tritonas00 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 μεινε εκει που εισαι. μακρια απο τον βοθρο.
gatokoritso Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 αφου μπορεις να βρεις δουλεια τωρα κατσε προς το παρον.γυρνα μονο αν το εχεις στανταρ για δουλεια εδω(και οταν λεω στανταρ να εχεις ανθρωπο που θα σε βαλει με μισθο της προκοπης).. γενικα μην κανεις βιαστηκες κινησεις.καλος ο ηλιος και οι φραπεδιες αλλα οι δουλειες γενικως ειναι με το σταγονομετρο. αν σωνει και καλα θες να γυρισεις για το χψ λογο(δεν ειναι και ευκολη οι ξενιτια για ολους)ας εχεις τουλαχιστον πρωτα λιγα χρονια εμπειρίας. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Για να τα γράφω προφανώς ενδιαφέρουν εμένα , και καλά είναι να εκφράζεσαι κοσμιότερα και να σέβεσαι μία αντίθετη άποψη..Αν νομίζεις οτι αλλάζοντας χώρα θα γιατρέψεις τη δυστυχία σου τότε είσαι γελασμένη..Αλλιώς όλοι οι άγγλοι θα ήταν ευτυχισμένοι. τα χρήματα ειναι μόνο το 10-20% της ευτυχίας.άμα είναι να αλλάξεις χώρα μόνο για τα χρήματα δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Πρέπει να έχει και άλλα στοιχεία το μέρος που να σε τραβάνε.. Αν την ικανοιποιεί το μάντσεστερ τότε τέλεια. Αλλιώς είναι σα να παντρέυεσαι κάποιον μόνο για τα λεφτά του. Το τι επιλύνει το πρόβλημα της ευτυχίας και τι όχι σ' έναν άνθρωπο ας το αφήσουμε στην άκρη, γιατί μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην βοηθάει μόνο το χρήμα και η καλή δουλειά αλλά δεν δίνουν λύσεις ούτε τα άλλα που αναφέρεσαι. Τα σουβλάκια τον ήλιο και τις καφετέριες ο κόσμος έχει βαρεθεί να τα ακούει, ακούγονται γραφικά και βερεσέ πλέον και αποτελούν κατ ΄εμέ ένα κάκιστο επιχείρημα που έχει απομείνει σε κάποιους έλληνες για να έχουν να λένε κάτι θετικό για την Ελλάδα που βουλιάζει στον βάλτο χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότερο. Στον δυτικό κόσμο αν δεν έχεις φράγκα και ποιοτική ζωή, λίγοι άνθρωποι μένουν ευτυχισμένοι μόνο με τους ήλιους το κλίμα τις θάλασσες και όλα αυτά. Και επειδή μιλάμε αποκλειστικά για την Ελλάδα να μην σχολιάσω και την χιλιοσυζητημένη νοοτροπία που υπάρχει και η οποία στρέφει κάποιους να πάνε στο εξωτερικό ασχέτως της οικονομικής κατάστασης. 4
leukonas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δεν διάβασα τα προηγούμενα σχόλια, αλλά γνώμη μου είναι να κάτσεις εκεί, να αποκτήσεις προυπηρεσία... και η Ελλάδα εκεί θα είναι δεν φευγει.....οποτε θες γυρνας 1
Anorymous Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 οταν βλεπω κατι τετοια ποστ που θελουν να αφησουν το εξωτερικο για να ερθουν στην ελλαδα να ειναι ανεργοι λεω πλακα μας κανουν για να να μας τρολαρουν 7
arc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μένεις με κλειστά μάτια. Για δουλεια δες και σε αλλες περιοχές, ακομα και πιο βόρεια.
Miracle Worker Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Ειδικά για Finance, άντε άμα είσαι αρκετά καλός να σε σκίζουν 10 ώρες την ημέρα για 1000 ευρώ και μόνο Αθήνα.
parlapipas25 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ειναι μονο τα λεφτα.Ειναι η μιζερια που επικρατει,η γκρινια,η καχυποψια και γενικα οι Ελληνες που εχουν χαλασει πολυ σαν ανθρωποι η μπορει να ηταν χαλασμενοι απο παντα απλα τωρα λογω κρισης βγηκε ο αληθινος εαυτος τους. Με λιγα λογια μακρια απο εδω και ουτε για διακοπες μην ξαναπατησεις!! 4
Orpheas1992 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μπορεις να ψαξεις για δουλεια στην Ελλαδα χωρις να γυρισεις και αν βρεις κατι, τα ζυγιζεις και βλεπεις αν αξιζει να ερθεις. Αλλο "να δουλεψω Αγγλια ή Ελλαδα" και αλλο "να δουλεψω Αγγλια ή να τα ξυνω Ελλαδα".Και επειδη σε κοβω να θες Ελλαδα περισσοτερο, αν το ψαξεις παρα πολυ (οχι μονο εσυ αλλα εννοειται οτι ενημερωνεις οποιονδηποτε γνωστο, συγγενη και φιλο) μπορεις να βρεις μια δουλεια για να κανεις την αρχη, αρκει να μην εχεις ψευδαισθησεις για καθαρο 8ωρο, 1500 ευρω κλπ και γενικα να μην εισαι σε φαση "ξερετε ποια ειμαι εγω, εχω κανει μεταπτυχιακο στην Αγγλια". Αυτα και μην παρασυρεσαι απο το ανθελληνικο παραληρημα εδω μεσα. 2
johnbond Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Στον δυτικό κόσμο αν δεν έχεις φράγκα και ποιοτική ζωή, λίγοι άνθρωποι μένουν ευτυχισμένοι μόνο με τους ήλιους το κλίμα τις θάλασσες και όλα αυτά. Και επειδή μιλάμε αποκλειστικά για την Ελλάδα να μην σχολιάσω και την χιλιοσυζητημένη νοοτροπία που υπάρχει και η οποία στρέφει κάποιους να πάνε στο εξωτερικό ασχέτως της οικονομικής κατάστασης. Μάλλον έχεις δίκιο...φαίνεται είμαι στον κόσμο μου,που με ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Αλλά ότι και να λέτε εγώ την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα,τουλάχιστον για ευρώπη. πάντως ξέχασα να αναφέρω και τους φίλους-οικογένεια..Είναι μεγάλη απόφαση να τους ξεγράψεις και να τους βλέπεις μόνο απο το skype και αν.. 2
antonl Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μπορεις να ψαξεις για δουλεια στην Ελλαδα χωρις να γυρισεις και αν βρεις κατι, τα ζυγιζεις και βλεπεις αν αξιζει να ερθεις. Αλλο "να δουλεψω Αγγλια ή Ελλαδα" και αλλο "να δουλεψω Αγγλια ή να τα ξυνω Ελλαδα". Και επειδη σε κοβω να θες Ελλαδα περισσοτερο, αν το ψαξεις παρα πολυ (οχι μονο εσυ αλλα εννοειται οτι ενημερωνεις οποιονδηποτε γνωστο, συγγενη και φιλο) μπορεις να βρεις μια δουλεια για να κανεις την αρχη, αρκει να μην εχεις ψευδαισθησεις για καθαρο 8ωρο, 1500 ευρω κλπ και γενικα να μην εισαι σε φαση "ξερετε ποια ειμαι εγω, εχω κανει μεταπτυχιακο στην Αγγλια". Αυτα και μην παρασυρεσαι απο το ανθελληνικο παραληρημα εδω μεσα. ^Αυτό. Γενικά είμαι υπέρ του έξω και θα μπορούσα να παρατήσω τη (ικανοποιητική) δουλεία μου εδώ ακόμα και για μια ίδια δουλειά με αντίστοιχο μισθό σε μια πιο... οργανωμένη χώρα του εξωτερικού. Αλλά αυτό ισχύει για μένα. Ξέρω φίλους και γνωστούς που έχοντας δουλειά στην Αγγλία (Λονδίνο, πάνω σε οικονομικά, management και πληροφορική) και ψάχνονται να γυρίσουν πίσω μετά από 5 και 10 χρόνια παραμονής και γνωρίζοντας το τι παίζει εδώ και τι εκεί. Και δεν τους λείπει ο φραπέ, η μαμά τους και το ξύσιμο. Θέλω να πω ότι όλοι οι άνθρωποι δε είναι ικανοποιημένοι με τα ίδια πράγματα στη ζωής τους. Πάρε ιδέες από μας αλλά το τι σε καλύπτει, εσύ το ξέρεις καλύτερα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Μάλλον έχεις δίκιο...φαίνεται είμαι στον κόσμο μου,που με ενδιαφέρουν άλλα πράγματα. Αλλά ότι και να λέτε εγώ την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα,τουλάχιστον για ευρώπη. Επειδή περίμενα τέτοια απάντηση, δεν σου είπα ούτε οτι είσαι στον κόσμο σου ούτε έκρινα τι πρέπει να σε ενδιαφέρει ούτε να αλλάξεις την Ελλάδα, πίστευε σε οτι θέλεις μείνε όπου θέλεις. Και εγώ μένω Ελλάδα και δεν παίζει να φύγω για δικούς μου προσωπικούς λόγους, απλά όλα αυτά πλέον μετά από 5 χρόνια ακούγονται γραφικά και βερεσέ τόσο σε εμένα όσο και σε αρκετό κόσμο, δέχομαι οτι κάποιοι δεν τα αλλάζουν με τίποτα όπως και εσύ, αλλά πιστεύω οτι η πλειοψηφία του κόσμου θα τα άλλαζε για μια χώρα του εξωτερικού. Επίσης οκ ας μην υπερηφανευόμαστε και τόσο για το κλίμα και το τοπίο μας, γιατί με την ίδια λογική μπορεί να άκουγες έναν βορειοευρωπαίο - σκανδιναβό να σου πει οτι εγώ γουστάρω το κρύο και το χιόνι και δεν θα τα άλλαζα με τίποτε για τις χώρες με μεσογειακό κλίμα και με δυνατό ήλιο, το κλίμα είναι θέμα προσαρμογής του καθενός εκεί που γεννήθηκε, αν είχες γεννηθεί στην Νορβηγία θα έλεγες το αντίθετο από αυτό που λες τώρα.. Το θέμα της οικογένειας και της έλλειψης φιλικών συγγενικών προσώπων είναι γενικότερο θέμα που το έχει ο οποιοσδήποτε θέλει να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα στον κόσμο, άρα δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για όσους φεύγουν απ'την Ελλάδα οτι θα χάσουν την οικογένεια.
zio10 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα νομίζω ότι θα ήταν η αίσθηση του "νιώθω ξένος". Θα ένιωθα ξένος σε ένα μέρος που δεν μιλάνε τη μητρική μου γλώσσα, που δεν ξέρω τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής, δεν ξέρω τα έθιμα, δεν καταλαβαίνω πολλά από τα αστεία τους....όλα αυτά τα μικροπράγματα νομίζω θα μου δημιουργούσαν θέμα και δεν θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος και ευτυχισμένος όσο θα έπρεπε φαινομενικά να ήμουν αν είχα μια καλή δουλειά..... Σίγουρα προσαρμόζεσαι, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να εξαντλήσω τα περιθώρια εδώ στην Ελλάδα έστω και με χειρότερες απολαβές ή εργασιακές συνθήκες 1
GreekMonkey Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ γελάω πάλι με σχόλια τύπου 15χρονα πλάνα ζωής και με την ευκολία που λέτε να φύγουν όσοι μπορούν. Μήπως τα λέτε εκ του ασφαλούς; Λέω εγώ τώρα. Πριν κάποια χρόνια το να μαζεύεις πτυχία και να φοιτάς ήταν must επιτυχίας. Τώρα το εξωτερικό πάλι το ίδιο. Καλή φούσκα αποδείχθηκε το πρώτο. Για να δούμε η νέα τάση. Από κει και πέρα η απόφαση είναι δική σου. Βάζεις κάτω τα μεν και τα δε και υπολογίζεις. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα