθούν να ενσωματωθούν (και να αφομοιώσουν) στον τρόπο ζωής της χώρας που ζουν. Κι αυτή είναι η μόνη συμβουλή για όσους φεύγουν στο εξωτερικό, μου την έδωσε ένας φίλος μου όταν έφυγα πρώτη φορά για σπουδές στα 19: Μην κάνεις παρέα με έλληνες στο εξωτερικό. Αν δεν πάθετε το πολιτισμικό σοκ δεν θα ενσωματωθείτε. Κι η επαφή με Έλληνες αναβάλλει ακριβώς αυτή την εμπειρία του πολιτισμικού σοκ με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προσαρμογής. Πολύ απλά το "εγώ κι οι άλλοι" που μας βοηθά να προσαρμοζουμε τον εαυτό μας στην κοινωνία, γίνεται "εμείς κι αυτοί". Ε, μετά λογικό είναι να φαίνονται ρατσιστές, στενόμυαλοι, όλα αυτά. Οσον αφορα το ερωτημα του τιτλου και εγω ειμαι υπερ του να δουλεψεις στο εξωτερικο. Για να προσθεσω και τη δικη μου εμπειρια. Παρολο που δεν εχω δουλεψει/σπουδασει ποτε εκτος Ελλαδας (αν και απο μικρος δε μενω με γονεις), ετοιμαζομαι τον επομενο μηνα να μεταναστευσω για πρωτη φορα στα 35 μου. Ο λογος περα απο το οικονομικο ζητημα, ειναι οτι η δουλεια μου στην Ελλαδα, αν και κοντα στο αντικειμενο μου, ειναι κακοπληρωμενη και κυριως χωρις καμια προοπτικη. Και 3 χρονια να δουλευω εδω, τα ιδια πραγματα θα κανω, τα ιδια θα πληρωνομαι και φως στο τουνελ δε θα βλεπω, δυστυχως. Οι ξενοι, Σουηδοι εν προκειμενω, μου προτειναν ικανοποιητικα χρηματα, καλο περιβαλλον εργασιας, ευκαιριες να προοδευσω αν το θελω και κυριως, ειδα διαθεση να επενδυσουν πανω μου. Ελπιζω να προσαρμοστω και να ανταποκριθω στην προκληση. Καλή σου τύχη, από το λίγο που έχουμε μιλήσει εδώ φαίνεσαι ανοιχτόμυαλος κι έξυπνος άνθρωπος και σου αξίζει κάτι καλύτερο. Κρίμα που δεν το ήξερα πως ψάχνεις θα σου πρότεινα να έρθεις Γαλλία, υπάρχει πολλή δουλειά στον κλάδο σου κι η ζωή είναι (νομίζω) φθηνότερη από την Σουηδία. Χρησιμοποίησε τον χρόνο σου πριν φύγεις να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής για πιο εύκολη μετάβαση. Μικροπράγματα όπως σκουπίδια, χαρτιά, ηλεκτρικό-νερό-τηλέφωνο, θα είναι στην αρχή overwhelming και μπορεί να σκοτώσουν το fun. (Άσχετο -διάβαζα πως οι Σουηδοί έχουν το καλύτερο efficiency ανακύκλωσης στα σκουπίδια τους, τόσο μάλιστα που ζητούν σκουπίδια από την Δανία). Ειδικά σε χαρτιά πήγαινε έτοιμος με μεταφρασμένες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μισθοδοσία προηγούμενων χρόνων και ο,τι μπορείς να σκεφτείς. Αν έχεις eligibility για κάποιο επίδομα ή βοήθημα (και ψάξε το) κάνε τις απαραίτητες ενέργειες αμέσως μόλις έχεις κατοικία και λογαριασμό στην τράπεζα, τα έξτρα χρήματα είναι πάντα ευπρόσδεκτα. 1
Speculoos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ρε σεις όμορφα και ωραία αυτά που λέτε, με άλλους συμφωνω, με άλλους το συζητάω και σε άλλους θα ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι τους στον τοίχο, μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας χρονιάρες μερες, αλλά λύστε μου μια απορία. Πώς μπορείτε και έρχεστε (ή πάτε, ανάλογα την οπτική) Ελλάδα 3, 4 και 5 φορές το χρόνο; Πέρα από το οικονομικό που μπορεί να είστε σε μέρη που το πήγαινε έλα έχει 100 ευρώ ή να αποταμιεύετε μόνο για να έρχεστε Ελλάδα, κουμάντο στην τσέπη σας δεν κάνουμε, που βρίσκετε τόσο πολύ χρόνο; Τόσες πολλές διακοπές έχετε εκεί στα ξένα που είστε; Και ποτέ δε θελήσατε να πάτε να δείτε κάποια άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα; 1
Unabomber Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ρε σεις όμορφα και ωραία αυτά που λέτε, με άλλους συμφωνω, με άλλους το συζητάω και σε άλλους θα ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι τους στον τοίχο, μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας χρονιάρες μερες, αλλά λύστε μου μια απορία. Πώς μπορείτε και έρχεστε (ή πάτε, ανάλογα την οπτική) Ελλάδα 3, 4 και 5 φορές το χρόνο; Πέρα από το οικονομικό που μπορεί να είστε σε μέρη που το πήγαινε έλα έχει 100 ευρώ ή να αποταμιεύετε μόνο για να έρχεστε Ελλάδα, κουμάντο στην τσέπη σας δεν κάνουμε, που βρίσκετε τόσο πολύ χρόνο; Τόσες πολλές διακοπές έχετε εκεί στα ξένα που είστε; Και ποτέ δε θελήσατε να πάτε να δείτε κάποια άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα; Eγω προσωπικα, Σαλονικα προσπαθω να ειμαι 2-3 ΣΚ το μηνα.... εκτος οταν παω NY και καθομαι αναγκαστικα κανα 2βδομαδο περιπου, οποτε χανεται η Σαλονικα.... Συνηθως η αδεια μου ειναι το καλοκαιρι 30 μερες περιπου.... Φυσικα το καλοκαιρι πηγαινω Ελλαδα για καμια 10-15αρια μερες και μετα σε αλλους ταξιδιωτικους προορισμους.... Προγραμμα να εχεις και ολα γινονται.... 1
GreyHorse Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Ρε σεις όμορφα και ωραία αυτά που λέτε, με άλλους συμφωνω, με άλλους το συζητάω και σε άλλους θα ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι τους στον τοίχο, μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας χρονιάρες μερες, αλλά λύστε μου μια απορία. Πώς μπορείτε και έρχεστε (ή πάτε, ανάλογα την οπτική) Ελλάδα 3, 4 και 5 φορές το χρόνο; Πέρα από το οικονομικό που μπορεί να είστε σε μέρη που το πήγαινε έλα έχει 100 ευρώ ή να αποταμιεύετε μόνο για να έρχεστε Ελλάδα, κουμάντο στην τσέπη σας δεν κάνουμε, που βρίσκετε τόσο πολύ χρόνο; Τόσες πολλές διακοπές έχετε εκεί στα ξένα που είστε; Και ποτέ δε θελήσατε να πάτε να δείτε κάποια άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα; Εξαρτάται τη δουλειά. Φίλος που δουλεύει σαν καθηγητής, δουλεύει 8ωρα και σταματά Μάη και ξαναπιάνει Σεπτέμβη δουλειά (καθηγητές δεν δουλεύουν 8ωρο την μέρα, οπότε παίρνει περισσότερη άδεια). Άλλος φίλος κάνει αλλαγές με συναδέλφους και δουλεύει στα ρεπό του και τα παίρνει μαζεμένα. Πέρσυ έκανε 6 εβδομαδιαία ταξίδια πρόσθετα της άδειας των 26 εργάσιμων που δικαιούνταν. Φίλος που δουλεύει στην ευρωπαϊκή ένωση παίρνει κοντά 40ήμερο διακοπών, καλά αυτός έχει και τρελό μισθό. Μπορείς να ζητήσεις απλήρωτες μέρες από την δουλειά. Ή να ζητήσεις πχ post-travail και να πληρώνεσαι τον βασικό για ένα χρονικό διάστημα χωρίς να δουλεύεις. Έχει κολπάκια που δεν τα έχει η Ελλάδα 1
Daemonos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Μένω προς το παρόν στο Manchester για μεταπτυχιακό και έχω την ευκαιρία να μείνω να δουλέψω εδώ. Στην Ελλάδα δεν έχω βρει κάποια δουλειά ακόμα σχετική με finance-management αλλά νομίζω ότι δεν θα ήθελα να ζήσω πολλά χρόνια ακόμα εδώ. Τι θα με συμβουλεύατε; Να γυρίσω στην Ελλάδα, και να ψάξω στα τυφλά για δουλειά ή να μείνω εδώ που είμαι προς το παρόν εξασφαλισμένη; Μείνε εκεί αλλα να γίνεις Liverpool!! you will never walk alone oeee oeeee 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα